Editörler : "eskiyara"Pangaea
16 Şubat 2012 19:44

öğretmenlikten memurluğa geçiş

hangi yollarla nasıl oluyorsa şansımı denemek istiyorum.

kpss ile mi kurumlar arası geçişle mi ne yapmam gerek bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.artık bu mesleği yapmak istemiyorum.


sinifci38
Genel Müdür
16 Şubat 2012 20:12

cevap


TuzzGölü
Genel Müdür
16 Şubat 2012 20:30

çalıştığım yer gercekten çok kötü.akıllı insanı çıldırtabilecek bir yer.

memur olan öğretmenlerin yorumlarını okuyorum onlarda halinden pek memnun olmayıp öğretmenliğe gecmeye calısıyorlar.

her gün çalışmaktan pestılım cıkıp sesim kısılıyor bide üstüne kimseyi memnun edemeyip azar işitip suclu duruma düşürülüyoruz.


Muhtar Dayı
Genel Müdür
16 Şubat 2012 20:48

tuzz gölü hocam buna benzer bir başlık daha önce bu forumda açıldı.bir kaç sayfa karıştırırsan bulursun..ama yinede güncelleyeyim. öncelikle şunu söyliyeyim öğrtmenlerin kadrosu eğitim öğretim hizmetleri sınıfından olduğu için başka kurumlara ancak öğretmen olarak geçebilirsin..memur olarak geçmen mümkün değil.ha geçen var mıdır vardır fakat sağlam bir dayın olması lazım.öğretmen olarak geçebileceğin kurumlarda cezaevleri aile sosyal politikalar bakanlığı çocuk esirgeme yurtları falan..fakat oraların durumuda mebden iyi değil.. daha kçtü diyebiliriz.geriye açık öğretim 4 yıllık lisans bitirip başka hizmet sınıfından memurluğa mebden muvafakat yoluyla kurumlar arası geçiş yapmandır.fakat öncelikle seni alacak bir kurum bulman lazım..ama şunu bil ki geçtiğin kurumda mebden iyi olmayacaktır.. mebde öğrenciler falan sıkıntılı ama büyüklerle uğraşmak inan daha zor.ben memurluktan kpss yoluyla geldim iyi biliyorum..sana tavsiyem okul değiştirebiliyorsan okul değişitrmeye bak. köy okuluna geç. köy okulllarında fazla sıkıntı yok.mesleğini rahatlıkla icra edersin..yapamıyorsan branşçıysan 15 saat maaş karşılığı doldur geri kalan günlerde okula gitme derim okuldan uzak kaldığın günler karına.. kolaylıklar dilerim..


bifefomat
Daire Başkanı
16 Şubat 2012 21:16

ne hale düştük ya. muhtar dayı güzel anlatmışsın. okulunu değiştirsin köy okulu tercih etsin az ders alsın bence de.. aynı şeyleri yaşadık hep.. kendini yalnız hissetme tuz gölü..


TuzzGölü
Genel Müdür
16 Şubat 2012 22:53

tesekkurler arkadaslar desyekleriniz için.benim asıl problemım calıstıgım yerin çok kötü olması.belki daha iyi bir yer olsa bu tur dusuncelere hiç kapılmayacagım.şimdilik okul değiştirme gibi bir hakkım yok .yani bir kaç yıl daha katlanacagım eger kurum değiştirmezsem.bende o dediğiniz seyı dusunuyorum labılecegım kadar en az dersi almak.elımde olsa 15 saat alacagım ancak eksık bulundugu ıcın 15+14 saat verdıler.insallah kısmet olursa önümüzdeki yıllarda 15 saat alabılırsem bu kadar eger yıne acık olursa bılıyorum kı olur 21 saatten fazla almak ıstemeycegım.

tekrar tesekkurler.bide bir sey daha soracaktım.tekrar kpss ve p3 puanı ıle bır yerlere yerlesmek mantıklı mı sizce.bzen öyle anlar oluyor kı o an istifayı verip çıkıp gidesim geliyor.sorunlar görülmesine ragmen öğretmen hep günah keçisi oluyor.


Muhtar Dayı
Genel Müdür
16 Şubat 2012 23:02

hocam bu tür durumlarda müdür yardımcılığı sınavını kazanıp öğrencilerden kurtulmaya bakıyorlar.. en mantıklısı da bu zaten.. müdür yard.sınavına girmek içinde 3 sene öğretmenlik şartı var.öğretmenlik en fazla 10 sene yapılır.ben kendime on senelik öğretmenlik hayatı biçtim.o saatten sonra insanın pili biter.gerçekten çok yorucu insandan çok şeyler götürüyor..ama şunu bil ki başka kurumlarda ortaokul lise mezunu egosunu tatmin etmek isteyen insanlardan emir almaktan kat kat iyi.. öğretmenliğin rahatı sınıfında büyük bir şey olmadığı sürece müdürün senden hesap soramaması. senede bir gelen müfettişi saymazsak bu dersi nasıl anlatıyorsun ne biçim anlatıyorsun diyen yok..


TuzzGölü
Genel Müdür
16 Şubat 2012 23:05

haklısnız da bazen rahatsız oluyorum yada ben çok alınganım kafaya takıyorum.bu da olabılır .öğrenciler saygısızlık yaptıgında kendı kendıme alınıyorum canım sıkılıyor böyle küsüyorum her şeye.


Muhtar Dayı
Genel Müdür
16 Şubat 2012 23:26

tuzz gölü hocam kppsye girip yeterli puan aldıktan sonra mebden muvafakat alırsan istifa etmeden başka kurumlara geçebilirsin..mesela diyelim ki 2012 kpssye girdin 90 gibi bir puan aldın kasım atamasında memurluğa yerleştin. olacaklar aşağı yukarı şöyle olacak: ilk günler gayet güzel geçecek etrafta öğrenci yok ses yok gürültü yok ders anlatmak yok oh be diyeceksin..bir iki ay çömez olarak ortalarda takılacaksın ortama alışmaya çalışacaksın..iş yükü fazla olmayan bir kurumdaysan beşe kadar internette takılacaksın..zaman geçtikçe işler değişmeye başlayacak hesap vermen gereken bir değil birden fazla amir olduğunu farkedeceksin..şefin müdür yardımcın müdürün bu silsile böyle gidecek..birinin ak dediğine öbürü kara diyecek hepsiyle aranı iyi tutman gerecek.. bir işin olcak öğleden sonra izin almak isteyeceksin mesela alamadığın zamanlar olacak bu duruma içerlesen de elinden bir şey gelmeyecek. hasta olup hastaneye gitsen bile öğleden sonra yine mesaiye dönmek zorunda kalacaksın.öğleye kadar mesai iyi kötü akacak ama öğleden sonra saat beş gelmek bilmeyecek.beşte çıksan bile altıda ancak evde olacaksın yemek falan derken saat yedi olacak o saatten sonra yapacak bir şey olmadığından televizyonun başında uyuya kalacaksın günler hep böyle rutin geçecek.olduda bir gün rapor aldın.kurumda adın yatana dama çıkacak..en çok koyanda yalakalar istedikleri tarihte izine çıkarken senin yılın ölü zamanlarında izin kullanmak zorunda kalman olacak. liste böyle uzar gider.. en sonunda da aslında mebden ayrılamasam iyimiş dur amirime sorayım mebe geçiş için muvafakat verecek mi diye düşünürken bulcaksın kendini..


Muhtar Dayı
Genel Müdür
16 Şubat 2012 23:32

tuzz gölü hocam ilk zamanlar bende senin gibiydim.öğrenci gevşe gevşek gülüyor mesela acaba bana mı güldü yanlış bir şey mi yaptım diye aklına geliyor sonra sinirleniyordum falan..ama insan zamanla alışıyor.takmıyorsun artık..

.biraz kendini ağırdan sat.öğrenciyle fazla yüz göz olma. bu ilk zamanlar biraz zor olacak ama arada belli bir seviye kalırsa rahat edersin.


TuzzGölü
Genel Müdür
16 Şubat 2012 23:37

anladıgım kadarıyla oralarda calısmakta zor .kısacası çalışma hayatı zor.çalışmak zor.kolay iş rahat iş moralinizin bozulmayacağı iş yok devlet kurumlarında sanıyorsam.Muhtar Dayı hocam yorumlarınız için tesekkurler.

tek çıkar yolu kendi işini kurup kendi kafana göre çalışmak o da sermaye isteyen bir sey .üniversitede öğrenci olmak ne kadar rahatmış.bir sey daha sorsam bundada düşüncelerinizi esirgemezseniz sevinirim.pekı özel dershaneler.ben özel dershanede çalışmıstım çalışma ortamı olarak tabıkı çok daha rahattı okuldan.ancak maaşı azdı.sizce devletten dershaneye gecmek mantık lı mı.devletı bırakıp dershanede çalısmak.


Muhtar Dayı
Genel Müdür
16 Şubat 2012 23:53

hocam özel tabi rahattır.öğrenmek isteyen geliyor oraya.bu yüzden ne disiplin ne de akademik anlamda sıkıntı yaşanır.ama iş garantisi yok ki.senden düşük maaşla çalışanı buldumu kapı önündesin..


nerisman
Aday Memur
27 Mayıs 2012 14:16

demek öğretmenlerin durumu aynı. en baştan hiç bu işe girmemek lazımmış. özellikle de sınıfçı olmak başlı başına en büyük hata!


Rbia
Aday Memur
13 Ağustos 2012 14:23

acil yardımınıza ihtiyacım var keskelerim o kadar cok ku ben şemdinlinin bir koyunun mezrasında öğretmenim duşunun köy bile değil mezra :(( tek bayanım artık gorevlendirmeler de kalktı ben bayan halimle tek basıma nasıl gitcem kabus gibi sormak istediğim şimdi bilgilendirirseniz cok sevinirim memlektimde belediyeye basvurdum kabul ediyorlar fakat milli eğitim muvafakat vermez diyorlar ne yapmalıyım bir de tekrar öğretmenliğe geçiş şansı var mı bilen lutfen cevap versin zor durumdayım


gazili_33
Aday Memur
13 Ağustos 2012 16:20

bence sağlı özrü veya eş durumu özrü gibi şeylerle uğraşsanız daha mantıklı gibi hocam. belediye işi sakat gibi.


Rbia
Aday Memur
14 Ağustos 2012 01:19

hocam soylediğiniz secenekler olmadığı için artık bi çıkış yolu arıyorum


smnwr
Aday Memur
14 Ağustos 2012 01:48

buradaki arkadadsları görünce sadece ben değilmişim böyle düşünen böyle hisseden diye bi nebze olsun iyi hissettim bende kaldığım yerden ve yasadığım sorunlardan hiç memnun değilim öğretmenliği bırakıp memurluğu hatta istifa etmeyi düşündüm ama derdimi kimseye anlatamıyorum hemen buldu da bunuyo şımarık konumuna düşüyorum oysaki gerçekler öyle değil mutsuz olduğun bi işte çalışmak hergün isteksiz olmak öyle kötü ki yasam standartımı daha iyi olmasını istemek suç mu?hergün çareler düşünüyorm ama yok es durumu özür grubu il içi yer değişikliğii yüksek lisans yok da yok hepsinin önü kapalı gençliğim gidiyo orada resmennnn


alihınıs
Memur
14 Ağustos 2012 02:02

öğretmenlik yapmak istemeyenler için müdür yardımcılığını tavsiye ederim.

hiç yoktan 30 saat derse girip kafan patlamıyor

oturursun çayını kahveni içersin.

istediğin gibi dışarıya çık dolaş. işlerini hallet.

hiçbir zaman sıkıntı olmuyo.

ama öğretmenken 2 gün rapor al göze batarsın.

düz memurluğu hiç düşünme sonradan çok pişman olursun.


Rbia
Aday Memur
14 Ağustos 2012 16:07

benim gorev yerim çok kotu derdim o


fatihkan
Daire Başkanı
14 Ağustos 2012 18:59

memleketinde masa başı memursan rahat edebilirsin.

kışın gribim diye daireden 5 gün rapor da alırsın.ama acil bir durum için daireye çağrıldığında hiç gripli birnine benzemediğin anlaşılır


Rbia
Aday Memur
14 Ağustos 2012 23:16

Meb kurumlararası geçişte muvafakat belgesini vermiyormuş o sıkıntı

Toplam 29 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi