Editörler : F16 Gökçen
«34567891011121314»

richard
Şube Müdürü
28 Mart 2012 17:50

arkadaşlar, devlet üniversitelerinden doğrudan 2 veya 3. sınıftan başlatan yok mu ya? vakıf şart değil. selçuk iyi diyolar ama hangi yönü iyi bilemiyorum.

29 Mart 2012 14:42

arkadaşlar ben 33 yaşındayım dokuzeylül adalet mezunuyum, memurum, bu saatten sonra hukuk okusam ne olur? işime yarar mı acep?


Tusem91
Memur
29 Mart 2012 15:30

zoltarcan tabiki şimdiden plan yapacağım, hedefim olacakki ona göre yön vereyim hayatıma. Adaleti herkes bitiriyor gördüğün gibi ;) Onda sıkıntı yok.. Ayrıca bu rakamların yıllık olduğunuda biliyorum. Boşuna kafa yorduğumuda hiç zannetmiyorum. Son dk'da plan yapmaktansa şimdiden çalışmaya başlamak daha mantıklı.

Kolay gelsin..

29 Mart 2012 22:40

"Canavarus...."

75 yaşında okuyanı duydum...


keskesor
Memur
30 Mart 2012 09:02

Arkadaşlar söyleyeceklerim için yanlış anlaşılmak istemem ama ben de ciddi anlamda hukuk düşünen biriyim ve kimseyi bu işten soğutmak istemiyorum. o gün "Kamuda çalışan avukatlar ve hukuk müşavirleri" platformuna girdim, orda "İşsiz Avukatlar" diye başlık atılmış. okudunuz mu bilmiyorum, orda yüzlerce avukat yorum yapmış akibetleri hakkında... herkesin kafasında nasıl bişey var bilemiyorum ama mesele sadece DGS ile hukuka geçip bitirmekle bitmiyoru maalesef, memur adamın hukuk fakültesini bitirdikten sonra "staj" mevzusunu yapabilmesi içni yorumlar ağırlıklı olarak "istafa etme" dairesinde yapılmış.. yani memursanız eğer staj yapabilmeniz için istifa etmeniz lazım, yoksa okuduğunuz hukukun bir anlamı pek kalmıyor. ikinci mevzu ise hiç hiç açıcı değil maalesef.. o platformad elimden geldiği kadar yorum okudum, ama bütün avukatlar aynı şeyden muzdarip, yıllarca işsiz olanlar, işsizlikten dolayı kamu avukatlığına geçmek isteyenler, başka bir avukat yanında yıllarca komik rakamlarla çalıştırılan avukatlar (500 -600-700 TL gibi), hukuk fakültelerinin açılmasındaki dengesizlik gibi birçok konuya değinilmiş ve ben o yorumları okuyunca ürperdim açıkçası, hukuku düşünen arkadaşlar varsa bilgi amaçlı o platforma girip avukatların yaptığı yorumları okumanızı tavsiye ederim.

30 Mart 2012 12:24

Çok fazla sayıda hukuk fakültesinin olması ve bu şekilde yine çok fazla sayıda mezun öğrenci olması elbette avukatlık mesleğinin payını küçültüyor. ama bence bu sanıldığı kadar kötü bir durum değil, şöyle ki, memurlar.net'te yayınlanan kamu iş ilanlarına baktığınızda, hukuk fakültesi mezunlarının (avukatların değil) neredeyse her iş ilanına başvurabilmeleri için şartları sağladığını göreceksiniz. kaldı ki benim gibi yargı çalışanı olup da hukuk fakültesi okumayı düşünenlerin sanırım bir çoğu avukatlık yapmak için değil de meslekte ilerlemek için bunu düşünüyorlardır. (en azından ben ilerde ihdas edilmesi muhtemel adli hizmet uzmanlığı gibi kadrolara geçebilmek için hukuk okumak istiyorum)


keskesor
Memur
30 Mart 2012 17:40

Yağmur-Adam arkadaşım, çok pozitif gördüm seni, duruma iyimser bakıyorsun yani.. ama o yorumlardan sonra avukatlarla ilgili ciddi manada sıkıntılar olduğunu anladım..evet şu bi gerçek ki, hukuk fakülteleri aldı başını gidiyor.. günümüz şartlarında her meslek grubundan işsizlik oranı yüksek olduğu gibi, hukuk mezunu arkadaşların durumundan da anlaşıldığı üzere, avukatlık popülerliğini kısmen de olsa yitirmiş durumda.. cazip gelen tarafı ne biliyor musun ? o sıfatı kazanmak, maddi durumu iyi olup, sırf kariyer için özel üni'lerde okuyup bir şiklde hukuk bitiren adamlar çok aslında.. işin ilginç tarafı avukatlık mesleğini de icra etmiyor, çünkü maddi durumları iyi ticaretle uğraşıyor, sanki hoby olsun diye hukuk bitiriyor adamlar... bana göre hukuk fakültelerinin tekrar zirvede olması için özel üni'lerin kapatılması lazım, zira genelde parası olan adamlar gidip okuyor, tabi %100 ve %50 burslu olan üni.leri içine katmıyorum. çünkü fakir ve maddi durumu orta düzeydeki kesimleride sırf okuyabilsin diye bu hukuk fakültelerini tercih edebiliyor. zaten bu üni. puanı düşük de sayılmaz.. ama bence özel üni.lerin kapatılması lazım... tabi yanlış anlaşılması, biz yargıda çalışanların durumu biraz istisnai bir durum, çünük bizim adliyeden tecrübemiz var ayrıca DGS ile kazanırsak 3. sınıftan başlatan veya en fazla 20 bin TL ile bu işi kapatabilirim düşüncesiyle hareket ettiğimiz için durumumuz biraz istisnai bir vaziyet alıyor. ama zengin çocukları gibi 4-5 senede 100-150 bin tl harcayıp maalesef okuma imkanımız yok.. özetle ticari bir döngü içerisned çalışan özel üni.ler özellikle maddi anlamda doymuş kesimlere hitap etmekte olup, hukuk meydanlarındaki hukukçuların yerini de tehdit etmektedir bence...


richard
Şube Müdürü
31 Mart 2012 15:53

DGS ile doğrudan 3. sınıftan başlatan hukuk fakültesi yok mu arkadaşlar? veya 2. sınıftan :) 1. sınıftan başlamak zaman alacak ya....

02 Nisan 2012 12:30

"keskesor" ben fazla iyimserim belki ama sen de çok karamsarsın ya :) "ilim çinde de olsa gin" (sahih bir hadis).


kpss zede
Şube Müdürü
02 Nisan 2012 12:31

Arkadaşlar,özel üniversiteler arasında devam mecburiyeti olmayan ve de Dgs ile doğrudan Hukuk 3.sınıftan başlatan okul var mı?

Paylaşırsanız sevinirim.


kpss zede
Şube Müdürü
02 Nisan 2012 12:37

Arkadaşlar Beykent Hukukla ilgili edindiğim bazı bilgileri paylaşıyorum.Bir arkadaş forumda paylaşmış aynen aktarıyorum.

Beykent Hukuk'da sözde yüzde 70 devam zorunluluğu bulunuyor fakat dediğin gibi hocalar bunu uygulamıyorlar. Haftada 2-3 gün gidiyorum okula bazen kafam esmiyor hiç gitmiyorum. Mesela şu anda şehir dışındayım bu hafta okul nanay yani

Hocalar arasından sadece Ekonomi hocası biraz dikkat ediyor yoklama alma hususunda (o hoca da rektör yardımcısı zaten). Bunun dışında Anayasa, Roma, Medeni, Hukuka Giriş...vs hiçbir dersin hocası yoklama almıyor bile. Türkçe, İnkilap, İngilizce gibi derslerde de zaten sene başından beri yoklama olayı yoktu. Ve şimdiye kadar devamsızlık sebebiyle vize ve finallere katılamayan öğrenci olmadı okulda.

02 Nisan 2012 18:08

Arkadaşlar, şimdi üniversite yoklama yapmıyor diye bunu tiye almanın ne anlamı var? yoklama alınmaması çalışanlar için fırsat değil mi? tabi şimdi dallandıranlar olacak, sonra üniversite yoklama alacak ozaman nasıl işin içinde çıkacaksın ?


respect4ever
Memur
03 Nisan 2012 10:40

Arkadaşlar dgs ile 3.sınıftan başlatan Vakıf üniversitesi varmı ve bu üniverstilerin yıllık fiyatları nekadar acaba? Yardımcı olabilecek olan varsa sevinirim..


repsol
Kapalı
04 Nisan 2012 00:20

arkaşlar hukuk okuyup ne yapacaksınız allanızı seversenz adalet bakanlığı personelisiniz hukuku bitirdikden sora sanırım ilk olarak hayaliniz hakim savcılık olur. çalışırken hukuk fak biter ( vakıf üniversitesine giderseniz hele çok çok daha rahat biter ) ama hakim sacılık sınavı biraz zor kazanılır çalışırken hadi kazandınız hakim savcılığı diyelim bide bu işin mülakatı var o emin olun yazılıdan çok daha zor ben 4 kere elendim ama cemaattenim ben derseniz cemaate olan rabıtanızada güveniyorsanız tabi ki mülakat sizin için formalite olur ikinci olarak istifa ederim avukat olurum diyor ona hevesleniyorsanız zaten hayatızın hatasını yaparsınız zaten ( sizde biliyorsunuz bi çok avukatın halini sohbet ettiğiniz vardır illahi ki çok düşük ücrete birinin yanında it gibi çalıştırılan ya da gözünü karartıp kendi bürosunu açan sgk primini stopajını çıkaramayan perişan olan avukat ) üçüncü olarakda hukuk fak mezunu adliye personeli oalrak kalırsanız her iş günü niye okudum ki ben hukuk boşuna okudum diye kendi kendinize hayıflanacak hakimizi savcınızı gördükce siniriniz bozulacak bende hukuk mezunuyum o da diye. hele bazı arkdsları gördüm ki vakıf ünide okumayı düşünüyor hakim savcı olamadıkdan sonra paranıza zamanınıza yazık olur bence.


Tusem91
Memur
04 Nisan 2012 08:23

Evet bir adet daha olumsuzluklar prensi/prensesi çıktı.. Hadi hayırlı uğurlu olsun.


repsol
Kapalı
04 Nisan 2012 12:04

tusem ben hukuk mezunym avukatlık ruhsatımda var 2 sene olacak mezun olalaı 4 kere sınavları kazandım hala işsizim. ben hukuk okuduğuma yemin ediyorum bin pişmanım avukatlık yaptım bi süre böyle rezil bi meslek olamaz. 3 kuruşa çalışıyosun akşamın 7sine kadar ctesin yok öğle aran yok adliyede ordan oraya koştur hakimin derdini ayrı kalemin derdini ayrı büroya gel patronun derdini ayrı çek artık sinir küpüne dönüyosun gecenin bi saatinde eve dönünce. memurluk en güzeli emin olun. ayın 15i dedimi yatıo paranız ben 20 gün o 3 kuruş maaşı alamadığımı biliorum. tabi hakim savcı olabilirseniz hiç bi lafım yok. ama sakın sakın avukatlığı düşünmeyin hukuk fakültesi bitirmeden gel seni avukat yapacaz deseler memurluk bırakılıp gidilmez


kpss zede
Şube Müdürü
04 Nisan 2012 16:19

Arkadşlar hedefim 9 Eylül Hukuk

Uygulamada devam mecburiyeti yok

Net Hedefim:

Sayısal:50

Sözel:70

Okul Başarı puanı olarak en çok 80 geliyor.Benim de 78

Hayırlısı olsun hepimiz için.


kpss zede
Şube Müdürü
04 Nisan 2012 16:23

Yanlış bilmiyorsam 9 Eylül 1.sınıftan başlatıyor.Bir de olayın şu tarafı var özellikle vakıf üniversitelerinden bir kısmının 3.sınıftan başlatması vakıf üniversitelerini cazip kılıyor.


Uzun_
Şef
04 Nisan 2012 16:48

Arkadaşlar Amyo mezunuyum, kamu yönetimini bu yıl bitiriyorum inş. Bu yılda dgs'ye gireceğim, Lakin bugün arkadaş kafamı karıştırdı sen aöf'den mezun olduğunda dgs hakkını doldurmuş oluyorsun hukuğu kazanana kadar mezun olma dedi, saçma geldi açıkcası ama internetten falan araştırdım net bir bilgiye ulaşamadım var mı bu konuda bir bilgisi olan?

Aöf'de 3 den başladım tamam ama hukukta 3 den başlamayacağım neticede, kaldırıldı diye biliyorum...


hmanka
Aday Memur
04 Nisan 2012 21:08

arkadaşlar bişey soracağım, şimdi ben zabıt katibiyim.. kurum beni adalet bölümüne otomatık kayıt yaptırıyor mu ben böyle birşey duydum pek doğru gelmedi... sizin fikirlerinizi merak ettim?

gecen hafta sınava da girdim.. istediğim şekilde ankara universitesi adalet (uzaktan eğitim) oluyor ınsallah... açıköğretim mi yoksa uzaktan eğitim mi dersiniz?

son olarak adalet okumamız katip olarak bıze ne sağlayacak :))

hoşçakalın.

Toplam 1568 mesaj
«34567891011121314»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi