27 Haziran 2009 12:45
Düzenle
Sil
|
arkadaşlar aklımızda kalan sorular yazalım ve derleyelim
|
GENEL KÜLTÜR
|
| 1)ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ |
%40 |
3)TEMEL YURTTAŞLIK BİLGİSİ |
%15 |
| a)III Selim'den itibaren Türk Inkılabını hazırlayan etkenler |
%5 |
a)Hukuk başlangıcı ve genel kamu hukuku, devletler umumi hukuku ve özel
hukuku |
%5 |
| b)Ulusal Kurtuluş Savaşı |
%10 |
b)Anayasa Hukuku |
%5 |
| c)Atatürk İlke ve Inkılapları |
%15 |
c)İdare hukuku |
%5 |
| d)Atatürk Dönemi: İç Olaylar ve Dış Politika |
%10 |
4)TÜRKİYE VE DÜNYA İLE İLGİLİ GENEL VE GÜNCEL SOSYOEKONOMİK KONULAR |
%5 |
| 2)TÜRKİYE COĞRAFYASI |
%30 |
5)TÜRK KÜLTÜR VE MEDENİYETLERİ |
%10 |
| a)Türkiye'nin fiziki özellikleri |
%5 |
a)Selçuklular ve önceki dönem |
%5 |
| b)Türkiye'nin beşeri özellikleri |
%5 |
b)Osmanlılar Dönemi |
%5 |
| c)Türkiye'nin ekonomik özellikleri |
%20 |
|
|
|
leviathan20
|
|
|
27 Haziran 2009 12:49
Düzenle
Sil
|
levia... aklına geleni ilk önce sen yazsaydın başlıgı boşuna açmamış olurdun degilmi... :-)) %/60 lık bir soru vardı cevabı türkiyenin oldugu idi galiba |
next_next
|
27 Haziran 2009 12:50
Düzenle
Sil
|
1- hangisi atatürk döneminde kurulan partşlerden deildir.. demokrat parti 2-hangisi yönetimde birlik amacı ile oluşturulmuştur hilafetin kaldırılması 3-borçlar kanununun ilkeleri arasında yer almaz zaman aşımı ve hak düşürücü süre olmaması.. 4-2009 nisanda yapılan g-20 nin yeri....strausburg yaptım bilmiyorum 5-meclisin erken seçim kararı almasına ara seçim denir... 6-hangisi doğrudur anayasa değişikliği ile ilgili bir soru isterse c.başkanı onalyar yada halkoyuna götürebilir 7-hangisi toplumu düzenleyen kuarllar arasında yer almaz diye bir soru... 8-bakanlar kurulu hangilerini çıkartmıştır II ve III tüzük ve kararname... 9-anayasa mahkemesinin kuruluşu 1961 |
leviathan20
|
27 Haziran 2009 12:51
Düzenle
Sil
|
1)toplam borçta %60 ABD İngiltere Fransa Almanya olacaktı |
muturk
|
27 Haziran 2009 12:53
Düzenle
Sil
|
G 20 londra arkadaşlar |
asil58
|
27 Haziran 2009 12:54
Düzenle
Sil
|
sorular bu yıl kolaydı di mi? |
ffffffffffff
|
27 Haziran 2009 12:54
Düzenle
Sil
|
g-20 londra olacaktı.borclardada abd-ing-fransa |
trapzone
|
27 Haziran 2009 12:55
Düzenle
Sil
|
G 20 Londra Fizik kuralları toplumu düzenleyen kurallar arasında yer almaz |
muturk
|
Düzenle
Sil
|
G20 toplantısı 2 Nisan’da İngiltere'nin başkenti Londra'da yapıldı. SORULAR NE ZAMAN ÖSYM SİTESİNDE AÇIKLANIR? |
M3R8
|
Düzenle
Sil
|
leviathan kardeşim yazdığın ikinci sorunun yanıtı üç şeçeneğin hepsiydi. g-20 londrada yapıldı erken seçim kararı ara seçim değildir. toplumu düzenleyen kuralların cevabı fizyolojik miydi neydi öyle bir şık idi. bakanlar kurulu kanunla düzenlenecek ve ivedi olmayan bir konuyu khk ile çıkaramaz cevap sadece tüzük idi |
myokus
|
27 Haziran 2009 12:56
Düzenle
Sil
|
g-20 londra olacaktı.borclardada abd-ing-fransa |
trapzone
|
27 Haziran 2009 12:56
Düzenle
Sil
|
dış borç açığı %60 ınu oluşturan almanya fransa abd li olan şıkkkı yaptım orhan beyin hangisiyle düzene geçmiştir rumeliye geçmek dışındakilerin hepsi...fesin yerini şapkanın alması tarzında bi soru 2 şık yanıltıcıydı sadece II yada II ve III olacaktı sanırım heyelanın taralı alanda fazla görünmesi yükselti eğim yaptım yada eğim ve fazla kar yağışıda olabilir enlem farkı hangisine yol açmaz karadeniz ve akdeniz üzerinde diye bir soru vardı yıl içinde sıcaklığın dağılımıydı sanırım cevap menteşe yöresi ile ilgili bir soru vardı nüfus değişkenliği idi galiba cevap selçukluda geçiş yollları çizilmiştir hangisi etkendir akarsu yatakları dedim kağana öneride bulunan vezir budist tapınağı yapılmasın diye neyi kanıtlar...yada kanıtlamaz... |
leviathan20
|
27 Haziran 2009 12:57
Düzenle
Sil
|
islamiyet sonrası gelişen sanat |
next_next
|
27 Haziran 2009 12:58
Düzenle
Sil
|
türkiye ihracatta ilk 30 a girememiş ithalatta 20. yaptım:0( |
trapzone
|
27 Haziran 2009 13:00
Düzenle
Sil
|
ithalatta ve ihracaattda tükiye kaçıncı die bi soru vardı cevabı 20 olacakmış ben boş bıraktım:)) |
iyiniyet karinesi
|
27 Haziran 2009 13:02
Düzenle
Sil
|
öncelikle taze iken soruları hatırlayalım da cevapları buluruz aklınızda kalanları yazalım kadınlara verilen özgürlük sıralaması... 1-2-3 verildiği sırada dedim 1848 olayı osmanlıda nerde tetikleyici olmuştur ıslahat dedim sadece boğazların önemini arttırmasına sebep olan olay... zor bir soruydu varşova paktının dağılması yaptım cevabı bm in kurulması olan bir soru vardı balkan paktıyla ilgili bir soru... atatürk dönemi ile ilgili cevabıbı vallahi billahi yerine and içilmeye başlanmıştır yaptığım bir soru :) musulun misaki milli sınırları içirisinde olması neye dayanır mondros dedim |
leviathan20
|