Editörler : "eskiyara"Pangaea

kerimtek
Aday Memur
26 Mayıs 2011 22:17

arkadaşlar müdür yardımcılığı mersin son atamada (durdurulan atama) anamur eml yi 2 kişi aynı puanla istemişiz onu atadılar yargı 2 soruyu iptal edince benim puanım 64 ataması yapılanınki 63 oldu . il mem e dilekçemi verdim. sonuç bekliyorum. yönetmelikte ne der sınav puanı yüksek olan diğerini geçer. şimdi ben onu 1 puanla geçiyorum. . içimde bir his var sen 64 değil 100 alsan yine atamıyacaklar.

mersin mem e sesleniyorum yanlışını kabul edip düzeltmek bir erdemdir. sizlere yakışanı yapmanızı dilerim.

beni mahkemelerde hak aramaya itmeyin.

2005 sınavıyla ilgili birçok benim gibilerin lehime sonuçlanan karar var.

prestijinizi kaybetmeyin.


aras.dağlı
Genel Müdür
27 Mayıs 2011 08:59

earl_hickey,

yaptığın değerlendirme hatalı..

-----------------

puanı yükselenlerin -daha önce atanmış olsa dahi- mağdur edilmemesi hususunda EBS Meb'i uyardı...

haber ve örnek yargı kararları ektedir.

http://www.kamudanhaber.com/ozel-haber/meb-yargi-kararlarini-dikkate-almiyor.htm


lazalim
Şef
27 Mayıs 2011 17:06

Bazı illerde 2011 yılında hiç sınavlı atama yapılmadan isteğe bağlı atamalar yapılayor yönetmeliğe aykırı işlem yapılıyor.


fatif3838
Şef
01 Haziran 2011 12:15

per.gen.mür.nün ne yapmaya çalıştığını anlamak imkansız..yanlış soru hazırlayarak milleti mağdur edenlere birşey yapılmıyor nedense.ama işi çetrefilleştirmede üstüne yok.kardeşim işi çıkılmaz hale sokacağına puanı değişenlere ve 60 barajını geçenlere tekrar başvuru hakkı ver.illere yazı gönder ve münhalleri bu kişilerin tercihine aç.şimdi herkesi tedirgin ediyorlar.önceden atananlar da huzursuz.herkes bir düzen kurmuş senin yaptığın atamanın üzerinden 1 yıl geçmiş.yeniden değerlendirdiğinde ne geçecek eline,birini sevindirip diğerini üzmekten başka.nasıl adam bunlar ya,genel müdürü, daire başkanı vs.bunlara süreç yönetimi falan okutmamışlar galiba.bir sürü mahkeme açılacak nerdeyse hepsini kaybedek ve devleti zarara uğratacaklar.kimse de bu beylere bunun hesabını sormayacak mı???


aytalam
Aday Memur
05 Haziran 2011 22:23

MEB in müdür yardımcılığı sınav sonucu ile yaptığı bu kaçıncı değişiklik ve bu değişikliğin bedelini neden herhangi bir yetkili vermiyor. MEB de işler çok yanlış yapılıyor. bu bence skandal arkadaşlar ne olacak şimdi . personel genel müdürlüğünün yazdığı yazıyla sorunları çözüleceğini mi düşünüyorlar. oysa tam tersi sorunlar bu yazının uygulanmasından sonra başlayacak ve sirkülasyonlar olacak hak kaybına uğrayanlar mahkemelere gidecek ve eğitim baya aksayacak bunu kimse düşünmüyor. mahkemeye gidenler ve kazananların ücretleri devlet tarafından ödeniyor. neden bu işgüzar MEB yetkilileri bunun bedelini ödemiyor


FENBİYO
Aday Memur
09 Haziran 2011 22:09

şimdi puanı yükselen yeni yerine gitti oradaki nereye gidecek


hakanhanoğlu
Aday Memur
10 Haziran 2011 09:46

Mahkemeye sayın hocam o da mahkemeye gidecek.Mahkemeden sonra o da bir başkasının yerine gidecek.Diğeri de mehkemeye gidecek....Eğitim ne mi olacak...boşveeeer!!!!!!


meb_zede
Şef
16 Haziran 2011 15:30

Arkadaşlar 2005 ve 2006 sınav sonuçlarından sonra bir sürü kavga kıyamet kopmuştu. sınav puanı yükselen ve değişenlere yeniden başvuru hakkı vermediler, yok kenar mahallelerdeki okulları açık gösterin diye genelge yayınladılar. ne oldu bir çok ilde atamalar iptal edildi. bu iptal kararları internette kol geziyor.

bu rağmen bu mahkeme kararlarına uygun olmayan bi genelge yayınladılar. ben ce böyle idare edip edip yeni sınav yapılana kadar sınavlı atama yapmıyacaklar. ve yeni sınav yapılınca 2009 sınav sonuçları geçerliliğini yitirecek. bence yapılmaya çalışılan bu.

ama arkadaşların nedense hiç sesi çıkmıyor. 2005 sınavına girenler ne kıyamet koparmışlardı bu sitede bir bilseninz. ama şimdi nedense kimsenin sesi çıkmıyor. bu konuda sessiz kalmamalı bu konuyu gündemde tutmalıyız.


demircan01
Memur
17 Haziran 2011 00:37

sayın mebzede boş yere çırpınıyorsun geriye doğru işlem yürütülmesi için mutlak suretle mahkeme kararı olması lazım.2 satır yazıyla olmaz bu işler,olsada mahkemeden yürütmeyi durdurmayı çıkacağını bilmiyorsan bir bilene danış derim sana.15 ay geçmiş üzerinden idarenin yaptığı hata bu olmuş bitmiş artık.tüm atamalar iptal olmasın diyerekten bilinçli olarak çıkarıldı bu yazı.ama iş çıkmaz uygulama yok,uygulamakta o kadar kolay değil güzel kardeşim bunu.


filbars
Aday Memur
18 Haziran 2011 13:02

aykun hocam!!müdür yardımcılığı sınavı sonucunda benim puanım 69 iken 71 oldu.ancak mahkeme kararından önce 69 puanla 4.tercihime atanmışken,mahkeme kararı sonrası yeni puanım 71 ile 1.tercihime atanan kişi 70 puanda kaldığı için 1.tercihim olan okula müdür yardımcısı olarak atanabiliyorum.meb personel in türk eğitim sen e verdiği cevab üzerine yeni puanımla tercihlerim arasından tekrar değerlendirilmesi hususunda dilekçemi eskişehir il mem.e verdim ancak dilekçem atama yapılmıştır diyerek reddedildi.şimdi mahkemeye başvuracağım ama mahkeme sonunda beni hakkım olan 1.tercihe mi atarlar yoksa farklı uygulama yapıp işi yokuşamı sürerler.beni bilgilendirseniz sevinirim.


elfumus
Genel Müdür
19 Haziran 2011 15:40

Arkadaşlar benim özellikle öğrenmek istediğim şu: Şimdi ben bir okula idareci olarak atandım (müdür yardımcısı) puanımda da herhangi bir değişiklik yok. Şimdi benim idarecilik kadromla ilgili herhangi bir değişiklik söz konusu olur mu? Son hesaplamayla benim puanımı geçen biri olursa benim kadrom iptal mi edilir yoksa atananları etkilemez puanı yükselenlere yeni bir atama hakkı verilir hepsi bu mu?

bende aynı soruyu soruyorum


asimhoca
Şef
19 Haziran 2011 16:35

Arkadaşlar,önemli olan şu:

Atanan arkadaşlar gitti başladı,sabah bir yazıyla geri geldi.Adamlar sosyal açıdan bayağı bir sıkıntı yaşadı.Alay konusu bile olan var tahminen.

MEB bu arkadaşlara yeni bir sınava dayalı atamayı acilen açmalı ve bu durumu bir şekilde ortadan kaldırmalı bemce.


mrtkrkmz
Kapalı
25 Temmuz 2011 17:20

arkadaşlar çalıştığım il mem sınav puanı ile atama yapılması konusunda vermiş olduğım dilekçeye olumsuz cevap verdi puanım 59 dan 60 a yükselmişti bundan sonrakı surec için önerısı veya mahkeme için örnek dilekçesi olan varmı


tarder62
Aday Memur
25 Temmuz 2011 23:25

Sayın mrtkrkmz; Benimde sınav puanım 59 dan 60 a yükseldi.Bende sizin gibi mağduriyetimin giderilmesi babında çalıştığım kuruma dilekçe verdim,ancak benim dilkçeme gelen cevap "Atama yapıldığı zaman müracaat edersin! "dediler.Bende sendika avukatının bana önerisi doğrultusunda yeniden bir dilekçe yazıp verdim.Şimdi onun cevabını bekliyorum.Yine olumsuz bir cevap gelirse mahkeme yoluna gitmeyi düşünüyorum.Dilekçe örneğini bir-iki gün içerisinde buraya yazarım.


mrtkrkmz
Kapalı
26 Temmuz 2011 00:21

tarder62 öğretmenım örnek dilekçenizi bekliyorum. İl MEM cevabında bana atama yönetmeliğindeki takvim hakkında bilgi vermiş! mahkeme sürecine bende girecem


tarder62
Aday Memur
27 Temmuz 2011 00:00

Örnek dilekçe aşağıdaki gibidir.

..................İlköğretim Okulu Müdürlüğüne

..............

31.10.2009 tarihinde yapılan müdür yardımcılığı sınavında,sınav sorularındaki hata nedeniyle,başvuru yapabilmem için gerekli olan 60 puanın altında bir puan aldım.Bu nedenle 17.03.2010 tarihinde yapılan müdür yardımcılığı için tercihte bulunamadım.

Adı geçen sınavla ilgili olarak açılan davalarda Ankara 10.İdare mahkemesinin 03.03.2011 tarih,2009/2323 E. ve 2011/336K.Sayılı ilamıyla işlem iptaline karar vermiştir.Ayrıca Ankara 8.İdare mahkemesi 2009/292 E.sayılı dosyasında 03.03.2011 tarihli yürütmenin durdurulması kararı verilmiştir.Belirtilen mahkeme kararları sonucunda yapılan hesaplamada puanımın 60 olduğu anlaşılmıştır.

Yukarıda açıklanan nedenlerle hatalı puan nedeniyle müdür yardımcılığı görevine atanamamamdan dolayı uğramış olduğum maddi parasal kayıpların yasal faizi ile birlikte tarafıma ödenmesi,ayrıca müdür yardımcılığı için tercihte bulunmam için boş kadroların tarafıma bildirilmesi için gereğini saygılarımla arz ederim.

.../.../2011

adı-soyadı- imza

Adres:

................................

Tlf:

...............


kerimtek
Aday Memur
16 Ekim 2011 17:42

mersin mart nisan döneminde yapılan mdr yardımcılığı atamalarına yaptığım mahkeme sonuçlandı

mahkeme kazanıldı

yürütmeyi durdurma kararı çıkarttıldı.

anamur eml işi tamamdır.

haksızlığa uğradığımı defeatle söledim anlatamadım derdimi. mahkeme anladı halimi.


akhun
Yasaklı
16 Ekim 2011 17:56

sonuç hayırlı olsun.hocam mahkeme kararını yayınlarsanız sizinle aynı pozisyondaki herkes faydalanmış olur. çünkü bu konunun farklı boyutları var.


Yagmur_58
Memur
16 Ekim 2011 18:03

hayırlı olsun hocam darısı sizin gibi madur olan arkadaşlarımızın başına. Aklın yolu birdir.


bedbin
Şef
16 Ekim 2011 22:02

kerim hocam mahkemenin konusu neydi aceba.......?

Toplam 64 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi