Editörler : crops35

mdenizli
Daire Başkanı
26 Ekim 2011 20:46

ben varım kardeş gih deyim ve aslen ziraat mühendisiyim. senin durumuna uyuyormuyum. ben tarım bakanlığına memur olarak geçmek için müracat ettim orada da ünvan değişikliği sınavına gireceğim. senin durumuna uyar mı bilmem ama benim ki bu anladın mı?


Driver-2011
Kapalı
27 Ekim 2011 18:53

mdenizli hocam, sizin mühendisliğe geçmenizde bir problem yok. Çünkü TH sınıfında mühendis kadrosu bulunmaktadır. Fakat benim durumumda sıkıntı var. Çünkü ben teknik öğretmenim aynı zamanda bende teknisyenlik ve teknikerlik diplomaları da var. Ancak TH sınıfında bilindiği üzere teknik öğretmen kadrosu bulunmamaktadır. Bende tekniker veya teknisyen kadrolarına başvurmak istiyorum(ünvan değişikliği sınavına girerek..). Ancak kurumum son öğrenim düzeyim lisans olduğu için tekniker veya teknisyen kadrolarına geçmem de sıkıntı yapıyor. Benim durumum işte böyle. Şimdi benim durumumda bulunan emsal aramaktayım. Bana yardımcı olabilecek birisi var mı acaba?

NOT: GİH sınıfında şoför kadrosunda çalışmaktayım.


YUSUF YILDIRIM
Müsteşar
28 Ekim 2011 08:19

Sayın Driver:

http://www.yok.gov.tr/content/view/443/183/lang,tr/

Yukardaki adreste bulabileceğiniz üniversitelerin ünvan değişikliği yönetmeliğinde Tekniker kadrosuna atanmak için istenen özel şart aşağıda belirtildiği gibidir:

"i) (Değişik:RG-30/6/2011-27980) Sağlık Teknikeri, Odyometri Teknikeri, Tıbbi Teknolog, Tekniker, Teknik Ressam, Grafiker, Restoratör kadrolarına atanabilmek için;

1) İki veya üç yıl süreli mesleki veya teknik yüksek öğrenim mezunu olmak,"

Tabi bir de ünvan değişikliği sınavında başarılı olmak var:

"Madde 9 ? Unvan değişikliğine tabi kadrolara atanabilmek için;

a) (Mülga:RG-30/6/2011-27980)

b) Unvan değişikliği sınavında başarılı olmak,

şarttır. "

bu genel şart. Önceki belirttiğim ise tekniker için özel şarttı. Yönetmelikte başka bir kısıtlama yapılmamış. Üst öğrenimliler giremez diye bir düzenleme yok.

Dolayısıyla siz emsal aramayı bırakın. Kurumunuzun size uygun ünvan değişikliği sınavı açmasını bekleyin. Açınca da başvurun. Belirttiğiniz nedenle reddedilirse mahkemeye gidip hakkınızı arayın.


ayberk33
Daire Başkanı
28 Ekim 2011 10:36

bende hem teknisyenlik hemde teknikerlik var ikisinede başvurabilirim sanırım


Driver-2011
Kapalı
28 Ekim 2011 19:09

Tamam YUSUF YILDIRIM, hocam. Eğer kurumum sorun çıkartmaya devam ederse bende yargıya başvururum. Bilgilerin için sana çok teşekkür ederim.


olcay_caner
Aday Memur
02 Kasım 2011 11:38

mdenizli kardeş bende matematikçiyim ama içişlerinde vhki olarak çalışıyorum ve th geçmek istiyorum.karayolları dsi falan matematikçi alıyo ama nası yapıcagımı bilmiyorum yardımcı olursan cok sevinirim.vhki olarak geçip ünvan değişikliği sınavına mı girmem lazım tekrar kpssye mi girmem lazım?yoksa direkt matematikçi olarak geçebilirmiyim


Driver-2011
Kapalı
19 Kasım 2011 15:03

güncel...


mdenizli
Daire Başkanı
19 Kasım 2011 23:24

olcay_caner kardeşim ya kpss ile atanırsın ya da sıradan vhki kadrosu ile kurumlararası geçer ünvan değişikliği sınavı ile matematikçi olarak th ye geçiş yapabilirsin başka yolu yok şu an.hangi kurumda en çok matematikçi çalışıyor ve ünvan değişikliği sınavında kadro açılıyor bunu takip et başka yolu yok bence.

dava sonuçları da gelsin belki o zaman başka yolu da olabilir.


sniiper_82
Aday Memur
20 Kasım 2011 16:44

gih şoför kadrosunda memur olarak çalışmaktayım yeni kpss puanı ile ths teknisyen kadrolarına tercih yapsam ve atanmam sonucunda nasıl bir yol takip etmem gerekiyor muvafakat mı gerekli oksa mahkeme yolu ilemi sonuc elde ederim yardımcı olursanız sevinirim


pmupmupmu
Memur
21 Kasım 2011 15:43

arkadaşlar bende th de çalışıyorum 2 yıllık myo mezunuyudum.sağlık bakanlığında.şimdi işletme fakültesi bitirdim.bende gih ne gecmek istiyorum.şube müdürlüğü sınavlarına kaltılabilmek için.maaşım düşermi?


mhlevent
Aday Memur
22 Kasım 2011 09:43

Memurlukta sınflar arası gçişler "Ünvan değişikliği sınavı" sonucu, aynı sınıf içinde yükselme ise "Görevde Yükselme Sınavı" ile oluyor.

Artık bunun farklı bir yolu kalmadı. Bütün kurumlar "Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınavı Yönetmeliği" resmi gazetede yayınlayıp uyguluyorlar. Bende DSİ Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışıyorum, bide sınav yapıldı bende VHKİ yim teknikerlik için sınava girdim. Nasipse kadro almayı hakettim.


bircan-5
Şef
22 Kasım 2011 10:12

sayın mhleventa kaç puan aldınız ve sizce bir daha sınav olur mu

örneğin 2-3 sene sonra hangi bölgede çalışıyorsunuz bir de taşra birimler için sıralamyı kaç puanla kapatacağını söylemişsiniz acaba genel müdürlük için sıralama kaç puanla kapttı şimdiden teşekkürler


hacı naber ya 553
Genel Müdür
23 Kasım 2011 19:02

ocakta gih memurlarına yapılacak zamla tekniker maaşlarına yakın para alınacak. teknikerlere de maaş yerine kol saati verildiği için maaşlar hemen hemen eşitlenecek. boşuna teknik hizmet yükünü çekmeye gerek yok.

gih ten devam.


mazice
Memur
28 Kasım 2011 23:10

Sakın geçme hiç tavsiye etmem. Son çıkarılan 666 Sayılı KHK. ile hem maaşın düşer hem de yapılan iş ve sorumluluk itibariyle pişman olursun.Çok çalışıp,ezilip,az maaş almak istiyorsan o başka.


Driver-2011
Kapalı
15 Ocak 2012 13:04

güncel...


Driver-2011
Kapalı
28 Ocak 2012 20:01

GÜNCEL...


Driver-2011
Kapalı
30 Ocak 2012 16:57

GİH sınıfında çalışan ve öğrenim düzeyi lisans olan teknisyen, tekniker ve teknik öğretmen arkadaşlar. Gün geçtikçe sayımız artıyor ancak biz kamuda gerçek kadromuzda çalışamıyoruz.

Bunun elbette bir çözümü var: O çözümde, Ünvan Değişikliği Sınavına girerek teknisyen veya tekniker kadrolarına atanmaktır(Malesef TH sınıfında Teknik Öğretmen kadrosu bulunmadığı için o kadroya MEB'nın kurumlar arası geçişle atanabiliyoruz yani Ünvan Değişikli Sınavı da bir fayda vermiyor).

Her neyse biz teknisyen veya tekniker de olsak Teknik Öğretmen olduğumuz için en azından maddi açıdan ek ders hariç Teknik Öğretmen maaşından faydalanabiliriz.

Ancak herkes benim yaşadığım üst ve son öğrenim şartı problemini yaşayabilir. Bilginiz olsun. Yani bu ne demek neymiş efendim TH sınıfında Teknik Öğretmen kadrosu bulunmadığı için ve son öğrenim düzeyim lisans olduğu için teknisyen veya tekniker kadrolarına atanamazmışım. Benim çalıştığım kurumun Personel Daire Başkanlığı böyle diyor.

Arkadaşlar bu duruma bir çözüm bulmalıyız ve o çözümde Ünvan Değişikliği Sınavında üst ve son öğrenim düzeyi altında bulunan teknisyenlik veya teknikerlik kadrolarına atanabilmek için üst ve son öğrenim şartının kaldırılmasıdır.

Sizlerin çalıştığı kurumları bilemiyorum ama benim çalıştığım kurumun yetkili mercileri bana Ünvan Değişikliği Sınavı'na giremezsin diyor.

Eminim ki bizim durumumuzda olan onlarca Teknik Öğretmen arkadaş bulunmaktadır. En azından bizim durumumuzda olan teknik öğretmen arkadaşlar kendi çalıştıkları kurumlarda Ü.D.S'na girebiliyorlarsa bu sınava giremeyen benim gibi arkadaşlara emsal olabilirler. Tabi kamuda emsal deyip geçmeyin çok işe yarıyor. En azından yargı kararlarıyla benim gibi teknik öğretmen arkadaşlar bu Ü.D.S'ye girebilirler.

Not-1: Çalıştığım kurum bir Üniversitedir.

Not-2: Esas mesleğim Otomotiv Öğretmenliğidir. Ayrıca bende teknisyenlik ve teknikerlik diplomaları da bulunmaktadır. Şu an GİH sınıfı şoför kadrosunda çalışmaktayım.


Driver-2011
Kapalı
30 Ocak 2012 17:20

Ayrıca bu yazdıklarımın hepsi SADECE teknik öğretmen olan arkadaşları ilgilendirmiyor. Herhangi bir arkadaşımız teknik öğretmenlik olmayan bir lisans programını bitirmiştir. Ancak kendisinde teknisyenlik veya teknikerlik diploması da olabilir. Bu durumda da kurumlar son ve üst öğrenim düzeyini bahane göstererek lisans öğreniminin altında yer alan öğrenim düzeylerinin geçersiz sayılabileceğini söyleyebilirler.

Bir önceki yazımda teknik öğretmen arkadaşlardan çok bahsettim. Bu yüzden bu yazıyı yazma gereğini hissettim.

Özetle arkadaşlar öğrenim düzeyimiz lisans diye ve aynı zamanda lisans programımız TH sınıfında yer almıyor diye UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVINA girmemiz engellenmemelidir. Bu durumda birbirimize destek olalım.


ahgull
Aday Memur
31 Ocak 2012 21:28

bende tsk'DA GİHS'dan VHKİ olarak çalışıyorum. yeni dilekçe gönderdim bakalım mart ayının sonunda bekliyorum cevabı. hayırlısı bende tekniker dipoloması var böyle geçen varmı acaba tsk'da ths'YE ACABA


Driver-2011
Kapalı
04 Şubat 2012 21:49

G

Ü

N

C

E

L

Toplam 50 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi