BURSA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, devlet hastanelerindeki doktorlara muayenehanelerini kapatma mecburiyeti getireceklerini söyledi.
Bursa'da Medikal Park Hastanesi'ni hizmete açan Başbakan Erdoğan, "Bugün açılışlarla dolu dolu bir gün oldu. Burada 300 yataklı dev bir hastanenin açılışını yapıyoruz. Sağlık alanındaki çok büyük bir ihtiyaca cevap verecektir. Hükümet olarak hem bu meselelerle yüzleşecek cesarete, hem bu meselelerin üzerine gidecek cesarete, kararlılığa, donamıma sahibiz. Bunu da gösterdik. Sağlık alanında son derece iyi, ilerlemeler, gelişmeler oldu. Devlet sektörüyle özel sektör, vakıf sektörünü bir araya getirmek suretiyle bir koordinasyon sağladık. Benim vatandaşım ister SSK'lı, ister yeşil kartlı, ister Bağ-Kurlu, ister emekli olsun bu hastanelerden istifade eder hale geldi. Ben de işçiydim. Hayatım işçi olarak geçti. 74'ün sigortalısıyım ben. Oradan geliyorum. Yaşadım o sıkıntıları. Doktorlar bize yatağı zor gösteriyordu. Muayenehaneye davet ederlerdi. Oradan geçiyordu yolumuz. Önce biz başhekimlere muayenehaneyi yasakladık. Artık döner sermaye olduğu için doktorlar da muayenehanelerini kapatacak. Ama ben özel olarak çalışacağım diyorsan o zaman da buyur git özel hastanelerde çalış. Bu yolu açtık. Şimdi ne kadar fazla performans gösterirse bir doktor o kadar maaş artı prim alıyor. Bu ülkenin hastanelerinde artık insanlarımız rencide olacak bir yaşam tarzını yaşamayacak. Hastanelerde rehin kalmayacak. Hastane kapılarından yüz geri edilmeyecek. Bunlar bizim kabul edeceğimiz bir tablo, davranış değildi. Bu anlayışla yola çıktık. Artık hastanelerde hastalarımızın rehin tutulduğu günler geride kaldı" dedi.
Halka yaygın ve kaliteli sağlık hizmetini sunduklarını anlatan Erdoğan, "Vatandaşımızın ilaç almak için sabahın köründe yola düşmesi sona erdi. Sosyal güvenlik yasası içinde en önemli maddelerden birisi de, her doğanın 18 yaşına kadar sosyal güvenlik içinde olmasıydı. Ama maalesef bu kabul edilmedi, geri döndü. Önümüzdeki dönemde tekrar getireceğiz. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak ideal bir devlet olacaksınız. Bunun bir tanesini bir yana koyamazsınız. Bu ülkede güvencesi olmayanın güvencesi devlettir. Zihniyetteki değişimin sırrı budur. Vatandaşına kaliteli ve yaygın sağlık hizmeti vermek bu devletin görevidir. Bu işler lafla yürümez. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Sevdanız, aşkınız varsa bu işler olur" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın ve Medikal Park Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta ile birlikte hastanenin açılış kurdelesini kesti.
zannetmiyorum...
kesin.
bu rtenin ciddi bi hitap gücü var. bu milletin de büyük kısmı gerçek anlamda cahil, vurdumduymaz ve saf(temizlik, anlamındaki saflık değil) olduğundan böyle ucuz siyaset deyişlerini hala dinliyor.. gerçi biraz akıllandı, mesut yılmaz, tansu çiller gibi tamamen boş konuşanlardan uzaklaşıp, daha ideolojik, bu edebiyatı daha farklı bi yoldan yapan rte'nin peşinden gidiyor..
ben hiçbişey demiyorum artık.. adnan menderesin de ilk başta destekçisiydi halk..o da böyle bir tepki oyuyla gelmişti, dünyanın borcunu alıp illüzyonla halka herşeyi güzel göstermişti.. sonra birgün işler ters gidip kriz patlak verince, bu sonun başlangıcı oldu onlar için..
satılmış medyamız saklıyor,küçücük bir köşeye iliştiriyor böyle haberleri ama, 2002 yılında IMFnin toplam alacağı borcun %21'i Türkiyenin borcuyken bugün IMFnin alacağının %66'sı Türkiyeden! düşünebiliyormusunuz?! dünyadaki aklı başında yöneticilerin tek tek rest çektiği koskoca uluslararası para fonunun bütçesi Türkiye'ye çalışıyor! verdiği borcun üçte ikisini Türkiye alıyor!
Yazık bu millete diyordum.. artık demiyorum.. hakediyorlar.. her birinin yakınları Genel Sağlık Sigortası Sistemi "POLİÇE KAPSAMI DIŞINDA tuttuğu için (bakanımız bunu da söylemişti laf arasında, bu da küçücük yazılmıştı gazete köşelerinde) böbrek yetmezliği geliştiğinde diyaliz masrafları KAPSAM DIŞINDA, diyabet olduğu zaman XytlYİ AŞAN TEDAVİSİ SİGORTA KAPSAMI DIŞINDA, lösemi, lenfoma geliştiğinde BU TÜR HASTALIKLARIN TEDAVİSİ İÇİN XytlYİ AŞAN GİDERLER KAPSAM DIŞINDA yazılarıyla karşılaşıp ölsünler, o zaman akılları başlarına gelecek!
"YA BİZİM O KIZDIĞIMIZ DEVLETİMİZ ASLINDA SOSYAL DEVLETMİŞ, BAK ESKİDEN BU TEDAVİ KARŞILANIYORDU, ŞİMDİ PARASI OLMAYAN BÖBREK YETMEZLİKLİ HASTALAR ÖLÜME TERK EDİLİYOR" diye konuşur o zaman hastalar hastanede beklerken birbirleriyle..
emin olun sonu böyle olacak.. Dünyayı hep geriden takip etti Türkiye.. sonu gelmekte olan bazı "ABD'NİN ESKİ YENİLİKLERİNİ" Türkiyeye getiriyorlar..
bu millete acımıyorum artık ama bu ülkeyi bu hale getirmek için canını vermiş onca şehide yazık.. Mustafa Kemal'in gösterdiği azme,kararlılığa yazık.. onların da mı hatrı kalmadı hiç?!
neyse.. zaten dünyayı bekleyen bir felakete çok kalmadı..
artık küresel ısınmadanmı olur, aç gözlü devlerin 3. dünya savaşındanmı olur, neden olur bilmem ama, nasıl olsa o zaman dünya yeniden yapılanacak hayatta kalan bir avuç insanla.. belki o zaman aklı başında olanlar kalır..
İlk defa bu kadar kesin ve net Başbakan ın ağzından duyuyoruz,muayehaneler kapatılacak gibi.Peki muayehanelerin kapatılması halk açısından iyi olur mu?
SONUNA KADAR DESTEKLİYORUM.
Artık halka reva görülen bu zulüm önlensin.
Parası olan değil bütün vatandaşların sağlıkta eşitliğe kavuşmasının çok önemli bir adımı olur bu uygulama.
Akp nin sağlık alanında yaptığı tek yararlı ve reform niteliğinde bir düşünce.
Doktorların muayenehanelerine hastaları yollayıp (bıçak parasıydı,hastaneye yatırmanın karşılığıydı) halkı söğüşlemeleri önlenir ve bu da insanlarımızı rahatlatır.
Sabahın köründe acile gelip hasta kapmalar son bulur.
Muayenehaneler üzerinden yapılan daha başka birçok soygunun önüne geçilmiş olur.
Doktorlarımızın sağlığı ticaretle karıştırmaları önlenir.
Hadi inşallah...
Ben de devlette çalışanların muayenehanelerinin kapatılması taraftarıyım.Maalesef,özele gitmeden hastaneye yatabilmek mümkün değil.Boş yatak olsa bile ,"yataklar dolu" deyip,yatış vermiyorlar.İnsanları zorla muayenehaneye yönlendirmekle,silahı çekip cebini boşaltmak aynı yola çıkar.
Devleti bırakıp,özel muayenehanecilik yapsınlar da ,o zaman görelim,gerçekten kaliteli doktorsa, hastalar ,yine onu tercih edecektir.
perşembenin gelişi çarşambadan belli olur derler misali önce başhekimlere muayenehaneleri kapattırdılar! akp tekrardan başa gelirse sıradaki işleri uzman hekimlere muayenehane yasağı getirmek olacak şeklinde düşünüyorum! bunu halkın sağlığını düşündükleri için değil sahip oldukları özel hastanelerin kazançlarını perçinleştirmek için yapacaklardır! buğün özel hastanelere hasta akışını bu hükümet sayesinde oldu! muayenehanecilik böylelikle bitme noktasına geldi ( kadın doğumcular hariç )! şahsi görüşüm muayenehanelerin kapatılması yönünde ama muayenehane yasağı gelirse devlet hastanelerinde çalışacak uzman hekim bulunmaz!!
Bence bulunur.Çünkü Devlet hastanesinden faydalanabilmek için nerdeyse tek yol muayenehaneye gitmek oldu.Devlet hastanesinde çalışmayan uzman,nasıl özeline hasta çekebilecek. O zaman gerçek kaliteli uzmanlar özelde para kazanabilir.
(Dürüst uzmanları tamamiyle konu dışında tutuyorum)
Bence bu bir an önce bu uygulama getirilmeli. Devlet hastanelerini reklam kaynağı olarak kullanıp. Çoğu zaman zorla muayenehanelerine davet eden doktorlarla sıklıkla karşılaşıyoruz. Gayet yerinde bir uygulama. Hem o zaman bir çok sorunun da önüne geçilmiş olur. Devlette olan adam gibi çalışır olmayan da yok gider paşa paşa muayenehanesinde kazanır. Gerçi bu pek işlerine gelmez ama en azından mesleklerine daha ılımlı bir vasıf kazandırır.
çok iyi olur vatandaşın cebinde ekmek alacak parası yokken nasıl özel muayenehaneye gidebilir ki paran varsa saglıgın var mı diyecegiz insanlara ayrıca muaynehanesi olan arkadaşların hastanelerede ki görevlerini çok da ciddiye almadıkları kanaatindeyim hatta bunu çok iyi biliyorum adamın ter derdi mesai bitsin de gideyim. özellikle şeflerin bu konuda daha duyarlı olması gerekiyor
muayenehaneler direk kapatılmalıdır artık yeter,, geçen bizim kapıcı var böbreğinde taş varmış ağrı yapıyodu gittim dedi ssk ya, doktor demiş çok sıra var git başa yere, başka bi doktor buldum diyo ssk'da o da demiş muayenehaneme gel gittim dedi 100 milyon vermiş.4 gün sonraya gün vermiş ameliyat olmuş,, sonra bide kontrole çağırdı orda da bir 100 milyoncuk aldı 200 milyonum gitti dedi.500 milyon maaşı alıyor, 5 tane de okuyan çocuğu var ve tek maaş.
düşünün artık bu kadar gariban birinden bile 200 milyon alınıyosa daha kim bilir kimleri yoluyorlardır.aylık 40 milyara para demiyen doktorlar var.günde 10-15 kişiyi muayenehanesine bağlasa, bir de bıçak parası alsa aylık 50 milyarı da geçer.zaten dünyanın hiçbir yerinde hem devlette çalış hem özel muayenehane de çalış hem bıçak parası al, hem ilaç firmalarıyla anlaş olayı yoktur. arkadaşlar kendinize gelin sonra da çıkıp eylem yapıyorsunuz 14 martlarda hastalara bakmıyorsunuz neymiş efendim maaşları azmış, arkadaşlar güldürmeyin adamı siz mühendisi doktoru öğretmeni avukatı hangi maaşlara çalışıyor bilmiyorsunuz galiba en kötünüz normal mühendisin en az 3 katını alıyor.
daha düne kadar tabibler birliği mevcut fakültelerin çok fazla mezun verdiğinden hekimler arası işsizliğin olduğundan bahsediyordu.neymiş mevcut fakülteler azaltılsın kalite yükselsinmiş miş, amacınız az olup karaborsa misalı halkı soymak.bir de bunlar yetmezmiş gibi zorunlu hizmete de karşısınız.öğretmeni polisi mühendisi o sizin beğenmediğiniz doğunun en ücra köylerine mezralarına gider de siz gitmezsiniz üstelik aylık 9 milyara varan maaşlara rağmen ağız burun bükersiniz.şimdi çıkıp içinizden bazıları bana diyecek hepimiz öyle değiliz doğu da olsa gideriz heryer vatan toprağıdır ama durum öyle değil doğuya tayini çıkan direk istifa ediyor.neden acaba çünkü oradaki halkın maddi durumu kötü size ne bıçak parası ne de muayenehane parası verebilecek gücü yok.
bizim burda çok namuslu bildiğim bir doktor abla vardı geçen gördüm de ispanyaya gitmişler topluca bütün doktorlar dedim hayırdır ilaç firması gönderdi dedi.onun yanında birşey söylemedim ama bu rüşvet değilse nedir arkadaşlar.rüşvet sadece cebe giren bol sıfırlu banknotlar değildir bana göre.
ithal doktor getirecekler doktor azlığından dolayı, az önce inceledim de herkes türki cumhuriyetlerden 100-150 dolarlık doktorlar geliceğini zannediyor avrupada çok daha fazla kazanıyormuş doktorlar ordan buraya doktor gelmezmiş diyorlar.(ithal doktorların çalışma izni yok türkiyede ama ithal mühendisin ithal öğretmenin çalışma izni var nasıl oluyor bu iş, burada da derebeyliğinizi ilan etmişsiniz.)
hele bir izin versinler ithal hekime inanın almanyanın fransanın en iyi doktorları koşarak türkiyeye gelir , 1 seneye kalmadan dilimizi de öğrenirler.açarlar bir muayenehane günlük 20-30 hastadan hesap edin gerisini.
asgari ücret 380 mlyon 10 dakkalık muayene ücreti 120 milyon olacak iş değil hiç mi içiniz sızlamıyor o asgari ücretli 1 aylık maaşıyla 120 milyon bile biriktiremez ki adamın bütün aylık emeğini bir çırpıda alıyorunuz.
bence biraz da kendinizi eleştirin etrafınıza bakın biraz.
TÜM KALBİMLE MUAYENEHANELERİN KAPATILMASINI İSTİYOR VE BAŞBAKANIMIZI DESTEKLİYORUZ.ANCAK!!!!!!1- Doktorlara 1000 ytl verip onları süründürmeyi...2-aile hekimlerine ayrı,kurum hekimlerine ayrı,hastane hekimlerine ayrı,tsm de çalışanlara ayrı maaş vermeyi,3-doktorları sözleşmeli yapıp onları köleleştirmeyi,4-doktorlara verlen maaşı 20 kat -resmi rakkam- geriletip ,ilaç firmasına ,şuna buna yani namerde muhtaç etmeyi,5-doktorlara verilen döneri emekli maaşlarına yansıtmayıp emeklilikte hekimleri süründürmeyi,6-hakime 5000 ytl verirken -ki onların hakkıdır-hekime üç kuruş için bin dereden su getirtmeyi 7-hekimlerin ismi lazım değil bazı devlet büyüklerimiz tarafından adeta yunan askeri gibi düşman görülmesini,8-hekimlerin diplomalarının rehine alınarak Allahın dağına 3kuruş maaşla sürgüne göndertilmesini,9-emeklilikte daha az eğitim alan memurların 2500 ytl alırken hekimlerin 900-1000 ytl alarak sürünmesini,10-hekimlerin makina sanılıp sınırsız ve sonsuz çalışmasının önünü açan sistemleri,11-daha burada sayamadığımız onlarca adeletsizliği DESTEKLEMİYORUZ!!!!Sevgilerimle tüm hekimler elele!!!!!
pırt'a tam destek veriyorum.
Muayenehaneler doktorlar için sizin sandığınız kadar çok matah yerler değillerdir. Benimde muayenehanem vardı 1 yıl önce kapattım. Şimdi çok rahatım daha az kazanıyorum ama kafam çok rahat. İşten çıkınca arayan yok gece yarısı kontrole gelen yok, pazar sabahı kahvaltımı bölen yok. Açmayıda düşünmüyorum. Bizim için büyük şehirdeki hocalar hariç muayenehane hastalar için avantajlıdır. Muyene parası verirsiniz 24 saat doktor emrinizde. Telefon edin gelmek zorunda. Ama şimdi kapattım çok rahatım hastayla hiç münakaşaya girmem iyileşmedim derdi yok. Hasta iyileşmediyse gerekli tedaviyi uyguladıktan sonra istediği yere sevk ederim kafam ağrımaz. Bana sıkıntı olacak hastayı ameliyat etmem sevk ederim istediği yere. Niye ben muayenehane açıp ağrımayan başımı ağrıtayım.Ama bu hastalar muayenehaneye gelselerdi ben onu iyileştirmek zorundayım bunun için uğraşırım. Hastaları düzgün takip ederim kontrolleri düzenli olur. Devlet hastanesinde hangi hastayı hatırlayıp takip edeyim. Muayenehanede ameliyat için gelen hastayı sevk etme şansın yok hastayı ne kedar da sevmesen ameliyat edeceksin takiplerini düzenli yaparsın. Sonuç olarak şunu anlayın muayenehane hastalar için iyi bir yer, doktorlar için angaryası çok yerdir tabiki büyük şehirlerde iyi kazanan hocalar hariç.
itiraf ettiniz sonunda muayenehanede başka hastanede başka davrandığınızı,
''Niye ben muayenehane açıp ağrımayan başımı ağrıtayım.Ama bu hastalar muayenehaneye gelselerdi ben onu iyileştirmek zorundayım bunun için uğraşırım. Hastaları düzgün takip ederim kontrolleri düzenli olur.'' bodiroga2
emeklilikte daha az eğitim alan memurların 2500 ytl alırken hekimlerin 900-1000 ytl alarak sürünmesini ...
yahu kim 2500 ytl emekli aylığı alıyormuş bilmek isterim.mühendislik fakültesinde arkadaşım var araştırma görevlisi itü makina yüksek lisanslı 75 doğumlu 980 milyon maaşım var dedi geçen onu da bırak profesörler bile 2500 milyar anca alıyor.emekli öğretmenler 750-800 milyon alıyor.yıllarca bir mühendisin 5 katı maaş al sonra emekli oluncada 5 katı maaş iste nasıl iş anlamadım.emekli olanda olmaz pek, olsa bile gider özel hastanede çalışır.çalışmasa bile yılların birikimiyle emekli maaşı devede kulak kalır.
ilaç firmasına ,şuna buna yani namerde muhtaç etmeyi...ne yani bugün bir trafik polis memuru 1.100 milyon maaş alıyosa o da namerde muhtaç olmamak adına gidip trafikte rüşvet mi alsın yani.
hekimlerin makina sanılıp sınırsız ve sonsuz çalışmasının önünü açan sistemleri ... benim bildiğim bütün hekimler daha çok kazanmak adına iki üç iş birden yapıyorlar bildiğim bütün uzmanlar ayrıca özel hastanelerde de çalışıyor ne yani şimdi 5-6 milyar devletten alıyo döneriyle birlikte yetmediği için mi ek iş yaptığını zannediyorsunuz.
3-doktorları sözleşmeli yapıp onları köleleştirmeyi...bugün devlette çalışan üniversite bitirmiş hemen hemen herkes sözleşmeli niye köleleşiyorsunuz ki köleleşen birileri varsa en başında ezilen düşük maaşa çalışan mühendislerdir.
hakime 5000 ytl veriyorlar demişsin son kademedeki hakimler anca o parayı alır, ayrıca hakimlerin mesleki riski ez sizin kadar vardır.
8-hekimlerin diplomalarının rehine alınarak Allahın dağına 3kuruş maaşla sürgüne göndertilmesini...arkadaşım gitmiyorsunuz doğuya hiçbiriniz giden istifasını veriyor ordaki vatandaş ne yapsın onlar bu ülkenin insanı değil mi, 2 seneliğine gidiyorsunuz sadece, orda da işi öğrenip geliyorsunuz yazık değil mi ordaki vatandaşa tecrübeli doktor da değil sadece doktor istiyorlar.öğretmeni savcısı hakimi mühendisi hepsi gidiyor düşük ücretlerle ama siz 9 milyarı beğenmiyorsunuz ne yapsın devlet, bari diyor yurtdışından uzman getirelim ona da karşısınız, devlet diyor o zaman yeni fakülte açalım doktor yetiştirelim bu sefer doktor sayısı yeterli dağılımı kötü, yeni fakülte açacağııza mevcutları iyileştirelim diyorsunuz.yani hep bir kısır döngü yaşatıyorsunuz.
madem o kadar kötü durumunuz son 2 senede tıp fakültelerinin öss puanları hiç olmadığı kadar arttı neden çünkü en cazip meslek haline geldi.ben diyorum gene bu gün bir uzman en azından 5-6 milyar maaş almalıdır bunu hakediyor ancak diğer devlette çalışanlar gibi özeli olmadan muayenehaneye çağırmadan temiz olarak alnının teriyle kazanmalıdır o parayı.niye devlete gelen hastayı iyileştirmiyorsunuz da özele gelince iyileştiriyorsunuz.Bu ayıptır etik dışıdır.
ayrıca şunu da söylemek isterim mesleğiniz zor ama hem mesleği zor olup hemde ekonomik zorluk çekenler var öyle ilkokul mezunu felan değiller yüksek lisanslı doktoralı...
Bu konu 2,682 defa okundu. 3 Eylül 2010 02:02