Editörler : "eskiyara"Pangaea
14 Ocak 2012 14:58

müzik notlarını 5 vermeyin

Arkadaşlar bir ilçece müzik öğretmeniyim.İlçeye bağlı köylerdeki okullarla beraber yaklaşık 40 ilköğretim okulu var.Ama müzik öğretmeni olarak sadece ben ve bir arkadaşım var.3 okulda derse biz giriyoruz ve çocukları değerlendirip not veriyoruz.Diğer okullarda genellikle 5 veriliyor.Bu durumda öğretmeni olan okulda notlar düşüyor diğerlerinde yükseliyor.Bu haksızlık oluyor.Müzik derlerine giren öğretmenler lütfen notları bunu düşünerek versin.

Müzik dersinde öğrenciyi yeteneğine göre değerlendirmiyoruz.Katılım,ilgi istek,çalma,söyleme gibi herkesin yapabileceği şeylere bakıyoruz.Bu nedenle yetenek dersi demeyin lütfen!


T R O N
Müsteşar Yardımcısı
14 Ocak 2012 17:46

Hep sizin zihniyet yüzünden öğretmen iken öğretmenleri sevemedim bir türlü Ama tabiki yetenek dersi ...

Çünkü sizin fakülteye sadece yazılı sınavla alınıyorsunuz.

Beden öğretmenleri spor yarışması ile alınır zaten.

Herkesin elinden geldiği kadar.Öğrencilerin hakkı tam olarak 100 dür.Öbürleri anlamış.Siz anlamıyorunuz.Yakında umarım

"Sanat ve spor derslerinden Not olayı kalkar"Sizde öğrencilerde kurtulurlar.

14 Ocak 2012 19:01

99,9 diye bir karne ortalaması olabilir mi?

Öğrenciye SBS'de katkı olsun zihniyeti ile şişirilen bu notlar öğrenciye daha düşük SBS yerleştirme puanı getirmekten öte anlam ifade etmiyor. Tüm okuldaki öğrencilerin puanı bu 99,9'a bölünüyor ve tüm okulun öğrencilerini mağdur ediyoruz sadece okul birincisinin puanı olan 500 aynı kalıyor

14 Ocak 2012 19:56

bence yetenek işi. resim, müzik.. ben resim derslerine giriyorum aynı zamanda. iyi de resim yaparım, anlarım. ama resim öğretmeni olmadığım için fazla üzerlerine gitmiyorum öğrencilerin. gayret edenleri görüyorum. ama buna rağmen abartılı notlar vermiyorum.

bu derslerde not olayı kaldırılsa bence de iyi olur.


zühre84
Memur
14 Ocak 2012 21:18

Resim,müzik,beden eğitimi dersleri yetenek dersidir.Not sistemi kaldırılmalıdır bu derslerde.Ama aksine öğrenciler zorlanıyor bu derslerde.Yeteneğim yoksa nasıl başarılı olayım.Hiç unutmam lise hazırlıkta beden dışında tüm derslerim 5 ti.Beden eğitimi 2 gelmişti.Beden eğitimi öğretmenimiz dersini önemli göstermek adına notunu çok kıt tutardı.Sadece futbol takımındaki arkadaşlarımız 5 almışlardı.Gerçi yeteneksizdim,2 yi hak ediyordum ama benim suçum ne?Çalışılarak yapılacak bir ders değil ki.Seminerdeki hocalarımız da bu tür ders öğretmenlerinin not konusunda öğrencileri zorlamamaları gerektiğini söylüyorlar.Bence çok da haklılar


mesutsosyalci
Yasaklı
14 Ocak 2012 23:11

sizde 5 verin sorun ortadan kalksın dert ettiğiniz şeye bakın hocam aksi takdirde branşı olmadan müzik dersine giren bir öğretmen onu değerlendiremez ben görsel sanatlara giriyorum sosyal işliyorum kaç vereyim bu derslere notun kalkması yetmez tümden kalkmalı ve seçmeli olmalı artık hangi çağdayız zorla adama müzik dersi veremzsin ben öyle düşünüyorum yeteneği olmayanlar için işkenceye dönüşüyor


zühre84
Memur
15 Ocak 2012 00:13

Bu nedir ,biliyor musunuz?Kendi dersini önemli gösterme çabasıdır.Kimse yanlış anlamasın.Her ders önemlidir.Ama bu tür derslerde de fazla sıkmamak lazım.Tanıdığımızın oğlu resim dersi 2 geldi diye takdir alamadı.Var mı böyle bir şey?Çocuğun yeteneği yoksa,napsın..


mobilosman
Aday Memur
15 Ocak 2012 00:29

T R O N hocam yanlışınız var "Çünkü sizin fakülteye sadece yazılı sınavla alınıyorsunuz."demişsiniz bizler özel yetenek sınavı ile bölüme giriyoruz.

Size bir değerlendirme ölçeği örneği :

Derse uygun malzeme getirmesi (30 )

Derse katılması (15 )

Verilen şarkıların doğru söylenmesi (20 )

Verilen şarkıların doğru çalınması (20 )

Temiz ve düzenli çalışması (10 )

Ödevlerin yapılması (5 )

100 puan üzerinden değerlendirip notunuzu verin,derse yetenek olarak bakanlar maalesef yanlış değerlendiriyor.

Yetenekli öğrencileri zaten ayrıca değerlendirebilirsiniz.Ama bizim ölçmemiz herkesin yapabileceği şeylerle ilgili.

Müzik ve beden eğitimi derslerinde birlikte çalışma ortamı yaratılmakta,beraber söyleme,beraber çalmanın mutluluğunu ilköğretim çocuklarında gözlemleyebilirsiniz.

Notun kalkmasını ben de istiyorum sonuçta 900 öğrenciye not girmek kolay olmuyor.


ozan20
Kapalı
15 Ocak 2012 16:18

her zaman resim müzik beden tasarım vs gb derslerin notlarının yüksek olmasını savunmuşumdur eğer öğrenci gerçekten sorumsuz falan değilse tüm notları 5 olan bir çocuğun resimi müziği düşük olması kötü birşey bu arada kimse alınmasın bu derse giren öğretmenlerin çoğunda takıntılık ve komplelks falan oluyor


teknolog40
Daire Başkanı
15 Ocak 2012 18:19

resim,müzik,beden eğitimi ve teknoloji ve tasarım dersinin notları neden yüksek tutulması gerekiyormuş anlamış değilim bir öğrencinin bütün dersleri 5 diye bu derslerden 5 verilmesine karşıyım dikkat ederseniz gardnırın çoklu zeka kuramına göre her öğrencinin her alanda başarılı olması gerekmiyor ben bir teknoloji ve tasarım öğretmeni olarak 2 ve 3 verdiğim çok öğrenci oldu çalışanla çalışmayanı ayırt etmek gerekir şişirilmiş notlarla liseye giden öğrenciyi görüyoruz lise 2çöğrencisi bir komposizyon bile yazamıyor 5 alan öğrenci nasıl beş alıyorsa diğer öğrencide çabalayıp çalışarak o da beş almaya çalışmalıdır sen malzemeni getirme çalışmanı yapma sınıfın huzurunu boz bir de 5 verek ödüllendir olmaz böyle bir şey


tbilgi
Müsteşar
16 Ocak 2012 00:17

zühre84

hocam resim 2 geldi diye nasıl takdir alamamış bu tanıdığınızın yavrusu:))

Siz öğretmen deil misiniz? sadece resim 2 geldi diye takdir kaçar mı? topu topu 1 saat. bu dersin takdir almayı etkilemesi mümkün değil. derseniz ki sınırdaydı resimde 2 geldi ondan böyle oldu derseniz, o zaman tek eksiği resim değilmiş demek ki!!!

O çocuğun karnesine bir daha bakın:))

Bu arada resimi müzik gibi derslerin öğretmenlerine Allah sabır versin. npt verdikleri halde öğrenciler zıvanadan çıkıyorken notlar kalkınca hiç dinlemeyecek öğrenciler. Allah kolaylık versin...


...morlale...
Müsteşar Yardımcısı
16 Ocak 2012 17:02

sizler lisans mezunusunuz da resim, müzik, beden derslerinin öğretmenlerini müdür sokaktan çevirip öyle mi aldı okula... onlar da doğal olarak eğitimini aldıkları dersin hakkını vermek isterler. öğretmenlikte manevi tatmin olmadıkça günler zehir oluyor.

16 Ocak 2012 18:04

okumamış.....

Kimse diğerinin ne dediğini okumamış....

Bir fenci olarak söylüyorum... Müzik-Resim ve Beden Eğitimi dersleri fen ve matematik derslerinden çok çok daha önemlidir....


zühre84
Memur
16 Ocak 2012 21:42

tbilgi,demek istediğim resim dersi 2 yerine 5 gelseydi alabilirdi.Diğer derslerini bilemem,belki bazıları sınırda(sınırda derken 4)idi.Demek ki resim dersinin 2 gelmesi engelledi takdir almasını.

Resim,müzik,beden dersleri önemlidir ancak Türkiye'de yanlış şekilde uygulanıyor ve önemsiz görülmeye başlanıyor.Öğrencilik yıllarımda hiç sevmezdim beden ve müzik derslerini.Bu tür dersler de rahatlamam gerekirken aksine stres olurdum.Bunun nedeni de öğretmenlerimdi.Derslerini önemli göstermek adına bizi çok sıkarlardı.


hazeleye
Yasaklı
16 Ocak 2012 23:01

öğrenci bu derslerde rahat etmek yerine not telaşına giriyor ve bu dersin öğretmenleri bizi sallamıyolar o zaman not tehdidi yapayım deyip bazen bezdiriyor bence bu kadar kasmamalı


goner
Daire Başkanı
17 Ocak 2012 08:41

Muş'tayım. Branşım İngilizce. Müzik derslerine de giriyorum. Enstrüman yok. Şarkı söyletsen adil olmaz. Sesi güzel olan var olmayan var.

Ben de bir şarkıdan alıntı yapıp onu sordum. Yorumlamalarını istedim.

Bir de sözlü notu. Tamam işte.


okulum.
Aday Memur
17 Ocak 2012 10:45

4 yıl öncesine kadar 5 yıl yurtdışı öğretmenlik yapmıştım.

Konsolostaki eğitim ataşesi , eğer halkoyunu,enstrüman çalma beceriniz yoksa buradaki çocuklarımıza gelenek,görenek ve folklörümüzü öğretmemizin zor olacağını söyledi.

Önceleri flütle ilgi çektim. Akabinde buradaki vatandaşların arasından birinden saz kursu aldım.EGİTEK yayınlarından yararlanarak elazığ yöresi halk oyunlarını kaptım ve hemen bir ekip kurdum.

İkinci yılımda kıyafet aldırdım ve derslerim dolu dolu geçmeye başladı.Şimdi ise döktürüyorum maaşallah :D

Ben demek şeytana mahsus ,ama bi şekilde durumu arz etmem gerekti.

Öğrencilerimizi notla soğutmayalım ve müzik öğretmenliği yapacaksak kuru kuru ders işlemeyelim.


LiLa583
Kapalı
17 Ocak 2012 10:59

yetenek dersidir fakat yeteneğe bakarak değerlendirme yapacak olsaydık okulun tamamına yakınının 1 alması gerekirdi.o yüzden bilip bilmeden boş boş konuşmayın.öğretmen milleti her haltı bildiğini zanneder ama kendi branşı dışında hiç bir konudan haberi yokyur yine de konuşur.hiç bir şey değerlendirilmese bile öğrenci hiçbir şey yapmadan,boş boş oturarak 5 alamayacağını,ödüllendirilemeyeceğini bilmeli.bu bir davranış öğretmektir.değerlendirilen kriterlerin çoğu öğrencinin davranışındaki değişime yöneliktir.tabi bunu gerçekten öğretmen olan bilir.


LiLa583
Kapalı
17 Ocak 2012 11:06

ayrıca ingilizce de bir yetenek dersidir.niye sbsde var?


ekinpekin
Aday Memur
17 Ocak 2012 12:57

görsel sanatlar müzik ve beden eğtm derslerinden not kaldırılıyormuş peki not vermeyeceksek bizim bu derslere katılan öğrencilere değerlendirmemiz nasıl olacak?


AVCI02
Kapalı
18 Ocak 2012 14:44

hep 5 veririm. çünkü benden daha güzel müzik etkinlikleri yapıyorlar.

Toplam 34 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi