Editörler : E.Kayı Han
19 Ağustos 2009 01:04

açık öğretim adalet bölümü okuyan yada mezun olan var mı?

açık öğretim adalet bölümünü yazdım ve yerleştirildim puanım 260 dı örgünü evli olduğum için araştırmadım.

adalat bölümünü okumak mezun olmak bu alanda yükselmek nasıl oluyor?

iş imkanı varmıdır?kamu yönetine geçiş deniyor işletmeye de kafam çok karıştı?


DeClineX
Şube Müdürü
19 Ağustos 2009 08:58

Mezun var mı demişsin var. Sen şu an çalışıyor musun, katip misin. Okulu bitirince icra müdürlüğü sınavına, katiplik sınavına girebilirsin.


huzur72
Aday Memur
19 Ağustos 2009 19:58

sağol derslerde umarım zorlanmam sözelciyim.örgün okuma şansım olsaydı keşke ama imkanlar.bu bölümü bitirince kpss maratonu var ve adliye sınavları yani.

ama diğer sorum kamu ve işletmeye geçişi anlamadım.

mesela bu bölümü bitirdik işletmeyi kaç sene okuyacağız ve mezun olarak ne mezunu olunacak?


katip-mry
Aday Memur
19 Ağustos 2009 20:28

bu sene adalet bölümü açık öğretim de ilk defa açıldı mezun olan yok ama örgünde bitiren vardır, işletmeye dgs ile açıköğretime sınavsız geçiş yapabiliyorsun, fark derslerin kaldıysa 3 yoksa 2 yıl okuyup bitiriyorsun, işletme mezunu olmuş oluyorsun, ama memlekette binlerce işletme-iktisat-kamu gibi benzer bölümleri bitiren var pek işe yaramıyor, ama adalet bölümü güzel, bence okulu bitirmeden önümüzdeki kpss'ye gir 70 puanı aşarsan zabıt katipliği sınavına girersin kazanırsan memur olursun(tabii milli eğitim onaylı bilgisayar sertifikası da lazım)

19 Ağustos 2009 21:26

iki yıllık bir bölüm okuyorum. okulu dondurup seneye açık öğretimden adalet verirsem olur mu öyle?

bir de adalet mezunları dgs ile hukuka geçiş yapabiliyorlarmış bu bilgi doğru mu?


katip-mry
Aday Memur
19 Ağustos 2009 21:38

iki yıllık bölüm açık öğretimse daha sonra başka bir bölüme geçtiğinde o bölüm siliniyo yani aynı anda iki bölümde kaydın olmuyo, hukuk konusunu bilmiyorum ancak ben de öyle bir duyum aldım

19 Ağustos 2009 22:09

hayır açık öğretim değil


katip-mry
Aday Memur
19 Ağustos 2009 22:13

örgünsen ikisini de aynı anda bile okuyabilirsin, tabii harç falan sorun olmazsa, bi de ikisine de çalışabileceksen

19 Ağustos 2009 22:18

ben iki yıllık elektrik okuyorum.. 2 ye geçtim ayrıca sözleşmeli katipliği kazandım.. okulu bırakmayı düşünüyorum çok sıkıldım okuldan işte başlasa zor olacak..

bu yıl öss ye girmediğim için açık öğretim adalet tercih edemiyorum seneye öss ye girip açık öğretim adalet okuyacam.

sence nasıl?


epktts
Memur
20 Ağustos 2009 00:32

ya arkadaşlar adalet mezunu katiplerin maaşlarında bizlerden fark yada fazlalık oluyor mu böyle bir duyum aldım......


katip-mry
Aday Memur
20 Ağustos 2009 23:24

benim bildiğim arada fark olmuyo sadece lise ile üniversite mezunları arasında 20TL kadar fark oluyor diye biliyorum


eminmehmet
Memur
21 Ağustos 2009 00:21

katip-my hiç bildiği tek şey aradaki 20tl lik fark. Oysa adalet yüksek mezunları icra müdürlüğü sınavına girebiliyor. Ayrıca bir katibin kalem müdürü olması için aranan şart klasik katiplerde 8 yıl şartı aranırken Amyo mezunlarında bu süre 5 veya daha az olabiliyor. Eğer işe başlamadıysan katip olduğun adliyeye geldiğinde klasik memurlar gibi bön bön etrafına bakmıyorsun. Tanıdığın tek şey klavye ile bilgisayar ekranı olmuyor.


neslihanyanak
Aday Memur
21 Ağustos 2009 11:22

ıyı ugunler bende bu yıl bu bolumu yazdım okucam ınsallah. bıtırdıkten sonra 3 dakıkada 90 kelıme yazma sartı varmıs mulakatlarda acaba o nasıl oluyo bılen varmı yada o mulakata gıren varmı ?


katip-mry
Aday Memur
21 Ağustos 2009 13:23

eminmehmet ben beldiğim kadarını söyledim çok bilmişlik yapmadım veya başka birini rencide etmeye de çalışmadım, ben bildiğim kadarını söyledim gerisini tamamlayabilirdin, neyse şu ramazan gününde oruçlu ağzımla kimseyi kırmak veya kırılmak da istemiyorum,zaten bu zamanda birilerine yardımcı olmak da suç,hayırlı ramazanlar...


paütalebe
Memur
21 Ağustos 2009 22:11

arkadaşlar geçen yılki düzenleme ile adalet myo mezunlarının kalem müdürü yazı işleri müdürü olma şartı kalktı iktisat işletme kamu mezunu olma şartı geldi. yani myo lar sadece icra müdürü olma hakkını elde ettiler gittikce alan daralıyor. bir de dgs ile hukuka geçiş açıkta da var örgün de de bu da kesin bir bilgi kafanız karışmasın. hadı hayırlısı inşallah


berat_01
Yasaklı
21 Ağustos 2009 22:23

T.C.

ADALET BAKANLIĞI

TAŞRA TEŞKİLÂTI YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ VE İDARİ İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVDE YÜKSELME EĞİTİMİ İLÂNI

Adalet Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği gereğince, ekli listede (ek-I) yeri, sınıfı, unvanı, derecesi ve sayıları belirtilen münhal Taşra Teşkilâtı Yazı İşleri Müdürlüğü ve İdari İşler Müdürlüğü kadrolarına ?Görevde Yükselme Eğitimi? ve eğitim sonunda yapılacak ?Görevde Yükselme Sınavı? ile atama yapılacaktır.

Görevde yükselme eğitiminin yeri, programı ile sınava ilişkin yer ve tarihler ilgililere ayrıca duyurulacaktır.

I- GÖREVDE YÜKSELME EĞİTİMİ VE SINAVINA KATILABİLME

ŞARTLARI:

Süresinde başvurmuş ve atanılacak görevin aşağıda belirtilen niteliklerini son başvuru tarihi itibariyle taşımış olmak kaydıyla;

A- GENEL ŞARTLAR:

1- Son üç yıl içerisinde denetim elemanlarınca hakkında zayıf rapor düzenlenmemiş olmak,

2- Son üç yıllık sicil notlarının her biri olumlu olmak şartıyla ortalaması yetmiş altı (76) puandan aşağı olmamak,

3- Bakanlıkta en az iki yıl çalışmış olmak.

4- Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinde belirtilen diğer şartları taşımak,

B- ÖZEL ŞARTLAR:

a) Yazı İşleri Müdürü Kadrosuna Atanabilmek İçin;

1- En az dört yıllık yüksekokul, fakülte veya adalet yüksek okulu, meslek yüksek okullarının adalet bölümü veya adalet meslek eğitimi önlisans programı mezunu olmak, (Söz konusu Yönetmeliğin Geçici 1. maddesi hükmü saklıdır.),

2- En az beş yılı zabıt kâtibi kadrosunda olmak üzere toplam en az sekiz yıl hizmeti bulunmak,

b) İdari İşler Müdürü Kadrosuna Atanabilmek İçin;

1- En az dört yıllık yüksekokul, fakülte veya adalet yüksek okulu, meslek yüksek okullarının adalet bölümü veya adalet meslek eğitimi önlisans programı mezunu olmak, (Söz konusu Yönetmeliğin Geçici 1. maddesi hükmü saklıdır.),

2- Bilgisayar İşletmeni, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Programcı Yardımcısı, Zabıt Kâtibi, Memur, Ambar Memuru, Satınalma Memuru, Daktilograf, Veznedar, Emanet Memuru, Tebligat Memuru, Santral Memuru, Sekreter, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Şoför veya Teknisyen kadrolarında toplam en az sekiz yıl hizmeti bulunmak,

II- BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ:

1-Görevde yükselme eğitimine başvurular, 16.05.2008 tarihi sabah mesai başlangıç saatinden başlamak üzere 30.05.2008 günü mesai bitimine kadar, ilgili sınav kuruluna (ilgili İlk Derece Adli Yargı Adalet Komisyonu) bizzat veya posta ile yapılacaktır. Ancak postada ki gecikmeler de dahil olmak üzere 30.05.2008 tarihinden sonraki müracaatlar dikkate alınmayacaktır.

2- Başvurular görevde yükselme eğitiminden sonra atanma istenecek unvan ve mahal belirtilmek suretiyle yapılır.

3- Başvuru dilekçelerine; başvuranın adı, soyadı, sicili, unvanı, baba adı, doğum tarihi, T.C. kimlik numarası, görev yeri, adresi, irtibat telefonu, daha önce hizmet içi eğitime katıldı ise tarihi ve süresi, daha önce görevde yükselme eğitimine katılıp katılmadığı ve katıldı ise tarihi, daha önce görevde yükselme sınavına katılıp katılmadığı, katıldı ise tarihi ve aldığı puan ile başvurduğu kadronun unvanı ve yeri yazılacaktır.

III- GÖREVDE YÜKSELME EĞİTİMİNE KATILACAKLARIN SEÇİMİ, İLKELER VE İTİRAZ:

1- Görevde yükselme eğitimi için yapılan başvuruların gerekli şartları taşıyıp taşımadığını ve Görevde yükselme eğitimine katılacakların seçimini, aşağıda belirtilen ilkeler ve Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği çerçevesinde; anılan yönetmeliğin 16. maddesi gereği sınav kurulu olan ilgili İlk Derece Adli Yargı Adalet Komisyonları yapacaklardır.

2- Görevde yükselme eğitimine katılacakların sayısı, atama yapılacak sınav kurulunda her mahal için ilan edilen boş kadro sayısının üç katını geçemez.

3- İlgili sınav kuruluna yapılan başvurularda duyurulan kadro sayısının üç katından az istekli olması veya üç katı kadar aranan şartları taşıyan aday bulunmaması halinde bu oran aranmaz ve başvuranlardan şartları tutanların tamamı eğitime alınır.

4- Duyurulan kadro sayısının üç katından fazla personelin başvurması halinde, bu ilan ekindeki Ek-II Değerlendirme Formunda belirtildiği şekilde puanlama yapılmak suretiyle toplam puanı en fazla olandan başlamak üzere kadro sayısının üç katı kadar personel belirlenerek eğitime alınır. Yapılan puanlama sonunda eşitlik olması halinde sırasıyla hizmet süresi fazla olana, son sicil notu yüksek olana öncelik verilir. Bu durumda da eşitliğin bozulmaması halinde sınav kurulunca kura çekilir ve durum tutanakla tespit edilir.

5- Aynı unvan için birden fazla yere yapılan başvurular geçersiz sayılacaktır.

6- Adalet Komisyonlarının merkez ve mülhakatından yapılan başvurulardan aranan şartları taşıyan münhal kadronun üç katı kadar aday bulunmaması halinde eksiklik için diğer Adalet Komisyonlarından yapılan başvurular kabul edilmez.

7- İlgili sınav kurulu tarafından belirlenen listeler 02.06.2008 tarihinde ilan edilir. Bu ilan tarihinden itibaren 11.06.2008 tarihi mesai bitimine kadar ilgililer bu sınav kurullarına, seçime ilişkin hususlar için itirazda bulunabilirler. Sınav kurulları, 12.06.2008 tarihine kadar itirazlar hakkında karar verir ve listeler kesinleştirilerek ilan edilir.

8- Bu ilkeler dahilinde seçilen adaylar görevde yükselme eğitimine alınırlar.

IV- GÖREVDE YÜKSELME EĞİTİMİNDE OKUTULACAK DERSLER:

Adalet Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği?nin 12. maddesinde belirtilen dersler ve atanılacak kadronun niteliği ile ilgili dersler olup, ekte (ek-III) belirtilmiştir.

V- GÖREVDE YÜKSELME EĞİTİMİ TARİHİ VE GÖREVDE YÜKSELME SINAVINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR:

1- Görevde yükselme eğitimi, 30 Haziran 2008 ? 17 Temmuz 2008 tarihleri arasında bilahare bildirilecek programa göre en az 75 saat olarak yapılacaktır. Eğitim verilecek yerler ayrıca ilgililere duyurulacaktır.

2- Görevde yükselme eğitimini tamamlayanlar; bilahare belirlenecek ve ilgililere duyurulacak tarih ve yerde Ankara?da yazılı sınava alınacaktır. Bakanlığımızca sınavı yapacak olan kamu kurumu ile protokol imzalanacak olup, adaylar bilahare duyurulacak sınav ücretini ilgili kamu kurumu hesabına (hesap numarası ilgililere ayrıca bildirilecektir) yatıracaktır.

3- Görevde yükselme sınavında yukarıda (IV) numaralı başlık altında belirtilen görevde yükselme eğitimi ders konuları esas alınır.

4- Görevde yükselme eğitimi sonunda yapılacak olan yazılı sınavdan 100 üzerinden 70 alanlar başarılı sayılırlar. Başarılı sayılanların atamaları Adalet Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği çerçevesinde yapılacaktır.

5- Görevde yükselme sınavında aranan şartları taşımadıkları halde, sınava girip başarılı olanların sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz. Atamaları yapılmış olanların atamaları iptal edilir.

VI ? DİĞER HUSUSLAR:

1- Görevde yükselme eğitimine seçilenlerin listesi ile değerlendirme formları Komisyon Başkanlıkları tarafından başvurunun bitiş tarihinden itibaren on beş gün içinde Eğitim Dairesi Başkanlığına acele posta ve faks ile derhal gönderilir.

2- ?Görevde Yükselme Eğitimi? ve ?Görevde Yükselme Sınavı? atama izni verilen bütün kadrolar için aynı tarihte yapılacaktır.

3- Bu duyuruda yer almayan konularda Adalet Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin ilgili hükümleri esas alınır.


berat_01
Yasaklı
21 Ağustos 2009 22:25

YANİ ARKADAŞLAR.

a) Yazı İşleri Müdürü Kadrosuna Atanabilmek İçin;

1- En az dört yıllık yüksekokul, fakülte veya adalet yüksek okulu, meslek yüksek okullarının adalet bölümü veya adalet meslek eğitimi önlisans programı mezunu olmak, (Söz konusu Yönetmeliğin Geçici 1. maddesi hükmü saklıdır.),

2- En az beş yılı zabıt kâtibi kadrosunda olmak üzere toplam en az sekiz yıl hizmeti bulunmak, VS.


berat_01
Yasaklı
21 Ağustos 2009 22:36

adaletin önü çok açık... her geçen gün yeni yeni çalışmalar yapılıyo...

ileride hakim -savcı yardımcılığı diye bir ünvan sınavı açılacak çalışmalar hızla sürüyo..bu sınavada tabiki öncelik hukuk ve adaletçiler olacak..

özellikle katip arkadaşlar gerekirse okuduğunuz bölümleri bırakın ADALET OKUYUN.


paütalebe
Memur
21 Ağustos 2009 22:59

evet arkadaşlar ben yanlış bilgilendirme yapmışım farkında olmadan. berat_01 in dedigi gibi müdür olabiliyorlarmış.gördüğünüz gibi resmi yazı sayfamızda.


huzur72
Aday Memur
22 Ağustos 2009 03:27

umarım herkezin istediği gibi olur hakkımızda hayırlısı okul bitmeden meb onaylı belgeyi almak ve kendimizi 10 parmakta yetiştirmek şart oldu.aslında internette 10 parmak programı indiremezmiyiz.

ve en önemlisi kpss ancak 70 puanı alınca sınavlara girebiliyoruz değil mi?en önemlisi bu.


YÖNETİCİ-06
Aday Memur
26 Ağustos 2009 15:34

adalet bakanlığı ile yök arasında yapılan protokol ile adalet personelinin açıöğretimden adalet okunması sağlanmıştı. ilk mezunlarını 2008 yılında verdi. 2008 mezunlarından 28 tanesi icra müdürlüğünü kazanmıştı. 2009 yılında da epey mezun verdi. bütünlemeye kalanlar da var tabi. bitirince işletme veya kamu yönetimine dikey geçiş yapılabiliyor açıköğretimden. eğer yapabiliyorsanız dgs'ye girip hukuk eğitimine devam edebilirsiniz tabi kazanabilirseniz puanı çok yüksek. ama özel üniversite de yazabilirsiniz. yıllığı yaklaşık 16500 tl.

Toplam 38 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi