Editörler : Pangaea
08 Kasım 2011 12:38

Sizce inşaat müh mi harita mı hangisinin iş imkanı geleceği daha iyi yardmlarınızı bekliyorum ..

?


beyaz32
Memur
08 Kasım 2011 14:07

görüşünü belirtecek biri yok mu ?


spinster
Kapalı
08 Kasım 2011 14:19

inşaat


antiyas
Şef
10 Kasım 2011 15:12

valla harita mühendisliği diyorum. daha az mezun veriyor. ve artık harita hizmetlerinin olmadığı bir inşaat müh. imalatı yok. İnşaat verdiği mezun sayısı ile geleceği pek parlak değil diye düşünüyorum.


beyaz32
Memur
12 Kasım 2011 15:20

arkşlar 197 kişi bakmış ama cvp sadece 2 ltf deneyimli ve bilgisi olan arkşlar görüşlerini esirgemesin..


şişko_sipsiga
Aday Memur
13 Kasım 2011 09:32

forumlarda bu tür konular çok var o yüzden cevap verilmiyordur. bir şantiyede ortalama 20 inşaatçıya 1 haritacı düşer,bu çoğu zaman bu tekniker de olabilir. ama jeodezi mezunu çok az ve puanları düşük açıkta kalmazsın. bence senin hayattan ne beklediğin önemli, inşaat müh. lider mesleğidir. özelde olsun, devlette olsun özel durumlar dışında haritacıyı inşaatçıya şef, müdür yapmazlar.tüm mühendislikler içinde ben kendi adıma inşaat yazardım. haritacılar 4 senede mezun olup işe başlamışken ben okulu 6 yılda güç bela bitirirdim :) iyi iş bulacam diye 1 sene de iş arardım:) ama yine de inşaat :)) iyi inşaatçinun yüriyişi bile farklidur :)


atlas00
Memur
13 Kasım 2011 10:07

Tabiki inşaat.

Hem kpss ile alım çok hem özelde ihtiyaç çok.Benim çalıştığım şirkette inşaatcıların maaşları 4 ile 7 arasında değişiyor,başka hangi alanda bu kadar para verirler???


17Kasım
Kapalı
15 Kasım 2011 22:15

bir öğretmen olarak,

lise son sınıfta odtü,boğaziçi mezunu olmayan mühendis işsiz kalıyormuş klişesi ile sinek gibi eğitim fakültesine yapıştık. şimdi de hayatından bezmiş,kendini değersiz hisseden bir öğretmen tayfası olarak böyle forum köşelerinde az maaştan yakınıp duruyoruz.

inşaat okumak vardı...


antiyas
Şef
16 Kasım 2011 08:26

sen kendini değerli kılmadıktan sonra, hele hele öğretmenlik gibi kutsal bir mesleği para yüzünden karalıyorsan, bir inşaat mühendisi olarak diyorum ki, iyi ki meslektaşım olmamışsın.


17Kasım
Kapalı
16 Kasım 2011 19:28

1550 tl maaş ile ne kutsalı daha?. sen sırf para için diyorsun ama kim para için çalışmıyor ki?

öğretmenlerin Türkiye de başına gelenleri duymuyor gibi ezbere konuşmayalım. sana değer verilmiyorsa,sen nasıl kendini değerli kılacaksın?


gNeLL
Aday Memur
18 Kasım 2011 09:11

kamu alımlarında sayıdan ziyade mezun/alım oranına bak.

birde bir arkadaş inşaat sektöründe çalışmış 20 inşaat mühendisine 1 harita müh düşer demiş. dünyayı sadece kendi penceresinden görüyor galiba.

benim özel sektörde çalıştığım firmada 30harita mühendisine 1 tane inş.müh. düşmüyordu mesela çünkü benim işimi yapmam için inşaat mühendisine ihtiyacım yok ama inşaatcı harita olmadan yapamıyor işini. şap bile dökemiyor. diğer tüm mesleklerde böyle bu.

liderlik demişken ben karayollarında çalışıyorum inşaatcıların daha yoğun olduğu bir kurum olmasına rağmen etüd proje kamulaştırma baş mühendisleri ve şube müdürleri harita mühendisi, köprüler yapım baş mühendisleri inşaatcı, çed şube müdürü çevre mühendisi, makinalar makinacı.

dünya sizin içinde yaşadığınızdan daha büyük siz mühendissiniz, çobanın dünyayı sadece köyünün tarlası ve dağından ibaret sanması gibi gaflete düşmeyin pek sevgili ufku açık mühendis kardeşlerim.


antiyas
Şef
18 Kasım 2011 09:54

gnell dostum,

O arkadaşın yazmış olduklarına bir inşaat mühendisi olarak güldüm geçtim. Ve doğru artık harita mühendisliği tr de gelmesi gereken yere geliyor. siz olmadan şap dökeriz ama dökmüyoruz. Neden dersen doğrusu bu. Bütün ölçüm işlerini artık şantiyelerde harita ekibi yapıyor. Ölçüsünde, kotunda düzgün imalatlar yapılıyorsa bunlar sizin sayenizde. Ama diğer yandan inşaat mühendisi ya da bir mimarın da işini burada anlatmam komik olur. Bizler mühendisiz. Ve bu bir ekip çalışmasıdır. Cehaletini giderememiş kaba tabirle havası daha alınmamış çok miktarda genç mühendis arkadaşlarımız var. Zaman denilen süreçte onlar da evrilecek ve gerçek birer mühendis olma yolunda adım atacaklar. (aşırı iyimser oldum galiba) Bu gruba lütfen sizde dahil olmayın ve genelleme yapmayın.


gNeLL
Aday Memur
18 Kasım 2011 10:11

antiyas

teşekkür ederim daha iyi ifade etmişsin eline sağlık.


enderfaz
Aday Memur
18 Kasım 2011 12:22

Bayansan İnşaat ; Erkeksen Harita Mühendisi :)

Biraz polemik olsun diye yazdım..ama haklılık payı var...


beyaz32
Memur
19 Kasım 2011 17:25

cvp veren arkadaşlara teşekkür ederim...görüşünü belirmek isteyen başka arkşlar varsa memnun olurum :)


beyaz32
Memur
08 Ocak 2012 19:28

tecrübelerini paylaşacak başka arkadaşar varsa m.olurum ..


alper3460
Şef
09 Ocak 2012 09:24

haritacılar piyasada daha fazla maaşa çalışıyorlar, ayrıca bir haritacı rahatlıkla mezun olup bürosunu açabilirken, inşaatçı kolay kolay açamaz, yılda 3-4 statik projeyle geçinmeye çalışırken, haritacıların yaptığı işin haddi hesabı yok, aynı inşaata en az 3 kez kazık çakmaya gidiyorlar, hepsindede para kazanıyorlar. ifrazı var, tevhidi var, kamulaştırma işleri var, yola terki var, haritacılık mesleği inşaata en az 50 basar. ben inşaat mühendisiyim, kuzenim harita mühendisi ordan biliyorum. inşaat şu an altın çağında ama eskiden böyle değildi. şu an inşaatçıların durumu sizi yanıltmasın, normalde çok daha kötüydü.


MFA003
Daire Başkanı
27 Ocak 2012 11:12

BELEDİYELERDE SÖZLEŞMELİ ÇALIŞAN BİNLERCE SÖZLEŞMELİ MÜHENDİS VAR..BUNLARA KADRO VERİLMESİ İÇİN ÇALIŞMA YAPILIYOR.

BU ÇALIŞAN ARKADAŞLARIN %99,9 U KENDİ ÇEVRESİNİ KULLANARAK HERHANGİ BİR KPSS GİBİ BİR ŞART İSTENMEDEN İŞE BAŞLADILAR.HEM BELEDİYELERİN KPSS İSTEMEDEN SÖZLEŞMELİ MEMUR ÇALIŞTIRILMASI ENGELLENMELİ, HEMDE BU SINIFA KESİNLİKLE KADRO VERİLMEMESİ LAZIM.ONBİNLERCE İNSAN ENAYİMİ KPSS YE GİRİYOR YILLARCA ATAMA BEKLİYOR.BİRTARAFTAN İŞSİZLİK BİLE ÇEKMEDEN ÇALIŞAN BİR SINIF BELEŞ KADRO ALIYOR.NEREDE KALDI OZAMAN KPSS NİN ÖNEMİ.

BU İNSANLARA KADRO VERİLMEMESİ VE MEVCUT ÇALIŞMA SİSTEMİNEDE KPSS İLE YERLEŞTİRME YAPILMASI DURUMUNDA ENAZ 10.000 İN ÜZERİNDE MÜHENDİS VE MİMAR KADROSU AÇILACAKTIR.

LÜTFEN BİMER'E CUMHURBAŞKANLIĞINA VS. YAZALIM.DURUMU BELİRTELİM.KİMSENİN EKMEĞİNDE GÖZÜMÜZ YOK SADECE HAK HUKUK İSTİYORUZ.KPSS DEN ATAMA BEKLEYEN ONBİNLERCE İNSANIMIZI DÜŞÜNELİM.

"evet kpss sınavı teknik bir sınav olmayabilir ama şu an için devlete girmek için en adil sistem, çünkü adı üstünde bir sınav sistemi, herkese açık kadrolara herkesin başvurabildiği bir sistem.

eğer çoğu teknik personel bu kişiler kadro alırlarsa kılavuzda çok mühendis mimar görmeyi beklemesin kimse çünkü devletin de bir istihdam kapasitesi var, çalışanların maaşlarına ayırdığı bir bütçe var. kpss çalışan arkadaşlar bunları bir düşünün."


xxrustuxx
Aday Memur
27 Ocak 2012 12:31

Biri MFA003 ün saçmalamasını durdursun derim...

Ben Özel idare de çalışıyorum...

Başvuru şartlarını (ki bu kpss puanı ile sıralama idi) sağlayanlar dan pozisyon sayısının 5 katı kadar mülakata çağrıldı... Dikkat et kpss puanı ile... Madem bu kadar zoruna gidiyor başvursaydın kpss puanın yeterli ise tabiki...

Ben 5 yıllık mühendisim. Bu ülkede 8 tane kadastro projesi bitirdim 3 sene içerisinde...Bunun haricinde yol kamulaştırmaları vb. sayısız işler de cabası...

Yurt dışında eğitim aldım mesleğim adına...

Ve şu pozisyonda memur oldum..sözleşmeli...Nedeni ise çok açık... özel sektörün durumu...

Eğer hak hukuk diyorsan ben ve benim gibi tecrübeli insanların öncelikle atanması ve kadroya alınması lazım diye düşünüyorum.

Biz bu ülkenin kadastro yönünde pisliğini çekmiş Harita Mühendisleriyiz...

Bizim bu yaşlarda kpss den 85 ve üzeri almamız bizim mümkün değil.

Ama yeni mezunların da bizim kadar devlete faydalı olması da mümkün değil...

Objektif olmak adına davet yolluyorum sana...


akü_jfm
Aday Memur
27 Ocak 2012 14:02

harita mühendisi olarak işimden ve mesleğimden memnunum. inşaat mühendsileri ile mesleki bir kıyaslamayı doğru bulmuyorum. Ha şöyle de bir şey var hangisini severek yapmak istersin onu düşünmeni tavsiye ederim.


KURTULUŞ45
Yasaklı
27 Ocak 2012 18:59

İnşaat mühendisleri hep zengin oldu.. İçlerinde trilyonerler olanlar oldu ama zengin olan harita mühendisini hiç görmedim ve de duymadım. Şantiye Şefi veya Proje Müdürü olanı da görmedim.. Gördüyseniz iyi!..

Toplam 108 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi