Editörler : crops35

virgo
Memur
09 Aralık 2013 11:19

Bu konu çok önemli arkadaşlar..Özelleştirmeden gelen ve çalıştığı yerde ssk lı olup; şu an geçtiği kamu kurumunda 657 ye tabi memur olarak çalışanların emekli olması durumunda göreve memur olarak başlamış gibi değerlendirilerek memur statüsünden emekli maaşı ve ikramiyesi ödenmesi büyük bir haksızlık. Bizler özeleştirilen o kurumlarda çalışırken yeri geldi tavandan sgk pirimi ödedik..O pirimler ne olacak? Neden o pirimler emekliliğimizde değerlendirilmiyor?

İlk göreve memur olarak başlayanların ödediği sgk pirimleri ile bizim geçmişte ödediğimiz pirim miktarları arasında dağlar kadar fark var..Madem devlet bizi normal memur gibi emekli edecek; düz memurun emekli oluncaya kadar ödediği pirim ile bizim ödediğimiz pirim arasındaki bizim farkı nemalandırılmış haliyle bize iade etmek zorunda..

Birileri çalışma hayatı boyunca 100 bin TL pirim ödemiş. Bizler 500 bin TL pirim ödedik. Emekli olurken aynı maaş ve ikramiyeye tabi olucaz.. Böyle bir şey nerede görülmüş?

Lütfen bu mağduriyetlerimizi milletvekillerine bildirelim hakkımızı arayalım..


gözlem14
Aday Memur
11 Aralık 2013 10:23

selam işçılık suresındekı alacaklarınız ıcın sgk dava acabılırsnız..


virgo
Memur
12 Aralık 2013 10:51

Gözlem tekrar hoşgeldin foruma ..Emeklilik aşamasına henüz girmedim..Prime göre emeklilik sistemi ile ilgili yasal bir düzenleme yapılacağı söyleniyor..Eğer bu düzenleme yapılmaz ise SGK ile kesin mahkemelik olacağız durum onu gösteriyor..


ketamin58
Aday Memur
06 Ocak 2014 21:48

arkadaşlar bu yazıyı bir arkadaşım getirdi yazıya göre memuriyete geçişin kendi isteği üzerinemi yoksa resen yani zorunlumu olduğunun önemli olduğunu söyledi bizlerde kendi isteğimizin dışında memur olduğumuz için kıdem tazminatı işçilik haklarını alabiliriz bana bu işi bilen tanıdığınız avukatlar var ise görüşüp dava açacağım iyi akşamlar

Toplam 24 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi