Editörler : "eskiyara"Pangaea
03 Ocak 2012 16:01

Meb ilçe emri uygulamasıyla öğretmenleri kandırmaktadır

İlçe emri uygulaması yoktur ilçe emrine atanan öğretmenler norm fazlası konumunda oldukları için istenildiğinde ki bu her sene her ilçe için yapılıyor il içerisinde dağıtılıyor yani eşiniz A ilçesinde Sizde A ilçe emrindesiniz bir bakmışssınız kendinizi B ilçesinde bulabiliyorsunuz..

ben bu konuda mağdur oldum.. tercih edeceklerin dikkatine...


murat_sınıfcı
Müsteşar Yardımcısı
03 Ocak 2012 16:04

benım başıma geldı agustos eş durumu atamasıyla gelen bırıyım.. ben dav acıyourm bu hafta içi ama dava sonuclanana kadar bu hukuksuzlugun eziyetını çekecegız.. beni zamanında uyaran olmadı ben sizleri uyarıyourm bu duruma kanmayaın..


cakkidi_58
Aday Memur
03 Ocak 2012 16:28

öyle iş mi olur ya. hem başka ilçeleri tercih etmmiz engelleniyor. hem de ilçe emrine verilince başka ilçeye gönderiliyoruz. ne saçma mantıksız bi uygulama arkadaş yaw. lanet olsun


ela_21
Daire Başkanı
03 Ocak 2012 16:36

aynı şekilde beni de eşimin bulunduğu ilçeye vermediler. Başka ilçeye attılar. Duyurulur.!


murat_sınıfcı
Müsteşar Yardımcısı
03 Ocak 2012 16:46

cakkıdı 58 aynen dedıgın gıbı oldu bugun hocam o nedenle hemen dava acacagım ama acsak ne olcak sürünecegız dava süresince ... ben uyarı amaclı actım bu baslıgı benım dustugum yanılgıya kımse düşmesin


murtim
Şef
03 Ocak 2012 16:56

Diyelm ki atama oldu, ben büyükşehir olmayan bir il merkezine istedim.Beni başka ilçelere vermemeleri için ne yapabilirim? Sizin düştüğünüz yanılgıya düşmemek için ne yapılabilir? önümüze ne sunacaklar, biz ne diyeceğiz yada yasal prosedür olarak ne uygulayacağız? bu konu hakkında bilginiz varsa lütfen paylaşınız; zira bu yanılgıya düşmeyin diyorsunuz...


murat_sınıfcı
Müsteşar Yardımcısı
03 Ocak 2012 17:34

hocam ilçe emri dıye bişey yok ilçe emri = il emri bakanlıkta daha detaylı bilgi için norm fazlası öğretmenlere hem il içi hem il dışı atama başlıklı from sayfasına bak...benden uyarması zamanında beni böyle uyaran olsa gelmezdim.. bakanlık neznınde ilçe emri eşittir il emri

bunu 14 eyluldekı khk ılede sabitlediler ben khk dan önce atandıgım ıcın belkı dava ile geri dönüş yapabılırım ama sizleri dava bıle kurtarmaya bılır benden uarması..


ela_21
Daire Başkanı
03 Ocak 2012 17:51

eşim Ankara merkezde beni merkez ilçe dışına verdiler..


murat_sınıfcı
Müsteşar Yardımcısı
03 Ocak 2012 19:48

guncl

03 Ocak 2012 20:15

hocam ilçe emrinden sikayet etmişsiniz, ben büyükşehir il emrine atanırsam merkez ilçe olmayan diğer uzak ilçelere de gönderilebilir miyim ki ? :(


_vldn_
Aday Memur
03 Ocak 2012 20:19

keşke daha önce bu uyarıyı yapmasydınız daha yararlı olurdu.. benim tercih hakkım yoktu mecburen ilçe emri istedim...offff offfff....şimdiki durumumuzdan daha beter bi duruma düşmeyiz umarımmmm..........


beveng
Şef
03 Ocak 2012 20:19

ben sırf bu nedenden ötürü ilçe emrini işaretlemedim..ben eşimin yanına gidiyorum diye 90 km uzaklıkta bi ilçede çalışmak istemiyorum. olmazsa şansımı ağustosta deneyecem o da olmadı istifa...sağlık bakanlığı bile yılda kaç kez eş durumu açıyor biz de rica minnet baskı mail bonbardımanı ile açılıyor bu kurumda çalıştığım için çok mağdurum..


a_durmaz
Başbakan Müsteşarı
03 Ocak 2012 20:21

aynı şeyi ben de bizzat yaşadım. Özür grubundan ilçe emrine atandım. Ama atandığım ilçede boş norm bulunamayınca özrümün olmadığı hiç ilgisi olmayan çok uzak bir ilçeye atadılar beni neyseki 1 yıl sonra il içi özürden özrümün bulunduğu ilçeye atanabildim. Yani arkadaşımız doğru söylüyor eğer ilçe emrine atandığınızda söz konusu ilçede boş okul bulunamazsa alanınızda, il meb sizi özrünüzün olmadığı uzak bir ilçeye atayabilir böyle bir yetkileri var malesef.


fatih8001
Kapalı
03 Ocak 2012 20:22

branşınızda boş okul yok ise ilçe emirnde kalırsınız ancak atandığınız il norm kadro fazlası öğretmenlerin atanması için duyuru yaparsa ki genellikle her sene yapılır o zaman il ve ilçe emrinde olan öğretmenler norm fazlası sayıldığı için sizlerden tercih yapmanız istenir.Tercih yapan öğretmenleri tercihleri doğrultusunda puan üstünlüğünden başlayarak ataması yapılır.TErcihlerine atanamayan norm fazlası öğretmenler ile tercihte bulunmayan norm fazlası öğretmenleri il mem resen boş olan okula atayabilir.Bu atamda il içe emri aranmaz yani il deki tüm boş okullara dağıtılır ataması yapılır.

03 Ocak 2012 20:25

ben adana merkez ilçelerini istedim tutup da beni 90 kmden daha uzak olan feke tufanbeyli gibi ilçelere atayabilirler mi yani ?

03 Ocak 2012 20:29

yok mu cvp verecek olan?

03 Ocak 2012 20:36

bi soru sordum herkes kaçıştı, saolun ya :(


fatih8001
Kapalı
03 Ocak 2012 20:38

Sayın öğretmen tayın istediği ilçede braşında açık okul olmadığı için norm fazlası olrak il ilçe emrine kalır yani norm fazlası öğretmen statüsündedir.Bundan dolayı milli eğitim bakanlığı öğretmenlerin atama ve yerdeğiştirme yönetmeliğinin 41. maddesine göre il içinde ataması olur oda şu şekildedir.

İhtiyaç fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri

MADDE 41 ? (1) Eğitim kurumunun ya da bölümün kapanması, program değişikliği, Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararıyla ders kaldırılması ya da norm kadro esasları gereğince yapılacak düzenlemeler sonucu öğretmen fazlalığı oluşması hâlinde; eğitim kurumunun ya da bölümün kapatılması veya program değişikliği sonucunda bu eğitim kurumlarında görevli öğretmenler, yeni eğitim kurumu açılarak öğrencilerin taşınması hâlinde bu eğitim kurumlarına, öğrenci azlığı nedeniyle kapatılan eğitim kurumlarında ya da bölümlerde görevli olanlar ise açık norm kadro bulunması hâlinde öncelikle öğrencilerin taşındığı eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarına özür durumları ve tercihleri de dikkate alınmak suretiyle atanırlar.

(2) Bu şekilde yapılan atamalarla fazlalığın giderilememesi hâlinde bu durumdaki öğretmenler tercihleri de dikkate alınmak suretiyle öncelikle il içinde alanlarında ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarına atanırlar. Bunlardan il içinde alanlarında ihtiyaç bulunmayanlar, bulundukları ilde çalışılması gereken süre şartı aranmaksızın tercihleri doğrultusunda yer değiştirme döneminde il dışına atamaları yapılabilir. Bunlardan zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunanlar, alanlarında ihtiyaç bulunan zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına atanırlar.

(3) Herhangi bir nedenle istihdam alanı daralan öğretmenler ile görevli oldukları eğitim kurumlarında norm kadro esasları çerçevesinde öğretmen norm kadro sayısının azalması üzerine hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak değerlendirme sonucunda hizmet puanı en az olandan başlamak üzere norm kadro fazlası olarak belirlenir. Norm kadro fazlası olarak belirlenen bu öğretmenler; öncelikle görevli oldukları yerleşim yerindeki ya da ilçedeki eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre atanırlar.

(4) Genel hayatı etkileyen deprem, sel, yangın ve benzeri doğal afetler nedeniyle olağanüstü durumların oluştuğu yerlerdeki eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı öncelikle bu madde kapsamında bulunan ihtiyaç fazlası öğretmenlerle karşılanır. İhtiyacın bu şekilde karşılanamaması durumunda valiliklerce gerekli önlemler alınır.

(5) Bu madde kapsamında il içinde yapılan atamalarla fazlalığın giderilememesi durumunda valiliklerce fazlalığın giderilmesine yönelik il içinde yapılacak yer değiştirmeler, zamana bağlı olmaksızın ancak öğretim yılının başladığı tarihten itibaren en geç mart ayı sonuna kadar tamamlanması gerekmektedir. Bu şekilde yapılacak yer değiştirmeler, duyurusu yapılan eğitim kurumlarına öğretmenlerin tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılır. Fazla konumdaki öğretmenlerden herhangi bir kuruma atanmak üzere başvuruda bulunmayanların görev yerleri, il içinde valiliklerce isteklerine bakılmaksızın belirlenir


murat_sınıfcı
Müsteşar Yardımcısı
03 Ocak 2012 20:52

fatih hocam dıkkat edersen bu 41 . madde nın ıcınde ilçe emrine atannlar ibaresi yoktur !

biz ilçe emrine atanırken sadece özrümüzün bulundugu okulları yazmak zorunda bırakmıslarken atamalarımız yapıldıktan sonra yok boyle oladı sımdı özrunun bulundugu ılce dısından okul sec demelerı sence ne kadar hukuksal ? yada hangı mevzuat buna ızın verıyor ?


a_durmaz
Başbakan Müsteşarı
03 Ocak 2012 21:00

90 km olayı şehir efsanelerine girmiştir :)


murat_sınıfcı
Müsteşar Yardımcısı
03 Ocak 2012 21:03

90 km şehır efsanesır.. fatıh hocamın az once paylastıgı 41. maddenın 5. fıkrasına gor ebızım re sen ılce dısına atamalarımız yapılıyor..ama unutulmamalıdır kı 5. fıkrada ılce emrıne atananlar dıye bır ıbare yok zaten ılce emrı uygulaması bu yonetmelık yayınlandıktan yaklasık 8 ay sonra uygulandı 2011 de ve bu konudakı yasal boşluk 14 /9 /2011 dekı khk ıle doldurulmaya calısıldı khk dakı madde ıse sudur : madde 37:

(6) Öğretmenlerin atamaları Bakanlıkça il/ilçe emrine veya doğrudan eğitim kurumuna yapılır. Bakanlıkça il/ilçe emrine atama yapılması hâlinde, öğretmenlerin atandıkları ildeki görev yerleri, hizmet puanları ve yeterlikleri dikkate alınarak il millî eğitim müdürünün teklifine göre valilerce belirlenir.

Toplam 23 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi