Editörler : Lanet
29 Kasım 2010 22:34

bilgisayarım geç kapanmaya başladı???(acil yardım)

bilgisayarım son bir haftadır geç kapanmaya başladı. 5-6 dk. sürüyor kapanması. büyük ihtimalle bir program yüklerken virüs bulaştırdım. Virüs programımda sıkıntı vermeye başladı. Ayrıca sistem geri yükleme yaptım. ancak sistem geri yüklemiyor. "sistem dosyaları bulunamadı" şeklinde uyarı veriyor. LÜTFEN BU KONUDA BİLGİSİ OLANLAR yardımcı olsunlar. Ne yapmam gerekiyor.


permanganat42
Müsteşar
30 Kasım 2010 17:49

İlk olarak başlangıçta çalışan programları azaltabilirsiniz.

başlat --- denetim masası --- programlar --- başlangıç programlarını değiştir den. Gereksiz çalışan programları devre dışı bırakın.Çünkü bilgisayar kapanırken ilk önce onları kapatacağı için geç kapanıyor olabilir. Sonra

http://download.bleepingcomputer.com/sUBs/ComboFix.exe

linkini verdiğim programı indirin çalıştırın. Beyaz bir bilgi sayfası gelene kadar kapatmayın, biraz farklı çalışır.

Sonra

http://depo.tamindir.com/dosyalar/program/12270-asc-setup-3.7.0.exe

bunu indirin kurun, gereksiz kullanılmayan dosyalarla regeditteki hataları temizlesin. (Kurduktan sonra CARE butonunu tıklayın.)

Sonrasında iyi bir antivirüsle (eset ya da kaspersky önerimdir)GÜVENLİ KİPTE tarama yaptırın. ( Bazen eğer virüs bulaşmışsa, normal açılışta çalışan dosyaların birini kullanması durumunda silinmeyebilir. O yüzden taramanızı güvenli kipte yapın.)

Eset için :

http://download.eset.com/eval/win/eav/eav_nt32_enu.msi

Kaspersky için :

http://products.kaspersky-labs.com/turkish/homeuser/kav2011/kav11.0.1.400tr_tr.exe

(Bunlardan birini kurmadan önce önceki antivirüs programınızı kaldırın- hatta ondan sonra üstte linkini verdiğim advanced system care ile tekrar taratın ki kalıntı kalmasın.- Akabinde bunlardan birini kurun)

Olmazsa format atın, son çare olarak..


permanganat42
Müsteşar
30 Kasım 2010 17:57

Bir de şu var :

Başlat - çalıştır a regedit yazıp tamam dedikten sonra soldaki dosyalardan

HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet ve en son control a tıklayın. Orada

WaitToKillServiceTimeout

yazan yeri bulun ve üstüne tıklayın. Mevcut değeri 100 yapın tamam deyin. (Süre kısalmazsa formattan önce bunu da deneyin.)


NarKo7
Aday Memur
05 Mart 2018 12:38

Bu yöntemler yardımcı olabilir size.

Başlıca nedenler arasında siz farkında olmadan arka planda halen çalışan programların olmasıdır. Bu çalışan programları bilgisayar zaman içerisinde tamamen kapatır. Bundan dolayıda pc kapanırken bekleme sorunu yaşarsınız. Daha önceden bu programları sonlandırmadıysanız bilgisayarınız haliyle geç kapanacaktır.

Bazı antivrüs propgramları da bilgisayarın geç kapanmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle deneme yanılma yöntemi ile bilgisayarınız için en uygun olan bir virüs programı kullanmanızı öneririz.

Harddisk sorununda da kaynaklı geç kapanma yaşayabilirsiniz. Bu genel bir ihtimaldir. Diski birleştirerek program dosyalarını bir araya getirme işlemi bilgisayarınızın daha hızlı kapanmasını sağlayabilirsiniz.

Gereksiz arka planda çalışan servisler yer almaktadır. Bu nedenle bilgisayarınız hızlı kapanmayacaktır. Bunun için bu servisleri bir an önce sonlandırmanız tavsiye edilir.

Eğer işletim sisteminiz Windows 10 ise bu sorunu yaşıyorsanız yeni bir güncelleme ile bu sorunu çözebilirsiniz. Zaten şuan en çok kullanılan sistemlerden biridir.

Bilgisayarınız için sistem onarıcı yazılımlar kullanabilirsiniz. Bilgisayarınızı hızlandırmak için bu yazılımlar mevcuttur. Geç kapanma sorunu bazen donanımsal bazende yazılımsal nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. ....

https://goo.gl/1mGfMB

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi