fatih hocanın söylediği gibi "Mucizeler biraz zaman alır !" :) aşağıda verilen linkleri incelerken lütfen olayı şekil itibariyle değil de ! esas itibariyle düşünün ve değerlendirin! olayın özünü sorgularsak : bu kişi askerlikten muaf mı ? EVET ! :) askerlikten muaf bir kişiye Askerlik Borçlanması hakkı verilmiş mi ? EVET ! :) başka sorum yok ! :) örnek emsal davalar : karar yılı : 1990 http://www.danistay.gov.tr/kerisim/ozet.jsp?ozet=metin&dokid=988 karar yılı : 1994 http://www.danistay.gov.tr/kerisim/ozet.jsp?ozet=metin&dokid=1305 karar yılı : 2006 http://www.danistay.gov.tr/kerisim/ozet.jsp?ozet=metin&dokid=27811 şekil ve esas terimleri hakkında en güncel dava örneğine bakırsanız türban davası esası itibariyle değerlendirilmiş ve karara bağlanmıştır. ! şimdi yapılaması gereken nedir diye soracaksınız yukarıdaki örnek emsal gösterilen dava sonuçlarını esastan inceleyecek şekilde bir dava açılması söz konusu kişilerin fiziki engelli olmadığı halde askerlikten muaf oldukları askerlikten muaf oldukları halde askerlik borçlanması yapabildikleri ortada olup aynı şekilde bu durumun Askerlikte muaf olan engelliler içinde bir emsal teşkil ettiği konusunda esastan bir mahkeme davası açılaması gerekmektedir. Şimdi davayı kim açacak kim bu işlerle uğraşacak işte bu konuda herkes birbirine baktığını biliyorum ! dava açmak bir dünya işlem gerektiriyor. Ülkemizde yaklaşık engelli statüsünde 8 milyon insan olduğunu düşünürsek Engelli statüsünde elbette hukukla uğraşan engelli statüsünde Avukatlarımızın olduğu ortadadır. Peki niye bu konuda daha önce dava açılmamış gibisinde soru çıkıyor karşımıza Bende bu konuyu kel alaka bir şey ararken ! ( alakasız bir şekilde bir tesadüf ederi buldum. Eğer bu konuda bir şeyler yapmazsanız bu konuda ben bir şey yaparım yapmasına Ama işte Engelli statüsünde biri olarak şu ana kadar 1 yıllık sigorta primi ödemek için zor zar Yeni iş bulmuş ve çalışmakta olan biri olarak açık seçik ve ne olarak şunu söylemek isterimki Arkadaşlar ben bu konuda dava açarım ama ! :) eğer beni beklerseniz çok beklersiniz ! :) Çünkü 1 yıllık sigortasını daha yeni tamamlamış biri olarak 1 yıl harici 12 yıl daha çalıştıktan sonra 1+ 12 =13 yıl 13yıl + 2 yılla yakın askerlik borçlanması =15 yıl minimum erken emeklilik süresi ! yani uzun lafın kısası benim için bu iş 12 yıl sonraki bir iş :) tabi bu olayın tüm engelliler için artısına gelirsek engelliler 15 yıl yerine 13 yılda emekli olursa 15/2= %7,5 yani bu şu demek askerlik borçlanmasıyla erken emekli olunması halinde sigortalı 15 yılı bekleyen engelliler 13 yılda emekli olmaya hak kazanmasıyla birlikte 15yılda emekliliği bekleyenlerin sayısının %7,5 i kadar engellimiz daha çabuk iş ve meslek sahibi olabilmeleri sağlanacaktır. Bu çok ciddi bir rakam ! şu an 13 yılını tamamlamış bir dünya engellimiz 15 yılımı tamamlayayım da emekli olayım demektedir. Bu konuda aslında Engelli dernekleri ve vakıflarının harekete geçmesi gerekir çünkü bu bir kamu davası niteliğinde Neredeyse 8 milyon engellimizi ilgilendiren bir konu olmaktadır ! bu açıdan Şahsen benim bu konuda acelem yok ve dahası bu konuda aslında bizlerin haklarını savunan Derneklerin vakıfların ve sivil toplum oluşumlarının bu konuda harekete geçmesini öneriyorum. Lütfen bu mesajı bağlı bulunduğunuz Derneklerin vakıfların ve sivil toplum oluşumlarına bildiriniz ! Saygılarımla ve Sevgilerimle :) |