Editörler : Lanet


Yasaklı
16 Aralık 2011 23:26

Tavşan Korktuğu İçin Kaçmaz ,Kaçtığı İçin Korkar

nazım hikmet'in kuvayi milliye destanından bir söz....

**

Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür... Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür... Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür... Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür... Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değerlerinize dönüşür... Değerlerinize dikkat edin; karakterinize dönüşür... Karakterinize dikkat edin; kaderinize dönüşür... (Mahatma Ghandi)

**

düşüncelerinize dikkat edin duygulara dönüşür demişler,

bu gerçekten böyle mi?

duygular mı düşünceye dönüşür, düşüncelermi duyguya?

insan sevmediği için birine kötülük gelsin ister dersek duygu düşünceye dönüşmüş olmuyor mu?yada insanın birinin sevmemesinin duygusunu ortaya çıkaran düşünce nedir?

yada başlıktaki gibi duygu mu düşüncelerimize davranış kalıbını giydiriyor,davranışlarımız mı bütün hakkkında duygu oluşturuyor?

17 Aralık 2011 00:19

duygu düşünsel dünyanın yansımasıdır zaten.

birbiriniden bağımsız şey değil ki


_huzur_14
Yasaklı
17 Aralık 2011 00:20

öğretmeninin adaletsiz biri olduğunu düşünmek ile onu sevmek aynı şey mi?


Arkaine
Yasaklı
20 Aralık 2011 02:23

Yumurta mı tavuktan çıkar,tavuk mu yumurtadan gibi birşey bu yazdığınız.Ancak düşünüldüğü zaman kimi konularda duygular yeni düşünceleri tetikler,kimi durumlardaysa düşünceler yeni duyguları tetikler.

Örneğin karşı cins sizi reddettiğinde önce üzülüp,sonra bir daha bu tip durumlarda izlediğiniz yolun yanlış olduğunu düşünebilirsiniz. Duygu düşünceyi tetiklemiştir.

Tersi durumlarda mümkündür,kurtuluş savaşında verilen mücadeleyi emekleri düşünüpte hüzünlenebilirsiniz...


!!EsMeR!!!SeKeRiM!!
Müsteşar Yardımcısı
20 Aralık 2011 13:00

Sayın Huzur,

Düşünce nin duyguya dönüşüm sürecine ait iki örnek vereceğim, biri ben herkesten güzelim, ben dünyanın merkeziyim.. herkes bana aşık diyen biri bugün tıp dilinde Erotomanik olarak atfedilmektedir. Düşüncelerindeki bozukluğu eylemselliğe ve bu durumu duygularına aktarır.

Bu durum hepimiz için böyle midir ? Elbette hayır!

Açıkcası düşünce yapısı farklı olup duyguları, davranışları.. farklı olan biri ne kadar samimi olabilir ya da güvenilir ? Herşeyden önce kendisine ihanet etmektedir, maskelerle dolanmaktadır.

Şunuda baz almakta yarar var değişebilir düşünce değişebilir duygu durumu yaşayan bireyler olarak her zaman düşündüğümüz duygularımıza hitap etmeyebilir.

saygılar


SonAğa
Kapalı
20 Aralık 2011 13:34

Tavşan içgüdüsel olarak ödlektir..Çünkü bilir ki kendini savunacak hiçbir silahı yoktur...

Düşüncelerimiz davranışlarımıza yansır..Hele bazı tavşanlar vardır ki:)

Toplam 5 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi