Editörler : E.Kayı Han
21 Şubat 2011 17:37

Acil !! siyasi parti üyeliği memuriyete engel mi ??

Arkadaşlar ben infaz koruma memurluğunu kazandım. mülakatı geçtik,sağlık raporu falan bütün evrakları hazırlayıp teslim ettim sadece güvenlik soruşturması kaldı.onuda atlatırsam mart-nisan gibi göreve başlıcam inşallah.

Yalnız kafama takılan;genç parti'nin 2002 sandık görevlisi olmuştum bidahada işim olmadı hiç uğramadım.halen üyeliğim varmı yokmu bilmiyorum.çanakkalede oturuyorum,bugün çıktım araştırdım partinin yerini bile bulamadım sanırım kapanmış.netten araştırdım telefon dahi bulamadım..

Güvenlik soruşturmasında bi engelle karşılaşırmıyım?parti kapandımı? konu hakkında bilgili arkadaşlar ne yapmamı önerirsiniz?


-manlyman
Daire Başkanı
21 Şubat 2011 17:50

Sayın karabuyu sorun çıkacağını sanmıyorum 657 sayılı DMK na göre; giriş şartlarında aktif olarak siyasi partiye üye olduğunuz için memuriyetten ilişiğiniz kesilebilir.

Bunun için yapmanız gereken:

Bahse konu parti yöneticiliğinin bilinen en son adresine noter aracılığıyla tebligat göndermeniz gerekir.

Anılan partiye ulaşılamıyorsa noter tebligatının ulaşmadığına dair elinize geçen bildirime takiben 7 gün içerisinde tiraji yüksek bir gazetede ilan vasıtasıyla belirtilen adreslere ulaşmadığı gerekçesiyle ilanen tebligat yoluna gidebilirsiniz.Saygılarımla


Dümbelek_Joe
Kapalı
21 Şubat 2011 18:21

karabuyu engel olarak biliyorum eğer kaydınızı silddirseniz bir sorun teşkil etmeyeceği kanısındayım


657_adayı
Genel Müdür
21 Şubat 2011 23:34

engel olmaz siyasi haklarından biridir siyasi partilere üye olman. ayrıca memur olduğunda otomatik olarak üyeliğin iptal edilir... kafana takma


kiyamet1313
Daire Başkanı
22 Şubat 2011 08:04

arkadaşlar benim 1.derece yakınlarım olan anne, baba ve kardeşler den hiçbiri herhangi bir siyasi partiye üye değil hepsinin sicili temiz bende dahil. Benim merak ettiğim 2. Derece akrabam olan amca ve dayımın siyasi bir parti olan ( barış ve demokrasi partisine) üye olması beni etkiler mi? Çok şükür bunların da sicili temiz. Devlete karşı bir suç işlememişler. Ama insan ister istemez yine kaygılanıyor. Cvp veren arkadaşlardan Allah razı olsun.


anchorman
Memur
22 Şubat 2011 09:03

Devlet Memurları Kanunun 125. maddesine göre "siyasi partiye girenler" bir daha alınmamak üzere devlet memurluğundan çıkartılırlar.


mehmet-karasu
Daire Başkanı
22 Şubat 2011 09:19

askerlik ve polislik dışında ailenin durumu dikkate alınmaz.

kişilerin siyasi parti üyeliği önceden ise istifa etmesi yeterlidir.

eğer memur olduktan sonra parti üyesi olursa sorun olur.

malum parti dışındaki parti üyeleri rahat olsun.


kiyamet1313
Daire Başkanı
22 Şubat 2011 09:23

mehmet karasu çoooooooooooooook tşk ederim. Allah razı olsun


slçk_slm58
Memur
22 Şubat 2011 22:53

arkadaşlar sanırım 2 3 sen önce bende sandıkda görevli idim yazdıklarınızı okudum ama anlamadım şimdi ben partiye gidip ismim varsa silinmi deyim yani ?


tuan01
Aday Memur
24 Şubat 2011 00:19

slm arkadaşlar siyasi partı üyeliği memuriyetten önce ise birşey olmaz anayasa mahkemesinin kararı var. memuriyetten sonra ise sorun alabilir.

http://www.anayasa.gov.tr/index.php?l=manage_karar&ref=show&action=karar&id=1810&content=


slçk_slm58
Memur
24 Şubat 2011 17:48

tuan01

arkdaşım eminmisin bence yalnışın var ( atandıktan sonra, yapılan soruşturma sonucu ) diyo kazanma işleminde sonradan bahsediyo bence çünkü işe girdikten sonra ne soruşturması olacak daha .


tuan01
Aday Memur
24 Şubat 2011 17:55

Anayasa'nın kişilere tanıdığı siyasi parti üyesi olma hakkının ancak memuriyet statüsüne girdikten sonra Devlet Memurunun tarafsızlığının zedelenmemesi amacı için kullanılamayacağı açık olup Devlet Memuru statüsüne girmeden önce kullanılabilecek bu hakkın memuriyete giriş için yasaklayıcı bir şart olarak aranması eşitlik ilkesine aykırı olduğu gibi sözü edilen 70. maddeye de aykırıdır. Zira kişilerin memur statüsüne girmeden önce siyasi bir partiye üye olmalarının daha sonra yürütecekleri kamu hizmetini ne şekilde etkileyeceği konusunda günün koşullarına uygun bir neden- sonuç bağı kurulamayacağı gibi böyle bir yasaklamanın temel hakkın özüne dokunulamayacağını öngören Anayasa'nın 13. maddesine de uyarlık göstermeyeceği açıktır.

Öte yandan temel hakların sınırlandırılmasındaki amaç ile sınırlamanın sonucu arasında yapılacak düzenlemenin hukuka ve kamu gereklerine uygunluğunu belirleyecek en önemli unsur ölçülülük ilkesi olup bu anlamda maddede öngörülen kısıtlamanın, bizzat kendisinde ve özellikle 5 yıllık bir süreye bağlanmasında ölçülülük ilkesinin esas alındığı Anayasa'nın 13. maddesine uyarlık bulunmamıştır.

Sözkonusu nitelik şartı 2495 sayılı Kanun'un yürürlüğe girmesinden önce yürürlüğe giren ve Türk Personel Rejimini genel olarak düzenleyen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yer almadığı gibi, 2495 sayılı Yasa'dan sonra yürürlüğe giren ve Kamu İktisadi Teşebbüsleri Personelinin statüsünü düzenleyen 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede de bulunmamaktadır. Bu nedenle böyle bir yasaklayıcı hükmün sadece 2495 sayılı Yasa'da koruma ve güvenlik görevlileri için aranması Anayasa'nın 10. maddesindeki kanun önündeki eşitlik ilkesine ters düşer. Diğer yasalarda da, memurluk statüsünün devamı sırasında siyasi parti üyeliğine girmenin yasaklandığı ve disiplin cezası ile karşılandığı görülmekte ise de, bu koşulun memuriyetten önceki bir dönem için aranarak memurun görevine son verilmesi ile daha sonra gerçekleşmesi sonucunda disiplin cezası verilmesi çok farklı sebep ve sonuçları doğurmaktadır. Kaldı ki toplum ve Devlet adına yetki kullanan ve çok önemli kararlar veren üst düzey kamu personelinde hizmete giriş için aranmayan böyle bir kısıtlamanın güvenlik görevlileri için aranmasında Anayasa'nın sözü edilen maddesine uyarlık bulunmamıştır.

Sonuç olarak dava konusu uyuşmazlıkta davacının koruma ve güvenlik görevlisi olarak atanmasına ilişkin onayın, hakkında yapılan güvenlik soruşturmasında göreve girmeden önce bir siyasi partiye üye olduğunun tespit edilmesi sonucu iptal edilmesine neden olan yasa hükmünün hukuksal ve Anayasal açıdan kabul edilebilir bir düzenleme olarak düşünülemeyeceği kanaatine varılmıştır.


ilk_ozy
Şef
24 Şubat 2011 22:01

Siyasi partisine bağlı:)))


seal1903
Memur
17 Nisan 2012 12:50

bende yargıtaydan soruşturdum 2007 yılından genç parti üyeliğim var anacak iptal ettiremiyorum bir türlü. Parti ile ilgili herhangi bir iletişim bilgisi yok. Nasıl nerede ne yapmam gerekiyor??


esdevranes
Memur
18 Nisan 2012 00:27

noterden yapılıyor sanırım....


yaramazerencan
Aday Memur
18 Nisan 2012 00:53

benımde sıyası partıye uyelıgım vardı ıptal ettırdım.notore falan da gıtmedım.uyesı oldugun sıyası partısıne gıdıp memurlugu kazandıgımdan dolayı partı uyelıgımden ıstıfa etmek ıstıyorum dıye dılekce yazıyorsunuz onlarda ısleme koyuyor.


esdevranes
Memur
18 Nisan 2012 23:36

arkadaşım genç parti yokki adam nereye gidecek...

noterden yapılıyor kardeş sen git onlar bilir zaten...


seal1903
Memur
18 Nisan 2012 23:57

Teşekkürler sabah ilk işim notere gitmek olacak ama adres olmadığından işlemim yapılabilir mi emin değilim.


BaLKeS266
Aday Memur
20 Nisan 2012 16:08

Konu dışı gibi olacak ama benim de haberim olmadan üye olmuşum 2010 yılında yargıtayda sorgulamamda şu partiye üyesiniz diyor ya ne alaka anlamadım ben hiç bir şekilde partilerle işim olmadı üye de olmadım.. var mı böyle durumu olan?


seal1903
Memur
20 Nisan 2012 17:46

Benim durumumda aynen öyle kardeşim. Partiere falan üye olmadım en azından öyle sanmıştım ama meğer üye yapmışlar 2007 yılında 100 kontöre verdik imzayı verdik imzayı şimdi de uğraşıyoruz işte. Yargıtaya dilekçe yazdım dün postaya verdim iadeli taahhütlü olarak notere falan hiç gitmedim boşuna masraf gibi düşündüm bu şekilde dilekçemle işlem yapılırsa ne ala olmazsa noterden yazdırcaz para tuzağı


katipbey
Aday Memur
22 Nisan 2012 18:55

Arkadasım siyasi bir partiye üyemisin değilmisin buradan öğrenebilirsin....

http://vatandassipar.yargitaycb.gov.tr/proxyYargitay/portal_baslangic.uyap

Toplam 25 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi