Editörler : Lanet
08 Ağustos 2011 19:12

En çok rağbet görenler

en çok satan kitaplar, en çok dinlenen şarılar/şarkıcılar, en çok okunan gazeteler-dergiler vs.

en rağbet gören metalar büyük oranda en içeriksiz, en basit olanlarıdır. bu eserlerin insana katacağı fazla bir şey olamaz. en çok tercih edildiklerine göre zaten her yerde karşılaşabileceğimiz, orta yollu fikirleri ve zevkleri yansıtmaktadır. en kaliteli ederlerin birçoğu az tercih edilenler kategorisindedir. onlara ulaşmak için toplumun genel kabul gören özelliklerin dışına çıkmak gerekir.


supporters2
Müsteşar Yardımcısı
08 Ağustos 2011 19:25

kaliteli ve kendini gerçekleştirmiş insan yani en çok rağbet görmesi gereken insan oranıyla,en çok rağbet gören meta oranı ters orantılıdır ... zaten öyle olmazsa dünyanın sonu gelir sanırım...ters dengedir düzeni ayakta tutan ...


Ş@h-in
Müsteşar
08 Ağustos 2011 23:06

Hızla her şeyi tüketen bir kültür, popüler kültür.

Eskiden bir çizgi film kahramanı vardı, Kurabiye Canavarı. Ne var ne yok ağzına sokardı ama doğru dürüst yiyemezdi, çiğneyip her şeyi param parça ederdi.

Popüler kültür tıpkı Kurabiye Canavarı gibi elle tutulur ne varsa; bir ayda, bir yılda param parça edip işe yaramaz bir şekilde bırakıyor.

Bir örnek.. 2005 yılına kadar Mevlana ve Şems hakkında yazılan kitap sayısı bir elin parmaklarını geçmezdi. Bugün piyasada Mevlana ve Şems konusunu işleyen, hepsi birbirinin kopyası, sadece ticari kaygıyla yazılmış, hiçbir orijinalliği bulunmayan ama bunun yanında da çok çok satan onlarca kitap var. Mevlana sanki yeni doğmuş gibi bir akım oldu, bir anda saldırdı sözde yazarlarımız Mevlana'ya, sufilik damarları kabarıverdi mi diyelim ceplerini bir an önce doldurma kaygısı mı diyelim bilemiyorum. Hatta ülkenin öyle kelli felli yazarları da kapıldı bu akıma. Bugüne kadar neredelerdi merak ediyorum.

Herkes tarafından beğenilen, rağbet gören kitap, sinema, resim, müzik ve daha ne varsa genellikle basit ve bayağıdır. Kült, orijinal, kaliteli bir eserin değeri genellikle bulunduğu çağlardan sonra ortaya çıkar. Popüler kültür ürünleri ise 30 - 40 yıldan fazla yaşamaz.

22 Ocak 2012 00:31

şu günlerde en çok rağbet gören eylem başkalaşmak, ya da başkalaşmaya çalışmak.


OZAN-ikm
Kapalı
22 Ocak 2012 21:27

Rağbet görülen başkalaşmada açıkçası bambaşka..Eskiden toplumun bazı kutsal değerlerine aykırılık arz edilmeden başkalaşılmaya çalışılırdı....Eğitim veya sanat anlamında başkalaşma İnsanın değerlerine ve ahlaki değerlerine kast edilmeden olurdu...Ya aşimdi...İşte bu sorunun cevabı maalesef ki acı bir gerçek...

28 Ocak 2012 21:41

:)) Şimdi ençok rağbet kolaya,basite ve UCUZA.

Düşünemeyen beynin,hissedemeyen yüregin tercihi başka ne olabilir ki?

Silah çıktı mertlik bozuldu korsan çıktı emek,özveri fedakarlık hak getire,ve sıgınılabilecek en güzel liman;görmedim,duymadım,bilmiyorum:))deve kuşları da düşünüyor ama başlarını kuma sokarak:))))))))

Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi