Editörler : Lanet
04 Şubat 2011 13:22

Çocukların Ahlak Anlayışı nasıl?

Ne öğretilirse onu mu doğru kabul ederler yoksa onların da kriterleri var mı?


xyz:)
Kapalı
04 Şubat 2011 16:46

onlarda birer birey ve öğretilenleri dikkate alırlar ama yinede kararlarını kendileri belirler.(arkadaş,görsel medya,vb. çevre etkileri kendi belirlemelerinde etkilidir buda bir gerçek)aslında zaman olarak baktığınızda şu zamanda sağlam ahlaklı insan yetiştirmek gerçekten büyük bir meziyet olacak gibi görünüyor.görsel medayaya bir bakın,birgün bir televizyon açın film izlemek isteyin normal bir saatte(gece saatleri değil)o da ne!hep yakınlaşma içerikli senaryolar,yada müzik dinleyelim de aman yarabbi! çocukların en sevdikleri şarkıcılara bak ;erkek şarkıcıların klipleri ikili yakınlaşmalarla dolu,peki kadın şarkıcılara bak nerdeyse çıplak.ve sonuca bak çocuklarımız bunları görüyor ne kadar engel olsakta görüyor.çünkü en popüler sarkıcılar bile böyle şeylerde gündemde sonrada ne oluyor onların yaptıkları çocuklara normal gibi görünüyor buda yetişmelerinde rol oynuyor.Biraz dikkat edilse özellikle medayadaki kişiler biraz daha çocukları düşünse o klipleri herkesin izleyeceğini,küçük hayranlarınında olacağını düşünse ama yok!


Herhalde
Genel Müdür
06 Şubat 2011 02:04

Küçüken sinemada beraber oynayan aktör aktristleri başkalarıyla ilk film çevirdiğini görünce şok olmuştum.


Herhalde
Genel Müdür
07 Şubat 2011 12:28

Anesinin bir başka erkekle dans etmesini nasıl karşılar?


+frekans+
Kapalı
07 Şubat 2011 23:17

Farklı kavramlara şaşkınlıkla bakacağı için yapacağı ilk iş soru sormak olacaktır.Bu durum, çocuğun bulunduğu döneme ve kişilik yapısına göre değişir..

07 Şubat 2011 23:40

frekans çok haklı

ilk önce gözleyerek öğrenirler deneme yanılma yaşarlar

ahlak kavramı yaşa ve döneme göre değişir


_neden_
Müsteşar Yardımcısı
05 Ocak 2015 12:09

Çocukların ahlak anlayışı saf çıkarcı diyorlar ya, acaba kendinden başka canlının yaşamadığı düşüncesinde olan biyolojik büyükler o döneme dair bir saplantı geliştirmiş olabilir mi?..

Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi