Editörler : Pangaea
03 Ağustos 2009 12:13

Ankaradaki kpss kursları hakkında bilgi topluyorum

Kpss ile bir kuruma mühendis olarak atanmak istiyorum, ankaradaki karacan dershanasi ile murat dershanesi arasında kaldım, bu iki dershane hakkında bilgi sahibi olanlardan yardım bekliyorum.


nondi19
Şef
03 Ağustos 2009 12:42

gncl


nondi19
Şef
03 Ağustos 2009 14:11

arkadaşlar yardım bekliyorum


fatmad87
Şef
03 Ağustos 2009 21:27

Bu yıl murata gittim, genel kültür sıfır ve sevmeyen biri olarak bana tarih olsun anayasa olsun sevdirerek öğrettiler çok memnun kaldım. Yalnız sınavdan çıkıpta o vatandaşlıktan hiç görmediğimiz 2 soruyu görünce önce bu hocalara baya kızdım. Sonrada farkettimki o iki soruyu zaten gösteren ne kpss kitabı ne de kursu varmış. Yani bir kere kursa gittim bana bütün soruları yaptırcaklar gözüyle bakma. Bana gk 52 soru yaptırdılar sağolsunlar.

Muratın bana kazandırdığı en önemli şey hazirana doğru olan tekrar dersleri oldu. Her hoca ayrı zamanlarda dersleri tekrar etti ve ben ayrı 3 tarih, 3 vatandaşlık ve 2 coğrafyacıdan ders dinledim. Genel tekrar bile olsa her biri diğerinin eksiğini tamamladı. Bir de mühendisler olarak evde kitap başına oturma eğilimimiz fazla olmadığından farklı hocalardan durmadan dinlemek çok faydalı oldu. Benim önerim hangi kursa giderseniz gidin bir kere genel tekrarları varmı ve bütün hocalardan ayrı ayrı dinlenebiliyomu diye sorun. (gerçi murattada herkes kendi grubunda gircek deniyodu ama kimse uymadı o yüzden karacana iyi sormalısın bu durumu)

matematiktede bir harun hoca vardı, matematik derslerine gerek yok diye girmeyecektim ama o kadar eğlenceli ve öğretici ders işlediki hepsine girdim. Ama tabi bu matematik. öyle hoca iyi anlattı yapılcak iş değil ama bir mühendisin ondan matematik dinlemesini tavsiye ederim.

Bir de ihtiyaç dersanesi hakkındada iyi şeyler söylüyolar ona da bakabilirsin. Ama ben Muratı diğerlerini bilmediğim ve memnunda kaldığım için öneriyorum. Kolay gelsin..


eerce
Şef
03 Ağustos 2009 21:45

fatmad87

murat kursları derleri 3 ayda bitiriyormuş ölemi oldu 3 ayda tüm konular bitti diğer aylar hep tekrarmı yapıldı??


fatmad87
Şef
03 Ağustos 2009 21:58

Evet 2,5-3 ay civarı hafta içi. Ben şubatta başladım, dersler bittikten sonra kendim çalışabileceğim 1 ay vardı sonrada mayıs ortasında sanırım genel tekrarlar başladı. Yani kurs şimdi bile başlasa kısa sürüyor ve genel tekrarlar yine mayısta başlıyor. Kursun hemen bitmesi kişiye göre değişir ama bence avantajlı bir durum.


fatmad87
Şef
03 Ağustos 2009 22:06

Birde hep tekrar diye bir şey yok. Normalde herkes kendi grubunda bütün derslerin tekrarına girip bütün dersleri ortalama bir haftada bitiriyo. Ama mesela mayısta bir tekrar grubu başladı onun tarihine farklı hocadan giriyosun diğer hafta başkasınınkine giriyosun haziran son hafta bile istersen yine gir:)


nondi19
Şef
04 Ağustos 2009 16:19

fatmad87 yorumların için çok teşekkür ederim,ayrı hocalardan ders dinleme olayını araştırıcam.

Toplam 7 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi