Editörler : Lanet
03 Eylül 2011 16:42

Önce Neyi Alsam? Şaşırdım Kaldım...

1.Beyaz eşyada hangi marka kafam karıştı gitti

2.Elektronik eşyalarda hangi marka..

3.Önce ev mi yoksa bu eşya borçları bittikten sonra mı eve girişmeli

Arkadaşlar bir kaç ay sonra sözlenicem.Ama neyi önce ve nasıl alıcam hiç bir fikrim yok.Ev alsak önce düğün üstün körü olacak.Mobilyaları yaptırsak mı yoksa hangi markadan alsak benim kafam çok karışık.Tecrübeli arkadaşlardan fikir bekliyorum.


Buhte
Şef
03 Eylül 2011 16:45

Yani arkadaşlar sırlama nasıl olmalı..


SimaLden
Genel Müdür
03 Eylül 2011 19:06

:) Ekonomik durum evi ve beraberinde eşyayı da almaya müsaitse önce bi evinizi alın,sonrasında eşyanızı düzün.Ev almadan eşya yaptırmayın,nihayetinde kiracı olursanız eşyaları da beraberinde götürmek zorundasınız.Sonrasında gideceğiniz ev eşyalara uygun mu değil mi bilinmediğinden kira ise hazır almanız en uygunu.

Beyaz eşyada öncelikle Bosch alternatif olarakta Arçelik markalarını tercih edebilirsiniz.Ben her ikisini de kullanıyorum ve gayet memnunum.


ntorenci
Aday Memur
03 Eylül 2011 19:15

Ya arkadaş anladığım kadarıyla biraz birikmiş paran var. bence önce gelir gider dengeni kur. eşya alacaksın en iyisinden mi alacan yoksa idareecek kadar mı. ev kredileri arttı. sözlenecem diyorsun taksitlerini filan iyi ayarla. bana sorasan Acele etme. çünkü hayatın ne getirecegi belli olmaz. benden söylemesi.iyice araştır. allah kolaylık versin şimdiden.


Buhte
Şef
03 Eylül 2011 20:34

ntorenci haklısın kredi fiyatlarıda yüksek ev fiyatları da yüksek.

Bana kalsa önce kiraya çıkalım diyorum.Eşya borçları bittikten sonra ev almak daha mantıklı geliyor.

Simalden sen de haklısın kiraya çıkarsak mobilyaları yaptırmak saçma olur.

Ya ne zormuş bi ev kurmak :(


number1
Memur
04 Eylül 2011 00:38

İktisadi olarak baktığın zaman ev almak en doğrusudur. Beyaz eşya yıprandığı için fiyatı düşerken aynı süre içinde Ev değer kazanarak pirim yapacaktır :) Adam smith'in kemikleri sızladı bu lafımdan sonra:)

Evi olan bir insanın eşinin ve ailesinin gözünde ve tabi toplumun gözünde de değeri daha fazladır. Tecrübeyle sabit.

Ev sahibiysen kapıcı bile farklı davranır. Komşular hoş geldine gelir ama eğer Kiracıysan bayramda bile komşulardan kimse sana uğramaz, aşure gelmez, Kiracıysan tanışmaya bile yeltenmezlar.

Simalden arkadaşın dedikleri de gayet doğru.

Bu arada düğün haybeye giden paradır. Üstün körü olması da az masraflı olması demektir. Milletin ne diyeceği umrunda olmasın. Düğün borçlarını onlar ödemeyecek nasılsa. Ha ben düğün yaparım kiloyla altın takarlar diyorsan o ayrı mevzu.

Altın uçtu gitti bu arada eskisi kadar altında takmıyorlar artık.


ntorenci
Aday Memur
04 Eylül 2011 00:41

ya sana kim sözlen dedi arkadaş. şaka bir yana hayırlı olsun kardeş. ne alacagına karar ver ama düğün yapmak zor bir iş haberin olsun. bir daha söylüyorum gelir gider dengeniii yap.


Buhte
Şef
04 Eylül 2011 12:19

number1 valla içimi kararttın :) Kiracı olursam yani 2.sınıf muamelesimi görücem :(

Arkadaşlar işin özü beyaz eşyalar için para biriktirdik onu peşin alıcaz.Ama ev fiyatları aldı başını gidiyor.Borcun altından kalkamamaktan korkuyorum valla.


Saatçi
Şef
04 Eylül 2011 23:09

Dostum Allah utandırmasın. Sana tecrübelerimi yazacağım. Ama gel sen bunları göz ardı etme. Bende 3 senelik evliyim.

1- Düğünü yapayım diye atlama. Bırak büyükler yapsın. Kız tarafıda birşeyler yapsın erkek tarafıda. Şaşalı düğün sakın yapma.

2- Eşini tanımadan ev alma. Oda senin gibi tutumlu mu? Evi çevirebilecek mi? Yoksa belli bir hayat standardından vazgeçmiyor mu? Ben ayda 3500 lira maaş alıyorum. Ne eşim ne de ben tutumluyum. Şu an ne evim ne arabam var.

3- Kiracıysan pahalı ev eşyası alma. Çok minimal al. Zamanla ihtiyacına göre ve istediğin nitelikte birşeyler alırsın. Kiracıysan en az 2 3 kere ev değişirsin. Bu arada eşyalar hacamat oluyor.

4- Birikmişin yoksa eve girme. Kredi denen lanete bulaştınmı 10 milyarda maaş alsan yetmiyor. en azından evin %30 kadarını biriktir.

5- Kredi çekerek birşey alma. Hiç kredi kartı alma.

Dost tavsiyesi. Ben kafamı taşlara vuruyorum. Şuan para nasıl geliyor nereye gidiyor takip bile edemiyorum. Sürekli borç içindeyim. Elde var sıfır.


Buhte
Şef
05 Eylül 2011 13:03

Saatçi

Anlattığın şeyler önümü aydınlattı.Sağolasın arkadaşım.Bende senin gibi düşünüyorum krediye bulaşmak istemiyorum.Mecbur kirada olacağım için çok fazla da eşya almıycam.

Ah bu annem başımın etini yemese şatafatlı bir düğünde yapmıycam ama sonra bak bak adam sana bir düğün bile yapamadı der :(


sema1
Daire Başkanı
08 Eylül 2011 12:00

6 senelik evliyim. Ev almanı tavsiye ederim. Düğünün olduktan sonra şöyle eşyası böyle eşyası var demeyecekler ama "adamın evi bile var" diyecekler.

Tavsiyem, 1+1 bile olsa bir ev alman daha sonra onu ortalama bir mobilya ile donatman. Çoluk çocuk olana kadar para biriktirir daha sonra evi satar daha büyük ev alman...

Ayrıca olaya başka bir açıdan bakılırsa. Nikahtan önce ev alırsa o ev resmi olarak sadece sana ait olur. Nikahtan sonra alırsan alacağın ev hem eşinin hem de senin ortak malın olur. Dünyanın binbir türlü hali var....


sinifcii
Şube Müdürü
08 Eylül 2011 20:52

1- hayatını hangi ilde veya ilçede geçirmek istediğine karar ver

2- o ilde yaşıyorsan ev almaya bak

3- başka bir yerde yaşıyorsan çok fazla eşya alma idare edecek kadar al çünkü kiracılık sıkıntılı ev değiştirdiğin anda bütün eşyaların mahvolacak

4- ortalama kalite ve fiyat bence arçelik-beko-profilo daha kaliteli olsun dersen bosch-siemens daha ucuz olsun kalitesiz de olur dersen vestel veya çok daha ucuz olsun dersen arçelikin alt markası altus veya vestelin alt markası regal

5- elektronik eşya da lcd tv için philips-lg-samsung başka da aklıma gelmiyo:)

6- illa ev alacam da ev alacam dersen bekle düğün geçsin bir iki ay sabret önünü gör altın birikmiş neyin varsa önüne koy mümkün olan en az kredi ile ev al mümkünse krediye bulaşma sabit gelirli değilsen kredi sıkıntılı iş

Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi