Editörler : supporters.
12345678910111213»

kızınbiri
Genel Müdür
13 Ocak 2011 02:39

13 Ocak 2011 01:19 Düzenle Sil

Arkaadaşlar son dakikaları oynuyoruz.Yarın pişman olmamak için kolları sıvamanın tam zamanı.

Bu başlık ile ilgili yazan tüm arkadaşlarımızın aşağı yukarı tespitleri çok doğru. Ancak bu sınava girmiş ve şartları tutmadığından ilk sınava giremeyen arkadaşların durumunu bilen birisi olarak şu hususları özetle belirteyim.

1- Fiili avukatlık süresi 3 yıla indiğinde, bu kişilerin normal sınava zaten girebildikleri dolayısıyla böyle bir düzenlemeye gerek yok diyen arkadaşlar bir konuda yanılıyorlar, ya da dikkatlerinden kaçıyor. ( Bu arada ben 10 yıllık avukatım benle ilgisi yok, yanlış anlaşılmasın )O da şu :

Avukatlık düşünmeyip direk hakimliğe çalışanlardan farklı olarak, Hepiizin malumu üzere, 1 yıl staj, erkek arkadaşların yaklaşık 1 yılı askerlik ile geçiyor. Yaklaşık 1 yıl sonra da işler ancak oturuyor. Bu durumda da zaten yaş 35 e dayanmış oluyor. Bu arada, gerçekte 3 yıldan fazla çalışmasına rağmen fiilen çalışmasına rağmen ssk ları yatmadığından fiilen 5 yılı bulamıyorlar. Bu anlamda 5 yıl fiili süreye sahip avukat sayısı malesef az oluyor.

2-Yukarıdaki süreç yaklaşık 3- 5 yılı aldığından, staj, askerlik, işlerin oturması derken, fiilen 5 yıl şartını taşıyanlar bu kez 35 yaşını geçtiklerinden bu kez de yaş sınırına takılıyorlar ( Bende olduğu gibi)

Kesin çözüm : 1-Herkes sınav şartlarının; 3 yıl fiili çalışma ve 40 yaşa çıkarılması ile ilgili yasal düzenleme yapılması konusunda Baro Başkanlarını Adalet Bakanı, Adalet Komisyon Başkanı ve bu konuda etkili milletvekili ve bakanlarla direk görüştürmeleri, bu konuda avukatlardan talep olduğunun iletilmesi

2-Yasal düzenleme yapılması için Baro Başkanlıklarına, tbmm başkanlığına, adalet komisyonuna, Adalet bakanlığına, Adalet Bakanlığı Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü ne FAX, E MAİL, APS MEKTUP göndermeleri gerekmektedir.

Aksi halde mevcut yasal düzenlemeye göre sınav yapılır ve iş işten geçmiş olur. Bu arada sınavın mevcut yasaya göre yapılması fiyasko ile sonuçlanacağını şimdiden buraya yazıyorum.Öyle veya böyle kanun mutlaka değişmeli.


kızınbiri
Genel Müdür
13 Ocak 2011 02:42

Yukardaki yazı Hakimlik Forumunda SABRİÇELİK nikli arkadaşın tespitleri. Biran önce harekete geçilmesi bakımından buraya kopyaladım.

http://forum.memurlar.net/konu/1149340/?page=3

bu linkte en altta yazmış.


iron_blood2002
Daire Başkanı
14 Ocak 2011 10:11

güncel

giren arkadaşlar yorum yazsın veya güncel desin. başlık üstlerde kalsın arada kaybolmasın.


kızınbiri
Genel Müdür
15 Ocak 2011 18:53

Hakimlik sınavına giriş şartlarında yapılması istenen değişiklikleri şöyle toplayabiliriz sanırım:

1. Avukatlar için yapılacak Hakimlik sınavında aranan en az 5 yıl avukatlık yapma şartı, en az 3 yıl avukatlık yapmak şeklinde değiştirilmesi.

2. Olağan Hakimlik sınavlarında uygulanan yaş şartının 35e çıkartılması.

3. Halen TUS KPSS gibi tüm yarışma sınavlarında ve 2008 de YARSAV ın açtıgı Dava neticesinde DANIŞTAY kararına kadar tüm hakimlik sınavlarında uygulanan STANDART SAPMANIN yeniden getirilmesi.

4.Avukatlar için yapılcak hakimlik sınavında 35 olan yaş sınırının kaldırılması.

TBMM birkça günde en baba Kanunları BK, HUMK, TTK nu değiştirdi. Bizim istediğimiz deişikliklerin yapılması 1 saati bile bulmaz.

En baba kanunlar AB iste4diği için değişti. Biz bu ülkenin vatandaşları, çocukları, hukukçuları yıllardır bu değişiklikleri istiyoruz, hiç bir siyasi hayır olmaz demiyor, olumsuz sağlam bir gerekçe göstermiyor, bakalım diyor, Adalet Bakanımız 30 yaş sınırı seçimden onra değişir Kanunla değişiklik yapılcağı için şuanda yetişmez diyor (yani olmaz demiyor) ama talep eden biz bu ülkenin vatandaşları olduğu için bir türlü değişiklikler yapılamıyor.


kızınbiri
Genel Müdür
17 Ocak 2011 19:06

NAZLI ILICAK SABAH GAZETESİNDE YAZMIŞ.

http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/ilicak/2011/01/17/genc_avukatlar

Genç Avukatlar

Hâkim olmak isteyen avukatlar, "memurlar.net" isimli bir forum açmışlar Bakanlığa seslerini duyurmak istiyorlar. Bu arada bana da, bıkmadan usanmadan, twitter üzerinden isteklerini yansıtıyorlar. İşte bunlardan bir kaçı: "5 yıl yerine 3 yıl avukatlık yapanlara da hâkim adayı sınavına girmelerine fırsat tanınması, mülakatta 3 defa başarısız olanın sınav hakkının ortadan kaldırılmaması, avukatlık staj süresinin hâkimlik stajından indirilmesi, 30 yaş sınırının 35'e çıkarılması."

En önde gelen talepler bunlar. Bakanlık ilgililerine duyurulur.


salas96
Şube Müdürü
18 Ocak 2011 07:53

5 yıl avukatlık şartını ararsan sınava muhtemelen 800 kişi ancak bulursun

3 yıl avukatlık şartını ararsan bu seferde 30 yaşını aşmayan 2 sınava girebilecek adaylarla karşılaşırsın

en iyisi yaşı 35'e yükselt herkes aynı sınava girsin 1000,1500 alım yapılabilecek bir yıldayız muhtemelen sınavlar gecen yıllara göre kolay olacak hem 5 yıl avukatlık yapan hemde sınav kazananı da mülakatta avantaj sagla


lawyer-67
Daire Başkanı
19 Ocak 2011 22:05

Sınavı bekleyenlere hayırlı uğurlu olsun. Beklenen olmadı, nisan-mayıs gibi bekleniyordu zira bunlar daha çabuk kürsüye gidebilirler hesabı. Hayırlısı....


lawyer-67
Daire Başkanı
19 Ocak 2011 22:09

Bakanın açıklamalarına göre sınava giriş koşullarında değişiklik bu yılki sınav için düşünülmüyor ancak bu sınava başvuru sayısı beklenen miktarda olmazsa sonraki yıllarda sınava giriş şartlarında değişiklik olabileceği sinyali verildi...


--bUrCu---
Genel Müdür
19 Ocak 2011 22:21

Yazmayacaktım ama yazmadan yapamadım. Yayından önce proğramın yapan kadrodan alınan bilgiye göre, fiilen 5 yıl avukatlık yapan şartının 3 yıla çekilmesine dair sorularımız Bakana iletilmiş. Önümüzdeki Kanun değişikliği kapsamında değerlendirileceğini söylemiş. Yaşla ilgili bir gelişme yok.Önümüzdeki Kanun Değişikliğinden kasıt birkaç hafta içinde TBMM ye gelecek olan Hakimler savcılar Kanunda değişiklik Hakkında Kanun tasarısı.

5 yılFiilen avukatlık yapma şartının 3 yıla inmesini isteyenler, Meclis Adalet Komisyonu üyelerine fax çekin. twit atın.

Ekimdeki sınava başvuru çok olursa, kontenjanı dolduracak kadar kişi kazanırsa tekrar çok yüksek kontenjanla avukatlardan alım yapılacak.


esra30
Aday Memur
19 Ocak 2011 23:00

yaş konusu sorulmuşmu peki


--bUrCu---
Genel Müdür
19 Ocak 2011 23:06

Adalet Bakanımız bu akşam Kanal A. da Avukatlar için hakimlik sınavının 23 Ekim 2011 de olacağını ve kadronun 300 kişi olacağını söyledi.

Sunucunun başvuru şartlarında değişiklik olacak mı sorusu üzerine, duruma göre Kanun değişikliğini değerlendireceğiz dedi.Önümüzdeki Kanun değişikliğinde dedi. Önümüzdeki Kanun değişikliğinden kastı birkaç hafta içinde TBMM ye gelecek olan hakimler Savcılar Kanunda Değişiklik Tasarısı.

Programı hazırlayanlar Bakanımızı gelen soruları söylemişler proğram öncesi. Yaş sınırının kaldırılması ile ilgili soruların sorulmamasını istemiş. Ama 5 YIL AVUKATLIK yapma şartının 3yıla indirilmesi yönünde çalışmalrı olduğunu söylemiş.

Bakan proğramda avukatlardan yapılacak alım konusunda hep çekinceli konuştu. Başarının düşük olmasından endişe ediliyor.

Eğer ekimdeki sınava başvuran sayısı ve sınavda başarı yüksek olursa avukatlar için çok kontenjanlı sık sık sınav yapılacak.

HATTA BAKANIMIZ AVUKATLARDAN ALIMDA SINAV SONUNDA BAKALIM KONTENJAN DOLACAK MI DEDİ.


--bUrCu---
Genel Müdür
19 Ocak 2011 23:20

birde proğramda açık açık sınava başvuru durumuna ve başarı durumuna göre ilerleyen zamanlarda 5 yıl avukatlık yapma şartını yeniden değerlendireceğiz dedi.

5 yıl sınırının 3 yıla inmesini isteyenler Baro Bşkanlarınızı harekete geçirin, Türkiye Barolar Birliği Başkanlığına bu talebi iletsinler ve Bakanlığa iletilmesini istesinler.

mAİL, tWİT, Fax elinizden ne geliyorsa yapın.


--bUrCu---
Genel Müdür
19 Ocak 2011 23:36

yaş sınırı ile ilgili birçok mail twit atılmış, ama sorulmadı. Sorulmadığına göre Bakan Bey sorulmasını istemedi diye düşünüyorum.


ceyhan1905
Müsteşar Yardımcısı
20 Ocak 2011 00:00

avukatlardan meslekteki kıdemlerini-tecrübelerini hakim olunca kullansınlar diye ayrıca bir sınavla alım oluyor ve 5 yıl makul. bu şartın 2 yıla 3 yıla düşürülmesi amaca aykırı olur düşüncesindeyim.

girmek isteyenlere başarılar...


kızınbiri
Genel Müdür
20 Ocak 2011 00:09

ceyhan bey avukatlar kıdemlerini, tecrübelerini kullansınlar diye avukatlardan alım yapılmıyor. Sayın Bakan kanal-7 de katıldığı proğramda hukuk mezunu bir adayın sınavı kazandıktan sonra kürsüye oturması 2,5 yılı buluyor, boş kadroları daha çabuk doldurabilmemiz için avukatlardan alım yapmayı planlıyoruz çünkü onların adaylık süresi en fazla 6ay dedi.

yani avukatlık yapmayan hukuk meznunun, hakim adaylığı süresi olan 2 yılda öğrenmesi gerekenleri, 3 yıllık bir avukat biliyordur zaten, 3 yıl avukatlık fazlasıya 2 yıllık hakim adaylığı süreci yerine konabilir.


keskeolsa
Şef
20 Ocak 2011 09:24

cok gec bi tarih.benim icin ciddi hayal kırıklıgı oldu.mayıs haziran gibi olsaydı hersey cok guzel olacaktı.10 ay boyunca evde oturamam.bi

tarftan da kpss puanına gore tercih yapmam lazım.kpss icin ders v isi gucu bıraktım 9 aydır evdeyim.doluya koysam almıyor,bosa koysam dolmuyor.


hoze06
Memur
20 Ocak 2011 10:48

Arkadaşlar bu sınav tarihine göre sizce başvuru yaş sınırı gün ay yıl olarak ne olur sizce...


replik42
Daire Başkanı
20 Ocak 2011 11:26

2802 sayılı kanunun 8.maddesinin son fıkrası

(EKLENMİŞ BENT RGT: 04.12.2007 RG NO: 26720 KANUN NO: 5720/1)

k) Avukatlık mesleğinden adaylığa geçmek isteyenler için; yukarıdaki (ı) bendi hariç diğer şartları taşımakla birlikte, mesleklerinde fiilen en az beş yıl çalışmış, giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının son günü itibariyle otuzbeş yaşını doldurmamış ve kendi aralarında yapılacak olan yazılı yarışma sınavında ve mülâkatta başarılı olmak,

Burdan anlaşılan 2011 yılında yapılacak tüm sınavlara 31/01/1976 dan sonra doğanlar sınava katılabilirler...


okşizennil
Kapalı
20 Ocak 2011 11:58

tarih çok geç evet:S


hopsera
Memur
20 Ocak 2011 12:07

sınavın geç yapılacak olması çok iyi.Aksi olsaydı bahardaki sınava girmezdim.İşten güçten baharda yapılacak sınava hazırlanmamız zor olucaktı.9 ay süre hazırlanmak için çok iyi düşünülmüş.Kontenjanda güzel e artık gerisi çalışıp kazanmaya kalmış...

Toplam 1774 mesaj
12345678910111213»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi