Editörler : F16 Gökçen
16 Aralık 2011 23:45

ALESTEN YÜKSEK ALIPTA SÖZELDE YÜKSEK LİSANS YAPMAK İSTEYENLER!!

Arkadaşlar alesten puanım sözel 88. ing girdim ama yeterli puanı üds den ve kpds den alamadım. türkçe öğrtmenliği mezunuyum. Türkçe öğretmenliğinden yüksek lisans yapmak istiyprum.Ya da başka hangi alanlardan yüksek yapabilirim birisi yardımcı olabilirmi lütfen??:S:S ing istemeyen üniler hangisi benim bölümümde... Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim


ezo53
Daire Başkanı
17 Aralık 2011 01:43

alesım dusuk ama ortalamam yuksek ;) edebıyat mezunuyum ya ben ne yapıyım arkadasım? ;)


alissa28
Kapalı
17 Aralık 2011 01:47

ezo53, alesi yükseltme şansınız var ancak ortalama sabit kalıyor.


dil-dade
Aday Memur
17 Aralık 2011 11:56

huseyin-22

Ben de Türkçe öğretmeniyim ve Türkçe eğitimi bölümünde yüksek lisans yapıyorum. Yabancı dil şartı aramayan yerler var. . Eğer diploma notunuz da 2.50 üstündeyse yapabilirsiniz. Bu aralar da bahar ilanları çıkıyor takip edin uygun bir yer olur muhakkak. Türkçe eğitimi dışında eğitim bilimleri üzerine yüksek lisans yapabilirsiniz yalnız bazı üniversitelerde eğitim bilimleri için Ales EA puanına bakılıyor. Başvuru şartlarını inceleyin.. Başarılar..

ezo53

Ortalaman yüksekse çok iyi.. Biraz çalışır alesi ve dili de yükseltirsin. O zaman giremeyeceğin yer olmaz sanırım..

17 Aralık 2011 12:06

Hüseyin-22, merhabalar. Ben de Türkçe Eğitimi mezunuyum. Bir kaç haftaya kadar yüksek lisans ilânları çıkmaya başlar, özellikle küçük üniversitelerde şansınızı deneyin. Bununla birlikte KATÜ dil puanına bakmıyor, aklınızda bulunsun. Amacınız yüksek lisans ise, bir yıl içinde 40 civarına çekmeye çalışın puanınızı, yl aşamasında yeterli olur sanırım.


huseyin-22
Aday Memur
17 Aralık 2011 22:03

dildade yorumun için çok tşşkkürler. şu eğitim bilimlerinde yüksek lisans yapmak için ben heryer ea puanına bakıyor sanıyordum:S:S yha ben biras araştırma özürlüsüyümde:)) bu konuda geçmiş yıllara ait deneyimin varmı mesela hangi üniler sözele bakıyor yada hangileri dil şartı aramıyor falan...Burcu Baran öğretmenime ve diğer arkadaşlarıma da çok tşşkkür ediyoru. Peki sizlere bir sorum daha olacak Burcu Hanım; şuan zaten 39 da falan dil puanım ama ben başladığımda doktorada zaten şart ya dil puanı, geliştireceğimi biliyorum ve geliştireceğimde.. Siz yüksek yapıyormusunuz? ve yardımcı olabilirmisiniz.. şimdiden tekrardan çok tşşkkkür ediyorum ilginizden dolayı Allah razı olsun hepinizden:)

17 Aralık 2011 23:04

Hüseyin-22; hayır yüksek lisans yapmıyorum fakat bahar dönemi için açılacak ilânlara göre( şehrin yakınlığı, hangi üniversite olduğu) başvurmayı düşünüyorum. 39 dil puanı hiç fena değil yüksek lisans için, özellikle dil şartı aramayan üniversite aramanıza gerek yok bu durumda zira birkaç üniversite dışında dil barajı koyan üniversite yok :) Yüksek lisans süresince bu puanınızı en az 65 üzerine çekmeye çalışırsınız doktora için. Sizden de razı olsun, herhangi bir sorunuz olursa bilgim dahilinde yanıtlamaya çalışırım, başarılar...


dil-dade
Aday Memur
18 Aralık 2011 13:34

huseyin-22

Bak bu sitenin yukarısında memurlar.net yazan yerin yanında "ilan" diye bir bölüm var. Oraya tıklayıp yüksek lisans ve doktora seçeneğini seçersen soldaki modülden rahatlıkla görebilirsin. Ayrıca Burcu'nun dediği gibi dil şartı aramayan yerler eskiye nazaran daha fazla ve 39 puan fena değil biz Türkçeciler için. Daha yüksekler elbette var ama bizim bölümde genel izlenimlerime göre ales yüksek dilde 70+ alan pek yoktur.. Eğer mezuniyet ortalamanız da iyiyse yerleşirsiniz elbet güzel bir yere. Bolu, Kilis ve özellikle son dönemde açılan üniversiteler dil puanı istemezler ayrıca Eğitim Bilimleri için de EA puanına bakmazlar.. Şimdi ben sana şunlar dile bakmıyor şunlar bakıyor desem yanlış olur çünkü üniversiteler de değiştiriyor kendi sistemini. En güzeli ilan yazan bölümden günlük takip etmen :) Kolay gelsin..


alissa28
Kapalı
18 Aralık 2011 14:18

Evt, ktü dil puanına bakmıyor ancak bir yıl ingilizce hazırlık veriliyor.


ezo53
Daire Başkanı
18 Aralık 2011 23:50

Bahar dönemi için yüksek lisans açacak üniversiteler belli oldu mu arkadaşlar?


huseyin-22
Aday Memur
22 Aralık 2011 22:05

Arkadaşlar benim bir sorum daa olacak sizlere ve diğer soruları cevapladıgınız içinde ayrıca tşşşkkür ediyorum sizlere.. Bu öyp ye başvurmayı düşünüyorum bende alesim 88 diploma ortlamam yökünkine göre 71 çıkıyor. öypye başvursam sizce çıkarmı arkadaşlar türkçe mezunuyum. ve bu öypye nasıl başvuruluor yani orda üniler falan yazıyor. biras yardımcı olabilirmsiniz


huseyin-22
Aday Memur
22 Aralık 2011 23:05

Arkadaşlar basvurdum suan bakalım hayırlısı sanırım pek şansım yok ama:S puanım 74 kusurat gelıor öyp puanım:S hakkarı erzıncan kastamonu falan yazdım heryerı pekı hıc umut yokmu yanı? bırde sadece turkce egıtımıne basvurmadım mesela sadece egıtım fak mezunu sartı arayan yerler var oralarada basvurdum.. sızce sansım varmı bılenler bırseyler soyleyebılırmı??


huseyin-22
Aday Memur
26 Aralık 2011 22:44

gncl

Toplam 12 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi