Memurlar.Net - Forum
KPSS B (Lisans Mezunları)
Git
Editörler : birumut?  kemal.d  öz1907  

0
bizim kadrolarımızı tekel işçileri istiyor
   20 Aralık 2009 10:40   Düzenle   Sil

biz bekleye duralım eski tekel işçileri sözleşmeyi beğenmedi 3000 lira maaşla devlet memurluğu yani bizim kadrolara talip oldular umarum bizim kadrolar başkasına verilmez aksi halde yandık demektir zaten 10 memur alınıyor onu da tekelcilere vermesinler

sefercan
   20 Aralık 2009 14:39   Düzenle   Sil

ilkokul mezunu tekel çalışanı 2600 tl maaş alıyormuş, haberde kendi ağzıyla diyor ki tekel özelleşir de sözleşmeye bağlanırsam maaşım 1500lere inecek, ve bu gerekçeyle şuanki maaş standartlarında düşme olmadan devlet memurluğuna alınmayı istiyor. nasıl bir memurluk var ki ilkokul mezununa 2600 tl versin, çoğu kurumdaki uzman maaşı bile okadar değil.

işte kpss yi çıkardı diye sevip saydığımız ecevitin başımıza sardığı "ezilmiş" işçi sınıfı. ecevit kpss yi çıkardı ama okuduklarımla ve çevremden duyduklarımla memur kesimini işçi kesimine nasıl ezdirdiğini biliyorum

ne komik. ilkokul mezunu adam 2600 maaşla devlet memurluğu istiyor, belkide okadar maaş alan memurun varolmadığından bile habersiz:)

deseo
   20 Aralık 2009 14:43   Düzenle   Sil

Sizin gibi insanlar ,umarım hiçbir zaman bir yere atanmaz!Bütün insanlar,insanca yaşama hakkına sahip!Eğer çok yürekliyseniz, emekçinin değil, holdinglerin gelirlerine ortak olmaya çalışın...

deborah1903
   20 Aralık 2009 14:49   Düzenle   Sil

:)

emekçi 2600 tl maaş alıyor(ilkokul mezunu)

uzman memur taş çatlasa 2000 alıyor(üniversite hatta belkide yüksek lisans mezunu)

senin bedduanı sana iade ediyorum, ben kalbimden eminim

o bahsettiğin 80li yıllar komünizm ağızları geride kaldı

80lilerde ezilmiş dedikelrin bak senin gireceğin kadronun amaşını beğenmiyor

"insanca" yaşamak istiyor:)

deseo
   20 Aralık 2009 14:52   Düzenle   Sil

saol Deborah

gk fanzin
   20 Aralık 2009 14:55   Düzenle   Sil

Cahil insan, ne komünizmi , dediğim şey en fazla sosyal demokrasinin bir örneği olur.İlkokul mezunlarını aşağılıyor, bizde gittik üniversiteye ,gördük ne mal olduklarını okuyanların!S

deborah1903
   20 Aralık 2009 14:56   Düzenle   Sil

bi dakka bi dakk.bu başlığa karşı çıkan arkadaşlarımız.o yüksek maaşlar sizin benim ödediğim vergilerle veriliyor.karşı çıkmak tabiki doğru.1500tl nelerine yetmiyor.kamuda yüksek maaş alanların maaşları makul seviyeye çekilmeli.birilerine yüksek maaş vereceğiz diye birilenin sırtından geçinilmemeli.milletvekili maaşlarıda yüksek.daha haksız yere yüksek maaşl alan kimbilir kimler var bunlara bir ayar çekilmesi lazım.

derdimiz tekel işçileriyle değil.insanların çok büyük bir kısmı yoksulluk içinde sürünürken devlet personeline yüksek maaş ödeyemez.kimin cebinden çıkıyor bu paralar.devlet memurlarıda ağlamasın.benimde çevremde memur var.hiçte kötü durumda değilller vallahi.helede karo koca çalışıyorlarsa .

hun-
   20 Aralık 2009 14:58   Düzenle   Sil

buarada şunu da ekleyim, özelleştirme yanlısı değilim. kadrolaşma hortumlama yanlısı hele hiç değilim. işçinin maaşı azaltılıp da ne işsizlik sorunu çzöülecek ne memur maaşı artacak. bunları kast edecek bir cümle de kurmadım. ama buradaki gelir adaletsizliğini de görmeyecek kadar kör değilim

bedduanızı size iade ediyorum, eleştiriye bile bedduayla karşılık verecek kadar fesat ve sığ görüşlü olduğunuz için bence sizin işiniz zaten rast gitmeyecektir

herkesin "gönlüne göre" olmasını dilerim arkadaşlar

iyi akşamlar

deseo
   20 Aralık 2009 14:59   Düzenle   Sil

Biraz yürekli ol da,burjuva'ya karşı çık!Bankalarda sadece 80 bin kişinin, 250 katrilyonluk mevduatına ses çıkar...

deborah1903
   20 Aralık 2009 15:05   Düzenle   Sil

Beddua senin gibi,kendini geliştirememiş insanlara has bir olaydır.Demek stediğim sen yarın bir konuma gelirsen ,altındakileri aşağılayıp ezersin diye ,bir konuma gelmeni istemem!Yoksa benim kişilerle ne işim olur,ki hele senin gibilerin benim için zerre kadar değeri yoktur...

deborah1903
   20 Aralık 2009 15:15   Düzenle   Sil

sen gerçekten komiksin

ben insanı aşağılamadım buradaki gelir adaletsizliğinden bahsettim. asgari ücretin 4 katı maaş alıp yarısı kadar çalıştığı halde memur maaşını beğenmeyen adamdan bahsettim. o adama bunu düşündüren adaletsiz sistemin trajikomikliğinden bahsettim

ayrıca burjuvaziye karşı çıkmadığımı sana düşündüren ne acaba? bir insan gelir adaletini savunuyorsa burjuvaziye olumlu bakabilir mi sence?

ya da boşver

sen ciden tartışabileceğim karakterde biri değilsin

beddua ediyorsun, arkasından da insanları aşağıladığımı söyleyip iftira atıyorsun. benim için herkesin onuru eşittir, tanımadığı birine sırf düşüncesini belirtti diye anlayıp dinlemeden beddua eden biri mi insana daha çok değer veriyor acaba?

neyse Allah gönlüne göre versin

hadi iyi akşamlar

deseo
   20 Aralık 2009 15:19   Düzenle   Sil

ne saçma bi başlık sende git tekel işçileri gibi maaşına ücretine sahip çık burda ortalık karıştıracağına insanlar üniversite bitirebilir ama bu gün işçilerin koşullarına bi bakın hangimiz onlar kadar çalışıyoruz kas gücü deyip geçmeyin bole küçümsemeyin madenlerde insanlar ölüyor sen gir o madene bakim kaç gün dayanırsın işçilerle yada onuda geçtim insanlarla uğraşacağınıza kendi haklarınıza sahip çıkın

ss06
   20 Aralık 2009 15:20   Düzenle   Sil

Çok cahilsin ya!Gelir adaletini savunan insan, emekçinin gelirine göz dikmez;üst gelir gruplarının gelirlerini sorgular...

deborah1903
   20 Aralık 2009 15:59   Düzenle   Sil

Tekel işçilerinin çiftliğimi burası? yeter artık 12.000 kişinin yıllardır devleti sömürdüğü,ilkokul mezunu kişi tekelde yan gelip yatıp güzel paralar alacak,ülkenin tahsilli

insanları ne sıkıntılar yaşayacak,esnaflar herkez sıkıntılı,

bunlar babasının çiftliği sanıyor kurumları.

Hükümetin arkasındayım,birileri bu na dur demeliydi,geri adım

atarlarsa hükümet eksi not alır,ayrıca CHP'li milletvekillrni

yanlarına alıp eylem yapıp ağlamasınlar,bu duygusal numaralrı

yemezler.

asetat
   20 Aralık 2009 15:59   Düzenle   Sil

deborah üst gelir grubundan kastın nedir... tam komunist ağzıyla konuşuyon herkesi cahillikle suçluyon. arkadaşlar devlet kadroları içerisinde adaletli gelir dağılımının olmadığından bahsetmiş ki bence de haklılar.

bensey
   20 Aralık 2009 16:06   Düzenle   Sil

Ağlıyacağınıza orada çalışanlar birikim yapsalardı,tekelin bir gün elbette bu düzene gireceğini bilmiyormuydunuz?

Şimdi maaşlar düşerse hanım ev çoluk çoçuk muhabbetine duygu

sömürüsü yapılıyor,12.000 tekel çalışanını devlete maliyeti

nedir,bazı basın grupları ve partiler destek verip ortalığı karışitırmak istiyor,güya işçinin emekcinin yanındalar ya

külahıma anlatın bunları..

AK partinin ak dediğine siyah diyenler sandıkta gereken

cevabı alacaklardır,karalama kampanyası ile siyaset yapanlara

sandıkta gereken cezayı tekrar verin.

asetat
1 2 3 4

Bu konu 2,252 defa okundu.

İletişim | Reklam
@2010 Memurlar.Net.