Editörler : E.Kayı Han
28 Kasım 2006 14:46

İMAM NİKAHI....NE ZAMAN YAPILIR...???

Evlenme tarihinden bir yıl önce nişanlanan bir çiftin dini nikah yapması ne kadar uygundur? yada dini nikah ne zaman yapılır? nişandan hemen sonra dini nikah yapmak doğrumudur?

TEŞEKKÜR EDERİM...


ibniabidin
Kapalı
28 Kasım 2006 15:14

DİNİ NİKAH:2 erkek(veya 1erkek,2bayan) şahit huzurunda yapılan icab ve kabulden ibarettir.şakayla dahi yapılan nikah geçerlidir.

yani;nikah için imam şartı yoktur,tarafları velilerinin bulunması şartı yoktur(şafilerde kızın babasının bulunması ve rızası şarttır)

ohalde bir kızla,erkek 2 arkadaşının yanında şakasına bile olsa biz evlendik deseler,veya erkek kıza seninle evlendim dese kızda kubul ettim dese veya bunun tam tersi olsa evlilik ekdi kurulmuş olur.

nikahın nezaman yapılması gerektiği ise kişilerin tercihi olan bir durumdur.

nişanlılık döneminde yapılması günaha girmemeleri için uygunsada,daha sonra doğabilecek bir boşama durumunda kızların madur olduğuda bir gerçektir.

birde evlilik akdinin ilk kuruluşu anında bayanın boşama(talak) hakkı yoktur.ilerde boşanmak istediğinde sorun olmaması için tefvizi talak denilen boşama hakkını almasıda düşünülebilir.yani evlenirken veya evlendikten sonra bayanın kendi kendisini boşayabilmesi için kocasından boşama hakkı almasıdır.


emineas
Genel Müdür
04 Nisan 2007 20:38

??????

04 Nisan 2007 22:02

bakın şimdi dostum dediginizi yapmak kanunen suçtur. bu birincisi. şimdi siz imam nikahı kıysanız eşinizle beraber olmak isteseniz olabilecekmisiniz beraber aynı evde yaşayabilecekmisin. tabikide hayır ne diyecek eşiniz resmi nikah olmadan dügün olamdan olmazzzzzz. eee nerde kaldı imam nikahının hükmü. imam nikahı ayaklar altına alınmış olmadımı?

ama bende ilk önce imam yaptım. rahat rahat dolaşabilmek için. fakat işi bilen büyükler yaptıgımın yanlışlıgını yukarda anlattıgım şekilde aktardılar. ama ben gene aynı yolu izlerdim. benim bütün işlerim bir haftada oldu çünkü. resmi nikah olduktan sonrada imam nikahının tekrarlanmasında fayda var.

05 Nisan 2007 17:54

Alimler, günümüz şartlarında kadının sosyal haklarının korunması ve güvence altına alınabilmesi adına imam nikahı diye adlandırılan nikahın resmi nikahtan sonra yapılması gerektiği noktasında hemfikirdirler.


lea
Şef
05 Nisan 2007 20:00

merhaba,

ibniabidin'in dediğine göre resmi nikahta da evet deniliyorsa ve en az 1 erkek ve 2 bayan da elbette varsa bu aynı zamanda imam nikahı da olmuyor mu? arkadaş arasında şaka yollu bile oluyorsa eğer; bu da olur o zaman. ayrı ayrı yaptırmaya ne gerek var ki? sonuçta önemli olan kalben o insanı kabul ettiğini ifade etmek değil mi?


ouysal1983
Müsteşar Yardımcısı
05 Nisan 2007 20:08

selam

arkadaslar nikah kaidesinde resmi nikah hertürlü ihtiyacı görmektedir ve imam nikahı günümüzün bayanları sömürme yolu olduğu acıktır..bu bir ibadet değildir dikkat bir sözleşmedir ve karsılıllı hakların özellikle bayanların haklarını korumak için yapılır..

imam nikahı yoktur hükmü gecerli olan nikah resmi nakahtır..

önemli olan mehirdir ve resmi nikahata nafaka bunu güvence altına almıştır..tek farkı sonradan mahkeme belirlemektedir..

slmlar


koccuneyt
Genel Müdür
05 Nisan 2007 20:23

Hakikaten çok güzel yorumlar yapılmış. Tebrik ederim

Ekleyecek birşey yok...


Turkİslam
Yasaklı
05 Nisan 2007 20:26

EVLENEN ARKADAİŞLAR NİKAH KIYILIRKEN NASIL NELER YAPILIYOR. EVLENECEKLEREE BİLGİLER VERİN.


ehli suffa
Genel Müdür
05 Nisan 2007 21:28

resmi nikahtan sonra yapılır.


yeter16
Aday Memur
06 Nisan 2007 17:19

ben dini nikahın kesinlikle resmi nikahtan sonra yapılması taraftarıyım,nişanlı iken dini nikahı tasvip etmiyorum. adı üntünde nişanlılık dönemi fertlerin birbirini tanıması için verilen bir süreç; bu süreçte evlilik başka maksatlar taşır dindar olsun olmasın erkeklerin bu durum (büyük çoğunluğunun diyelim) işine gelir,kızların sıkıntı çekmemesi,mağdur ve ilerde pişman olmaması için akıllı olmaları gerekir,bu sürecin tanışma maksatlı geçirilmesi ve resmi nikahın sonuna bırakılması en makul yöntem....


anything
Kapalı
10 Temmuz 2007 05:13

evleneceğin zaman yapılır:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))


karakum77
Daire Başkanı
10 Temmuz 2007 19:04

mümkünse sevişmeden önce yapılırsa iyi olur:)

Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi