Editörler : crops35
16 Eylül 2010 21:48

Kapsamdışı Olmayıpta Kapsamdışı Gibi Maaş Almak İsteyenler..

Arkadaşlar yeni yasaya göre danıştaya başvurabiliriz. aşagıdaki yazıyı okuyun.değerlendirelim.birlik olalım.

Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ikinci olan A Milli Basketbol Takımı oyuncuları ile teknik kadroya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 28,5 milyon TL prim verilmesi işleminin, Anayasa'nın eşitlik ilkesiyle yasal gerçeklere aykırı olduğu gerekçesiyle yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle dava açıldı.

Ankara Barosu avukatlarından Sedat Vural tarafından, Ankara 15. İdare Mahkemesinde açılan davanın dilekçesinde, Basketbol Milli Takımının başarısına karşılık, Başbakan Erdoğan'ın toplam 28,5 milyon TL'nin, Başbakanlık Örtülü Ödeneğinden ödenmesini sağladığı, bu tutarın çek olarak sporculara ve teknik kadroya ödendiği anımsatıldı.

Yapılan bu ödemenin, Anayasanın ''eşitlik'' başta olmak üzere temel ilkelerine aykırılık yanında, toplumsal vicdanda da ciddi sorgulama ve tartışmalara neden olduğu savunulan dilekçede, 5018 sayılı ''Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanununun'' 24. maddesinde, ''Örtülü Ödenek'' kapsamına giren harcamaların ne amaçla ve nasıl yapılacağının belirtildiği aktarılarak, ''Bu yasal hüküm içeriğinde de görüleceği üzere uluslararası spor karşılaşmalarında ilk 3 dereceye giren sporculara ödeme yapılacağı hüküm altına alınmamıştır'' ifadesi kullanıldı.


musti3538
Aday Memur
16 Eylül 2010 21:57

kapsam dışılar 2000-3500 ytl arasında maaş almaktadırlar.Buda eşitlik ilkesine uymuyor.Bu konuda danıştaya başvurabiliriz.


gozlem
Yasaklı
17 Eylül 2010 17:15

mustı3538.. telekomcular arasında su bu kadar bu bu kadar maas polımıgıne bız gıreresek su an calıstıgımız kurumdakı memurlar ne dusunur.. sunu derım soylerım..

herkes kendı kaderını yasar. hakkını alır nasıp neyse o olur..ıkramıyesız gıden arkadaslsrda var..bende varım ama hıc bır zaman onların maası benı ılgılendırmedı ve kıyaslamadım..yasal yoldan almmamı gerekır bakarım yasaları ornegın ıkıncı tıp olup sözzlesmelıler ıcın ıkramıye davası kazanıldı bırde olumlu bılırkısı raporu var..bana uygunsa dava acarım..kazanırsam ne ala..bız bırbırımız ıcın degıl telekoma dava carak haklarımızı lalaım..herkes maasını gule gule harcasın ..saglıkla..


kaya6181
Aday Memur
05 Ekim 2010 11:29

2.tip sözleşmeli olarak çalışanlar için kazanılan ikramiye dava örneğini ve ilgili mahkeme kararlarını kimden alabiliriz...varsa atabilirmisiniz..Teşekkürler. [email protected]

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi