Editörler : oto-danisman-expert
25 Şubat 2011 13:26

toyota corolla mı wv passat mı

arkadaşlar merak ettim de paranız olsa passat mı alırsınız corolla mı corolla dünyada en çok satan modelmiş anlamadım bu kadar geri çagırme var ama hala çok tututluyor siz ne alırdınız


Kerassunde
Şube Müdürü
25 Şubat 2011 13:59

Bu soru Avensis mi alırsınız yoksa Passat mı şeklinde olmalıydı diye düşünüyorum çünkü Passat ile Corolla aynı segmentin aracı değil. Passat D segmentinde Corolla C segmentinde araçlar. eğer böyle bir seçim yapacak olsam kesinlikle Passat derim.


By_Onder
Genel Müdür
25 Şubat 2011 14:14

Tabikide passat ama param olsa BMW 5 yada daha çok olsa 7 serisi tercih ederim tabi.

hep söylerim bence otomobil almak beğeni ile alakalıdır önce herkes ilk önce bütcesine sonra beğenisine bakar sonra kıyaslar gene bütçesine göre mesela varı yoğu serveti alacağı araba olan adam ilk önce 2. el pazarına bakar nasıl ihtiyacım olursa satabilirmiyim bu arabayı diye bu sorun yoksa güvenlik konfor performans yada yakıt ekonomisi gene kişiye göre değişir.

Ben mesela otomobilde japon çizgilerini sevmem bana hep itici gelir ama başkası için tam tersi olabilir. sonra güvenlik dediğimiz olayın limitlerini hangimiz kullanırızki rallicide değiliz of road cıda güvenlik dediğin bi trafik sürücüsü için abs airbag ve esp den ibarettir.

Böyle olmasa, bi örnek vereyim yol tutuşuyla alakalı, 0 / 100 bin çıtasında ki araçlar içinde extrem ürünleri ayrı tutalım, yağışlı havada virajlı bi yolda 120 km sürat üzerinde en sol şeritten en sağ şeride direk geçiş yapabileceğiniz en iyi araba imprezza dır. (yarış pilotları tarafından test edilip onaylanmışdır) peki böyleyse neden herkez imprezza almıyo, çünkü kimse böle bi geçiş yapmak için araba almaz, kimse denemez de, ama böle bi pozisyonla karşı karşya kalabilirmisiniz, ihtimal var, ama kimse bu ihtimal içinde araba almaz. yani öncelikler herzaman çok çok çok farklıdır


barış52
Daire Başkanı
25 Şubat 2011 17:39

parası olan adam passat alır...

ama parası olup parasını dusunen adam corolla alır...


uglykidjoe
Müsteşar
25 Şubat 2011 22:41

Geri çağırma Audi'de de var...

Dünya'da en çok satan Corolla demek ,Corolla Passat'tan iyi demek değildir. (İyi araba da kişiye göre bir tanımdır ya...)Dünya piyasasını da Türkiye gibi sanmayın. Son on yılda Passat'ın başını çektiği D sınıfı satışları sürekli düşüyor.Minivan , Crossover gibi araçlar yükseliyor.Bizdeki gibi Passat alan adam kalantor görülmediği için...Satılan Passat'lar da station.

Corolla kullanıyorum.Bir arabaya da 60-70 lira verebilecek olsaydım da hayatta Passat almazdım.


ginobili
Yasaklı
25 Şubat 2011 23:23

Tabikide PASSAT bence tartışılmaz


SimaLden
Genel Müdür
26 Şubat 2011 01:47

Arabadan anlayıpta bu soruya Corolla diyecek kaç kişi vardır acaba:)


ays@nder
Kapalı
26 Şubat 2011 08:02

passattttttttttttttttttttttttt

Şunu da belirtmek isterim c ve d segmentlerini karşılaştırmak çok yanlış bu soruya toyota cevabının verilmesini beklememek lazım zaten


chemistbjk
Yasaklı
26 Şubat 2011 12:00

segment farklı tabi ki param olsa passat. param olsa audı daha cok param olsa bmw. memur kesımı oldugumuz ıcın bıızm alacagımız en lüx ve kullanışlı yarıda bırakmıycak araba toyota opel astra ford focus. passat bizi aşar:))


phantom25
Müsteşar
26 Şubat 2011 15:53

bu karşılaştırmda passat alırdım

,

corolla ile jetta mı oluyor eğer öyleyse jetta alırdım


ersen42
Aday Memur
26 Şubat 2011 17:16

bu tartışmalar anlamsız parana göre değişir

paran varsa bugatti veyrona binersin yoksa hacı murada


atakanturkkk
Kapalı
18 Ağustos 2017 00:55

Kardeş Corolla bana göre şuan da piyasadaki en yakışıklı araç. Abisi avensisten de yakışıklı duruyor. Passatı olanlar kızabilir ama sürüş rahatlığı konfor aracın manevra kabiliyetleri uzun süre kullanımda yorulma durumu vs corolla da passattan çok aşağı olacağını sanmam. Ama passatın kullanılan malzeme kalitesi kapı ve aracın duruşundaki tokluk hissi, sac boya vs kalınlıkları, corolladan oldukça iyi. Corollanın sacı tamponları hemen dağılacak gibi duruyor. Passatta da şaft tüneli verilen paraya karşı resmen saygısızlık.


ayberk33
Daire Başkanı
18 Ağustos 2017 09:09

parana göre corolla tam Türkiye arabas. passat parası olana güzel benim arkadaşda 2012 model passat var bir yılda 20 bin lira masraf açtı yok sunrofu patlar yok dsg bozulur dreksiyon pompası arızalanır vs. corolla sana bunları yapmaz koyarsın yakıtını gidersin yani kısacası corolla normal vatandaş arabası


esmer_32
Şef
18 Ağustos 2017 17:29

Passat hacı binmeyen bilmez corollacik derler :)


ahmet99
Daire Başkanı
19 Ağustos 2017 10:32

Passatla corolla karşılaştırılırmı. Bir kere soru baştan hatalı. Passat kullanan biri başka bir arabaya bindimi daha önce arabaya biniyordum şimdi bu ne diyecektir. aracın sürüş konforu kendi segmentinde hiç bir araçta yok.auto hold özelliği bile tek başına yeter. rampada ister inerken ister çıkarken frene bir kere bastığınızda araba orada istediğiniz kadar durur milim kaymaz. bluetoth ses sistemi bile farkı açıkça belli eder. Yol tutuş ve yalıtım konusunda hiçbir japon passatla kıyaslanamaz. Motor konusunda toyotaya lafım yok. Ama biri passat D sınıfının kralı diğeri C sınıfı corolla baştan hatalı. Avensislede kıyaslasanız gene passat. İkisinede kullandım bilirim.

Toplam 14 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi