Editörler : F16 Gökçen
31 Mayıs 2012 11:51

emin evim mayıs ayında çekilişli sistemde kira yardımı oranlarında düşüş yapmış bu da 7000- 10000 üye için kar söz konusu . sisteme girmeyi düşünen arkadaşlara duyurulur. sorularınız olursa bildiğim ölçüde cevaplamaya çalışırım.

not: eminevim çalışanı değilim erzurumda öğretmenim. 2008 den beri sistemin içindeyim ve sistem hakkında bilgim var.


g.z.m
Aday Memur
10 Temmuz 2012 12:28

üye olup çıkan biri olarak söylüyorum; iki üç yandaş hocanın söylediğine bakıp özellikle faizsizdir diye girmeyin sistem faizin ta kendisidir , bunu anlamam benim bir seneme mal oldu ,iyice araştırın arkadaşlar...


anadolulu46
Yasaklı
12 Temmuz 2012 14:04

Nasıl anladın peki.


muratbiyolog46
Aday Memur
20 Eylül 2012 17:50

EMİN EVİM ÜYESİYİM BAZI KONULARDA BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADIM


my dreams
Kapalı
20 Eylül 2012 19:03

sadece organizasyon ücreti alıyorlar, faizsiz ev ve araba sahibi oluyorsunuz. banalarla karşılaştırıldığında çokkk cazip..


weapon54
Aday Memur
27 Eylül 2012 16:06

Arkadaşlar bende evimi aldım 120.000 fazladan toplam 13,600 tl verdım kirada olmam vesilesiyle bana totalde 133 civarına denk geldi

burada olumsuz eleştirenlerin büyük çoğunluğu sisteme girmeden tamda anlamadım ileri geri konusanlardır.

Zaten onlar kendilerini daha iyi biliyor yada hiç bilmiyor.

Lütfen istirham ederim herşeyin hakkını vererek eleştirin bir konu hakkında bilgisi olmayanın fikride olması doğru değil dikkat edelim.


elagözlü :)
Başbakan Müsteşarı
27 Eylül 2012 16:25

Kuzenim de bu sisteme girmiş ve 7 ay gibi bir süre sonra evini teslim alacağını söyledi. Çoğu insan yıllarca bekleyebiliyor, kimisine de yakın bir süre içinde şans vurabiliyor.

Bankalarla kıyaslandığında hakikatten fark yaratıyor bence.

İleri de düşünebileceğim bir uygulama aslında.

Şimdiye kadar kimsenin olumsuz bir yorumuna da denk gelmedim bu konuda başka yerlerde de.

Hayırlı olsun alanlara.


Ninon
Müsteşar
27 Eylül 2012 16:29

biz eminevim şirketiyle ev aldık,

teyzemde aynı şekilde ev alıyor.


öğretmenkekik
Kapalı
27 Eylül 2012 19:00

Kesinlikle mantıklı değil akıllarınca faiz almıyorlar..

örneğin 100 kişi bin tl ye giriyorsun aylık bide dosya masrafı var tabi

kura çekiliyormuş kimine ilk aylar kmine 5 sene sonra çıkıyomuş

ilk çıkanlar sonra çıkanlara kira yardımı yapıyormuş

100 bin sana yaklaşık 180 bin gibi bişeye geliyo sonlarda çıkarsanda 5 sene sonra 100binin değeri ne olur tartışılır birde aldığın eve borç bitene kadar tedbir koyuyor.. Çok saçma geldi bana ha bankadan ha ordan bi fark yok sadece faizin adı kira yardımı olmuş


Biyoloji 2000
Yasaklı
27 Eylül 2012 19:18

bir yerde patlar, olan o dönemde para yatıranlara olacak sadece.


kalben.67
Kapalı
14 Şubat 2013 08:20

güncel


Ninon
Müsteşar
14 Şubat 2013 08:54

bu sistemle ev aldık, güvenilir ve yasaya uygun her adımı


kalben.67
Kapalı
14 Şubat 2013 09:21

Ben de düşünüyorum bu sisteme dahil olmayı ama bakalım, biraz daha araştırayım dedim ...


Sehzade-45
Kapalı
14 Şubat 2013 09:26

sen sus la dede :=))

len bu üyeliğimde mi yasaklı olmuş benim :S vayy beee

Suskun Dede, 12 yıl önce

kooperatif şeklinde güzel bir sistem bence..

bende başvurmayı düşünüyorum..

16 Şubat 2013 20:40

değerli arkadaşlar 2008 den beri sistemin müşterisiyim. sorularınızı özel mesaj atın cevaplamaya çlş

18 Mart 2013 14:57

Soru: Emin Evim veya Emin Otomotiv’den ev veya araç almakta bir sakınca var mıdır? Bu sistem faizli midir?

Cevap:

15 Aralık 2010 Çarşamba günü Emin Evim/Otomotiv yetkilileri ile vakfımızda bir görüşme yaptık. Bu görüşmede şirket yetkililerinin Peşinatlı Erken Teslim, Vade Ortası Teslim ve Çekilişli Sistem hakkında verdiği bilgilere göre bu üç sistemin de faizle bir alakası olmadığı anlaşılmıştır. Bu sistemden herhangi biriyle ev veya araç sahibi olmanızda bir sakınca yoktur.

Emin Otomotiv’in “organizasyon ücreti” adı altında talep ettiği para yaptığı hizmetin bedeli olup caizdir.

Sistemlerden birinin çekilişli olmasının da bir sakıncası yoktur.

http://www.fetva.net/yazili-fetvalar/emin-evim-emin-otomotiv%E2%80%99den-ev-arac-almakta-bir-sakinca-var-midir.html

Eminoto veya eminevim gibi organizasyonlara dahil olmak caiz midir? Sistemden çıkınca verdiğimiz taksitler geri verilmekle beraber organizasyon ücreti geri ödenmiyor. Kurada ilk /son çıkan kişi daireye farklı ücret ödüyor.

Yazar: Sorularla İslamiyet 2010-04-29

Cevap 1:

Bu işlerin detaylarında İslam’a aykırı başka unsurlar yoksa, beyan ettiğiniz hususlarda bir sakınca görülmemektedir. “Organizasyon ücreti” o işi yürütenlerin, yaptıkları iş karşılığında aldığı bir ücret, bir komisyondur. Bunun geri verilmemesi normaldir ve bu faiz sayılmaz.

Bütün evlerin bir anda hazırlanması mümkün olmadığına göre, kura usulü âdil bir ölçüdür. Yeter ki dairelerin bedeli ilk başta belirlenmiş olsun.

Ayrıca “Sistemden çıkmak için” bunu işin başında konuşmak gerekir. İmam Azam ve İmam Şafiye göre, böyle bir şart (hıyaru’ş-şart) ancak üç gün için geçerli olur. Daha fazla bir süre için geçerli değildir. Böyle bir şart koşulduğu takdirde sözleşme fasit olur.

Bununla beraber, İmam Ebu Yusuf ve İmama Muhammed’e göre, ihtiyaç olması durumunda “hıyaru’ş-şart” yani “sonradan vazgeçebilirim” kaydını koymak, aylarca sonrası için de caizdir. Fakat, böyle bir şartın / cayma süresinin mutlaka belli olması -Malikîler dışındaki üç mezhebe göre- şarttır.(bk. V. Zuhaylî, el-Fıkhu’l-İslamî, 4/254-257).

Cevap 2:

İslam hukukunda alış-verişin geçerli olması için satışa konu olan malın var olması ya da tesliminin mümkün olması gerekir. Zira olmayan bir şeyin satımı batıldır. Ayrıca satış bedelinin de belirlenmesi gerekir. Şayet satış vadeli ise ayrıca vade süresinin de belirlenmesi gerekir.

Bahse konu olan sistemde ürünün bedeli ve "vade"nin süresi de açık ve belli olmalıdır.

Eğer sözü edilen firma, yukarıdaki belirsizlikleri ortadan kaldırarak ev veya araba alımı konusunda katılımcılara yardımcı oluyor, onları bir araya getiriyor ve sağladığı bu organizasyon karşılığında makul bir komisyon veya organizasyon ücreti alıyorsa, alınan bu ücret faiz değildir. Uygulaması bu şekilde olan bir firmadan da ev alınabilir.

Cevap 3:

Tellallık, simsarlık ya da komisyonculuk denilen hukuk kurumu; bir muamelede veya bir satış akdinde aracı olan kişinin yaptığı iştir. Bu işi yapana dellal (Türkçede tellal diye telaffuz edilir), yaptığı işe dellallık (delil olma, yol gösterme) ve yapılan bu iş için alınan ücrete de dellaliye denilir.

Bir malın veya hizmetin satımında aracı olunması karşılığında alıcı veya satıcıdan yahut her ikisinden aralarında tespit edilen oranda ücret (komisyon) alınması, tarafların aldatılması gibi İslam'ın yasakladığı bir durum söz konusu olmadıkça helaldir.

Buna göre emlakçıların yaptıkları iş karşılığında, mevzuatla belirlenen oranda komisyon almaları caizdir. Ancak kiracı-emlakçı veya müşteri-emlakçi sözleşmesinde alınan kaporanın, sözleşmenin bozulması veya işin tamamlanmaması halinde, iade edilmesi gerekir. Çünkü yapılan bu aracılık hizmeti bir hizmet akdi olup bu kişi işini yapıp başarabilmesi yani kiracının bu yeri tutması veya gayri menkulü satın alması halinde ücrete hak kazanacaktır.

Müteahhide ev yaptırmak ise, istisna' akdine girer. İstisna' akdi istihsanen meşru görülen bir akiddir.

İstisna' akdinde taraflar, işin başında yapılacak olan eşyanın tarif ve tavsifini yapıp (örneğin, yapılması planlanan evin aralarında ihtilaf çıkmayacak şekilde en ince ayrıntısına kadar özelliklerini belirleyip) malum hale getirmek mecburiyetindedirler.

Masnu'un (siparişi verilen malın, örneğin evin) bedeli peşin veya veresiye olarak ödenebilir. Masnu' (siparişi verilen mal, örneğin ev), tarif ve tavsiyeye uygun olarak imal edilmemişse/yapılmamışsa, mustasnı' (işi yaptıran, siparişi veren), onu kabul veya red hususunda muhayyerdir. İsterse kabul eder, isterse reddeder.

http://www.sorularlaislamiyet.com/article/12750/eminoto-veya-eminevim-gibi-organizasyonlara-dahil-olmak-caiz-midir-sistemden-cikinca-verdigimiz-taksitler-geri-verilmekle-beraber-organizasyon-ucreti-geri-odenmiyor-kurada-ilk-son-cikan-kisi-daireye-farkli-ucret-oduyor.html

02 Nisan 2013 14:56

değerli arkadaşlar eminevim nisan 13 de çekilşleri var. sisteme girmeyi düşünen arkadaş varsa bence beklemeden sisteme girip nasibi bol olan varsa ilk sıralarda bile evi çıkabilir... bir de organizasyon ucretlerinde peşinatlı sistemde de düşüş olduğunu öğrendim. 2008 den beri sistemde müşteriyim. sistemle ilgili sorularınız olursa bildiğim ölçüde cevaplamaya çalışırım. herkese hayırlısı olur inşallah.

08 Mayıs 2013 15:14

slm. arkadaşlar. eminevim ve eminoto aracılığıyla ev veya araba almak isteyen kardeşlerime bildiğim ölçüde yardımcı olmaya çalışabilirim. faize bulaşmadan ev ve araba alabilirsiniz. ben eminevim müşterisiyim. benim ismimi referans göstererek sisteme girenlere Erzurum oltu taşı isimli tesbih ve meşhur muharrem ustadan kadayıf dolması gönderiyorum. bildiğim ölçüde soruları cevaplamaya çalışırım. herkese hayırlısı olsun inşallah. özelden mesaj atarsanız dah erken geri dönebilirim.


eliminist
Aday Memur
25 Eylül 2013 06:24

EMİNEVİM genel merkezini basacaamm...arkadaşlar ben eminevim mağduruyum..organizasyona altın kampanyasından girdim..ayrılınca zararım olurmu diye sordum olmaz dediler.neyse şartlarım değişti ayrıldım..organizasyon bedelinin tamamını kestiler(çekilişli sistemde öyleymiş adam gibi ayrıntı anlatmıyolar)sayelerinde altından zarar ettim,organizasyon bedelim boşa gitti.ayrıca dişimden artırıp biriktirdiğim 35000 tl parayı geri almak için aylardır bekliyorum..(ayrılırsan geri ödeme tarihinde yardımcı oluruz demişlerdi)

Ne kadar istiyorsanız ödeyim hatta girdiğim paranın tamamını ödeyim teslimatı yapıın dedim olmaz dediler. %80-90,nını ödeyim teslimatı yakın tarihte yapın dedim,10 sonra yaparız dediler.insafa bakın 90 milyar verecem ,100 almak için 10 bekleyecem..BANKALAR DİNSİZ İMANSIZ DİYORLAR AMA BU KADAR İNSANI YOKUŞA SÜRMEZLER HERALDE.ARTIK Bİ ŞEKİLDE DAVA AÇACAM.SÖZLEŞMEYİ DAYADIK DİYE HAKLI SANIYORLAR KENDİLERİNİ...HAKKIMI HELAL ETMİYORUM HER İKİ CİHANDA..

mahnut selman, 12 yıl önce

sisteme girmeyi düşünenler nisan ayı kampanyası var girmek isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim özelden mesaj atın. sistemin elamanı değilim sadece benim adımla girilince pirim yansıyor az da olsa. bende erzurumdan oltu taşı tesbih gönderirim. hayırlısı olsun inşallah.


Emine-hatay
Aday Memur
25 Eylül 2013 23:43

bizde emin evime katılmayı düşünüyoruz ama yorumları okuyunca aklımızda soru işaretleri kaldı.sistemden ayrılmak istediğimizde sadece organizasyon ücretinin yandığını (2000 tl) söylemişlerdi ne kadar doğru bu.ayrıldığımızda ödediğimiz paramızı hemen alabiliyormuyuz acaba??

Toplam 57 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi