Memurlar.Net - Forum
KPSS B (Lisans Mezunları)
Editörler : birumut?  kemal.d  [^=fafa=^]  

0
Kpds Kelime ezber kartları 660 adet +Ezber yöntemi (5 mb word dosyası)
   26 Mart 2009 14:48   Düzenle   Sil

en üstte anlattım zaten tavsiyem yazan yerden aşşağı doğru okursanız çok şey kazanacağınıza eminim

pelitt60
   29 Mart 2009 15:13   Düzenle   Sil

gncel

pelitt60
   29 Mart 2009 19:17   Düzenle   Sil

thanks a lot ;)

ankacı
   29 Mart 2009 23:35   Düzenle   Sil

pelitt teşekkürler. ELS isteyenlere için tek link:

2003: Toplam 35 Dergi ve Cevap Anahtarları: 93 mb PDF: http://rapidshare.com/files/62022147/Els_2003_PDF.rar

dudmaxvenci
   13 Nisan 2009 17:12   Düzenle   Sil

dergiler gerçekten işe yarıyor demi en önemli öçzelliği konuları ayrıntılı işlemesi bence kitapta 1 sayfa dergide 4 sayfa

pelitt60
   13 Nisan 2009 19:45   Düzenle   Sil

arkadaşlar ben indiremiyorum yardımcı olur musunuz?

nılser
   13 Nisan 2009 20:39   Düzenle   Sil

pelitt60 ve dudmaxvenci

arkadaşlar paylaşımlarınız için teşekkürler..elinize sağlık

che.4561
   13 Nisan 2009 20:40   Düzenle   Sil

ingilizcede kelime dağarcığını geliştirmek için

hikaye roman okumayı tavsiye ediyorlar genelde

daha kalıcı olduğunu söylüyorlar

kelime ezberleten bilgisayar proğramlarıda var aslında ben bi sitede görmüştüm ama ne kadar kalıcı tartışılır

kitapçılarda kelime ezber kartlarının resimliside var daha kalıcı olabilir fotografik hafızaya geçtiği için

bu ingilizceyi non-stop çalışman gerekiyor yoksa buhar olup uçuyor

100 kelime ezberleyin sonra 2 hafta ingilizce çalışmayın 50 sini unutursunuz belkide daha fazla

bende uzun bir ara verdim tekrar başlıcam yakın bir zamanda

benim tavsiyem hikaye roman ktaplarından çalışmanız ama kpds de çıkan kelimelerin hikaye ve romanlarda nekadarını bulursunuz o da tartışılır tabi bu kitapların cd'li olanlarıda oluyor

ingilizce çok büyük emek, özveri,sabır ve azim istiyor

sanırım bu yüzden çoğu kişi başlamadan pes ediyor

ingilizcesi olanlarında çok büyük avantaja sahip olduğu bir gerçek mükafat büyük yani hatırlarsanız ingilizcesi olanlar 65 le filan memur olmuşlardı

mehmet_2026
   13 Nisan 2009 20:48   Düzenle   Sil

Teşekkürler.

irem_g
   19 Nisan 2009 14:30   Düzenle   Sil

mehmet_2026

mehmet kardeş çok güzel yararlı şeyler yazmışsın unutmak kısmı doğru 100 kelime ezberleyip 1 hafta sonra 50 sini unutmamak için bu kutudaki kelimeler ile çalışmaya devam etmek ve birde en mantıklı yol

mesala normal hayatta birşeye sinirlendiniz bunu bir alışkanlık yapıp hemen sinirlenmek kelimesinin ingilizcesini düşünün ve içinde bulunduğunuz o hali o kelimeye yüklemeye çalışın angry kelimesini aklınızdan geçirin ve baya bi angry leştim vs. gibi uçuk kaçık cümleler kurun

Ancak bu söylediklerimi oturup düşünecek kadar değil bir anlık hayal gibi görün hissedin garanti veriyom alışkanlık haline gelecek ve belli bi müddet sonra düşünecek ve güleceksiniz sanki iki kişilik yaşıyom diye

Eğer böle yapmazsanız sanki beyninizde bir çuvala bu kelimeleri belli aralıklarla doldurup sonra azını bağlayıp isteyen olursa açan biri durumuna düşeriz ozamanda açılan çuvaldan aradığımızı bulmak için 1 ay daha çalışmak gerekir size tavsiyem o çuvalın azı sürekli açık kalsın ve enson koyduğumuz kelimenin veya ilk koyduğumuz kelimenin yerini hep zihinde tutup gerektiğinde çabucak bulalım

çuval dedim çünkü ezberleyeceğimiz kelimeler okadar çokki ancak ona sığar

Küçük bir örnek daha vereyim sık konuştuğumuz kişilerin adlarını hiç unutmayız demi ancak nadiren konuştuğumuz ve bizde hiçbir etki olay anı bırakmamış kişilerin isimleri türkçe ve herzaman duymuş olduğumuz isimler olmasına rağmen unuturuz

veya sık görüşmesek konuşmasakta hayatımızda utandırma kızdırma etkisi yapmış veya en komik bulduğumuz arkadaşımız en asabi arkadaşımız en hassas arkadaşımız veya kendini beğenmiş arkadaşımız veya maneviyatı en güçlü arkadaşımızın adlarını unutmak mümkün değildir çünkü bunlar hep uç noktalar dolayısı ile bizde bıraktığı etkide hep uç noktalarda oldu

kelimelerde bizde uç noktalar oluşturmalı biri ile telefonda önemli bir konu hakkında anlaştıktan sonra buna agreement deniyor diye içimizden bir anlık düşünelim sonunda agreement diye sevinin vs. aklımıza gelmiyeni zorlamadan sonra bakarım diye geçiştirin veya diğer kelimeleri sayın telefon konuşmak aramak vs.

kendinizi şartlamadan arada sırada bu şekilde yaparsanız zaten istemeden de olsa şöyle bir duruma geleceksiniz örnek masaya baktığınızda siz düşünmeden oan aklınızdan table kelimesinin geçtğini göreceksiniz artık o kelime sık görüştüğümüz kişiler listesinde olduğu için unutmak imkansız gibi bişey olacak.

Bunlar tamamiyle kendi düşüncelerim okuduğum hafıza teknikleri kitapları ve ingilizce öğrenmeye çalışan arkadaşlardan gördüğüm yanlışlar örnek dün 20 kelime ezberledim onlar orda duruyor başka bişey yapmama gerek yok zaten yapamam (cümlemi kuracam peh...) mantığı

bazı arkadaşlar özele mesaj atmış arkadaşlar bende sizin gibiyim busene başladım kpds için fakat benim sınavım olduğu için ingilizce çalışamıyorum yanlız kelime unutmak gibi bir lükse girmiyom yukarda dediğim gibi bir yöntemle sürekli kelimeleri taze tutuyorum inşallah hazirandan sonra devam edeceğim Amacım kpds değil amacım ingilizceyi öğrenmek zaten sınav kaygısı ile çalışıp 2 ayda halledeyim diye çalışıyorsanız ya çok zekisinizdir yada çok şanslı sınav kazanabilirsin ancak ben ingilizce biliyom diyemeyebilirsin onun için öncelikle öğrenmek için çalışın nasıl cümle kurulmuş istekler nasıl hangi kuralla yapılmış bir merakla çalışın hem sıkılmaz hemde sınav sitresiniz olmaz %70 daha başarılı olursunuz Allah tüm kpds çalışan kardeşlerimizinde yardımcısı olsun selamlar

pelitt60
   19 Nisan 2009 15:55   Düzenle   Sil

link silinmiş kardeş yeni link verirsen sevinirim. şimdiden tşk

arkeometri00
   19 Nisan 2009 17:00   Düzenle   Sil

güncellll

leylican
   19 Nisan 2009 17:31   Düzenle   Sil

hata veriyor .ben indiremedim.indirenler yardımcı olabilirmisiniz...

margarit
   19 Nisan 2009 18:35   Düzenle   Sil

teşekkürler paylaşım için.

hellraiser
   20 Nisan 2009 10:36   Düzenle   Sil

linkler sağlam başka zamanlarda deneyin ben denedim çalışıyor

http://rapidshare.com/files/206224393/kelimekartim.rar

pelitt60
1 2 3 4

Bu konu 3,211 defa okundu.

İletişim | Reklam
@2009 Memurlar.Net.