Editörler : crops35
«8910111213141516171819»

mustafasever
Yasaklı
09 Ocak 2012 12:37

arkadaşlar bakın ne güzel çalışmalar yapabiliyoruz. yeterki her arkadaşımıza veya işyerimizin ilan panosuna bunu asalım ve sürekli gündemde tutalım. isteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü...

yeterki sabırlı ve metanetli olalım.çalışmaya devam derim.

Sayın Komisyon Üyesi Milletvekili, Bizler 5393 Belediye Kanunu 49.madde ve 5302 sayılı il özel idare kanunu 36.maddesine göre mahalli idarelerde avukat, mühendis, mimar, veteriner, teknisyen ve tekniker olarak çalışan tam zamanlı teknik sözleşmeli personelleriz.

Sayın Komisyon Üyesi Milletvekili,

Bizler 5393 Belediye Kanunu 49.madde ve 5302 sayılı il özel idare kanunu 36.maddesine göre mahalli idarelerde avukat, mühendis, mimar, veteriner, teknisyen ve tekniker olarak çalışan tam zamanlı teknik sözleşmeli personelleriz.

Bildiğiniz gibi 12 Haziran 2011 seçimlerinden önce Sayın Başbakan Erdoğan?ın nerde ne kadar sözleşmeli personel varsa kadroya alacağız sözünü takiben,4 Haziran 2011 de 632 sayılı KHK ile 4b liler ve 4924 sayılı kanuna göre çalışan sağlıkçı sözleşmeli personeller kadroya alındı.Ne yazık ki mahalli idarelerde çalışan sözleşmeli personeller aynı statüde olmalarına rağmen hukuki ve haklı bir nedene dayanmadan bu KHK kapsamı dışında tutularak kadro hakkından mahrum bırakıldı,ayrımcılığa uğradı ve anayasanın eşitlik ilkesine aykırı bir şekil...de mağdur edildi.Ancak bize yapılan bu ayrımcılığı güçlü ve yoğun bir şekilde kamuoyunda ve medyada dile getirdik.Bunun neticesinde Sayın Başbakan değişik televizyon kanallarında mahalli idarelerde çalışan sözleşmeli personellerden böyle bir talep yok zannediyorduk o yüzden dahil edilmedi,madem talep var meclis açılınca mahalli idarelerde çalışan sözleşmeli personelleri de halledeceğiz diye söz verdi.

Ne var ki meclis açılalı 3 ay oldu,siyasi irade mahalli idarelerde çalışan sözleşmeli personelleri meclis gündemine almadı.Meclis çalışmaları başlayalı beri muhalefet milletvekilerinden birçok soru önergeleri verilmesine rağmen bir yasa çalışması başlatılmadı.Nihayet CHP milletvekili Umut Oran 5393 ve 5302 sayılı yasaya göre çalışan 16. 500 sözleşmeli personelinde 4 Haziran 2011 tarihinde çıkan 632 sayılı KHK ye dahil edilmesini isteyen yasa teklifi meclise sundu.

Şimdi bizlere verilen sözün yerine getirilmesi ve mağduriyetin giderilmesi için TBMM de bulunan bütün partilerin mutabakata vardığı bu konuda yapılacak çalışmanın yasalaşmasını,16.500 aile olarak dört gözle beklemekteyiz. Bu konuda TBMM de bir ihtilaf olduğunu düşünmüyoruz.Çünkü bizler için muhalefet partileri soru önergeleri ve yasa teklifi vererek, Sn Başbakan da söz vererek mahalli idarelerde çalışan sözleşmeli personellerin kadro almasını istediklerini gösterdiler.

Sizlerden ricamız, komisyonunuzda 5393 belediye kanunu 49.maddesine ve 5302 sayılı il özel idare kanunu 36. maddesine göre çalışan sözleşmeli personellerin kadroya alınması ile ilgili yasa teklifinin öncelikle gündeme alınması , ivedilikle sonuçlandırılması ve genel kurula sunularak yasalaşmasıdır. Böylece,632 sayılı KHK ile kadroya alınan sözleşmelilerle aynı statüde çalışan bizlerinde kadroya alınmasıyla hukuki ve haklı bir nedene dayanmayan eşitsizlik ve mağduriyet ortadan kaldırılmış olacaktır.

Saygılarımızla...

[email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected],


skanik
Genel Müdür
09 Ocak 2012 14:59

Kamu Bilişim Derneği kurulsa, üye olurmusunuz, katkıda bulunurmusunuz?

.

Üye olmayı düşünüyorum

.

.

Üye olurum, bulunduğum ilde mesleki örgütlenme için çalışırım

.

.

Ben zaten meslek örgütü üyesiyim

.

3 Şık Daha...


skanik
Genel Müdür
09 Ocak 2012 17:34

Alper Cengiz beyin yorumu

Kerim bey eğerki şu son gelişmeler(TBMM'ye programcılar ve çözümleyiciler hakkındaki verilen soru önergesi ve YÖK ün kararı) aleyhimize çıkarsa danıştaya emsal için dava açılabilinir ve büyük olasılıkla bu davanın sonucu bizim lehimeze sonuclanır...


skanik
Genel Müdür
09 Ocak 2012 17:43

Caglar Demirtas yorumu

Kamuda birçok önemli görevi yerine getiren büyük bir camia olan kamu bilişim çalışanlarının henüz bir STK sının olmaması hakikaten büyük bir eksikliktir, ancak zaman geçmişi sürdürme değil geleceğe şekil verme zamanı.Bu tip girişimlere destek olmak, katılım katkı sağlamak gerekir yoksa mücadele etmeden hayıflanmak neye yarar. Haydi yarın kendin için mesleğin için bir şey yap...


skanik
Genel Müdür
10 Ocak 2012 09:43

Ahmet Değirmen yorumu

programcı ve çözümleyicilerin th sınıfına geçmesini isteyenlerin öncüleri olarak neden "cumhurbaşkanına sorun" anketine bu sorunumuzu yazmıyorsunuz.cbsorun.tccb.gov.tr/sorular


skanik
Genel Müdür
10 Ocak 2012 11:11

Özgür Tevfik Nizamın yorumu

Bu yazı YÖK'e ulaştıktan sonra Üniversitelerarası Kurul'a sevkediliyor. Burada Mesleki Unvanları Belirleme Komisyonu var, burası görüş oluşturup raporunu ÜAK'a bildiriyor. Son sözü ÜAK söylüyor ve cevabını bizim bakanlığa iletiyor. Eğer sonuç olumlu olursa Maliye ve DPB olaya müdahil oluyor. Bu rapor hazırlanma sürecinde üniversitedeki arkadaşlar ve bu ÜAK'ta tanıdığı olanların mutlaka devreye girmesi lazım.Sonucun olumlu ve çabuk çıkması bizim lehimize olacak çünkü.


skanik
Genel Müdür
11 Ocak 2012 09:31

Ahmet Değirmen

binlerce kişi cumhurbaşkanına soru sormuş ama programcı ve çözümleyicilerin th sınıfına geçmesini isteyenlerden bir tek kişi bile bu kunu ile ilgili bir soru yazmamış.herkes elma piş ağzıma düş beklemesinde


kon1231
Aday Memur
11 Ocak 2012 20:00

Cumhurbaşkanına sor sitesine konu ile ilgili geçen hafta mesaj attım ama yayımlanmadı. Sanırım uygulamalarında

sorularla ilgili bir onay mekanizması var. Soru beğenilmemiş olabilir:)


chakalnetworker
Kapalı
12 Ocak 2012 02:23

arkadaşlar bende programcı olarak yeni göreve başladım ama gerçekten gih statüsünde olmak insana hakaret gibi geliyo o kadar yıl teknik egitim al teknik fakülte mezunu ol ve gih statüsü verilsin gerçekten üzülüyorum


skanik
Genel Müdür
12 Ocak 2012 14:58

Hakan Gider haberi

Bilişim Personeli Derneği - İkinci Toplantı ve Anket

Gelecek hafta 20 Ocak cumadan itibaren şehir dışında olacağımdan, benim önerim bu hafta sonu, ya da hafta içi mesai çıkışı ikinci toplantıyı yapmamız ;

Bununla ilgili anketimiz hala aktif: www.zoomerang.com

Toplantı ile ilgili fikrinizi ve katılım durumunuzu mail ile yazabilir, özel bir durum varsa cepten de arayabilirsiniz .

Hakan Gider,

Maliye Bakanlığı- Muhasebat Genel Müdürlüğü,112 A

E-posta: hgider..gmail.com , hgider..muhasebat.gov.tr

Daire:415-1738, Cep:05557059490

Not: Anket sonuçlarını pazartesiden itibaren online bir link üzerinden herkezin görmesi mümkün olacak.


skanik
Genel Müdür
12 Ocak 2012 16:19

666, maaş hesaplamayı daha da zorlaştırdı

Hükümetin seçim öncesinde Meclis'ten aldığı Kanun Hükmünde Kararname yetkisi çerçevesinde özellikle maaş alanında yaptığı düzenlemeler gizli savaşa neden oldu.

Bürokrasinin hedefinde ise KHK'nın düzenleyicisi durumunda bulunan Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ile Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal bulunuyor. Bürokrasideki şikayetlerin bakanlara oradan da Başbakan Tayyip Erdoğan'a iletildiği belirtildi. Düzenleme ile Türkiye'nin güvenliğinden sorumlu ve emrinde 100 binin üzerinde personel bulunan Emniyet Genel Müdürü ile emrinde 500 personel bulunan bir Genel Müdür aynı maaşı alacak.

Uzmanlar bu uygulamanın "eşit işe eşit maaş değil eşit unvana eşit maaş"uygulaması olduğunu bununda ciddi sıkıntıları beraberinde getireceğini ifade ettiler.

KHK YETKİSİ SEÇİMDEN ÖNCE ALINDI

Hükümetin, 12 Haziran seçimleri öncesinde Meclis'te aldığı Kanun Hükmünde Kararname yetkisinin süresinin dolmasına karşılık getirilen bazı düzenlemeler tam anlamıyla bürokraside gizli savaşa dönüştü. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 12 Haziran seçimleri öncesinde önce bakanlıkların sayısı ve yapısını düzenleme amacıyla 6 Nisan 2011 tarihinde aldığı 6 aylık yetki yasası ile önce seçimler sonrasında bakanlıkların yapısı düzenlendi.

KHK'LAR GENİŞLETİLDİ

Bakanlıkların sayısı ve yapısını düzenleyen KHK'lar çerçevesinde yapılan değişikliklerin sorun oluşturması nedeniyle bu defa da bunları düzenlemek için yeni KHK'lar çıkarıldığı belirtildi. Bu çerçevede Ekonomi Bakanlığı ile ilgili KHK'daki sorunları gidermek için 5, Çevre ve Şehircilik; Kalkınma ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile ilgili KHK'daki sorunları gidermek için 3, Orman ve Su İşleri; Gıda, Tarım ve Hayvancılık; Gençlik ve Spor ile Avrupa Birliği Bakanlığı ile ilgili KHK'daki sorunları gidermek için 2 yeni KHK daha çıkarıldı.

"EŞİT İŞE Mİ, EŞİT UNVANA MI EŞİT MAAŞ ?"

Ancak bürokraside "15 Ocak krizi" olarak tanımlanan ve maaşlara yeni ayar getiren düzenleme 666 sayılı KHK. "eşit işe eşit ücret" sloganıyla çıkarılan KHK'nın "eşit unvana eşit ücret" sistemini getirmesi krizin fitilini ateşledi. Bu düzenleme ile tüm Genel Müdürler'ün aynı maaşı alacak. Yani emrinde 100 binin üzerinde personel olan Emniyet Genel Müdürü ile yine emrinde 500 personel bulunan bir genel müdür aynı maaşı alacak.

Uzmanlar şunları ifade ettiler : "KHK'daki düzenleme "eşit işe eşit ücret" değildir. Şayet KHK iddia edildiği gibi "eşit işe eşit ücret" sistemini getirmiş olsaydı Emniyet Genel Müdürüne Jandarma Genel Komutanına ödenmesi gereken ücretin ödenmesi gerekirdi. Ancak böyle bir durum yok KHK'da. Dolayısıyla da 666 sayılı KHK lanse edildiği gibi olmayan bir düzenleme."

İKİ FARKLI SİSTEM ORTAYA ÇIKACAK

15 Ocak 2012 tarihinden itibaren devlet memurlarının bir kısmı, eskiden de olduğu gibi, ekgösterge, taban aylığı, özel hizmet tazminatı, makam tazminatı gibi ödeme unsurları üzerinden maaşlarını almaya devam edecek.

Devlet memurlarının bir kısmı ise, yeni sisteme tabi olacak ve maaşları iki unsurdan (ücret göstergesi ve tazminat göstergesi) oluşacak. Yeni uygulama aynı birimde aynı unvanla çalışan devlet memurlarına yönelik iki farklı maaş sisteminin de ortaya çıkmasına yol açacak. neğin birinci derecedeki bir başbakanlık müfettişi şu an itibariyle ortalama 4.300 TL maaş almaktadır.

Oysa 15 Ocak 2012'den sonra birinci dereceli başbakanlık müfettişi kadrosuna atanan bir kişi ise ortalama 3.800 TL (2011 yılı maaş katsayılarına göre) civarında maaş alacak. Bir başka ifadeyle, 15 Ocak 2012'den önce başbakanlık müfettişi olmuş bir kişi için, 375 sayılı KHK'nın ek madde 10'una göre hesaplama yapılmayacak ve mevcut maaşı ödenmeye devam olunacak.

Bu durumda, aynı birimde görev yapan ve aynı işi yapan fakat farklı maaş düzeyine sahip müfettişler ortaya çıkacak. Tüm bu sıkıntılar nedeniyle geçen hafta içinde Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu'nda (BBDK) 3 uzmanın istifa ederek Adalet Bakanlığı'na sözleşmeli olarak geçtiği belirtildi.

Yeni sisteme eleştiriler

-Devlet maaş sistemi oldukça karmaşık hale getirildi. Yeni düzenleme ile kamu kurumlarının maaş ödemelerinde sıkıntıya neden olacak

-Zamanla daha yüksek vergi dilimlerine girileceğinden, yılın başında nispeten yüksek maaş alınacak, yılın ikinci yarısından itibaren ise maaşlar ciddi şekilde düşecek.

-Aynı birimde aynı unvanla aynı işi yapan fakat farklı maaş sistemi ve düzeyine tabi kamu personeli ortaya çıkacak. Bu durum özellikle üst kurullarda yoğun bir şekilde hissedilecek bu da yeni tartışmaları beraberinde getirecek.


skanik
Genel Müdür
13 Ocak 2012 14:38

Ahmet Değirmen yorumu

programcı ve çözümleyicilerin th sınıfına geçmesini isteyenlerin öncüleri olarak neden "cumhurbaşkanına sorun" anketine bu sorunumuzu yazmıyorsunuz.http://cbsorun.tccb.gov.tr/sorular


muratuzun79
Aday Memur
14 Ocak 2012 18:19

Malesef yeni soru alımı kapalı.


skanik
Genel Müdür
16 Ocak 2012 09:53

Yusuf Suat Şenyurt Kesinlikle emsaldir. Yazılacak yazılarda bunu emsal gösterip buradan buradan bastırmak lazım. Bu herşeyin daha da kolaylaşmasını sağlayacaktır bence.

Gökhan Bolat inş yakın zamanda bütün kurumlarda THS sınıfına geçerde hak ettiği değeri birazcık olsun alır

Ramazan Mutlu Gördüm, Kütüphaneci, arşivci gibi kadrolarla beraber Programcı THS de görünüyor. Bu bence iyi bir haber, biz bu THS'yi eninde sonunda alacağız arkadaşlar.

Alper Cengiz Danıştay dava açılıp emsal gösterilmesi lazım.Arkadaşlar yavaş yavaş yaklaşıyoruz amacımıza şimdiden herkese hayırlı olsun

Ramazan Mutlu Meclis başkanlığının kadroları İstisnai Kadrolar diye geçiyor ama nasıl ifade edilirse edilsin bu ünvan orada THS sınıfına alınmışsa bu bize öyle ya da böyle yarayacaktır.

Bu arada Özgür bey sizin yazı hala Müsteşardan çıkmadı mı?

Özgür Tevfik Nizam Yazı ile ilgili sözleşmeden kadroya geçerken maaş yönünden mağdur olanlarla ilgili bir çalışma yapın ben Efkan Ala ile bununla ilgili görüşeceğim demiş Müsteşarımız, ben Başkanla konuşup bizim tek isteğimizin THS olduğunu belirttim. Diğer kadrolarla beraber olursa iş karışacak çünkü. Başkan tamam o zaman deyip ben bugun imzalatırım bunu dedi, inşallah bu hafta içi çıksın artık


skanik
Genel Müdür
16 Ocak 2012 12:00

Hakan Gider

Dernek konusu kalıcı iyileştirmeler için ve sürekli dayanışmayı korumak için en kilit araç, yıllar sonra pişman olmayalım şu zaman iyi bir fırsat geçmişti yapmamıştık diye, bundan iyi bir zaman olmaz, söz uçar yazı kalır, kişiler gider kurumlar kalır..şubat başında daha organize bir şekilde faaliyetlerimizi başlatalım..


n.kerem
Şube Müdürü
16 Ocak 2012 12:06

Daha önce burada yazıldı mı bilmiyorum, belki yazılmıştır ama yine de bilgi geçeyim. Geçen hafta yayımlanan TCDD ve Bağlı Ortaklıklar Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Yönetmeliği'nde önceden İdari Hizmetler'in 7. maddesinde yer alan Programcı ünvanı kaldırılmış. Yeni yönetmelikle Programcı direkt yazmıyor Bilgi İşlem Grubu altında Programcı (Uzman Programcı) yazıyor. Parantez içindeki sanırım detaylandırmak için yazılmış. Ünvanlarda yazan tek programcı bu. En azından bu yönetmelik Programcı ünvanının İdari Hizmetler'den çıkarılıp ara bir hizmete alındığının göstergesi oluyor. Zaten son ek ödemelerdeki artışla bu yönde bir gelişme olmuştu. Tabi hala Teknik Hizmetler'in altında yer alıyor.


skanik
Genel Müdür
17 Ocak 2012 17:02

Ahmet Değirmen YORUMU

binlerce kişi cumhurbaşkanına soru sormuş ama programcı ve çözümleyicilerin th sınıfına geçmesini isteyenlerden bir tek kişi bile bu kunu ile ilgili bir soru yazmamış.herkes elma piş ağzıma düş beklemesinde. cbsorun.tccb.gov.tr


chakalnetworker
Kapalı
17 Ocak 2012 19:34

sorsakta yayınlanmıyorki


skanik
Genel Müdür
18 Ocak 2012 14:04

Caglar Demirtas

Arkadaşlar aramızda TBD üyesi olanlar kimler, TBD içinde kamu bilişim personeli olarak çalışma grubu oluşturup sesimizi duyurmak, sorunları ve cozumleri irdeleme, projeler üretme üzerine çalışmalar yapmak konusunda düşünceleriniz nelerdir. Faydalaları olabilir diye düşünüyorum siz ne dersiniz?


ademolananlar
Aday Memur
19 Ocak 2012 12:49

guncel

Toplam 6996 mesaj
«8910111213141516171819»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi