Editörler : supporters.
11 Eylül 2007 15:38

Kurumlararası Geçiş

Merhabalar

Acil olarak bir bilgiye ihtiyacım var.Kendi kurumumdaki çalışanlara sordum. Ama doğru bilgi verdiklerinden şüpheliyim.Bir üniversitede uzman olarak çalışıyorum.Başka bir şehirdeki üniversiteye geçmek istiyorum. Bu şekilde üniversite değiştirmek için, geçmek istediğim üniversitede boş kadro olmasımı gerekiyor?Yada eğer eş durumundan geçmek istesem , eş durumunu gösterip doğrudan geçebiliyormuyum?

Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler herkese.


ceren_kocer
Aday Memur
11 Eylül 2007 20:34

Tekrar merhaba

Sorumu 28 kişi okumuş ama hiç kimse cevap yazmamış. En azından 2547 nin hangi maddesine bakmam gerekiyor bilen varsa yazarsanız sevinirim.


leanndros
Şube Müdürü
11 Eylül 2007 21:13

ceren hanım merhaba, dediğiniz gibi kimse cevap yazmamış. ancak bende şimdilik hemen ilk aklıma geldiği kadarıyla akademik kadrolarda bir başka üniversiteye nakil olmuyor. yani eş durumu da olsa böyle bir şey yok.

ancak sizin uzmanlık kadrosu bir başka özellikte kadroysa geçilebilir. fakat tekrar belirtmek gerekirse görevlendirme dışında akademik kadrolarda nakil olmuyor.

hoşçakalın.


elem2004
Kapalı
12 Eylül 2007 09:12

Arkadaşlar sanırım sorunumuz aynı. Ben de bir kurumda 657 ye tabi devlet memuruyum. Üniversitede ÖYP sınavını kazandım. Üniversiteye geçiş olmuyormuş, ÖYP yönetmeliğinde açıktan atama dediği için şu andaki kurumumdan istifa etmek zorunda olduğumu söylediler. Bunu söyleyen bir hukukçuydu, size önerim hangi kurumda çalışıyorsanız siz de bir hukukçuya danışın derim. Bana danıştığım kişi hemen istifa etme dedi, sana tekrar haber gelene dek çalış ki maaaşını alabil dedi. Ve memursanız gene prosedüre uygun şekilde istifa etmeniz gerekiyor. Ama bunun tam yolunu ben de bilmiyorum, hepsi danışılması gereken süreç bunların. Kimseye danışmadan harekete geçmeyin. İşi en iyi bilenler hukukçular, ya da kurumuzdaki denyimli kişiler olabilir. Hakkınızda hayırlısı olsun...


rebelangel
Aday Memur
12 Eylül 2007 13:43

uzmanlar bağlı oldukları üniversiteye hapsediliyor. hiçbir yere kıpırdayamıyorsun. eş durumu felan hak getire.


kimono07
Yasaklı
12 Eylül 2007 14:02

es durumundan gecemezsiniz.

tek careniz muvafakat alarak gecmenizdir ki o da rektorun imzasina baglidir.


nedenneden
Aday Memur
12 Eylül 2007 15:48

ünüversitede arş. gör olarak çalışıyorum çevre bakanlığına krumlar arası geçiş için başvuruda bulundum bakanlık tarafından çalıştığım kurumdan muvafakatım istendi ve kurumum da gönderdi ancak aylar geçmesine rağmen boş kadrok gerekçesiyle atamam yapılmadı. Böyle bir gerekçeyle atamamın iptal edilmesi söz konusu olabilirmi bu konuda ne yapmam gerektiğini bilmiyorum lütfen bana yardımcı olabilir misiniz.


06AKÇURA
Şube Müdürü
12 Eylül 2007 17:43

Arkadaşım sorunu,ilgili kurumlara Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde soru yönelterek cevaplanmasını istiyebilirsin.15 iş günü içinde yanıtlamak zorundalar.Ancak bizatihi gidip durumunu anlatman daha iyi olur diye düşünüyorum.


elem2004
Kapalı
12 Eylül 2007 23:14

Ya keşke aramızda bir hukukçu olsa ya da mevzuatı iyi bilen biri. Normalde istifa edince 6 ay içinde yeniden aynı kuruma dönüş hakkın var, ama bu 6 ay içinde yeniden açıktan atamayla başka bir kuruma başlayabiliyor musun bilmiyorum...Umarım oluyordur, hep prosedür hep prosedür, ya açın artık önümüzü (ilgililer) ...


rebelangel
Aday Memur
13 Eylül 2007 10:19

muvafakatı öngören zihniyeti allaha havale ediyorum. insanları resmen hapsediyorlar. ayıp denen bişi var ya. bir insanı köle gibi kullanıp kendi çıkarını düşünenleri ve bu sebeple huzursuz olduğu yerden gitmek istediğinde onay vermeyeni de allaha havale ediyorum mübarek günlerde. aynı şey benim de başıma geldi. nefret ediyorum


ceren_kocer
Aday Memur
14 Eylül 2007 15:52

Merhaba herkese

Evet sonunda kurumun personeli ile konuştum. Kendi kurumumdan bile bilgi almak ne kadar zor olduğunu burda ayrıca anlatmıyacam. Geçmek istediğim üniversitede ilan açılması gerekiyormuş. Bu ilana başvurup sınavıda geçersem gidebiliyormuşum.


aysim_u
Aday Memur
17 Eylül 2007 05:38

arkadaşlar hayırlı ramazanlar.ben bu akadademik kadro derecelerini bilmiyorum.mesela bir ilanda öğr. görevlisi alıyor kadro derecesi 6 diyor. bunun bir standartı varmı okula göre değişiyormu bileniniz varsa açıklarmı.


melita44
Kapalı
17 Eylül 2007 14:34

mrb.arkadaşlar araştırma görevlisi olarak çalışanları meb kendi kadrolarına kayıtsız ve şartsız kabul etmekle kurumunu yüceltecek bir davranış sergilemiş olacaktır. bir kişi bu tercihi yapıyorsa artık bunu yapacak duruma getirilmiştir.tarihci arkadaşın yaşadığı sorunların aynısı ve dahada fazlası ve seviyesizce, üniversitelerde alt kadro dedikleri ve sömürülen araştırma görevlilerine yaşatılmaktadır. ayrıca meb'in verdiği kadrolar kurumlararası için değiştirilen branşlar sebebiyle kimvurduya gitmektedir. yani 4 yıl önce atanabildiğim bir branşa şimdi atanamayan fakülte mezunları arkadaşlarım gibi bende kurumlararası geçiş yapamıyorum.açıkçası benle mezun arkadaşım çalıştığı bir kadroya ben kurumlararsı geçiş yapamıyorum. sebep geçmiş siyasi yönetimlerin hatası olarak açıklanıyor. daha mantıklı bir düzenleme yapılmalı bütün kamu kurumlararası geçiş için. teşekkürler


blacksnake
Aday Memur
17 Eylül 2007 14:55

herkese selam. bende 4 senedir asistanım. ancak artık yolun sonuna geldim. istifa edip özel sektörde çalışmaya başlıyacam inşallah.Yerde belli gibi. Başta asistanlığı çok istemiştim ama inanılmaz olaylar yaşadım.sadece şunu yazmam yeterli sanırım; bir gün danışman hocam X, odasında gene beni oturtmuş sandalyeye sekreter gibi yazı yazdırıyodu. Diğer kıdemli hoca Y, odasına geldi ve işi varmış beni istedi. Hocamın cevabı güzeldi: " şimdi benim, öncelik bende, işimi bitireyim sana veririm" !!!! bu bahsettikleri makas, kalem vs değil, benim!


alpercavit
Aday Memur
18 Eylül 2007 09:05

üniversitede okutman olarak görev yapan bir kimse MEB e öğretmen olarak geçebilir mi...varsa bunların şartlarını biliyomusunuz


ssometimes
Kapalı
19 Eylül 2007 12:44

arkadaşlar ben sorumla ilgili birçok yazıyı okudum ama net cevabı kimseden alamıyorum.50/d li araştırma görevlisiyim ve kendi isteğimle 2 yılım dolmadan istifa edeceğim, ben şimdi bir daha hiçbir şekilde devlet memuru olamayacakmıyım? kurumlararası geçiş veya bekleme sürelerini sormuyorum.istifamdan sonra 3-4 yıl geçti diyelim ve KPSS ile ilgili puanı aldım, bu durumda geçmişte 2 yılım dolmadığı için yeniden devlet memuru olamayacakmıyım??

gerçekten doğru bilgiye sahip olanlar cevaplarsa çok sevinirim, teşekkürler...


leanndros
Şube Müdürü
19 Eylül 2007 21:49

sevgili ssometimes,

50/d liler platformunda yazdıklarını okudum.istifa kararı senin bileceğin bir iş ancak ben yine de bir kez daha düşünmeni ve istifa etmeden önce memuriyette 2 yılını tam olarak doldurmuş olmanı isterim. çünkü 2 yılını doldurmazsan bidaha istifa sonrası açıktan atama yoluyla memuriyete başvuramazsın ancak kpss yoluyla herhangi bir yere yerleşebilirsin.fakat malum kpss ile bir yere girmekte artık zulüm bilmiyorum kpss den yeterli bir puanın varmı yada hemen alabilirmisin. fakat şu anda zaten memursun bana göre sık dişini biraz. hiç olmazsa 2 yılını doldur. bu durumda istifa sonrası 6 ay bekledikten sonra istediğin bir kuruma uğraşarak ta olsa açıktan atamayla geçebilirsin.


elem2004
Kapalı
23 Eylül 2007 10:56

arkadaşım sen verdiğin bilgilerden emin misin? Memurirette asalatin tasdik olduktan sonra (bu süre genelde 1 yıldır) istifa edip açıktan atamayla başka kuruma atanaiblirsin. Ben ÖYP kazandım, şu an devlet memuruyum, sanırım yaptıklarımdan bahsetmem gerekecek, memuriyette 1.5 yıl doldu, öyp evraklarımı enstitüme teslim ettim, enstitüm kadromun açılacağı üniversiteye evrakları gönderecek, orası da yök e gönderecek, yök ten izin çıkınca istifa edicem, ya da belgelerim yök e gönderildiğinde istifa edicem, bu durum bu şekilde ilerliyor, kadromun izni çıktıktan sonra bir süre eski kurumda bir ay borç olarak çalışacağım, ya da bir önceki ayın maaşını almayacağım. Çünkü bizde maaşlar bir ay önceden veriliyor. Aynı durumu başka bir arkadaşım şöyle yaşamış, o da devlet memuruydu, o okula geçmek için muvaffakat istedi, kurumu arkadaşı 6 ay oyaladı, sonunda kız istifa etti, 3 ay sonra okulda açıktan atamalı ar-gör. işine başladı. Herşey asalatenin tasdik durumuyla yakından ilişkili, olduysa 6 ay içinde kendi kurumunda işe dönebiliyorsun, diğer kurumlar için de belli bir bekleme süresi var(kısa süre 3 ay gibi) Bu ülkede herşeyin oluru var, endişelenmeyin, kesin bilgi mevzuatı çok iyi bilen, objektif biri, kendi kurumunuza sormayın, olumsuz konuşuyorlar, yanlış yönlendiriyorlar.


leanndros
Şube Müdürü
23 Eylül 2007 12:50

sevgili elem meraba

biraz daha ayrıntılı olsun ve diğer arkadaşlarada yardımcı olsun diye daha önce biryerlerden kopyaladığım ancak muhtemelen memurlar netten bir yerdedir metni aşağıya aktarıyorum.ama öncelikle

1.sayın ssometimesin 50/d li olduğunu ve bu yüzden aşağıda da yazdığı gibi en az 2 yıl çalışmış olma şartının bulunduğunu,

2.memuriyetten istifa eden bir kişinin üniversiteye girmek istemesi durumunda istifa sonrası herhangi bir şekilde beklemeye tabi olmadığını belirtmek istiyorum.ancak diğer kurumlar arasında geçiş yapmak istenirse o zaman duruma göre gerekli olan 6 ay veya 1 yıllık süreyi doldurmak gerekiyor.

ÖZET: 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 50/d maddesine göre Araştırma Görevlisi olarak istihdam edilen personelin bu statüde en az iki yıl çalışmaları halinde, 657 sayılı Kanunun 74 üncü maddesi hükmü uyarınca nakillerinin yapılabileceği, istifa etmiş olanlarında 92 nci madde hükmü uyarınca atanabileceği hakkında (11791, 18/7/2005)

2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 50/d maddesine göre Araştırma Görevlisi olarak istihdam edilen ve Bakanlığınız emrine naklen geçmek isteyenlerin naklen atanıp atanamayacağı hususunda Başkanlığımız görüşünü talep eden ilgi yazı incelenmiştir.

Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun ?Memurların Bir Kurumdan Diğerine Nakilleri? başlıklı değişik 74 üncü maddesinin son fıkrasında; ?13.12.1960 tarihli ve 160 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi kapsamına giren kurumlarla bu Kanuna tabi kurumlar arasındaki nakillerde de yukarıdaki hükümler uygulanır. Aynı Kanunun 4 üncü maddesi kapsamına giren kurumlarda çalışıp 657 sayılı Kanuna tabi olmayan personelden, hizmete giriş dereceleri 36 ncı madde ile tespit edilen giriş derecelerinin üzerinde olanların ilk ilerleme ve yükselmeleri için kanuni bekleme sürelerine yukarıda yazılı dereceler arasındaki sürelere tekabül eden süre kadar ilave edilir.? hükmü yer almakta olup, 243 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 55 inci maddesi uyarınca 13/12/1960 tarihli ve 160 sayılı Kanunun 4 üncü maddesine yapılan atıflar 217 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 nci maddesine yapılmış sayılmaktadır.

Diğer taraftan, 657 sayılı Kanunun değişik 54 üncü maddesinin son fıkrasında ; ?Aday olarak atanmış Devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az, iki yıldan çok olamaz ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz.? hükmü bulunmaktadır.

Aynı Kanunun 92 nci maddesinin son fıkrasında ise; ?657 sayılı Kanuna tabi olmayan personelden kendi istekleri ile görevinden çekilmiş olanlar, boş kadro bulunmak ve gireceği sınıfın niteliklerini taşımak kaydı ile bu Kanuna tabi kurumlardaki memuriyetlere atanabilirler.? hükmü yer almaktadır.

Bu hükümler çerçevesinde, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa tabi Öğretim Elemanı kadrolarına atanıp, bu kadrolarda en az iki yıl süreyle görev yapmış olanların kamu kurum ve kuruluşlarına memur statüsünde naklen veya açıktan ilgili mevzuatında belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde atanabilmelerinin mümkün olabileceği değerlendirilmektedir.


ikidüsünbirsöyle
Aday Memur
25 Eylül 2007 00:21

Merhaba benim bir sorum olacaktı:

Bilindiği üzere Kurumlararası geçiş için İki yıl çalışmış olmak gerekiyor. Bu 2 iki yılın tamı tamına mı dolması gerekiyor yoksa akademik yıl olarak mı hesaba katılıyor?


yasecoldur
Memur
25 Eylül 2007 10:08

Başvurabilmeniz için 2 yılınızın dolması gerekir. Bu alt sınırdır. 2 yıl dönem olarak değildir. İşe başlama tarihinizden itibaren 2yıldır.

Toplam 97 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi