Editörler : Lanet
06 Kasım 2007 08:49

Okul18 projemiz ve fikirleriniz

5 aydır çalışan ama hala pilot görünümünde olan projemiz ile ilgili fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar. Ben ve bir formatör abimle birlikte yürüttüğümüz "Yerli think.com" diyebilirsiniz. Ama ona göre Daha yerel, Şifre yok, Arama motorları ile dost, Basit bir Php Cms altyapısına sahip, henüz birçok değişikliğe ihtiyacı olan bir proje.

Hedefimiz ilimizdeki tüm okullarımızı buna dahil etmek. Ama iyi veya kötü eleştirileri bu işin ehillerinden almak daha yapıcı olacaktır.
okul18.com adresine bir girin bir bakın bakalım ne diyeceksiniz.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us da tanıtım bültenimiz. Amacımız her sınıfın e-sınıf uzantısının olması.


roviss
Müsteşar
07 Kasım 2007 23:13

Hocam sanırım doküman olarak tamamlanmak üzere olduğundan belgeleri inceleyemedim. Ancak gezinti derseniz bence güzel.

Bir tek Bilişim Teknolojileri dersindeyken Ana Sayfaya dönüşü bulamadım :(

Her sınıfın, her branşın böyle bir sayfaya sahip olacağını düşününce veli ve öğrenci açısından takip edilesi bir yer olacağını düşünüyorum ama bu kadar içeriği sanırım hazırlamak için Yayın ve İletişim kulübü gibi kendinize yakın kulüplerle diyaloğa geçmeniz gerekecek.

Öğrenciler için ben de bir Öğrenci Bilgi Sistemi hazırlamayı düşünüyorum ama anket konusunda olduğu gibi teknoloji ve altyapıyla ilgili sorular var. Projenin görmediğimiz kısımları var mı ? Ya da başka ne fikirler var ? Bu sayfalara kimlerin nasıl bir katkısı olacak ? Altyapı nasıl ?

~Saygılar~


caytuna
Daire Başkanı
08 Kasım 2007 09:54

Bilişim Tek.dersi yani benim e-sınıfımda anasayfa bağlantısı yok. Çünkü CMSimple içerik yönetim sistemi içinde anasayfa yazınca ilk giriş sayfasına ana sayfada kocaman ANASAYFA yazıyor o da çirkin görünüyor. Proje olgunlaştıkça bu tip teknik aksaklıklar giderilecek ya da cms'ye kod olarak müdahale edeceğiz. Ucuz etin yahnisi hesabı:)

Projemizde içerik girecek olanlar öğretmenlerimiz. Basit bir arayüzü olan kendi e-sınıflarının yönetim paneline giriş yapıyorlar ve MsWord kullanır gibi sayfalarını ekliyor, siliyor, alt sayfalar ekliyor, içerik yazıyor, resim ve dosya yüklüyorlar. Bunlarla ilgili birkaç captivate ile hazırlanan görüntülü yardım dosyası yardım>görüntülü anlatım bölümünde mevcut şu anda. Dediğim gibi hala gelişmekte olan bir proje.

Hedefimiz okulumuzun bütün sınıflarının bir e-uzantısı olsun. Öğrenciler ürünlerini burada görsün ve motive olsun. Öğrenciler öğretmenlerini gaza getirsin, diğer e-sınıflarla kıyaslasın ve öğretmenlerimizin e-sınıflarını daha güzel bezemelerini sağlasın. Tüm öğretmenler kendi içeriklerini girdikçe, proje mükemmel bir kaynak haline gelecek. Aynı zamanda sistem içindeki web adresleri google dostu olduğundan içeriğin internette google.com da bulunma olasılığı da fazla. Aynı zamanda kulüplerimize de yer ayırdık.

Projeye katılacak olan 2 okulumuz daha var. Toplam 3 okul olacağız. Tüm ile yayabilirsek bakalım. Kısa seminer ve içerik yönetimi kullanımı ile ilgili birkaç saatlik 'gönüllü' kursla öğretmenlerimiz sistemi kullanmaya hazır hale gelecekler. Daha sonra akıllarına takılanları yarım bölümünden ya da doğrudan bize ulaşarak halledebilecekler.

Kullandığımız program, dil, cms'ler : Captivate, CMSimple içerik yönetim sistemi Türkçe ücretsiz, php.


roviss
Müsteşar
15 Aralık 2007 12:35

Sayın hocam zezencay'ı sınıfları incelerken(solda) "O.Büyükçapar'ın dersliği" linkine bakayım dedim sizinle ilgilidir gibi bir mantık kurarak ama sayfa pasifti. Sayfada çalışma mı var acaba? Diğer okullar dışında okulunuzun diğer sınıfları ve BT ile ilgili sınıfların sitesi ne alemde bakmak istemiştim. Bilgi verebilir misiniz ? Birşeyi yanlış mı yapıyorum :/

~Saygılar~


caytuna
Daire Başkanı
17 Aralık 2007 16:15

@roviss;

Dersliğimin adresi değişti. Artık diğer okullar da sisteme dahil olacağı için bir dizin üste çıktı. O nedenle bağlantı ölmüş. Şu anda e-sınıfımın yer aldığı adres http://www.okul18.com/ihakkikaradayi/olcaybuyukcapar/

Yalnız bir trojan sorunumuz var vakit bulup da bakamadım, bu aralar kafam dağınık:(


roviss
Müsteşar
17 Aralık 2007 18:12

Bu haftanın güzeli çalışmamız ortakmış meğer :) Ama ben onore etmek dışında bir de hediyeyle destekleyince derman kalmadı vallahi. Yukarı ellerim dolu çıka çıka kas yaparım bu gidişle. Şaka bi yana bu şekilde netten onore etmek bizimkileri de güzel motive ediyor ama siteyi bakıma aldım, gariplerim etkinlik der durur şimdi :)

@caytuna, hocam yenilikleriniz oldukça bu başlığı biz ve siz güncelleyelim mümkünse.(Trojan konusunu bir arkadaş da dile getirmişti.)

~Saygılar~


akifm
Şef
03 Ocak 2008 21:11

Sayfaya girişte trojan uyarısı oluyor engelleyince açılmıyor. Duyurulur


roviss
Müsteşar
25 Aralık 2008 11:12

Okl18 bayağı gelişmiş. İlçelerden bile projeye katılanlar var. Biz daha think'e yeni başlayacağız. Aslında bu tür projeler desteklenip ulusal bir boyuta taşınabilir ki ben okul18'in ilerleyen günlerde bir şekilde ses getireceğine eminim; daha sitesini tamamlamayan okullar varken!

~Saygılar~


sinanc9
Genel Müdür
28 Aralık 2008 21:21

Hocam gerçekten güzel bir çalışma,

"Yerli think.com" teşhinize katılıyorum ki buna

intel ve ben dahi et projesini de ekleyin.


_Fenerbahçeli_
Kapalı
29 Aralık 2008 09:25

Hocam öncelikle tebrik edrim proje çok güzel. Deneyimli bir bilişimci olarak birkaç naçizane öneride bulunmak istiyorum.

1) İsim pek şahane olmamış. Sanırım çanakkalenin plaka kodu ve il içinde bir proje ama yinede isimde rakam olması beleş alındığı görüntüsü yaratıyor. Daha yaratıcı birşey bulunabilirdi mesela: odevdefteri.com filan gibi..

2) simpıl cemese bir çok açığı olan bir yönetim paneli. google dan simple cms hack yazarsan zaten görürsün. hiçbir sürümünde açıkları tam olarak kapanamadı. sana tavsiyem yönetim dosyalarının ismini değiştir en azından mesela admin klasörünü yonetici filan yap ve index.php den kodları değiştir yoksa çalışmaz.

Şöyle söyleyeyim google dan takıl. Bu siteyi bir günde çok rahat heklersin. hatta yedeğinide almadıysan bir yere işin epey bir zor. alsanda kodlardan açığı tespit etmen imkansız.

3) Sana tavsiyem joomla kullan. Şimdiye kadar joomlayı hekleyebilen yiğit çıkmadı. Joomla şuan bu işin şahı istersen sana dökümantasyon ve yönlendirme konusunda yardımcı olabilirim. joomla hızlı, agüvenli ve çok avantajlı. inanılmaz derecede fazla mod ve eklenti var. joomlada yapamayacağın hiçbir şey yok. mesela bilişim dergisi pc net bile sitesini joomlayla yapıyor.

www.pcnet.com.tr


caytuna
Daire Başkanı
29 Aralık 2008 16:25

Görüşleriniz, önerileriniz için teşekkür ederim. @roviss'e günlüğünde ayrıca yer verdiği için teşekkür ederim. @_Fenerbahçeli_, eleştirilerin ve önerilerin için teşekkür ederim. Kullanımı basit olduğu için bu seçildi, çok da karmaşık olmasını istemedik. Öğretmenlerimizin zahmetsizce güncellemelerini hedefledik. O nedenle bu içerik yönetimini tercih ettik.

Umarız, başarıya ulaşır (ki süreci bile şu anda kıpırdanmalara yol açtı).

Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi