Editörler : crops35


Kapalı
27 Ocak 2011 18:37

TH mi Yoksa GİH Daha İyi Konumda?

S.alykm abiler..

Anadolu Teknik Lisesi Pc bölümü mezunuyum

İnşaAllah Kpss tercihi yapacağım da bazı kadrolarda TH bazılarında ise GİH yazıyor..TH kadroları mı yoksa GİH kadroları mı daha iyi konumda?

Th daha iyiyse GİH 9 mu yoksa TH 10 mu daha iyi?

Teşekkür ederim..

İyi akşamlar..


YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
27 Ocak 2011 19:47

Kesinlikle TH. 9'a 10'a takılmayın. Hiçbir fonksiyonları yok. Önemli olan sınıftır ve TH yani eknik hizmetler sınıfı her zaman GİH'ten yani genel idare hizmetleri sınıfından daha iyidir. Herkes GİH olabilir ama herkes TH olamaz, TH ayrıcalıktır.


har_leyci
Kapalı
28 Ocak 2011 08:40

maaşı daha fazladır


teknisyen_54
Aday Memur
28 Ocak 2011 22:22

Kesinlikle TH bi de bölümünün üst öğrenimi olan 4 yıllık okul bitirirsen daha da mükemmel dereceye takılma


h_kalay
Aday Memur
30 Ocak 2011 22:03

th kesinlikle yaptıgın iş aynı olacaktır buyukihtimalle ama maaşın az olur gih te.. sakın hata yapıp gih tercih etme ilk öncelik th ye ver


M.Al
Kapalı
01 Şubat 2011 15:27

EyvAllah abiler,Allah razı olsun çok teşekkür ettim (:

peki çok fark var mı Th 9 ve Th 10. derece aralarnda?


YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
01 Şubat 2011 15:32

Hiçbir fonksiyonları yok diye belirtmiştim.


M.Al
Kapalı
01 Şubat 2011 15:38

EyvAllah abicim çok teşekkr ederim :)

bize sadece 12 kadro verdiler bu atamada :( :( tercih edyrm ama gelir mi bilmem..inşaallah haziranda iyi kadro verirler


ilyas_
Aday Memur
06 Şubat 2011 23:24

Teknik Hizmetler Sınıfı (THS) maaş ve döner sermayeli kurumlarda döner ek ödemesi açısından daha iyidir. Genel İdare Sınıfları en az maaş ve döner alan memurlardır. Fakat şöyle bir durum vardır.

2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı(memur olunca zam ve tazminatlar diye birşey duyacaksın en düşük 44 ile başlar en yüksek müşteşar için 345 ile sonlanır, buda bütün memurların maaş farklılığına oluşturan etkendir)

"Görevin fiilen yapılması

MADDE 6 - (1) Zam ve tazminatların ödenebilmesi için, I, II ve III sayılı cetvellerde gösterilen personelin, kadro unvanı ile kariyer ve yürüttüğü görevin gerektirdiği hizmetleri kanunların öngördüğü durumlar saklı kalmak üzere fiilen yapması zorunludur."der.Kanun öngördüğ durumlar;yıllık izin, resmi tatil günleri,yılda 7 günü geçmeyen tek hekim raporu,sağlık kurulu raporları,eğitim/seminerde geçen süre vb.dir. Yani senin Teknisyen kadro ünvanında olman o yüksek maaşı hep zaman hak etmiş olacağın anlamına gelmiyor. Yani kardo ünvanını ve kariyerinin gerektirdiği işleri fiilen yapmak zorundasın ki bu maaşı alabilesin. Teknisyenin özel hizmet tazminat oranı 68 ile başlar ve yüksek okul olunca 100 olur. Ama mesleğinin gereği bir iş alanın yoksa kurumunda o zaman bunu alamazsın, alacağın oran ya 48 yada 49 olacaktır.O zaman hemen kariyerini yapabileceğin bir kuruma geçmek için tayin başvurusunda bulunacaksın.


M.Al
Kapalı
04 Haziran 2011 21:47

çok teşekkür ederim ilyas_ kardşm :)


YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
05 Haziran 2011 12:05

Sayın ilyas, kurum eğer teknisyen olarak atadıysa teknisyen olarak çalıştırmak zorudnadır, çalıştıramaması personelin sorunu değildir, madem ihtiyacı yok, teknisyen olarak atamasaydı.

Yani hiçbir kurum ben seni teknisyen olarak çalıştırmadığım için teknisyen tazminatı veremem diyemez. Pratikte uygulaması yoktur/olmamalıdır.


__SERWAN__
Aday Memur
06 Haziran 2011 09:16

slm arkadaşlar sorularınızı ve cevaplarınızı okudum bende bilgilendirmek amaçlı birşeyler yazmak istedim. yusuf yıldırım arkadaşımızın da sölediği gibi hiç bir kurum biz seni teknisyen olarak çalıştırmadık gibi bir söylemde bulunamaz. ki zaten bu husus 657 s.d.m.kanununun 45. maddesinde de açıkça belirtilmiştir.

Madde 45 - (Değişik: 30/5/1974-KHK/12; Aynen kabul: 15/5/1975-1897/1 md.) Hiç bir memur sınıfının dışında ve sınıfının içindeki derecesinin altında bir derecenin görevinde çalıştırılamaz.

bu madde de bu husus açıkça kabul edilmiş olmasından dolayı teknisyenin görevi dışında çalıştırılması veya çalıştırılmasından kaynaklanan haklarının engeli sözkonusu değildir olamaz...


cengawers
Aday Memur
04 Haziran 2012 19:59

Merhabalar, özellikle bu konularla çok ilgili olduğundan Yusuf beye bir sorum olacak, cevaplarsa sevinirim. başka doğru bilgisi olan biri varsa o arkadaş da cevaplayabilir. ben th teknisyen kadrosunda göreve başladım, bir zaman sonra 2 yıllık bir meslek yüksek okulu bölümü bitirdim ve tekniker ünvanını almadığım halde özlük haklarından derece,kademe maaş vs yararlandım. halen o pozisyondayım belki bu aralar ünvan değişikliği sınavı açılacak değiştirebilirim. milli eğitim bakanlığına geçme hevesimden dolayı ardından bir öğretmenlik bölümüne girdim şuan 4. sınıfa geçmiş bulunuyorum. acaba diyorum öğretmenlik bittiğinde meb'e geçemediğim durumda kendi bölümümün devamı olan bölümün mühendislik yüksek lisansına girebiliyorum,(örneğin; bilgisayar mühendisliği yüksek lisans) oraya girip mezun olursam, şuan çalıştığım teknik hizmetler kadrosunda mühendis özlük haklarını alabilir miyim? saygılarımla...


YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
05 Haziran 2012 08:39

Sayın cengawers:

Merhaba, övgüleriniz için teşekkürler.

Öncelikle akademik başarılarınız için tebrik ederim. Elinizden bir şey kurtulmaz gibi görünüyor:)

Yüksek lisans tek başına hiç bir unvan vermiyor maalesef. Sadece bir konuda kendinizi yetiştirdiğinizi gösterir ve memuriyet açısından da bir kademe katkısı olur. Başka bir faydası olmaz. Dolayısıyla öğretmenlik bitiren birinin mühendislik lisansıyla mühendis unvanı alması ve bu yolla mühendis özel hizmet tazminatı ve yan ödemesi gibi haklardan yararlanması mümkün değildir.

Toplam 13 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi