Editörler : supporters.
24 Ekim 2009 17:43

kpss a grubu için ingilizce olmazsa olmaz mı?

a grubu kadrolara hazırlanan arkadaşlar ingilizceye de bir iktisat bir hukuk kadar çalişmalı mıyız? ingilizce olmazsa olmaz mı?


nocepno
Kapalı
24 Ekim 2009 17:59

olmazsa olmaz gibi bir şey

bak ben hukuk mezunuyum

bir çok puan tütünde ilk 100 ilk 50 deyim,

ama kaymakamlık,başbakanlık uzman yardımcılığı dışında iyi bir yere başvuramadım.mesala özellikle hukukçu isteyen bir çok yer var,ben de o puan türlerinde ilk 100 lerdeyim ama başvuarmıyorum.neden 2 ingilizce goğru eksik yapmışım da ondan.sadece 2 ingilizce.......

ona göre çalışın derim


erdemli09
Yasaklı
24 Ekim 2009 18:02

İngilizcenin girmediği yer kalmadı.. Dünyanın her yerinde geçerli, evrensel, bilimsel boyutlu yabancı dil oldu.. Özel sektör için de böyledir! Büyük ve orta ölçekli şirketlere başvurulduğunda, hemen "yabancı diliniz ne?." diyorlar.

Bilhassa özel sektör "yabancı dil" ile "yüksek lisans" konularını üst dereceli kadrolarda çokca önemsiyor.. Zaman ve imkan varsa, bunlar şimdiden kazanılmalıdır. İleride faydası dokunur. Selamlar.


erdemli09
Yasaklı
25 Ekim 2009 09:39

ASELSAN' da çalışan ODTÜ çıkışlı Makina Yüksek Mühendisi "Yönetici Adaylığı" pozisyonu için KOÇ HOLDİNG'in beşinci ve son mülakatına girdiği zaman, "28 yaşına kadar, neden; sadece iki yabancı dil ile yetindiniz?.." denmişti.

THYSSENKRUPP adlı yabancı bir firma da, "Yönetici Adaylığı" pozisyonu için başvuran ve ALARKO'da çalışan ODTÜ çıkışlı İnşaat Yüksek Mühendisinin sadece iki yabancı dili olmasını azımsamış idi.

Gençlikte, yabancı dil/dilleri önemsemekte faide vardır.

Saygılarımla..


erdemli09
Yasaklı
25 Ekim 2009 10:35

Doğudan batıya kadar, tüm üniversitelerin eğitim planlaması içinde yabancı dil dersleri müfredata yoğunlukla konulmalı ve yabancı dil dersleri müfredatta yer almalıdır. Gençlerin mezuniyet sonrası boyunları bükük kalıyor. Zorlanıyorlar..

Olmuyor! Çaresiz kalınıyor. Dersane veya kurs ağır geliyor.

Yabancı dil eğitimi, sadece ODTÜ, BOĞAZİÇİ Üniversiteleri veya VAKIF Üniversiteleri tarafından yürütülüyor.. Bunlar, İngilizce eğitim veriyorlar. Türkçe olan ders yok!.. Diğer Üniversitelerde de "İngilizce Hazırlık" yılı olmalıdır..

Bu durumu, her rastladığımda yetkililere ve akademisyenlere

anlatıyorum amma?.. Ne çare?..

Saygılarımla..


izmirden12
Şube Müdürü
25 Ekim 2009 12:29

sayın erdemli09

fikirlerinizİN bir kısmına katılmakla beraber, izninizle eleştireceğim yönler olacak..

birincisi, KOÇ HOLDİNG, ne hakla "28 yaşına kadar, neden; sadece iki yabancı dil ile yetindiniz?.." diyebiliyor.

Tamam, elemanları alıp almamak olnların hakkı ama ingilizceden sonra diğer dili(ya da dilleri) kullanacak mı?

almanca istiyorsa, almanca bilen makine mühendisi alsın

fransızca istiyorsa fransızca bilen makine mühendisi alsın vs..

iyi bir ingilizcesi varsa , mesleğinde başarılı ise yeter de artar bile..

ayrıca üniversitelerde ingilizce ile eğitimin savunulmasını anlayamıyorum.. çevirmenlikte yaptığım için Dünya yı dolaştım, bizim kadar ingilizce eğitim düşkünü ülke görmedim..

onu da beceremiyoruz..Dünya da en kötü ingilizce konuşan milletiz..Toefl sınavlarında da Avrupa da sondan ikinciyiz..

benim naçizane fikrim şudur:üniversitede dersler türkçe olmalı, ingilizce ise 1.sınıftan 4.sınıfa kadar iyi bir metotla 4 yılda çok iyi öğretilmedilir..

ingilizce den sonra 2.bir dil öğrenmek sadece zevk ve hobi olarak tercih edilebilir..iş dünyasında aynı kişide ingilizceden sonra başka bir dilin ya da dillerin aranması AŞAĞILIK KOMPLEKSİ VE SAÇMALIKTAN başka bir şey değildir..


erdemli09
Yasaklı
25 Ekim 2009 12:38

Yabancı dil, bilhassa özel sektörde o kadar önemli tutuluyor ki, büyük ve orta ölçekli şirketlerin yönetim departmanlarında "olmazsa olmazlardan" dır. Yüksek lisans da aynen böyledir.. İhmal edilmemesi kişilerin yararına olur.

Bir üsteki yazımda belirttiğim olayda, KOÇ HOLDİNG seçtiği o gence İtalya' da MBA (Uluslararası İş İdaresi) yanında İtalyanca, THYSSENKRUPP ise diğer gence yine aynı dalda MBA ve İspanyolca kazandırmış, böylece her iki gencin yabancı dil sayısı üç olmuştu.. Anılan bu gençler kardeştir.

Anılan gençlerden biri Milano'da, diğeri Madrid'de çalışıyor.

Birkaç yıl sonra, değil yüksek lisans, doktora bile aranacak!

Ola ki, yolunuz özel sektöre düşerse; şimdiden yabancı dil ve yüksek lisans eksiklikleri tamamlanmalıdır.

Elbette ki; takdir ve karar size aittir. Saygılarımla..


izmirden12
Şube Müdürü
25 Ekim 2009 12:50

haklısın

yakında doktora bile isteyecekler..yeni yetişen gençler için üzülüyorum..çok daha fazla çaba göstermek zorunda kalacaklar..

ben işveren olsam, işe başvuranın ingilizcesi iyi ise bu yeter bence..(eğer ingilizceyi kullanması gerekiyorsa isterdim, kullanması gerekmiyorsa onu da istemezdim)

neyse, gençlerin işi çok zor ..küçükken gazetelerin iş ilanlarına baktığımda ingilizce isterlerdi..şimdi 2. hatta 3. dil istiyorlar..

yeni yetişen neslin kurtlar sofrasında tutunmaları dileği ile


erdemli09
Yasaklı
25 Ekim 2009 13:13

Sayın İZMİRDEN;

Özel sektördeki temel amaç; "bir taşta üç-dört kuş" olayı gibidir.. Uluslararası düzeydeki elemanı seçip, alıyorlar.

Tabii; ücretlerini de buna göre çok yüksek tutuyorlar.

Öyle birini alalım ki, "koltuğunun altında dört beş marifet ve hüner bulunsun" isteniyor.

Bu firmalar, ayrıca tercüman, yardımcı kullandırmıyorlar.

Öyle bir Yüksek Mühendis alalım ki, "hem en deneyimli, en bilgili, en az iki yabancı dilli, üst seviyede bilgisayar kullanmayı bilip, en iyi tarzda yöneticilik vasıfları olsun" isteniyor.

KOÇ'ta 89.000 kişi, THYSSENKRUPP'ta 205.000 kişi çalışıyor.

KOÇ ve THSSENKRUPP'un "Yönetici Adaylığı" pozisyonu işinde aradığı şartlara şöyle bir bakalım.. Her iksinin de aradığı özellikler aynı idi.. Hiç fark yoktu.. Birisi; bildiğimiz KOÇ, diğeri ise ünlü Mühendislik ve Çelik Endüstrisi devi..

1. ODTÜ veya BOĞAZİÇİ Ü. mezunu olmak,

2. Elektrik, Makina, İnşaat Yüksek Mühendisi olmak,

3. Yurtiçinde en az 4 yıl, yurtdışında 2 yıl çalışmış olmak,

4. Yönetici vasıflarını haiz olmak,

5. En az 2 yabancı dili çok iyi derecede yazmak, konuşmak,

6. Ekip çalışmasına yatkın olmak,

7. Büyük şirketlerde, büyük şirketlerde çalışmış olmak,

8. Yurtdışında ve içinde çalışmaya uygun olmak,

9. Çeşitli kurslardan almış, faydalanmış olmak,

10 Vesaire, vesaire..

Editörümüz ARMANY HOCA, bu durumları biliyor. Tanıyor da!..

KOÇ HOLDİNG seçtiği Makina Yüksek Mühendisine İtalyanca, diğeri de İnşaat Yüksek Mühendisine İspanyolca kazandırdı. MBA Eğitimlerini de ayrıca sağladı.. Ayrıca 8-10 kurstan da geçirdi.. KOÇ'a giren 7 senedir, diğeri 5 senedir çalışıyor.

Her ikisi de yönetici.. AR-GE ve PROJE YÖNETİMİ dallarında..

KOÇ'ta çalışan İngilizce, Almanca, İtalyanca biliyor.. Ana diline çok yakın denebilir.. Diğeri de; İngilizce, Arapça,

İspanyolca biliyor. Daha önce Ürdün'de 3 yıl çalışmış idi.

Diğeri de ASELSAN'da iken ABD'de 8-10 kurstan geçirilmişti.

Herhalde, biraz yardımcı olabilmişimdir.

Eğitimin başı-sonu yok!.. 2000'li yıllar çetin geçecektir.

Saygılarımla..


Ü.FEYZA
Aday Memur
25 Ekim 2009 18:11

öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. ben şu an kpss a grubu için yoğun bir çalişma yürütüyorum. özel sektör değil kamu kurumu istiyorum. iktisat hukuk gibi derslerin arasına ingilizceyi de katmalı mıyım karar veremedim. ingilizcem çok iyi değiil, uds kpds tarzı bir kursa gitmeli miyim?


erdemli09
Yasaklı
25 Ekim 2009 19:08

Sayın FEYZA;

Teşekkürler.. Verdiğim örnekler kıssadan hisse çıkartmanız için idi.. KPSS'ye epeyce zamanınız var!.. Bu işe dört elle sarılırsanız, çok önemli puanlar alırsınız.. İngilizceyi mutlaka alınız!.. Tavsiye ederim. Kursa gerek de olabilir!

Durumu elverenler kursa da gitmelidir. Bir kış yorulursunuz ama hayat boyu ah çekmemiş olursunuz!.. Çok ciddi çalışmak şarttır. Gezme tozma ile bu iş olmaz!.. Planlı ve programlı çalışanlar kazanır. Her zaman kazanır. Kolaylıklar dilerim.


erdemli09
Yasaklı
25 Ekim 2009 19:31

Rahatına çok düşkün olan yeğenim, KOCAELİ İşletme mezunudur. Orada bir yıl da İngilizce Hazırlık okumuş idi.. Ablası da, İstanbul Hukuk mezunu idi.. Bakalım, okulu bitirince ne yaptılar?.. Anlatayım.

Hukuk mezunu olan; KPSS ve Hakimlik-Savcılık sınavları ile Sayıştay sınavlarına girdi ama kazanamadı. Hazırlanmadı ki, kazanabilsin!.. Avukatlık stajına başladı. Halen Avukattır ama ne yazık ki İstanbul piyasasında zorlanıyor. Babasından harçlık alıyor.

Kocaeli İşletme (2004) mezunu olan ise, KPSS'ye çalışmadı..

SMMM stajına da ilgi duymadı. KPSS'den çok düşük puan aldı.

Baba harçlığı ile uzun bir meydan sazı aldı. "Tren gelir, hoş gelir / Ley ley limi ley!.." deyu, türküler söyledi.. Askerlik gelip çatınca, "Amca, asıl sen beni askerden sonra gör!." dedi ama eski hamam, eski tas!.. Bankada memur!.. Üç yıldan beri çalıştığı halde 900 TL alıyor. Geçen yıl önerim üzerine yüksek lisansa başladı, Şubat'ta bitirecek!.. Halen 29 yaşında.. Vaktiyle laf dinletememiştik!.. Durum budur!..

Yukarıda belirttiğim Makina Yüksek Mühendisi ile İnşaat Yüksek Mühendisinin amca oğludur.. İyi akşamlar dilerim.


uye1078543
Kapalı
25 Ekim 2009 19:40

a grubundaki rakipleriniz 50-55 doğru yapıyor kafadan

ayrıca bir çok ilanda 42 doğru sınırı var

inglizce olmadan olmaz bu iş

ilanlara başvurmadan sahip olunan puan ne işe yarar ki?


_ZikZak_
Şef
25 Ekim 2009 19:58

Yapmayın arkadaşlar ingilizce olmadanda girilebilecek bir sürü A kadro var. Maliye bakanlığının neredeyse bütün sınavları ingilizcesiz alıyor.Bir kaç tane istisna hari.Buara ek olarak kaymakamlık başbakanlık uzman yardımcılığı.Örnekleri çoğaltmak mümkün. Ü.FEYZA en doğru bilgi kendin araştırarak ulaştığın bilgidir.Forumda her yazana inanma derim.Memurlar nette geçmiş yıllarda yapılmış sınavların başvuru şartları mevcut,geçmiş yıllardan bugüne yapılmış olanları teker teker inceleyip hangisinin ingilizce istediğini hangisinin istemediğini öğrenebilirsin.Kendine ona göre bir çalışma stratejisi geliştirirsin.


izmirden12
Şube Müdürü
25 Ekim 2009 20:31

Ü.FEYZA

önce sen mezun olduğun branşa göre girebileceğin 3-4 tane grubu kadroları seç..onlara uygun bir çalışma planı belirle..

ingilizce çalışıp çalışmamaya ona göre karar ver..ama ingilizcesiz işe girebiliyorsan ve girersen , ilerisi için kaliteli ingilizce kurslarına gidip öğrenmeni tavsiye ederim..

kariyer mesleklerinden birisine giripte, ingilizce bilmemek eksiklik olabilir..


Ü.FEYZA
Aday Memur
25 Ekim 2009 20:46

izmirden 12; erdemli09;

yorumlarınız için teşekkür ederim. sanırım ingilizce farz gibi birşeymiş:) yeni mezun olduğum için a grubu kadroları yeni yeni araştırıp öğrenmeye gayret ediyorum. iktisada hukuka kamuya maliyeye muhasebeye bu kadar sıkı çalışıp da ingilizcenin bana engel olmasını istemem açıkçası...


uye1078543
Kapalı
25 Ekim 2009 20:51

bencede bi ilanları araştır ne demek istediğimi anlarsın

en olmadı güncel ilanlara bir bak


profesyoneldusun
Aday Memur
12 Haziran 2010 18:43

A grubu kurslarda Yüksel Bilgili, Ahmet Nohutcu , Ömer Keskinsoy, Ferhat Yıldız, Kocaeli Fem Akademi de kurs veriyor. Fem Akademi nin Kadrosu gerçekten Türkiye nin en iyi kadrosu görünüyor. Bu yıl KPSS A yapmaları ve adaylarını memnun etmeleri FEM Akademiyi Marmara Bölgesinde ön plana çıkarıyır. Sakarya ve Gebze ve Yalovadan bile sadece A grubu kurslara gelenler var FEM Akademiye.kurumun artısı En güçlü kadroyla çalışmaları ve gerçeken A grubu için yatılı programlar dahil bir çok şeyi yapması. A kadro da Hocaların özel notları ve soruları fotokopiyle adaylara her hafta veriliyor. Bu yıl 300 ün üzerinde sadece A grubu kaydı alır gözüküyor Kocaeli FEM Akademi. doküman da bol. birçok kitap veriliyor. genelde derse giren hocaların kitaplarını veriyorlar.


yediikliw
Memur
03 Haziran 2011 01:02

fem akademi kocaeli şubesinde 2. dönem 10 a yakın üds kpds grubu vardı. doküman dilfem güvender ve irem yayınlarını kullanıyorlar. küçük kitapları da var 4 adet. artı testler artı fasiküller. Hocaları çok iyi . bol bol etüt ve ek veders de yapıldı. üds ve kpds ayrı değil de beraber verildi üds sonlara doğru branş branş özel çalışma yapıldı. genelde katılanlar kursun kpss alan grubu adaylarıydı. 120 saatlik paketi 600 tl ye verdiler. fakat fiyatlar artacakmış . kpds seviyesi 25-30 olan seviye sınıfları da var 65-80 olan sınıfları da var. ders öncesi durumu zayıf olan adaylara eksikleriyle ilgili extra etüt yapıldı. sırf sınava yönelik çalışma yapılıyor adaylar puanlarını genelde 25-30 puan arttırabiliyor 120 saatlik pakette.. yerleri amerikan kültürün yanı .. yeni cuma camii karşısında. kocaeli de en fazla üds kpds grubu bizde diyorlardı. dil kurslarından daha fazla üds kpds sınıfımız var diyorlar. kur mantığı yok. seviye seviye puan arttırıcı çalışma yaptırıyorlar.


kpss.uzmanı
Aday Memur
03 Haziran 2011 08:52

bu erdemli abimiz forumun nihat doğanı,burdan selam ederim :)

Toplam 19 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi