Editörler : F16 Gökçen

14 Ekim 2010 17:21

Erkeklerden Yemek Tarifleri :)

Bir tencere dolusu sicak suya makarna posetini bosaltip mac izlemeye

basliyoruz. Ilk yarinin ortalarina dogru kalkip altini kapatiyoruz.

Tencerenin icinden sectigimiz makarnayi fayansa firlatiyoruz. Yapisirsa

pismis demektir. Devre arasinda hala icinde su kaldiysa tencerenin

kapagini kapatip lavabodaki en kirli tabagin uzerine dogru dokuyoruz. (o

zaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar catalla yenebiliyor)

Uzerine ketcap dokup yiyoruz.Afiyet olsun.

Not: Fayansa firlattiginiz makarnayi bi ara oradan alin. Sayica

fazlalastiklarinda bazen hangisini firlattiginiz karisiyo.:))


kimsecikler !
Yasaklı
14 Ekim 2010 17:30

* Pilav*

Pilav aslinda basit bir yemek degil. Aranan kriterler var. Tuzlu yumusak ve tane tane olmasi gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirinçleri tek tek

pisirdiginizde tane tane oluyorlar ama uzun suruyor. Maharet hepsini bir arada pisirebilmekte; ama cok da sorun etmeyin. Nasil olsa icine yogurt koyup bulamac haline getirdigimizde hepsi birbirine yapisiyor. Kisaca

yag koyup uzerine pirinc ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyup

pişiriyorsunuz. Hem bunu suzmeye de gerek yok.


kimsecikler !
Yasaklı
14 Ekim 2010 17:33

Tavuk*

Yapilışı makarna gibi. Sicak suyun icine atiyoruz arada pişip

pismedigine bakmak icin hayvanin kaba etine catal sapliyoruz. Bu yemek piştikten bir iki gun sonra uzeri jelibon gibi oluyor. Bu yuzden pisirirken istege bagli olarak bolca toz seker eklenebilir.:))


kimsecikler !
Yasaklı
14 Ekim 2010 17:36

PÜF NOKTALAR*

1-) Yemekleri daima tencerenin icinden yiyin. Boylelikle tabak

kirletmemis olursunuz.

2-) Asla sade pilav yapmayin. Domatesli pilav yaptiginizda altini

tuttursaniz bile renginden anlasilmaz.

3- ) Mutlaka soganli bir yemek yapacaksaniz asla sogana dokunmayin.

Ozellikle rendelediginizde elleriniz cok kotu kokuyor. Bunun yerine

sogana ekmek tahtasiyla bes alti kez vurmayi deneyin, ayni isi gorur.

4-) Patates kizartacaksaniz soydugunuz patatesleri asla yikamayin.

Kizgin yaga attiginizda cok kotu patliyorlar


ardil azat 397
Yasaklı
14 Ekim 2010 17:36

zıkkımın kökünü tarif etsin biri

yemeden ölmeyeyim


exclamation
Daire Başkanı
14 Ekim 2010 17:36

hahahha tarifler süper:) pratik :D


kimsecikler !
Yasaklı
14 Ekim 2010 17:38

5-) Yemekler asla kendi baslarina hareket etmezler. Sayet gecen ay

yaptiginiz tavuk kendi kendine kimildamaya basladiysa kurtlanmis

demektir. Sakin yemeyin.

6- ) Sebzeleri pisirdikce vitamin degerleri duser. Mumkun oldugunca cig

tuketin.

7-) Karpuz tabaga koyulmamasi gereken bir meyvedir. Ikiye ayirip

ortasindan kasikla yiyebilirsiniz.Tencere kapagi en mukemmel tabaktir.

8-) Buzdolabinin sebzelik olarak adlandirilan kismi yemeyi

dusunmediginiz seylerin saklanmasi icin idealdir. Bu bolume konan seyler

nasil olsa bir sure sonra unutulur.

9- ) Sebzeligin kapagini siki kapatirsaniz curuyen seylerin kokusu

dolaba daha az yayilir.


kimsecikler !
Yasaklı
14 Ekim 2010 17:44

10-) Spagetti pakedini acmak icin pakedi ortasindan sikica kavrayin ve

altini tum gucunuzle fayansa vurun. Pakedin ust tarafi yirtilacaktir.

Belki bu islem sirasinda makarna unufak olabilir ama risk almaya deger.

Ozellikle misafirlerin yaninda yaparsaniz tavsiye ediyorum. Oyle daha

guzel, bu size cok marjinal bir hava verir.

11-) Sagda solda kulagima caliniyordu. Mutfak robotu denen bisey varmis.

Birden icimi bir heyecan kapladi.

Ulan madem bu isin robotu var ben niye kosturuyorum yillardir diye

sinirlendim. Hemen gidip aldim bi tane. Eve gelip kutusundan

cikardigimda itiraf etmeliyim ki hayal kirikligina ugradim biraz. Ben

acikcasi ufo gibi bisey bekliyodum, bu bildigimiz tencerenin plastigi.

Icindede vantilator gibi bisey var. Bununla birlikte bi ton plastik

zimbirti daha cikti icinden ama bi ise yarayacaklarini sanmiyorum. Neyse

fisini taktim denemek icin bi tane sogan attim icine. Bakalim ne yapacak

diye bekledim. Kabuklarini bile soyamadi essogluesek. Paramparca etti

birakti. Sinirlendim attim bi kenara yazdan beri duruyo orda. Bir ara

yikayip vantilator gibi olan seyi bilgisayarima takmayi dusunuyorum.

Belki fan olarak is gorur. Onun disinda tamamen para tuzagi. Ilerde

cikarsa mutfak androidi almayi dusunuyorum :))


Enstantane_
Kapalı
14 Ekim 2010 18:01

Müthiş tarifler doğrusu.

14 Ekim 2010 18:09

başaka yemekleri bilmem ama çiğkfteyi bi kadından daha ii yaparlar


leblebi şekeri
Kapalı
15 Ekim 2010 01:09

cok guldum yaaaaa aksam aksam .hakıkaten dogru tarıfler


gül-feşan
Müsteşar
01 Ocak 2015 20:09

:)


jullyet
Aday Memur
15 Ocak 2015 00:44

beyler harikasınız, yemek tarifi okumak hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı


61Uzman
Kapalı
20 Ocak 2015 23:45

yemek yapan bir insanı izlemeyi severim sadece..


demirzeyno
Aday Memur
28 Ocak 2015 23:26

çok güldüm gece gece :)


blackrose79
Aday Memur
05 Mart 2015 21:41

çok komik gerçekten tavuk ve jelibon ikilisi beni benden aldı


ice.man
Kapalı
08 Haziran 2017 17:17

Başlık sahibinin önünde saygıyla önümü iliklerim.

Allah ta seni mutlu etsin kardeş, hiç güleceğim yoktu akşam akşam.


ice.man
Kapalı
12 Haziran 2017 14:56

zamanında az makarna üstü ketçap yapmadık. gerçi hala da yapıyorum :) çok ta güzel oluyor.afiyetle yiyorum. elime sağlık

Hem basit hem doyurucu. daha ne olsun.


ice.man
Kapalı
13 Haziran 2017 09:42

Marketten hazır dilimlenmiş patates alınır.

Bir tavanın içine yağ konulduktan sonra ocağın altı açılır ve yağın hafif ısınması beklenir.

yağ biraz ısındıktan sonra patates dilimleri tavanın içine atılır.

başında beklemek suretiyle bir o yana bir yana bir o yana bir bu yana çevrilip her tarafının kızarması sağlanır

Pembeleşince (pembeleşmek te ne demekse,patates pembe mi olurmuş hiç) ocağın altı kapatılır

bir tabak alınıp tavadaki kızarmış patatesler tabağa aktarılır

patatesin üstüne bulamaç haline gelecek kadar ketçap dökülür

yanına gazlı içecek açılır

ekmek te alınarak sofraya oturulur.

Afiyet olsun.

Toplam 18 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi