Editörler : F16 Gökçen
30 Temmuz 2014 00:36

bende aksıne ıonu almak ıstemıom wanted kotu gelıo bana


berfin*meb
Kapalı
22 Mart 2015 12:16

Bugün "Dünya Su Günü"

"Kuyu kuruyana kadar suyun değerini anlayamayacağız.."

***Thomas Fuller***


teknikeleman81
Kapalı
30 Mart 2015 16:38

Suyun tadı güzelse su iyidir,yani tadı güzel olan suların hepsi aynıdır,mineral oranlarıda aynıdır,boşuna pahalı suları içmeyin,ağız tadınıza en güzel gelen suyu için


berfin*meb
Kapalı
12 Eylül 2015 13:59

Damacana içme suyu ile ilgili ürküten soru : "Kaynağı neresi ?,,


podex
Aday Memur
18 Eylül 2015 19:31

erikli. diğerlerinden çok farklı tadı.


berfinmeb
Kapalı
03 Temmuz 2017 09:53


ekonomi.çoh.eyi
Yasaklı
03 Temmuz 2017 10:45

Saka Su alkali su özelliklerine sahip,içinde önemli mineraller var.Ayrıca Ph derecesi de 8,22 ,yani çok iyi.ŞOK mağazalarında satılıyor.


berfinmeb
Kapalı
03 Temmuz 2017 12:28

Suyu alırken sadece Ph değeri yeterli değil..Diğer değerlerine de dikkat etmelisiniz..

Ağız tadı önemli ama sağlık probleminize göre uygun olanını seçmelisiniz..

Önceki sayfalarda bu değerli bilgileri eklemiştik..Yine gelişmeleri takip edeceğiz..

Hatalarımız olursa konunun uzmanlarının bize yol gösterici olmalarını rica ediyoruz..


giacarangi
Aday Memur
04 Ağustos 2017 13:50

ceysu. yoksa içmemeli miyim .


alsancak26
Aday Memur
04 Ağustos 2017 17:25

Çeşme suyu.-çünkü bedava


MEBAK
Daire Başkanı
05 Ağustos 2017 08:56

eve arıtma cihazı bağlattım,onu içiyorum.çünkü su almaktan bıktım.


berfinmeb
Kapalı
05 Ağustos 2017 10:17

Başlık "Editörün Seçimi" konularına eklenmiş.

Teşekkür ederim.


Suya Düşen GölgeR
Müsteşar Yardımcısı
05 Ağustos 2017 10:37

Su alırken genellikle PH değerlerine bakıyoruz. Sudaki PH değerinin yüksek olması suyun alkali olduğunu gösterir, Bu da vücuttaki asit salınımını düşürür, bu ise vücudun fonksiyonlarını normal olarak yerine getirmesini sağlar. Bu sadece insanlar için de böyle değildir, diğer canlılar için de g eçerli, bitkilerin gelişimi konusunda PH değerleri farklılık gösterebilir, mesela PH değeri 5'in altında olduğu zaman bir bitki normal olarak gelişim gösteremeyebilir, toprağın alkali olması gerekir, PH değerinin yükseltilmesi ile mümkündür bu da. Öte yandan, PH değerinin çok yüksek olması da faydalıdır denemez, çünkü bir bitkinin gelişim gösterip, büyümesi için PH değerinin yükseltilmesi gibi düşürülmesi de gerekebilir. PH değeri bu açıdan önemli..

Bir de şu var vucuttaki asit oranını sadece su arttırmaz ya da vücudu suyla dengeleyemeyiz, yediğimiz gıdalar da artışa neden olabilir. Örneğin süt ve süt ürünleri vücuttaki asit oranını arttırır.


yapma üye
Müsteşar
05 Ağustos 2017 11:28

Çeşmelerden su içilemediği için mecburen hazır su kullanıyoruz. Suyun kaynağı, nereden geldiği üzerinde yazıyor. Mecburen inanmak zorundayız. Esasında su çok önemli bir konu. Ama gereken önemi verdiğimi düşünmüyorum. Piyasada en çok tutulan ve içimi yumuşak olan suyu tercih ediyorum.

Neden Su İçmeliyiz?

Su, hayatın devamlılığı için tüketilmesi gereken en önemli içecektir. Beyin fonksiyonları, sindirim sistemi, böbrekler düzgün çalışabilmek için suya ihtiyaç duyar.

Sağlık için en önemli faktör su tüketimidir. Bağışıklık sistemini güçlendirmek ve olası hastalıklara karşı korunmak için mutlaka su içilmelidir. Yaşam enerjisini sağlamak ve daha dinç olabilmek için de yine su içmek oldukça önemlidir.

Bilinenin aksine diğer sıvı tüketimleri (kahve, çay vb.) su yerine geçmez, özellikle gün içerisinde bu kullanımlar ne kadar fazla ise su tüketimi de o kadar fazla olmalıdır.

Su cilt içinde önemli bir faktördür. Cilt kuruluklarının, yaşlanma etkilerinin ve selülit görünümünün ancak bol su tüketimi ile önüne geçilir. Ciltte dirilik sağladığı gibi gözlere de canlılık verir. Ayrıca ileride oluşabilecek hafıza yitimi riskini de azaltır.

Yorgunluk ve gerginliğin azalmasını sağladığı gibi uykuyu da düzene sokar. Hayati tehlikesi olan hastalıklar (kanser, zihinsel fonksiyonlar, kalp sorunları vs.) için ne kadar önemli ise basit gibi görünen dikkat problemi için de su tüketimi o kadar önemlidir. Günlük su tüketimi ihmal edilmemelidir.

-Alıntı-

Bu bilgiyi paylaşmak istedim.

Bu yüzden içtiğimiz suyun kalitesi çok önemli...

Şunu da söylemeden geçemeyeceğim; eskiden evde, çeşmelerden akan suyu içerdik. Yemek yapardık. Daha eskiye gidersem anneannem ve babaannem suyu çeşmeden taşırmış. Ama o suyun lezzeti şimdi yok...


sokrates25
Aday Memur
06 Ağustos 2017 02:53

Damacana sular hakkındaki olumsuz haberlerden sonra tüketmiyorum. Eğer İstanbul dışında ve küçük bir şehirdeysem çeşme suyunu doğrudan tüketiyorum. Fakat İstanbul'da doğrudan çeşme suyunu tüketmiyorum. Arıtma cihazı kullanıyorum. Arıtma suları ile ilgili birçok araştırma yaptım. En azından kötünün iyisi diyebilirim. En sağlıklı su elbetteki doğrudan kaynak suları fakat bunlara erişim maalesef günümüzde çok sınırlı. Arıtma suları hakkında aşağıdaki makaleye göz atabilirsiniz:

....................


berfin-meb
Müsteşar
17 Aralık 2018 19:25

Bazı suların tadını beğenmiyoruz..Ama bütün suların kıymetini bilmeliyiz..

Ürkütücü ama,

Gelecekte içme suyu kıtlığı yaşanacak..

http://www.turktime.com/haber/gelecekte-icme-suyu-kitligi-yasanacak/486280

02 Ocak 2019 21:40

Reklam yapmış gibi olacağım ama Saka suları 8,22 gibi gayet iyi Ph derecesine sahip içinde çeşitli mineraller de barındıran alkali su özelliği gösteriyor.Ben senelerdir bu markayı kullanıyorum.


berfin-meb
Müsteşar
14 Temmuz 2019 17:51

Toplam 96 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi