23 Mayıs 2006 21:02
Düzenle
Sil
|
Bugün Oyak Yatırım'dan MT sınavı için davet aldım.Sınav 10 Haziran'da İstanbul'da.Sınavın yetenek,bilgi ve kişilik özellikleri testlerinden oluştuğunu yazmışlar.Oyak Yatırım hakkında bir bilgisi olan var mı?Sınav için İstanbul'a gitmeye değer mi? |
cheerfulgs
|
|
|
24 Mayıs 2006 00:14
Düzenle
Sil
|
Aynen ya bunun için değermi?sinav gecilir ama degicekmi?bir bilen warsa bu konuda bizi bilgilendirebilirse sevincem.. |
ahmetkaygisiz
|
24 Mayıs 2006 14:56
Düzenle
Sil
|
ya bunun ilanı nerde arkadaşlar ben bulamadım da sitede |
ironsword
|
24 Mayıs 2006 18:56
Düzenle
Sil
|
İlanı yoktu sanırsam... En azından ben maille başvurdum :) |
VoLaNtE
|
24 Mayıs 2006 22:12
Düzenle
Sil
|
Ben de ilan görmedim.Oyak Yatırım'a CV yollamıştım bir süre önce,şimdi sınav daveti geldi.Oyakbank'ta müfettiş yardımcısı olarak çalışan bir arkadaşım bankada ücretlerin sektör ortalamasının altında olduğunu söylemişti.Arkadaşım Oyak Yatırım'ı araştıracak,bir şeyler öğrenmeye çalışacak.Bir bilgi verirse sizinle paylaşırım. |
cheerfulgs
|
25 Mayıs 2006 12:21
Düzenle
Sil
|
Oyak Yatırım Oyakbank'a bağlı değilmiş.Eğer yatırım konusunda çalışmak istiyorsan iyi bir yermiş. |
cheerfulgs
|
25 Mayıs 2006 12:52
Düzenle
Sil
|
arkadaslar davetıye nasıl oluyor telefon ılemı arıyorlar postamı yoksa e-mail mı? ben ızmır de yasıyorum bende basvurmsutum henuz gelmedi:( |
unixdealer
|
25 Mayıs 2006 13:30
Düzenle
Sil
|
Bana e-mail'le geldi davetiye. |
cheerfulgs
|
26 Mayıs 2006 12:49
Düzenle
Sil
|
bu MT lik olayının tam bir prosedürünü bilen bir arkadaş varmı acaba nasıl bir ilerleme kaydediliyor.. |
ahmetkaygisiz
|
31 Mayıs 2006 11:52
Düzenle
Sil
|
Oyak Yatırım'da MT olarak işe başlarsak hangi işleri yaparız?Dealer'lık gibi şeyler mi? |
cheerfulgs
|
16 Haziran 2006 12:24
Düzenle
Sil
|
Benden başka Oyak Yatırım'ın sınavına giren var mı? |
cheerfulgs
|
16 Haziran 2006 14:36
Düzenle
Sil
|
cheerful sonav nasıldı dostum öncelikle geçmiş olsun kazandıysan da mülakatında başarılar dilerim gene sayısal sözel miydi sadece ing yokmuydu ? |
ironsword
|
16 Haziran 2006 14:59
Düzenle
Sil
|
Bence çok düşünmeyin Oyakbank'ı. Müfettişlerine bile 900 milyon net maaş, turnede olduğunda da günlük sadece 27 milyon veren bankadan hayır gelmez. |
Marchena
|
16 Haziran 2006 19:31
Düzenle
Sil
|
Sınavda yok yoktu desem yeridir ironsword.Önce 2 tane dikkat testi dağıtıldı,her biri 52 soru,süre 6 dk.Ben 42 tane işaretleyebildim.Sonrasında LES'in şekilli sorularına benzeyen sorulardan oluşan başka bir test,ondan sonra da Ekonomi ve Finans bilgini ölçen 40 soruluk bir test dağıtıldı,süre 40 dakikaydı.Bu bilgi testinin içinde anüite,bileşik faiz,şimdiki değer,hazine bonosu değeri hesaplamayla ilgili 6-7 soru vardı ama hesap makinesi kullanmak yasak olduğundan hiç kimse hiçbirini yapamadı.Herhalde 1,055'in 18.üssü gibi değerleri kafadan hesaplamamızı bekliyorlardı.Sınavdaki en saçma uygulamaydı. Bundan sonra bir ara verildi,sayısal ve sözel 2 testten oluşan genel yetenek testi yapıldı.Sözel testte güç bela zaman yetti ama sayısalda yetersizdi.Sonrasında da 240 soruluk bir kişilik testi yapıldı.Anlayacağın teste boğdular o gün bizi. Oyak sınav günü masraftan kaçınmamış;İTÜ Makina Fakültesine çay-kahve makinaları,pastaneden bolca yiyecek getirtmiş.Fakülte girişinde de şeker,çikolata ikramı vardı.MT adaylarını çok iyi beslediler yani:)Sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağıyla ilgili bir şey söylemediler ama Temmuz'dan önce belli olacağını sanmıyorum. Oyakbank'ta koşulların pek iyi olmadığını duydum ama Oyak Yatırım'a bankadan çok daha iyi dediler.Finans sektöründe kariyer yapmak isteyenler için iyi bir başlangıç yeriymiş. |
cheerfulgs
|
17 Haziran 2006 21:04
Düzenle
Sil
|
Finans sektöründeki en iyi şirketler için Finansinvest,Oyak Yatırım ve Deniz Yatırım diyorlar.Bu konuda bir bilgisi olan var mı? |
cheerfulgs
|
21 Haziran 2006 20:16
Düzenle
Sil
|
bi sıralama yaparsak;garanti portföy,deniz yatırım,oyak yatırım,iş yatırım şeklinde sıaralayabiliriz..sürmenajı,deformasyonu yüksek bi iştir haberiniz ola.. |
meccemm
|