Editörler : gül-feşan
08 Eylül 2011 11:25

Yeni mezun pratisyen bir hekimin 5-8 bin tl maaş aldığı ülkemde kendi maaşlarınız için ne diyorsunuz

bu benim gerçekten cok ağırıma gidiyor.bir hemşire bile biz den cok maaş alıyor.ben sabahtan aksama kadar arazilerde dolaşıp can tehlikesi altında müteahhitlerle cebelleşirken her ay en az 5-6 milyon tl lik hakedişi imzlarken sabah 9 da mesaiye gelip 3:30 oluca çekip giden bu arada da 1.5 saat öğle arası yapan bi doktorun benim 3 katımdan fazla maaş alması hak hukukla bağdaşır birşey gibi gelmiyor.

Dün aile hekimimle sohbet ettim adamın 10.000 tl maaş aldığını duyunca (ki uzman felan değil kendisi) şok oldum bunu sizinle paylaşmak istedim.

berrken
Memur
08 Eylül 2011 14:52

kimsenin umrunda değil demekki

Zombiee38
Memur
08 Eylül 2011 16:38

Ya popcu olacaksın bu ülkede yada topcu derlerya demekki tamamen yalanmış:) Dostum moralini bozma haline şükret ve Onların seçilmiş kişiler olduğunu hatırla

08 Eylül 2011 16:50

neresi seçilmiş kardeş. adam össye abanıp ilk on bine girdi marifet oldu. 10 bin lira maaş. ama adamların mantar gibi her üniversiteye tıp fakültesi açılmıyo.5500 kontenjanları vardı 2007 ye kadar. zorla 2007 de 6500 civarına çıkarıldı. nüfus hızla artarken doktorluğa kabul edilen öğrenci sayısı yıllardır aynı.

ama makine mühendisliğne gelince bayburta bile bölüm açılmış. tabi teknik imkanlar ve kaliteli öğretim kadrosu vardı kesin bayburtta. ondan açılmıştır.

doktorluk 74 milyona hitap ederken sınırlarımız içinde mühendislik kaç kişiye hitap ediyo. burada kafası çok çalışan adamlar var. adamlar değişik konularda gerçekten gerçekçi yorumlar yapıyo. ama işte aynı kişilerde tıbba girebileceği halde mühendislik sevdasına tutulup (saolsun yattığı yerden maaş alan liselerdeki rehber öğretmen ki öğretmen denirse hiç yardımcı olmadılar insanlara) tıp okumayıp kafasını duvarlara vuran var. diyebilirsin ki herkes doktorluk yapamaz. ne adamlar yapıyo. git çocuk doktoru ol. uzman olma. sağlık ocağında 10 bin maaş al. okuyanlar için yazayım bu maaşlar doğru. şahit olunmuştur.

cümleler düşük düşük oldu kusura bakmayın ama. bu kadar plansızlık olmaz. adamlar bazı ülkelerde bakıyolarki ihtiyaçtan fazla diş hekimi olacak. diş hekimliğine öğrenci alımını durduruyolar. t.c. de nerden tutturursan devam edeceksin. bazen tekrar lys ye girmeyi düşünmüyo değilim.

velhasıl işimiz yaş. makine mühendileri odasına 2007 yılında üye oldum. 70000 lerdeyim üye olarak varın siz düşünün. üye olmayanlar falan. 10bin tane adammı alınır. makina başında artık operatör olarak makine mühendislerini görmemiz için birkaç yıl yeterli. babam güvenlik eğitimi alıp bu işi yapana bizzat şahit oldu. amcaoğullarının mobilya fabrikasında hammalık bildiği hammalık yapan mühendis var arkadaşlar. Allah hepimizin yardımcısı olsun

kilimci0971
Aday Memur
08 Eylül 2011 17:01

sacmalık tabii ki ...

ama hersey arz talep meselesi...

bu arada doktorların calısma sartları sanıldıgı kadar da hafif degil..orası ayrı bir durum..

şeff6925
Aday Memur
08 Eylül 2011 17:20

Bu mesaj 20'nin üzerinde eksi oy aldığı için gizlenmiştir.

concon sen kimin memleketini küçük görüyon eğer yorum yapacaksan şehir ismi vermyeceksin hemen ben ve hemserilerimden özür dile ne dmek bayburta bile

mehmetilker
Aday Memur
08 Eylül 2011 19:45

ahahaha

güldüğüme bakma,6-7 yıldır aynı şeyleri söyleyip ağlıyorum ben. çevremdekiler bıktı benim bu söylemlerimden. benim en son tercihim tıptı açıkta kalmayım bari diye garanti gördüğüm erciyes ün.tıp fak yazmıştım. keşke biraz daha yanlış yapıp son tercihimi kazansaymışım inşaat müh olacağıma. en az 4-5 kaz kazanıyordum şimdi zaten orasını geçtim de şu an şantiyeden yazıyorum saate bakın 21 de çıkacağım mesaiden. doktorlar işten çıkalı bir tam mesai saati geçince ben paydos yapıyorum.

allah bu durumda olanlara sabır versin, işi olmayana daha çok sabır versin tabi şükür yine de halimize.

hayat çok tuhaf vapurlar falan.

muh_erk
Şube Müdürü
08 Eylül 2011 20:16

BERKEN ARKADASIN SEN NİYE BUNA SASIRDIN ANLAMIYORUM ADAMLAR TIP OKUDULAR OYLE HER YENİ ACILAN ÜNV DE YOK TIP MEZUNLARIDA MUH. LERE GORE COK AZ HEMDE HİTAP ETDİKLERİ ALAN COK GENİS TABİ ADAMLAR 10 BİN TL ALACAKLAR MEZUN SAYILARI AZ İNŞAAT MAKİNA KONTENJANI 9 BİNLERDE YANİ HER YIL EN AZINDAN 9 BİN MEZUN VERECEK E BİDE SÜRÜSÜNE BEREKET DAHA ONCE MEZUNLAR VAR ELİNİ SALLASAN İNŞATCI MAKİNECİYE CARPIYOR E PİYASADA NE KADAR COK ÜRÜN OLURSA O KADAR DEĞERİ DÜŞÜK OLUR SEN HALA DEMEK ESKİ HAYAL DÜNYASINDASIN ŞU AN PİYASADA ORTALAMA İNŞAATCI MAKİNACI MAAŞI BİN TL CİVARI YUZDE 60-70 BOYLE BU MAASLARA CALISIYOR YANİ BİR HADEME 1.400 TL ALIRKEN DUSUNUN BİDE KIMSE BANA İNŞAATCI MAKİNACI OLARAK 2 BİN - 3 BİN TL ALIYORUM FALAN DEMESİN COK DUYDUK O LAFLARI AMA HEP KOF CIKTILAR PİYASANIN GENELİ ONEMLİ O DA YUZDE 60 - 70 İ OYLE ÇALIŞIYOR

YANİ BU DURUM MEZUN SAYISININ İNANILMAYACAK KADAR FAZLA OLMASI İŞ ALANINA GORE 10 KAT DAHA FAZLA MEZUN OLMASI VE DAHADA YÖK ÜN DELİ GİBİ İNŞAAT MAKİNA VB. MÜH. ACMASI DAHADA KOTU HALE SOKACAK ARTIK İLERLEYEN GÜNLERDE 700 TL YE İŞ BULURSANIZ SAKIN HAYIR DEMEYİN

curunir4
Aday Memur
08 Eylül 2011 21:59

ee kardeşim tabibler odası iyi calısıyor adamlar baskı yapıyor yeni kontejanlar acılmasın diye bizim mühendis odalarıda tamamen siyasetle ugrasıyorlar böyle olunca tabi doktorluğun yıldızı parlar mühendislik ölür zamanında puanım tıp fakültelerine yetiyordu gidip mühendislik yazdım hayatımın en büyük hatasını yapmışım şimdi anlıyorum...

08 Eylül 2011 23:05

ben de inşaat mühendisliği 4.sınıf öğrencisiyim..bence herkes hakettiğini yaşar(nokta)

muh_erk
Şube Müdürü
09 Eylül 2011 00:44

inşaatcı yamyam arkadasım senin bi yanlısın var insan kimi zaman haketdiğini yaşayamaz hayatın şartları bunu sunmaz aynı tıp fak. kontenjanlarının sınırlı tutulup tam tesini inşaat makine vb.. müh. bolumlerinin deli gibi artırılması köy ünversitelerinden tutun dersahaneden bozma özel unvlere kadar acıldı 2011 oss kontenjanı inşaat makine 9 ar bin civarı yani akıl almaz bi çoklukdur bu bunlardan dolayı belki müh. liklerinde kontenjanı sınırlı tutulsaydı mezun sayısı az oldugu için piyasada aradığı için müh. maaşları 2-3-4- .. diye gide bilirdi ama o kadar sürüsüne bereket bi mezun olduki bi nazlanma şansımız kalmadı şu an müh. genele yuzde 60-70 i bin tl civarında çalışır hele yeni mezunsan 800 tl vermezxler bile bi doktor bu maaşı 1 günde kazanıyor kimse o eski günleri düşünüp hayal dünyasında ysamasın bizde çok dedik o büyük firmalara bi gireriz köşe oluruz diye ama bunu her müh. diyince tabi giremiyorsun hayalde kalıyor bırakın artık bu hayalleri

berrken
Memur
09 Eylül 2011 08:42

ben müh. maaşlarının neden düştüğünü bu işlerin neden böyle olduğunu şuraya yazılan mesajlardan sonra anladım.Tamamen eziklik psikolojisi içerisinde arkadasın dedği gibi bayburtun dersaneden bozma veya aksarayın yurttan bozma müh. fakültelerinden mühendislik mezunları çıkarsa bu işler böyle olur. adam zaten tıpı hayatında düşünmemiş hayal dahi edemiş maaşların bu şekilde olması tabiki ona dokunmaz.ama ben itü mezunuyum arkadasım be girdğimde çoğu tıp benim altımda idi

haa şimdi bazı yaralı arkadaslar başlayacaklar yok ünv önemli değil insanın kendisini yetiştirmesi!!! önemli felan filan (bu da kendini kandırmanın en iyi yolu oldu) bu sayfada bunu tartışmıyoruz başka bir sayfa açın ordada o konuyu tartısalım konuyu saptıracak arkadasları şimdiden uyarma ihtiyacı hissettim.

berrken
Memur
09 Eylül 2011 08:46

doktorların aldığı maaşlar fahiş paralardır bir milletvekilinden gn.md den validen çok para almaktadırlar. bakın kazanmaktadırlar demiyorum almaktadırlar. Bu işin detaylarından ne başbakın nede çoğu mllt vekilinin haberi olduğunu zannetmiyorum. Memurlar net inanın bunu sadece ama sadece 2 gün başlık yapsa ozman işler tamamen değişecektir.

09 Eylül 2011 08:57

arkadaşım burası öğretmenler net olduğu için anasayfaya haber yapmazlar. ama öğretmenin herhenagi bir nedenle aldığı ek ders kesilse bak nasıl haber oluyo

iNoV@SYoN
Kapalı
09 Eylül 2011 09:30

Kamuya Gıda Mühendisi almıyorlar, denetimler yeterince yapılmadığı için çakallık yapan merdiven altı işletmeler millete öyle şeyler yediriyorlar ki bir bilseniz...

İşte durum böyle olunca kanser vakaları, tüp bebek vakaları, özürlü doğumlar v.s. git gide artıyor, bu durum da Doktorların işine geliyor.

Kamuda Gıda Mühendisi sayısı artıkça, devlete büyük bir yük olan doktor ve ilaç masrafı azalacaktır.

kahraman46000
Şube Müdürü
09 Eylül 2011 10:19

Bu konuyla ilgili tek bir şey söyleyeceğim. O da bu konuda sesimizi duyuramadığımız. Bu konuda Memurlar.Net sitesi konuyu ana sayfaya taşımalı diye düşünüyorum. Böylece gündeme gelmeli. Özellikle kamudaki eşit işe eşit ücret konusunun gündemden tamamen düştüğü gibi.

mehmetilker
Aday Memur
09 Eylül 2011 13:56

beyler :(

muh_erk
Şube Müdürü
09 Eylül 2011 14:39

berken arkadasım sen hala yanlıs düsünüyorsun onemli olan inşaatın makinanın yada vb. müh. lerin itü de otdü de okumak değil okudugun bolumun 1 yılda kaç mezunun veriyor daha once kac mezun verdi onemli olan aldıgım maaş ve duyulan saygı mezleyinedir ve bunlar mezunsayısı ve kontenjanı fazla oldugu için cok düşük maaş ve saygı kalmadı iş itü de odtü de değil mezun olduğun müh. dalının mezun sayısı çünki sen istersende itü den bogaziçinden mezun ol bi patrona inşaat yada makina yada vb. müh. ler lazımsa o adam o iş ilanına kaç kişi başvuruyor diye bakar be cok kişi başvurmuşsa e doğal olarak atbi adam cok az bi ücret verecek sen kabul etmezsen itü lü olarak diğer bi inşaatcı 900-bin tl ye o işi cok rahat göbek ata ata kabul eder e aynı işide yaptıracagı için patronunda bi kaybı yok hemde yarı fiyata cok fazla mezun oldugu için çalıştırıyor e daha ne sen hala hayal dunyasında yasama ne ezikliği tabiki 30-40 bine dayanırsa mesleğinin mezunları tabi ezik olacaksın

simurg_06
Aday Memur
09 Eylül 2011 21:21

kafama sıçıyım diyorum, başka birşey demiyorum....

simurg_06
Aday Memur
09 Eylül 2011 21:30

tıp fakültesi gidebileceğim halde yazmadım, idealist gençlik vay be..ülkenin top 5 ün. birinde eem yi okuduk ağzımıza sıçtılar, gece gündüz ders çalıştık.. gezelim yiyelim içelim rahat yaşam en güzel çağda yaşayamadık,,

birkaç çağın gerisinde kalmış hoca yüzünden, onların egolarını tatmin ettik.. işime yaradımı hiççç

neyse bitti, günde 11 saat çalıştım deli gibi, sağlık falan kalmadı kafa bi dünya, tansiyon hop hop

hala sosyal hayat varmı hala yok..

kamuya girelim 2 lira alalım diye, hay parasına deyip

bu seferde saçma sapan bir sınava girdik...bekle baba bekle

arkadaşlar ama şurası açıkki dövünmenin anlamı yok, neresinden dönerseniz kardır.. meslek iyiyseniz yani 3 yılda 5 bin yakalıyorsanız seviyorsanız da devam,, eğer cevabınız hayır ise gidin ticarete atılın boşverin mühendisliği... bu işleri öyle insanlar yapıyorki şaşmamak elde değil, hepinizin kafası yüzde 5 lik dilimde zeka olarak, siz niye yapamayasınız..

sürçü lisan affola, cümleler düşük falan da demeyin.. ufaktan demleniyorum:)

smple
Şef
10 Eylül 2011 08:49

ne zaman doktor diş hekimi görsem moralim bozuluyor.. zamanında 1 soru az sorsam tıpa gircemi düşündükçe kafayı yememek mümkün değil.. cahilliğin böylesine nasıl imza atmışım .. o zaman araştırmanın zorluguna , bilgiye ulaşmanın zorluguna kurban olduk .. gitti emekler ,, mühendislik hikayeymiş , bi mühendis kamuya girdim diye seviniyor bu ülkede .. istersen 95 al atan .. bir doktor kadar maddi manevi tatminliğe erişmen imkansız ..

Toplam 399 mesaj
12345678910111213»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi