Editörler : F16 Gökçen
31 Mart 2012 21:00

2 Haftada 12 Kilo Verdim,Doğal Yollardan.Şöyle :

2 haftada 12 Kilo nasıl verdim? Gerçektir.Sonuna kadar okumanızı tavsiye ederim.

Kış aylarınde çok hareketsiz kalmam ve bilgisayar başında çok vakit harcamamdan ve işim gereği oturarak zaman geçirdiğimden ayrıca yemek yemeyi sevdiğimden dolayı 108 kiloya çıkmıştım.

Artık eskisi gibi rahat yatamıyordum,otururken kalkarken ve merdivenlerden çıkarken nefes nefese kalıyorum o an karar verdim sıkıca bir program yapmaya.

Önce sabah erken kalktım 8.00 da iş başı yapacağım için 6.00 da kalkıp hafif ve orta tempoda artırarak koşu yaptım 35 dakika felan koştuktan sonra 10-15 dakika kadar egzersiz çalışması yaptım.Sonra duşumu aldım.

Bazı insanlar sadece yürüyerek kilo verdiğini sanırlar oysaki bu yanlış normal yürüyen bir 40 dakika sonra fizyolojik olarak vücut öz enerjisini kullanır ve daha sonra yağlar yakılmaya başlar, 1 saattten fazla da yürürseniz hergün ayaklarınızın ağırması problemi çıkar ortaya,yürümek faydalıdır ancak kilo için yetersizdir.

Koşarken de mühim olan ter atmaktır,parçalı şekilde çok koşup az ter atmaktansa az zamanda çok ter atmak daha faydalıdır.Yeni başlayanlar önce 3-5 dk yürümeli sonra sonra hafif tempoda koşmalı vücut alıştıkça tempo artırlmalıdır.

Duş aldıktan sonra kahvaltı zamanı gelmişti, tatlı şeyler reçel,pekmez v.s. benzeri şeyleri yemedim sadece zeytin ve beyaz peynir yedim, ekmek temel kilo nedenlerindendir o yüzden ekmeği çok az yedim ve tıka basa kendimi doyurmadım.Şekersiz çay ve bol bol su içtim.

Kendime bir prensip belirledim hiç bir şeyi kendime yasak etmeyecektim ama herşeyi tadımlık yiyecektim.Az da olsa her zaman açlık hissi olmalıydı bende.

Çok sevdiğim ketçap,çikolata,kahveyi çok nadir ve az yedim,bir süre hayatımdan tamamen çıkardım.Zaten bunları çok tüketmek Alkalen Reflü Gastrit denen çok bela bir mide rahatsızlığına davetiye çıkarırlar(Allah düşmanımı başına vermesin).Beyaz ekmeğide tadımlık yemeye başladım daha çok su ve yeşil sebzeler yedim.

Meyvelerde de çok şeker olduğundan dolayı onlarıda aza indirdim.

Daha önce güreşçi sporcular yarışmalara giderken yarışmadan önce ki gece hamama giderlerdi çok ter atarlardı ertesi gün tartı da 250 ile 500 gr kadar etkisinin olduğunu bilirdim.Bende hamama gittim sauna v.s. derken bir güzel ter attım.

Halı saha maçlarına giden arkadaşlardan rica ettim haftada birgün 1 halı saha maçına gitmeye orda bol bol koşup hamlamadan terlemeye gayret ettim, ter atmadığım gün yoktu.

Her gün enerji kaybediyordum, ama yorulduktan sonra tatlı şeyler veya yemekle tıkınmıyordum.Sadece suda sınır yoktu bide sade maden suyu içiyordum.

İnsan açken kafası iyi çalışmaz, birazda unutkan olur o yüzden açlık grevine girmedim herşeyden tadımlık alıyordum,fazladan sadece sebze tüketiyordum birde bol bol su.Arada azda olsa kuruyemiş taşıyordum yanımda,doygunluk hissi veriyordu bu ama çok az adetle yiyordum.

2 Hafta sonra 15. günde tartıya çıktığımda 96 kiloydum ben, rahat yatmaya başlaladım,istediğim elbiseleri giymek bana harika geliyordu.

Sonraları sporu bıraktığımdan dolayı ve bilgisayara çok takıldığımdan kilo vermem durdu ancak ekmeği çok az yiyip bol bol su içtiğimden vede tatlıları ve kızartmaları sadece tadımlık yediğimden en azından kilomu korudum.

Zaten 1 yıl sonra geçikmiş askerliğimi yapmak üzere askere gittim.Piyade yada komando olup bir eğitim kışlasına düşmüşseniz burdan daha iyi kilo vereceğiniz başka bir yer bulamazsınız.Başka görevlerde ve kışlalarda kiloda alabilirsiniz.

Kısaca temel tavsiyem beyaz ekmeği çok az yiyin, suyu çok için sebzeyi yanında fazlaca yiyin.İmkanınız varsa arada hamama gidin,futbol gibi ter atacağınız etkinliklere katılın koşu yapın,yorulduğunuzda su için meyve suyu içmeyin.


beberuhim
Aday Memur
24 Mart 2018 13:34

şekeri tamamen çıkarmak lazım hayattan, en tatlı zehirdir şeker


selo344
Aday Memur
16 Kasım 2018 10:36

1 haftada 5 kilo verdiren diyet listesini uyguladım bende 2 haftada 10 kilo verdim spor mülakatım vardı çok işime yaradı yalnız yeşil çayı eksik etmeyin sabahları.


asdf77100
Daire Başkanı
17 Kasım 2018 02:16

Bütün herşeyi eksiksiz yapsanız antremanınız çok iyi ve beslenmeniz çok iyi olda dahi 1 ayda doğal yollarla 250 gram kas elde edersiniz.İki haftada 12 kilo vermek hiç sağlık bir durum değil hızlı verilen kilonun maalesef büyik çoğunluğu kastan gider ve ilerde Skinny fat gibi vücut sarkmaları oluşur.Protein ağırlıklı beslenme programı ile(örneğin low carb) düzenli antrenman yaparak ve vücudu dinlendirerek kilo vermelisiniz.Toplulumumuzda yanlış bir bir gerçek var ideal kilo diyebirşey yoktur ideal yağ oranı vardır.


dsn1
Kapalı
17 Kasım 2018 17:52

2 haftada 12 kilo vermek duruma göre zordur. Arkadaş 108 kilodan düştüğü için mümkün olabilir(Boyunun 1.80 veya daha az olduğunu varsayıyorum). 2 haftada 12 kilo vermek 85-90 kilo olup normal miktarda yemek yiyen ve hareket eden biri için tabii ki dengesiz ve zararlı bir kilo verme olabilir. Ben şekeri ve sadece ekmek,kızartma (yumurtayı, patatesi kızartmak yerine suda kaynatıp yemek gibi) ,hamur işi yemeyi kesince hiç aç kalmadan 2 haftada 104 kilodan- 96 kiloya düştüm yani kısaca bu vücuduna ne kadar karbonhidrat,yağ, şeker soktuğuna ve bunun ne kadarını da harcadığına da bağlı.

asdf77100, 5 yıl önce

Bütün herşeyi eksiksiz yapsanız antremanınız çok iyi ve beslenmeniz çok iyi olda dahi 1 ayda doğal yollarla 250 gram kas elde edersiniz.İki haftada 12 kilo vermek hiç sağlık bir durum değil hızlı verilen kilonun maalesef büyik çoğunluğu kastan gider ve ilerde Skinny fat gibi vücut sarkmaları oluşur.Protein ağırlıklı beslenme programı ile(örneğin low carb) düzenli antrenman yaparak ve vücudu dinlendirerek kilo vermelisiniz.Toplulumumuzda yanlış bir bir gerçek var ideal kilo diyebirşey yoktur ideal yağ oranı vardır.

18 Kasım 2018 13:05

karbonhidratı azaltırsanız zaten vucut doğal yollardan kilo kaybı yaşıyor.spor da önemli .


ecem bertan
Aday Memur
18 Kasım 2018 13:30

bu kadar hızlı kilo vermek intiharla eşdeğerdir


hestbehist
Memur
18 Kasım 2018 18:07

Söylediklerinizin çoğuna katılıyorum. Ancak katılmadığım noktalar da var.

Günde 20 km üzeri yürüyordum, çoğu zaman koşmadım. 1 buçuk ayda 12 kilo verdim. Evet, biraz geç oldu ama sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Çünkü hızlı kilo almalarım durdu ve kilomu koruyabiliyorum.

Sade maden suyu vücutta ödeme sebep olur. Yani fazladan su tutarsınız bünyenizde.

Öğle yemeği kısmını atladınız sanırım. Metabolizmanın çalışması açısından çok önemlidir.

Sade Türk kahvesi ve yeşil çay içerseniz daha da faydasını görürsünüz.

Teşekkürler.


amigdala22
Aday Memur
15 Şubat 2022 19:04

Ekmeği hayatınızdan çıkarmanız çok önemli.

Sadece kalori almanıza neden olmuyor.

İnsülin salgılanmasını arttırıyor. Doğal olarak özellikle göbek bölgesinde yağlanmak oluyor.

Ben mümkün değil ekmeksiz yapamam diyorsanız ekmek kaç kalori .....

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi