Editörler : supporters.
«101112131415161718192021»

iptidai
Daire Başkanı
18 Aralık 2011 08:51

bana baksana sen -senin isminin altında editör yazıyor die bilip bilmeden kim ne yazmış okumadan bana seviyesiz filan diyemezsin .adam bana kalpsiz diyor benim tek kelimemi bulamazsın


iptidai
Daire Başkanı
18 Aralık 2011 09:08

ha tamam şimdi anladım editör beyimizin bana durduk yere haksız biçimde neden uyarı yaptığını. hazine avukatısınız. kim kimi çekemio görün ey serbest çalışan avukatlar ufacık bi eleştiriye tahammülünüz yok


Tuwan
Genel Müdür
18 Aralık 2011 10:21

Arkadaşlar merhabalar... Öncelikle belirteyim ben hazine avukatı değilim ve mülakata da ilk defa katılıyorum fakat forumun içeriğine baktığımda çok şaşırdığım yorumlar gördüm. Birileri ısrarla mülakat sorularının paylaşımını isterken diğer bir kısım bu soruları paylaşmayanları bencillikle suçluyor. Aslında bu adalet yargımızın ne kadar çürüdüğününde bir göstergesi, bize gayrımeşru olan şeylerin ne denli meşrulaştığını gösteriyor. Bir defa ortada bir yarışın olduğu açık çünkü 507 kişi arasında eleme yapılacak ve mülakata giren tüm meslektaşlarımızın da bu mesleği istediği de ortada. Buna rağmen neden diğerimizin kazanması için onlara yardımcı olalım sizce? Yani forumda gördüğüm kadarıyla kopya isteyenler kopya vermeyenleri bencillikle suçluyorlar. Yani eşit şartlarda mülakat yapılması için soru paylaşmayan bizler mi yoksa kopya isteyerek bu eşitliği bozarak bir adım önde mülakata girmek isteyen sizler mi bencilsiniz :) Centilmenlik kendisine haksızlık yapmak değildir başkasının hakkına saygı göstermektir. Burada sadece mülakat tekniği ve yaşanan tecrübe paylaşılabilir ama içeriğin paylaşılması bana da haksızlıktır bunu paylaşana da. Lütfen adalet anlayışımızı yendiden gözden geçirelim. Birde forumda ki seviyenin korunması dileğiyle lütfen diyaloglarımızda mesleki dilimizi kullanalım.


iptidai
Daire Başkanı
18 Aralık 2011 12:13

bi reklam filmi var ya hani hayat paylaşıncaa güzel nanana nanaaa sertab erener söylüyo demekki o sadece bi reklam filmiymiş... tamam o halde şöyle yapalım ben bu forumdan ayrılıp kendime kopyacılar adlı yeni bi başlık açayım mülaktla ilgili paylaşım yapmak isteyen arkadaşları beklerim herkesin fikrine saygılıyım hoşcakalın


ardaser
Daire Başkanı
18 Aralık 2011 12:42

tartışacak bir şeyler bulunmuş.

Sadece bir meslektaşımız buradaki zihniyeti çok iyi açıklamış bence. Ben mülakata girdim. Zaten yarışıyoruz. neden sana soruları vereyimki. Burada mülakat tekniği ve yaşanan tecrübe tartışılır. Valla güzel yaklaşım. işte benim önceki sayfada neden bu meslekten nefret ettiğimin gerekçesi. bu meslek hepimizi bencil etti. paylaşmayı unuttuk. ve bunun adınada en son burada kopyacılık dedik. şuana kadar 40 - 45 soru paylaşıldı. herkes kopyacı ve herkes birbirinin kuyusunu kazıyor. herkesin kaderi birimizin elinde. tövbe tövbe . neyse siz işinişze bakın. herkesz işine baksın.

Lawyer üstad diğer sayfa başlığı vardıya. Sınav başlığı. Aklına getirdin mi. Nedenini anladın mı?


iptidai
Daire Başkanı
18 Aralık 2011 13:04

ardaser sonuca bakalım biz. sonuçta herkese rakip düşman olarak bakanlar mı kazanacak yoksa bizim gibi çikolata kalplilermi? tuwan hiç değilse dürüst davrandı nie kopya vereyim rekibiz dedi zaten mülakat ilk haftasını doldurdu bu demekki 507 kişinin yarısı mülakata girdi peeki şurada kaç kişi soru paylaşıyor....geçen mülakat girmiş bi arkadaş vardı o demişti ki mülakattan çıkınca arkadaşlar başıma toplanıp ne sordular die sordular o da demişki söyleyemem rakibiz ve diyor o mülakatta elendim sonradan da o soru soran arkadaşlarımı kırdığıma çok pişman oldum fakat sonraki sınava girdiğinde herkese tek tek anlatmış ve şu an hakim bilmem anlatabiliyormuyum...neyse kopyacılar sayfasını açtım oradayım artık burada yazmam


tevnar
Şef
18 Aralık 2011 13:05

Biz sınavdan çıkar çıkmaz hemen sorulan soruları bu forumda yazdık ki mülakat sınavına girecek diğer adaylar sorulacak sorular ile ilgili olarak bir fikir edinebilsinler.Zaten bu forumun amacı da böyle bir şeydir.


ardaser
Daire Başkanı
18 Aralık 2011 13:54

Tevnar düşüncelerin için teşekkür ederiz.

Soruyu bilip bilmemek mülakatta ölçü değil. en azından derdimiz söyleyecek bir kaç cümlemiz olması. gireceğim grupta ilk sıralardayım. Kimseden bir şey öğrenecek vaktim yok. Ama çıkışta arkadaşlara sorulanları söylerim ki. Ben yararlanamasamda yararlanacak birileri olsun diye.


kenanmutlu
Şef
18 Aralık 2011 13:56

Tartışmaları faydasız görüyorum.300 alım yapılırsa ortalama 3 kişiden 2 si başarılı olucak .300 alımın yapılıp yapılmayacağı önemli ve hafta sonu mülakatlar bitiyor kısa süre içerisinde de sonuçlar açıklanıcak.Fazla zamanımız kalmadı.Bence 300 alımın yapılması üzerine kafa yoralım.


kenanmutlu
Şef
18 Aralık 2011 14:03

Mülakata ilk gün girdim ve sanırım ilk soru paylaşımını ben yaptım. Zaten soruların nerelerden çıkacağı 3 aşşağı 5 yukarı önceki mülakatlardan da belli.Bazende hiç sorulmayan sorular geliyor.Ben mülakata hiç çalışmamıştım.İyikide çalışmamışım çünkü bana sorulanlar daha önce çıkmamış sorular.Soruları vermek istemeyen arkaşlarada kızmamak lazim.Bu işler nasip kısmet birazda.


kenanmutlu
Şef
18 Aralık 2011 14:06

Stainles benim bildiğim Partilere üyelik online gözüküyor ve düşümler hemen yapılabiliniyor.Bir tuşluk olay.Bir arkadşaım aynı gün içinde yaptı ve kontrol etti düşümü yapılmıştı.


ardaser
Daire Başkanı
18 Aralık 2011 14:34

kenan mutlu üstad. Şu siyasi parti üyeliğinin olup olmadığını görmekte önbemli bir olay. ben bir iş görüşmesine gitmiştim. önümüze parti evrakları koymuşlardı. Hani iş dedik. bişeyler yapmıştık. Üye oldukmu olmadık mı bilmiyorum. partiyi aradım. üyeliğiniz yok dediler. Peki nasıl öğrenecektim bunu. Hiç bir imkanın yok. Sadece kayıtlar yargıtayda tutuluyor. Aslında parti üyeliği ile ilgili vatandaşın sorgu yapabileceği imkanlar olmalı. Böyle muallak kalan bir problem olamaz.


kenanmutlu
Şef
18 Aralık 2011 14:48

Partinin genel merkezindne sorabilirisin.Telefonla sor mesela.Dediğim gibi üyelikler online bir sistemde gözüküyor.O sistem zaten yargıtaya bağlı.Partiler üyelikleri dürülen kişileri o sistemden düşürüyor.Çokda kafanıza takmayın çok uçtaki bir parti olmadığı sürece.Partiye üye oldu diye mülakattan geçilmiyorsa vay halimize.


kenanmutlu
Şef
18 Aralık 2011 14:53

Partiler bu işlemleri ihmal edebiliyor. O yüzden noter aracılığıyla Partinin İlçe il ve genel Merkezine 3 ayrı istifa dilekçesi yollayın.


ardaser
Daire Başkanı
18 Aralık 2011 15:29

yok merkezden öğrendik. problem yok da. Kesin olarak öğrenilecek bir yol olmalı. İnsanlar muallak da kalıyor. peki üyeliğinin olup olmadığını bilmeden de ben yine de işi şansa bırakayım deyip istifa dilekçeside göndermek de komedi olur.

zaten siyasetten nefret ederim. birde bunun engel olması tam bir traji komik olurdu.


kenanmutlu
Şef
18 Aralık 2011 17:15

Aslında önemsiz gibi görünen ayrıntılar komüsyonun dikkatini çekiyor.Birine Baronun yaptığı disiplin soruşturmasını sormuşlar.Ceza almadığı halde.Barolarla yazışıp bilgi alınmış.


pomak59
Şube Müdürü
19 Aralık 2011 11:22

Evet İptidai arkadaşım burada biraz kendine çeki düzen versen iyi olur. Kimse burada mülakat sorularını paylaşmak zorunda değil. kimse de bencillikle suçlanamaz. Sonuçta bu bir sınav. 15 kez girecek arkadaşımızda sınavın sondan 2. günü sınava girecek. Nasıl onu soruları paylaşmamakla suçlarsın anlamış değilim. Allah herkesin kalbine göre versin. Layık olanlar bu mesleğe atansın.


lawyer-67
Daire Başkanı
19 Aralık 2011 16:29

Buraya paylaşımcı arkadaşları bekliyoruz. Başlığımızın açılış gayesi de o zaten. Rakip psikilojisi içerisinde olanlar buraya da girmesinler o zaman. Diğer başlık ben merkezli arkadaşlarla kirlendi diye yeni başlık açtık ama nafile. Bazı arkadaşlar malesef virüs gibiler bişekilde istenilmedikleri halde bulaşıyorlar...


ardaser
Daire Başkanı
19 Aralık 2011 16:55

lawyer üstad işin garibi, mülakat sürecinden sonra yani hafta sonu cumartesi günü burada patlama olur. burayı takip ediyordum da işlerden dolayı giremedim. zamanım yokdu. burada 20 kişi paylaşımda bulunuyorsa 100 kişiye çıkar merak etme. biliyorsun ki tecrübe ile sabittir.


uzman2323
Aday Memur
19 Aralık 2011 17:09

gerçekten başlangıç çok iyiydi, ilk sayfalarda yazılanlar ne kadar anlamlı ve düzeyli... umarım sonuda iyi olur.. belki defalarca söylemişimdir yine söylemekte fayda var Allah herkes için hayırlısını nasip etsin.. olmazsa belki üzüleceğiz belki sinirleneceğiz belki birilerine kızacağız ama bunun bizim için hayırlısı olduğun, bunda da bir hikmet olduğunu ilerki zamanlarda bunu daha iyi anlyacağımızı düşünmeliyiz... neyse umarım başlık tekrar amacına döner... "mülakat süreci paylaşımı"

Toplam 2196 mesaj
«101112131415161718192021»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi