Editörler : crops35
23 Kasım 2011 22:12

Üniversitede tayin

EŞİM ASKERİYEDE MEMUR.BEN SİİRT ÜNİVERSİTESİ TEKNİKERLİĞİ TERCİH ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUM.BİR YIL SONRA TAYİN DURUMUM NE OLUR?


güney-33
Memur
23 Kasım 2011 22:20

üniversite de tayin olmaz arkadaşım eşin senin yanına gelecek

23 Kasım 2011 22:30

saçmalama yaa eğer istediğin şehirdeki üniversteden senin gelmene dair izin verirlerse veya biryleyer değiştrme gibi oluyo diye biliiyorum ben


Novembre
Kapalı
23 Kasım 2011 22:33

hayat bir sınav'ın dediğini biraz daha açayım ben sana;

dayın varsa her yere tayinin babalar gibi olur.


egedenizi89
Şube Müdürü
23 Kasım 2011 22:34

Üniversite kadroları çakılı kadrodur. Yer değiştirme imkanı yok değil var ancak gideceğiniz üniversitenin kadrosu olması, sizi kabul etmesi aynı zamanda bağlı bulunduğunuz üniversitenin muvafakat vermesi gerekiyor.


landscape_klc
Aday Memur
23 Kasım 2011 22:35

BAYAN OLDUĞUM İÇİN BEN EŞİMİN YANINA TAYİN İSTEYEBİLİRİM,DİYE BİLİYORUM


güney-33
Memur
23 Kasım 2011 22:35

hayat bir sınav niye saçmalama diyosun imkansız gibi bir şey hala hala


egedenizi89
Şube Müdürü
23 Kasım 2011 22:36

Bir de yer değiştirme için asaletinizi almış olmanız gerekiyor.


egedenizi89
Şube Müdürü
23 Kasım 2011 22:39

Üniversitelerde tayin mekanizması yoktur. Yer değiştirme işi de çok zor.


landscape_klc
Aday Memur
23 Kasım 2011 22:44

bölümümle ilgili bi kadro olduğu için tercih etmeyi düşünüyorum,mayıs ta atanmam dahada zor olacak.ama eğer yerleşirsem tayin olamama korkusu var.karar veremedim


gurser
Şef
23 Kasım 2011 22:46

Benim eşim assubay..ben geçen atamalarda yıldırım beyzıtı yazmak istedim tayin yok diye yazmadım..Yzmış olsaydım şuan 4 aylık memurdum..Tayin yok sadece er değiştirme var...Oda zormuşş iyi düşün taşın hep çalıştığın ünv. izin verecek hem gitmek stediğin yerdeki ünv boşluk olacak ve seni kabul edecekte sen tayin olacaksın..


landscape_klc
Aday Memur
23 Kasım 2011 22:58

aile bütünlüğü yasası varmış,mutlaka tayin etmeleri gerekiyomuş diye biliyorum.yanlışmıyım


cunbilal
Memur
23 Kasım 2011 23:06

Arkadaşlar üniversitelerden de tayin olabiliyor eskisi kadar değil bu bilgi kesindir.

Fakat gittiğiniz kurum sizi bırakmak istemezse yada gidicek bir yer bulamazsanız gidemezsiniz...

23 Kasım 2011 23:29

güney 33 arkadaşım imkansız gbi bişy değil artık daha kolay böyle şeyler.


Tek Yol İslam
Kapalı
23 Kasım 2011 23:40

evet aile bütünlüğü yasası var.

o yasaya gelene kadar, anayasadan'da dayandırılacak bir sürü ilke var.

mahkeme yolu ile kazanmanız nerdeyse kesin.

fakat; eş durumu tayini nedir öncelikle onu bilmemiz gerekir.

eş durumu tayini; eşiniz (bu arada ben bayanım, onun yanına ben isterim, o erkek, benim yanıma istemesi yakışık almaz gibi bir durum yok. o yorumunuzda beni çok güldürdü. artık eniştemiz sizi nasıl sindirdiyse, kanunlarımızı bile erkek hegomanyası altında düşünmeye başlamışsınız, helal olsun adama, bide bize derler, hacı-hoca takımı karısını ezer diye, konu burdan hooop laikliğe kadar gider parantezi kapatıyorum)

nerde kalmıştık, eşiniz diyorduk evet.

eşiniz başka bir şehirde her hangi bir kurumda çalışmaktadır.

sizde diğer başka bir şehirde bir kurumda çalışmaktasınız.

çalıştığınız kurumun, gideceğini şehirde de yeri-dükkanı-binası-ofisi her hangi bir şeyi varsa, bu durumda eş durumundan TAYİN olursunuz.

Fakat üniversitelerin bulundukları şehir dışında, başka bir yerde uzantıları yoktur.

Bu durumda sizin olayınız şudur ;

Eş durumu mazereti gösterilerek, kurumdan alınacak MUVAFAKAT belgesi ile, diger başka bir kuruma geçmenizdir. yani NAKİL dir. bunun için asaletinizin tasdiklenmiş olması lazımdır. gideceğiniz yerdeki kurumunda sizi istemesi gerekir. yani gidip ordan bi kurumdan kendinizi isteteceksiniz. kendi kurumunuz ve gideceğiniz kuruma ayarı verip, eşinizin pardon eniştemizin yanına varmış olacaksınız.

(enişteye selamlar, tekrar tebrikler)

(novebre ölmedinmi la sen daha ? intihar etmeye yemedi ellaam :D)


ugur9006
Daire Başkanı
23 Kasım 2011 23:52

tek yol bazı yorumların koparıyo brni

bu arada ben bayanım, onun yanına ben isterim, o erkek, benim yanıma istemesi yakışık almaz gibi bir durum yok. o yorumunuzda beni çok güldürdü. artık eniştemiz sizi nasıl sindirdiyse, kanunlarımızı bile erkek hegomanyası altında düşünmeye başlamışsınız, helal olsun adama, bide bize derler, hacı-hoca takımı karısını ezer diye, konu burdan hooop laikliğe kadar gider parantezi kapatıyorum

24 Kasım 2011 00:01

peki diyelim üniden başka üni ye geçişe ikna ettik.eş durumundan fakat eşin memur olması şartmı?


Tek Yol İslam
Kapalı
24 Kasım 2011 00:10

Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin Eş Durumunun Belgelendirilmesini düzenleyen 14'üncü maddesinde; "(B) özür grubuna dayanarak memurun yer değiştirme isteğinde bulunabilmesi için; eşinin Devlet Personel Dairesi Kurulması Hakkındaki 13/12/1960 tarih ve 160 sayılı Kanuna tabi bir kurumda memur statüsünde çalıştığını, görev yeri belgesi ve nüfus kağıdı örneği ile belgelendirmesi gerekir. Ayrıca, eşlerden birinin bağlı olduğu nüfus idaresinden alınacak evlilik durumunu kanıtlayan belgenin de eklenmesi gerekir.Bu özür grubuna dayanarak yerleri değiştirilenler her yıl Ocak ayı içinde durumlarının devam ettiğini aynı şekilde alınmış belgelerle belgelendirirler." hükmü yer almaktadır.

Ayrıca bu Yönetmeliğin Özel Yönetmelikleri düzenleyen 28'inci maddesinde;"Kurumlar bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde halen görevde bulunan memurların geçmiş hizmetlerinin bu Yönetmelik çerçevesinde nasıl değerlendirileceğini ve bu Yönetmeliğin çeşitli maddelerinde kurumlarca tespiti öngörülen diğer hususları kapsayan özel Yönetmeliklerini Devlet Personel Dairesinden olumlu görüş alınmak sureti ile çıkarırlar. Özel Yönetmeliklerde bu Yönetmeliğe aykırı hükümler yer alamaz. Ancak, Mülki İdare Amirliği Hizmetleri ile Emniyet Hizmetleri sınıflarına dahil memurlar hakkında kendi özel yönetmeliklerinin uygulanmasına devam edilir." hükmü yer almaktadır.

Yukarıda yer verilen hükümler açık olarak şunu göstermektedir.

1- Devlet memuru sadece eşi memur olarak çalışıyorsa eş durumundan nakil isteyebilir.

2- Ancak, uygulamada yaşanan çok sayıda problemden dolayı taşra teşkilatı bulunan bazı kurumlar eşi işçi, sözleşmeli personel, Bağ-Kur veya SSK'ya tabi olanlara da eş durumundan nakil imkanı tanımaktadır. Bu kurumlara örnek olarak Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı verilebilir. Bu üç kurum, genel yönetmeliğin, özel yönetmeliklerin genel yönetmeliğe aykırı olamayacağı yönündeki açık hükmüne rağmen kendi özel yönetmeliklerine eşi işçi, sözleşmeli personel, Bağ-Kur veya SSK'ya tabi olanların da eş durumundan nakil isteyebileceği hükmünü koymuştur.

3- Hangi kurumun eşi işçi, sözleşmeli personel, Bağ-Kur veya SSK'ya tabi olanlara da nakil imkanı tanıyıp tanımadığına bakabilmek için çalışılan kurumun atama ve yer değiştirme yönetmeliğine bakmak gerekmektedir. Eğer atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde aşağıda yer verilen türden hükümler yer almakta ise memur eş durumundan yer değişikliğinde bulunabilir

24 Kasım 2011 00:15

aa eşin memur olmazsa vb.. yedin ayvayı yanii


Tek Yol İslam
Kapalı
24 Kasım 2011 00:18

ayvayı yedin sayılır.

en sağlamı memursan, memurla evlenmek.

olay bu kadar basit.

24 Kasım 2011 00:22

tabi şimdi başka bi üniye atanıcağımı bilsem ama istediğim aday memur değilse ya işten ya sevgiliden vazgeçicen ozaman amannnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Toplam 60 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi