Editörler : crops35
18 Eylül 2006 11:35

SGK Avukatları

Arkadaşlar SGK avukatları olarak sorunlarımızı bu başlıkta paylaşalım.


ceyhan1905
Müsteşar Yardımcısı
18 Eylül 2006 11:42

iyi bir bölüm olmuş bu da. evet tüm s.g.k. avukatı olan meslektaşlarımız buraya...


seher80
Kapalı
18 Eylül 2006 11:56

sgk hukukçuları da buraya mı?

yoksa sorunlarımız için başka bir konu mu açalım.


Öğreten Adam
Daire Başkanı
18 Eylül 2006 12:18

Buraya tabi ki sayın Seher80!Sizi de avukatlık kadrosunda görmek istiyoruz.Ünvan değişikliği sınavı yapılacaktı yanılmıyorsam.


sokrat01
Şef
18 Eylül 2006 13:25

Ek ödemelere %20 ile %35 arasında zam yapılacağı,tasarının bakanın önünde olduğu konusunda bilgiler var arkadaşlar.


jasmeenkarya
Müsteşar Yardımcısı
18 Eylül 2006 14:32

Arkadaşlar bu güzel günde canınızı sıkmak istemem ama benim bir sorunum var. burada müdür bey benim geldiğim gittiğim her yeri kendisine bildirmem gerektiğini düşünüyor. daha önce de bu konuda bir konuşma olmuştu ama bugünkü çok ağır geldi. sinirlerim bozuldu. daire dışına çıktığım andan girdiğim ana dek her yeri bildirmem gerekiyormuş. ve işin kokuncu davalarım sabah saat 9 da ve ben adliye evimin arşısında olmasına karşın evimden adliyeye gitmek yerine mesai saat 8 de başladığı ve sabah hiç işim olmadığı halde önce kuruma gidip oradan adliyeye geçiyorum. çok bunaldım.


sokrat01
Şef
18 Eylül 2006 15:01

Bence fazla da dinleme müdürü,sonuçta görev gereği adliyedesin.Her gidişte görev yazısı alamayacağımıza göre;yaptığı biraz ego tatmini gibi geliyor bana.Bazen günde 10 kez adliyeye gidiyoruz,her seferinde zatı alilerinden izin mi alacağız?Bir problem olursa duruşma zabıtları, lehimize delil olur.Bizim il müdürlüğünde bu tür problemler hiç yaşanmıyor.Bu yanlış uygulamalar hep kişilerden kaynaklanıyor.


jasmeenkarya
Müsteşar Yardımcısı
18 Eylül 2006 16:27

müdürü dinleme diyorsun da;adam sicil amiri.devlet benim özlük işimi onun eline vermiş. nasıl dinlemem. bugün olan olayda da kendisine takip memurum aracılığı ile haber vermiştim.ama o ille kendisine görünüp boynumu kırıp izin almamı istiyor. ben avukat olarak boynumu kırıp izin alacağım o da mutlu olacak. haa izin aldıktan sonrası önemli değil ister git kahveye okey oyna ister eve git dinlen. yeter ki izin al. bugün salaklık bende işimi bitirince içim rahat etmedi yanına gittim memur iletti mi dedim, o da geçen de konuşmuştuk bu böyle olmaz dedi. ben de size hep haber veriyorum zaten bu kez sabahtan işim acele idi memur ile gene de haber bıraktım sonuçta habersiz kalmadınız ki dedim.Ama o ille de kendimin söylemesi konusunda ısrarlı. vallahi bıktım.


ceyhan1905
Müsteşar Yardımcısı
18 Eylül 2006 17:01

çok rahatsız edici bir durum... bu konu ancak genel müdürlüğünüzün bir yazısı, iç genelgesi ile çözülebilir, tüm avukatlar bunla ilgili şikayetlerini kurum genel merkezine bildirsin bir şekilde derim. ne demek müdürden izin almak ya...


sokrat01
Şef
18 Eylül 2006 17:08

Jasmen dinleme!aMİRİN DE OLSA HİÇBİRŞEY YAPAMAZ,RAHAT OL.OKADAR KOLAY DEĞİL BAZI ŞEYLER.Hani adam parktaki bekçiye şu çimlerin üstünden karşıya geçebilirmiyim demiş.Bekçi hayır diyince;şu adamlar neden geçiyor diye sormuş bizimkisi.Bekçi "onlar izin istemedi ki "demiş.


avukat24
Aday Memur
18 Eylül 2006 17:17

slm arkadaşlar bu bölümün açılması sevindirici.atık sorunlarımızı sgk avukatları olarak burdan paylaşalım.

bu arada benim de sorunum var.bizim adliye daireye çok uzak.müdür ise şehir içine araba vermem diyor.zaten tedavülden kalkmış bir arabası var kurumun onu vermesi için ise müdür bi naz bi niyaz gösteriyo.ne olacak halimiz bilmiyorum.


jasmeenkarya
Müsteşar Yardımcısı
18 Eylül 2006 17:21

genel müdürlüğü almayayım kalsın. bundan bir süre önce sözleşmeli avukatların davayı takip etmemesi sonucu davalarımız açılmamış sayılmasına karar verilmişti ve ben bu tarz durumlarda ileride töhmet altında kalmamak için işbölümü yapmıştım ve bunun geçerliliği için genel müd. aramıştım da bizzat müşavir dövmekten beter etmişti. sen avukat değil misin,bilmeme ne filan gibi laflar söylemişti. özele bir sürü sinir oluyordum kamu özeli de geçti. ne olur sizler ne yapıyorsunuz bilgi verin.ben bu müdürle ne yapacağım bilemiyorum. hem üste söyle diyorsunuz da 2 ayda 2 soru sorma ile adım sorunlu avukata çıksın da istemiyorum çok açık tabiriyle ben korkuyorum arkadaşlar.çünkü hiç bir şekilde tanıdığım birileri yok. biri beni suriyeye sürse kim ne yapabilir. ben devlete de hukuka da güvenmiyorum. çark onların hepsinden baskın ne yazık ki. hakimliği kazansam da orada da bişi çıkardı. bazen arkadaşıma özeniyoerum babası ile avukatlık yapıyor tüm kalemler babasının arkadaşı,hakimler de babasına hürmet gösteriyor hatunun tek derdi Akmerkezde yeni sezon ürünler onun istediği gibi mi?keşke benim de bu şekil dertlerim olsa idi. bugün hiç iş yapamadım sinirlerim laçka oldu. sizi bilmiyorum ama ben küçük çocuk gibi şşşt şııt denmesini kaldıramıyorum.bu nedenle bence önemli olan özlük haklarımızın iyileştirilmesidir diye düşünüyorum mali haklardan önce zira hiçbir milyar bana bugünü unutturamaz.


dobi
Memur
18 Eylül 2006 18:00

bu forum iyi olmuş

akıl edenlere teşekkür


Av.004
Kapalı
18 Eylül 2006 21:02

SGK ların işi biz Hazinecilerden zor galiba.


samsunhukuk
Aday Memur
18 Eylül 2006 22:51

merak etmeyin hazine avukatları arasındad abu sorun yaşanıyor.önemli olan kurum degil başındakinin insan olması.kendini kanaıtlayayamış ve makam ile kanıtlamak isteyen bir sürü sinek görevi yapanlar var


law law
Kapalı
19 Eylül 2006 08:27

günaydın arkadaşlar


law law
Kapalı
19 Eylül 2006 08:29

ssk ünvan değişikliği ne zaman yapılşacak haberi olan varmı arkadaşlar ilan edileli bir yıl oldu


law law
Kapalı
19 Eylül 2006 08:36

ssk ünvan değişikliği sınavı ne zaman yapılacak ankaradan haberi olan varmı ben soruyorum kasım ayı kesin ama günü belli değil diyorlardı şimdi ayı da belli değil diyorlar bilgisi olan arkadaşlar cevap bekliyorum


pomak59
Şube Müdürü
19 Eylül 2006 09:22

Arkadaşlar özlük haklarımızın düzenlenmesi ayrı bir konu.

Bizim biraz kendi irademizi ortaya koymamız gerekiyor. Sonuçta biz avukatız. Ayrıca memuruz. Memurluğunda getirdiği bazı güvenceler var. Kimi müdürler yeni göreve başlayan avukatların tecrübesizliklerinden yararlanıp onları ezmeye çalışabiliyorlar. Sakın kendinizi ezdirmeyin yoksa hayat boyu bu böyle gider. Hangi mevkide olursanız olun.

Jasmeenkarya herşey o kadar kolay değil Sokrat01!in dediği gibi


pomak59
Şube Müdürü
19 Eylül 2006 09:24

Ayrıca bu konuda Kamu Avukatlarının mesaiye uymama zorunluluğu olduğuna dair bir yargıtay kararı olduğunu duymuştum.


Öğreten Adam
Daire Başkanı
19 Eylül 2006 09:51

Arkadaşlar bu kadar takmayın kafaya bu amir-memur durmlarını he deyin geçin.Müdür bir şey yapamaz avukata rahat olun.Hem genelge var okumadınız mı?Müdür olmadığında kurumun amirliğine Kadrolu Kurum Avukatı bakar diye...Ayrıca Barolar Birliği ni de unutmayalım.

Toplam 1431 mesaj
12345678910111213»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi