Editörler : E.Kayı Han

yenikatip
Aday Memur
01 Mart 2012 20:43

Allah ıslah etsin, ben de meslekte yaklaşık 10 ayım oldu, ben sabır ediyorum ama sabrım taştığı zaman mobbing davamı açacağım, bimerden tutun da hsyk'ya kadar her yere çektiğim tüm sıkıntıları anlatacağım ve bunu da burada paylaşacağım, katipmiyiz adamların stres topumuyuz anlamadım gitti. Toprağın altı da var, öldükleri zaman zannediyorlar ki kralların yanına defnedilecekler, ya bir memurun, ya bir kapıcının yanına gömüleceksiniz, milyarlarca canlı içerisinden bir canlısınız kendinizi bu kadar büyük görmeniz neden, siz olmasanız ne fark eder bir eksik bir fazla...


elaz23
Aday Memur
01 Mart 2012 20:58

Kardeşim geçmiş olsun felan değil, asıl onlara geçmiş olsun sen sonuna kadar devam et yeter artık bu hakimlerin ve savcıların yaptıkları, sonuna kadar hakkını savun hsyk ya başvur, ne kaybedeceksin


elaz23
Aday Memur
01 Mart 2012 21:12

Antalya adliyesindede bir savcı otoparkta burası benim yerim diyerek oraya park eden zabıt katibinin arabasının arkasına koymuş, zabıt katibi akşam çıkışta anonslar ettirmiş ama inatcı savcı gelmemiş sonra zabıt katibi ileri geri manevralarla arabasını çıkarmış gitmiş savcı nasıl çıkar bu adam diyerek cezalandıramadığı için benim arabamda çizik var zabıt katibi çizmiş diye şikayetçi olmuş, aynı gün zabıt katibi ifadeye çağırılmış parmak izleri alınmış üzerindeki bütün anahtarları alınmış arabası incelenmeye alınmış hatta kan örnekleri ible istenmiş ama zabıt katibi tepkisini göstermiş sonunda yeter artık diyerek ve suç olduğu için kimse almaya cesaret edememiş, ardından kriminal raporuna göre alınan bütün herşey tertemiz çıkmış zabıt katibi ile alakası olmadığı anlaşılmış ancak başka bir soruşturma savcısı kuvvetli şüphe var iddiası ile dava açmış duruşma günü bekleniyormuş, işin komik tarafı zabıt katibide savcılıkta çalışıyor ve mala zarar vermenin ne olduğunu çok iyi bilen birisi, çizecek olsa göz göre göre arabasının orada olduğunu bile bile niye çizsin, yada niye anons ettirdikten sonra çizsin, üstelik çıkmış gitmiş oradan, mahsur kalsa bile yapmaz hiçbir zabıt katibi. ayrıca otoparktaki yerlerde hiçbir kişiye ayrılmış değilken herkesin heryere park etmesinde sorun yokken böyle bir olay yaşanmış. sorarım size böyle bir kurumda daha nekadar çalışılır. bir savcı bu duruma kendini nasıl düşürür. bu bahsettiğim zabıt katibi ise mahkeme sonucuna göre gerekli yerlere başvuruda bulunacakmış.


Camanchi
Kapalı
01 Mart 2012 22:18

HSYK sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderilmek üzere .... Komisyonu Başkanlığı'na dilekçeni sun. Her vatandaşın olduğu gibi senin de dilekçe hakkın saklıdır.


hakan2012
Aday Memur
01 Mart 2012 22:37

şikayet edersen yerini değiştirirler ve sana dokunurken daha dikkatli olurlar.


bozkır06
Aday Memur
02 Mart 2012 17:22

mobbing...


csrn
Şef
02 Mart 2012 17:38

Kardeş;

Hakim, savcıyla uğraşılmaz;

Her zaman hak adalet tecelli etmez;

Sen haklı olsanda, bazı zamanlar haksız duruma düşersin.

Yıpratılırsın...

Hele karşındaki kendini bir halt zanneden savcının birisiyse..

;

En iyisi, uyarımı alıyorsun;

al;

Kınamamı alıyorsun;

al;

Ama karşı davaymış;

hsyk'mış uğraşma;

;

Onun yerine, denk getirdiğin bir zaman;

yüzüne karşı ana-avrat söv;

belki biraz rahatlarsın...


deruco
Şef
02 Mart 2012 17:43

arkadaslar ben adlıyede fılan degılım ama gecen haberlerı dınledım bundan sonra hakım kararı aihm de haksız gorulurse terfısı durdurulacakmıs..bence ugradıgınız haksızlık eger burada cozulmesse aihm basvurun terfı haklarını elınden alın akılları baslarına gelsınler..ınsanlar sırf makamlarından oturu saygı duyuyorsa o gelıp gecıcı bır saygıdır


EntelektüelTürk
Şube Müdürü
02 Mart 2012 17:51

Ya arkadaşlar bu sitede ne kadar çok klavye kahramanı var, acayip şaşırdım...

02 Mart 2012 23:12

Arkadaşlar hiçbir hakim-savcı "beni azarlıyorsunuz" diyen katibine soruşturma açamaz, açtıysa da disiplin cezası veremez, verirse de hukuka aykırı olur, dava açılırsa da idari yargıda bozulur. Ancak objektif yorum yapabilmek için tek taraflı bilgiler yeterli değildir. Konuşmanın başında ve sonunda neler geçti bilmemiz gerekir. Ancak benim merak ettiğim hakim-savcılar burada yazıldığı kadar kötü insanlar mı? (her meslek içinde makamını dolduramayan bazı insanlar çıkabilir) Yapılan yorumlar çok ciddi, hatta bir kısmı suç teşkil eden yorumlardır. Sanırım yorum yapan arkadaşların birçoğu memur insanlardan oluşuyor. Yorum yapılırken daha dikkatli ve seviyeli olunursa hem sitenin hem yorumcuların fikirlerinin değerini arttıracaktır diye düşünüyorum. Soruşturmacı savcıyı şikayet Başvurusu konusunda amir silsilesini atlayarak yazılı veya elektronik başvuru yapmak disiplin cezasını gerektirir bir eylemdir. Başsavcılık kanalıyla HSYK'ya başvuru yapmanız daha uygun olur diye düşünüyorum. Ancak karşınızdaki muhatabınız bundan hoşlanmayacağı için takdirleri size bırakıyorum.


Tek Yol İslam
Kapalı
02 Mart 2012 23:13

Her sistemin temelini insan oluşturur. İnsanda başlar insanda biter her şey. Eğer insan isterse var-olmayan sistemi bile mükemmel kılabilir, ve gene aynı insan mükemmel bir sistemi bile kirletebilir.

Evet, kanunlarımız eski, yenilenmesi gerekiyor, fakat asıl sorun bu kanunları Türk Milleti adına kullanan kişilerden ileri geliyor. Genelleme yapmak yanlış tabi ki fakat şuda bir gerçek ki bulunduğu konumu haketmeyen o kadar insan varki...

Meclis,adliye,hastane,üniversite her kurumda...


incedemiroğlu
Yasaklı
03 Mart 2012 00:08

İnsan, insan olmayınca empati duygusu egosuna yenik düşünce öyle oluyor. Allah kolaylık versin ben olsam. Başıma ne gelecekse gelsin bir ara güzelce küfreden sonra inkar ederdim. Baktım işi büyütüyor. sonra girer tehdit ederdim. Sonra yapmadım derdim. Baktım yine olmuyor. Sessiz bir köşeye çekerdim ama gaza gelme. Benim kafa bozuk.


mertali007
Şube Müdürü
03 Mart 2012 01:51

Kanun yollarında tüm haklarınızı kullanın kesinlikle çekinmeyin çünkü hakkınızı aramamak kendinize yapacağınız en büyük haksızlıktır.


sefercan
Genel Müdür
03 Mart 2012 10:04

müdürler alttaki personeli köle gibi kullanıyorlar çukurova üniversitesinde ben de böyle şeylerle karşılaşıyorum bende onlara hakkımı helal etmiyorum sanki bizim maaşımızı müdürler ödüyor sanki bizi işe onlar aldı


BASAR21
Aday Memur
03 Mart 2012 11:28

ADALET BAKANLIĞI bu kurumda 9 aydır çalışıyorum. Hem öğrenciyim hem çalışıyorum. Ayda 160 yerine 188 saat çalışıyorum kimin umrunda? Tam 3 kez soruşturma açıldı hakkımda sağlam savunmalarım nedeniyle geri adım attılar biri hariç onda kınama verdiler? Sebebi oldukça komik. Ben ikinci müdürden diğer teknısyen arkadaşla yer değişikliği yapmak istediğimi söyledim tabii ki kendi aranızda halledin burası boş kalmasın yeter dedi. Biz de arkadaşla yer değişikliği yaptık iki nöbet.1.ci müdür nasıl benim haberim olmadan diye başlayınca sözlere.olan oldu soruşturma sonuç:kınama. Hemen idare mahkemesine başvurdum.Yok böyle çağ dışı uygulamalar ile yönetilen başka bır kurum. Cezaevi mi?Çağın

gereklerine,insan psikolojisine,personel itibarına dikkat etmeyen geri kalmış kurumlarımız. Savcı mahkumla iki saat muhabbet eder amma personel ile bir dak.dahi konuşmaz dahi konuşsa yüzüne bakmaz. Ben bana açılan ve açılacak butün soruşturmaları hukuki cerceve de yargıya tasımaya devam edeceğim. Bakalım kim haklı? Bu arada calıştığım kurumda ilk kez ben dava açtım verilen kararlara.

Neden mi? Personel,yönetimin verdiği her karara boyun eğmeyi içselleştirmiş durumda. Yanlış da olsa aman tutanak tutulursa hakkım da deyip,yanlış da olsa yönetimin dayatmalarını kabulleniyor,istekleriniyapıyor yapacak durumdalar maalesef. Sakın savcı diye verilen haksız kararlara karşı susmayın. Hukuki çerceve de hakkınızı sonuna kadar arayın. Haklıysanız gerçekten bu gün yüzüne çıkacaktır. Sevgilerimler.

03 Mart 2012 12:32

Eskiden askerler vardı şimdi ise bunların kıçı kalktı. Ak partiden isteğim herkesin sınırını, sorumluluğunu ve görevlerini bildirmesi. Adam savcı diye herkesi tutup içeri atamaz. Ama Türkiyede kanunlar çok ağır, devlet memurları kanunu çok ağır. Amirine karşı nezaketsiz davranmak büyük bir suçtur. İyide bu nezaketin ölçüsü ne böyle kesin çizgileri olmayan hissi davranışlarla kimseye ceza verilmemeli.


13hayalet13
Memur
03 Mart 2012 14:39

elaz23 kardeş ben de aynen senin gibi düşünüyorum. HSYK şikayet te bulundum Başsavcılık aracılığı ile. Savcıya HSYK dan şikayet bürosundan sarı bir zarf geldi. tabi okuma fırsatım olmadı. direk ismine geldiği için. fakat şikayetimi yapalı hemen hemen 3 ay oldu. soruşturma açıldımı açılmadı mı.müfettiş gelicek mi gelmiyecek mi bir bilgim yok. acaba şikayet dilekçemin akıbetini HSYK dan sorabilirmiyim.bu konu hakkında bir bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim arkadaşlar. ben sonuna kadar hakkımı savunacam ya savcı ceza alacak ya da ben.


mehmet011
Aday Memur
03 Mart 2012 15:34

Arkadaşlar bir haksızlığa uğradıysanız adabına uygun bir şekilde kanunla,tüzükle,yönetmeliklerle bildirilen haklarınızı sonuna kadar kullanabilirsiniz. Bunda bir sıkıntı yok.

Ben de bir zabıt katibiyim. Çalıştığım amirimden memnunum. Dört dörtlük bir insan da bulmak çok zor.

Gelelim asıl meseleye insanlar hakkında yorum yaparken bazıları diyelim lütfen. Herkesi aynı kefeye koymak büyük haksızlıktır. hakkımızı ararken haksız duruma düşmeyelim. Bu gibi konularda hassas olmalı; yazdıklarımıza, söylediklerimize dikkat etmeliyiz.

Ben size bugün yaşadığım bir olayı anlatayım. Adalet personeline verilen kent kart ya da biletler var. Bizde kent kart var tabi. Beş yıldır memurum. Beş yıllık zamanda bu kent kartı ya da bileti kullanma sayım 30'u geçmez. Çünkü büyükşehir otobüslerinden ve metrodan başka yerde kullanamıyoruz. ya otobüs saati denk gelmez ya da bizim gideceğimiz yöne gitmez. Bana verilen bu yol yardımı boşa gitmiştir beş yıldır. Bu gün ailemden birinin işi vardı metroda kullandı. Büyükşehir belediyesinin görevlisi kartıma el koymuş. Gittim tabi. Nasıl el koyarsınız, bakanlık bize bu kartı vermiş, ailem kullanmayacaksa ben kullanmayacaksam neye yarar boşa mı gitsin dedim. Adamın bana cevabı "biz siz kullanın diye verdik, bu işletmenin kuralları var dedi. Göster dedim o kuralları gösteremedi. Bir de adama bakın kendi lütfu imiş gibi konuşuyor. Geçmiş zamanda da yeğenim dersaneye gidiyordu günde iki biniş hakkımız vardı boşa gitmesin diye ona verdim kullansın diye şoförün yeğenime cevabı "bu yaptığın sahtekarlığa girer" demiş. Fıkra gibi değil mi? Ama maalesef gerçek. Şoför, Cumhuriyet Savcısı ve Hakim gibi konuşabiliyor, büyükşehir belediyesinin bilmem ne özel şirketinin elemanı suç unsuru gibi biletime el koyabiliyor. Ne güzel dünya. canım çok sıkıldı ama ülkemizin gerçekleri. Aldığım karar "zaten benim işime yaramayan ailemin de kullanamadığı bu kartı yırtıp atmak." En azından bir daha can sıkıntısı olmaz.


hakan2012
Aday Memur
03 Mart 2012 21:01

arkaşlar allah size kolaylık versin, ben de buna benzer bir kurumda çalışıyorum, 33 yasındayım, ama sanki kendimi 63 yaşında gibi hissediyorum. allah sabır versin. sabredin baska bir sey diyemem.sabır en büyük erdemdir.


Derin_cukur
Memur
03 Mart 2012 21:24

ben hukukçu değilim ama insanların bazen iyi iletişim kuramadıklarında her iki tarafada acı çektiren bir olay yaşandığını düşündüm.. ne yani bir savcı " ya katip benim bazen acele işlerim oluyor, park ederken biraz duyarlı olabilirmisin" dese kendisi için "ne kibar bir insan" denmez mi?.. üniversite okurken matematik profösürü hocamız tahtada yazacak yerin olmadığını farketti.. gözlüğünün üstünden sınıfa baktı .. sınıf anlamadı o bakışı.. "yazdınız mı" dedi.. 2-3 kişi "yazdık" dedi.."neyse bugun tahtayı ben sileyim dedi"... belki birine dese sen sil diye , oda kalkmasa kötü bir durum olacak.. o cümlesinden sonra tahtayı silebilmek için yarış yaptık..

yani şunu demek istiyorum, insan olmak çok mu zor.. merhametli olmak çok mu zor.. yoksa günümüzde kanunlar çok iyi gerçek adaleti saglıyor o yüzden sorunlar hep yargıda mı çözülsün diyorsunuz?

ben de diyorum ki şu yargı artık nezaman kurtulacak " bu bana bunu dedi , bunu yazdı..vs" yakınmalarından..mizah çok azaldı demek ki artık devlet kurumlarında..

Toplam 112 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi