2 Temmuz 2007 16:38
Düzenle
Sil
|
|
Değerli Arkadaşlar,
Puan Hesaplama Modülü kullanıcıların fikir sahibi olabilmeleri adına 2007 yazında bağımsız olarak tarafımdan programlanmıştır.
Modül; İlk etapta kullanıcılara gerçeğe daha yakın sonuçlar verebilmesi için, hesaplanan netler nispetinde katsayıların 0.00002 oranında ("+" ve "-" yönde) saptırılması öngörülüp, sistemin kendi kendini güncellemesi mümkün olacak şekilde tasarlanmıştır. Lakin kullanıcıların yoğun şekilde rasyonel olmayan ve marjinal hesaplamaları yüzünden zamanla katsayılar tutarsızlaşmış ve olması gerekenden daha yüksek veya daha düşük sonuçlar vermeye başlamıştır. Durum hadisenin fark edilmesi müteakibinde tarafımdan, mevcut tahmini abartılı netlerin sistemden çıkarmalı suretiyle düzeltilmiş ve katsayılar sabitlenmiştir.
Günümüz itibariyle modülün 2007 KPSS sonuçlarıyla tam olarak örtüşmediği (özellikle genel yetenek ve genel kültürden yüksek netler söz konusu olduğunda) aşikardır. Bu durumun yegane nedeni genel yetenek ve genel kültürün önceki yıllara nazaran daha yüksek katsayılarla çarpılması dolayısıyla da daha yüksek puanlar getirmesidir.
Konu başlığında yer alan benzer mahiyetteki pek çok soruyu cevaplayabilmiş olmak adına bu tür bir açıklama yapma gereği duydum.
Herkese İyi Çalışmalar.
|
|
|
Katkıları için www.teknobilgi.org' a teşekkür ederiz
|
E l b r u z
|
|
|
2 Temmuz 2007 16:49
Düzenle
Sil
|
bu puanı yaklaşık +2 -2 yapıyoruz değil mi arkadaşlar |
berennn
|
2 Temmuz 2007 16:53
Düzenle
Sil
|
pekiii burda nekadarlık bir puan azaltıp çıkartmalıyızz genel olarakkk kaç ekleyip çıkartalım |
muallim3434
|
2 Temmuz 2007 17:00
Düzenle
Sil
|
Katsayı ve taban puan olarak; geçtiğimiz yılların katsayı ortalamalarını ve taban puanı ortalamalarını aldım. O açıdan gerçek puanla arada -2 ve +2 lik bir sapma olacağını düşünüyorum. |
E l b r u z
|
2 Temmuz 2007 17:01
Düzenle
Sil
|
bence hemen hemen aynı hesaplıyorben de baktım hatta başka sitelerde de hesapladım oldukça yakın bu modül.. |
littlem
|
2 Temmuz 2007 17:12
Düzenle
Sil
|
120 ye 120 girdim adam bana 102 puan çıkardı allah allah |
kasketli
|
2 Temmuz 2007 17:13
Düzenle
Sil
|
102.895 :)) |
ugurozcan
|
2 Temmuz 2007 17:14
Düzenle
Sil
|
arkadaslar ben osym ye gırıyorum ama acmıyor yaaa neden acaba genel yetenek genel kultur tıklıyom yok acılmıyoooooo |
selenortacc
|
2 Temmuz 2007 17:16
Düzenle
Sil
|
ya arkadaşlar ben size bi soru sorucam. benim genel kültür a kitapçığıydı eğitimde b kitapçiğı bi sorun olur mu. benim gibi farkjlı kitapçıklar gelen arkadaşlarda var mı? |
murat_fen
|
2 Temmuz 2007 17:16
Düzenle
Sil
|
86,358 oldu benim. son sınıfa geçtim, seneye yükseltirim herhal:) |
fizik-barkan
|
2 Temmuz 2007 17:19
Düzenle
Sil
|
ben feyza nın robotunda hesapladım burdakinden daha düşük çıkıyo.. |
busraa
|
2 Temmuz 2007 17:20
Düzenle
Sil
|
Arkadaşlar özelimi msn adresi verin elimden geldiğince göndereyim soruları ve cevapları... |
ugurozcan
|
2 Temmuz 2007 17:21
Düzenle
Sil
|
ya arkadaşlar ben size bi soru sorucam. benim genel kültür a kitapçığıydı eğitimde b kitapçiğı bi sorun olur mu. benim gibi farkjlı kitapçıklar gelen arkadaşlarda var mı? |
murat_fen
|
2 Temmuz 2007 17:22
Düzenle
Sil
|
feyzada 90 burda 85 burası yanlış olsun |
yahsi
|
2 Temmuz 2007 17:23
Düzenle
Sil
|
genel kültür genel yetenektten 90 neyi geçen standart sapmayı 18 oalrak hesaplasınnn |
fachiku
|
2 Temmuz 2007 17:23
Düzenle
Sil
|
murat zaten öyle olması gerekiyor |
edustud2004
|