Editörler : "eskiyara"Pangaea
13 Nisan 2012 22:54

ilk yılda amaç rehberliktir...sana kıl bi müfettiş gelmiş, toyluğundan dolayı da yüklenip durmuş...herhangi bir beklentisi olmaz müfettişin...sadece yönlendirir...3-5 rutin evrakı koyarsan önüne, başın ağrımaz...sana bi yaptırım uygulayabildiler mi arkadaşım?

NOT: ben de öğretmenliğe adaylığı es geçip başlamadım.


kmtsr
Kapalı
13 Nisan 2012 22:57

temiz_ikinci_el

Sadece müfettiş değil. Okul Müdürü de 1 yıl boyunca benimle uğraşmıştı. Sürekli baskı ve mobbing. Sonunda herhangi bir soruşturma vs. olmadan adaylığım kalktı ama 1 yıl boyunca sürekli idareden ve okul müdüründen baskı gördüm.


kurtulus17
Aday Memur
13 Nisan 2012 23:02

Sayın Elfida ,

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 57. maddesi''Adaylık süresi içinde disiplin cezası almış olanların disiplin amirlerinin teklifi? ve atamaya yetkili amirin onayı ile ilişikleri kesilir. İlişkileri kesilenler ilgili kurumlarca derhal Devlet Personel Başkanlığına bildirilir.

Adaylık devresi içinde veya sonunda, 56 ncı ve bu madde hükümlerine göre ilişikleri kesilenler (sağlık nedenleri hariç) 3 yıl süre ile Devlet memurluğuna alınmazlar''şeklindedir. Onun için disiplin cezası almamanız gerekir.


_Elfida_
Kapalı
13 Nisan 2012 23:04

anlıyorum hocam gözünün üstünde kaşın var diyor resmen bu ne biçim iştir bunlar nasıl eğitimci aklım almıyor. öğrenciye bile böyle davranılmaz.Evlendim diye neler neler söyledi söylesem inanmazsınız. Balayı yaptınız mı diye defalarca sordu!!! Öğretmen evinden evime giderken bile nereye gidiyorsun diyor:))) bi arkadaşa internete çok giriyorsun demiş onu da öğretmen evinde nete girerken görmüş..öğretmenler odasında bir arkadaşla konuşuyorduk güldüm diye gelip fırça attı yok böyle birşey ya ..

13 Nisan 2012 23:06

ben baskı görmezsin demedim ama...sadece aday öğretmenin soruşturma geçirmesi yahut ceza alması zordur dedim...

1. sınıf verilmesi konusunda da bi şey demedim...öncelik diğer öğretmenlerdedir ama 1. sınıf alma konusunda...

mobbing midir mobidik midir bu kelimeyi de jargonumuza sokanın dağarcığına sağlık...ne büyük eksiği doldurmuş...

13 Nisan 2012 23:14

ya stajerken ben demi böyle saftım diye düşünüyorum da yok arkadaş ya.Bukadar saflık bi öğretmene yakışmaz arkadaş.

Şunu asla unutmayın elfida hocam

devlet memuru olmak zordur memurluktan çıkarılmak daha da zordur


vitaminB12
Daire Başkanı
13 Nisan 2012 23:30

Elfida son yazdıkların anladığıma göre müdürünün ego tatminsizliği, duygusal ve cinsel sorunları var. Uzak durmanızı ve haddini aşan hareketlerinde de haddini bildirmenizi tavsiye ederim. Siz sustukça ve ezildikçe zevk alıyor ve daha da üstünüze gidiyor. Ayrıca bir kadın olarak evliliğinizi ve balayınız filan soruyorsa bu da onun duygusal arayışındaki ümitsizliğini ve cinsel sorunlarının var oldugunu gösteriyor. Hakaret olmadan haddini bildirin ve umursamayın.işinizi yapın ve saçmaladığı zaman korkusuzca cevabını verin. bir halt ya-pa-maz.


drakun381
Şube Müdürü
13 Nisan 2012 23:36

ya yok hocam yeni öğretmenleri kullanarak ego tatmini yaşamaya çalışan kompleksli işi gücü insanlarla uğraşmak olan idareciler var özellikle doğu illerinde yeni öğretmen daha sıkı çalışsın istiyorlar


googlehotmail
Yasaklı
13 Nisan 2012 23:38

Öğretmenin biri sapıklık soruşturması geçirdi yinede görevden alamadılar.


bay_pamuk
Şef
14 Nisan 2012 01:55

hocam en kötü ihtimalle sene sonunda yetersiz not verir ve bu notunu belgelendirmek zorundadır.bu durumda kendisi de soruşturma geçirecektir. yani sizle kafa bulmuş...dik duruşunuzu gösterin. ben de okul müdürüyüm ama yetkisini baskı amaçlı kullananlara pabuçö bırakmayın.


beytimb
Şef
14 Nisan 2012 06:45

koskoca müdür o istediğini yapar okuldan atar okula koyar bahçrye atar temizlik yaptırır.soba yaktırır, boya badana yaptırır, isterse kendine masaj bile yaptırır.... atanamıyoruz atanamıyoruz atandık mı kendini nimetten sayıp kaytarmanın yollarını arıyoruz... sen saf olursan yada semere yakın münasip durursan çok vuran olur


assencm
Genel Müdür
14 Nisan 2012 08:41

yavaaşşşş oll hocam o bırazz sıkarrr okul muduru yuzde yuzzz kesın konusuyorum senın stajerlıgını kaldırmak zorunda degıl okuldan atmak senı el ustunde tutmak zorundaa hemdee bunlada kalmıyoo stajerlıgını yuksek puanla kaldırmak zorunda ben hepsını yasadım cunkı ıcın rahat olsun


pekos
Aday Memur
14 Nisan 2012 09:13

Sevk hastayım demektir.Burada hastaneye girişin çıkışın hiç önemi yoktur.Niye gelmedin diyorsa eve gittim yattım de.Hiç bir şey yapamaz.Bundan adınız gibi emenin olun....


270619
Memur
14 Nisan 2012 10:24

sevk diye bişey yoktur.çalışabilir kağıdı da kaldırıldı.ayakta tedavi belgesi doldurup okula veriyoruz artık.orda da giriş çıkış saatlerini yazmıyoruz.müdürün önce güncel mevzuatı öğrensin..


krasivii
Kapalı
14 Nisan 2012 11:14

arkadaşlar sevk alırken şuna dikkat edin:giriş cıkış saatleri aynı bile olabilir o önemli değil,önemli olan çalışmaya başlayabileceğiniz saattir.ben de stajyer öğretmenim ve hastalığımdan dolayı 3 tane sevkim var ve hepsinde giriş cıkış saatleri aynı ama işe başlayacağı saat daha da geç.doktorunuzdan özellikle bunu talep ediniz.işe başlayacağınız saati yazdırın. ayrıca bi stajyer öğretmen olarak yaşadıklarınız beni şaşırttı.ben müdürümün yüzünü bile görmem.anadolu lisesinde ingilizce öğretmeniyim.kendinizi ezdirmeyin ve yasal haklarınıza hakim olun.acın yönetmeliği okuyun.eğer sizden istenilenler veya size karşı takındıkları tutum yasal çerçevenin dışında ise sesinizi yükseltebilirsiniz.bi sevkden dolayı başınıza birşey gelmez.


parinas
Şef
14 Nisan 2012 11:23

Birincisi sevk diye birşey kalmadı hocam. Ek11 a formu kalktı. Onun yerine Beyan belgesi geldi ve beyan belgesinde SAAT DİYE BİR KISIM YOK. bunu bilin.

Ayrıca okul müdürü sizi attırabilir diye bir tabir yok. Nasıl birşeydir ki bu. Siz okadar emek vermiş atanmışsınız bir okul müdür keyfi uygulamasıyla sizi attırabilsin. Yönetmeliklere iyi bakın. Eger tüm konularda bilginiz olursa müdürünüz bunun farkına varır. Bu şekilde de intibalar oluşmaz kafanızda.

Bir sonraki yıla kalır stajerliginiz. Eger 1 sene sonra yine kalkmazsa stajerliginiz yanılmıyorsam aminiriz değişir. O kadar kolay degil yani.


atrofi
Yasaklı
14 Nisan 2012 11:24

hangi okul müdürü ekmeğimle oynaycakmış şaşarım :)


yiğit26
Memur
14 Nisan 2012 12:00

yani herkes bol keseden atmaya bayılıyor. daha bir hafta önce görüş yazızı yayınlandı uyarı ya da kınama cezası dahi alsa aday memurun asaleti onaylanmıyor. siz okul müdürlerini burada hiçe sayıyorsunuz ama eğer bu arkadaş hakediyorsa okul müdürü arkadaşı göreven attırabilir. ama bizim yöneticilerimiz insaflıdır bu arkaaşın ekmeğiyle oynayacağını zannetmiyorum. ama arkadaş erken başlamış okul müdürüyle filan takışmaya böyle giderse bu tür soruları çokça soracağa benziyor.

çoğu yorum aday memurlara disiplin cezası veriemeyeceği bilgisine dayanıyor bu değişti


yiğit26
Memur
14 Nisan 2012 12:14

http://pgm.meb.gov.tr/daireler/mevzuat/haber/Yönetmelik%20Taslağı1%20001.pdf

linkten ulaşamıyorsanız meb mevzuat dairesi başkanlığının internet sitesini inceleyin 2. sayfa


gcent
Şube Müdürü
14 Nisan 2012 12:16

bu konuda yazılanlara bakınca müdür arkadaşlar hemen belli ediyorlar kendilerini neyse sıkıntı yaşayan arkadaş bence daha dikkatli olsun en nihayetinde amiridir her zaman kişisel olarak olmasa da makama saygı gerekir.Müdürleri yetkileri artırılmıştır gerektiği zaman uyarı kınama verebilir ancak öğretmeni de koruyan yasal korumalar da mevcuttu ben sanmıyorum ki bir müdür kolay kolay soruşturma açmak yada ceza vermek istesin çünkü soruşturma demek okula müfettiş gelmesi demek her şeyin didik didik edilmesi demek savunmaya söz hakkı verilmesi demek mahkeme demek yani soruşturma açılan arkadaşı sıkıntıya sokacağı gibi okul müdürünü de strese sokar birde dayılar amcalar tanıdıklar işin işine girerse ava giderken avlama durumu olabilir çokça şahit olmuşumdur böyle durumlara birde işin mobbing kısmı var eğer bir çalışan kendisine mobbing yapıldığını ispatlarsa işte o zaman müdürü kimse kurtaramaz neyse bu işler okul içerisinde halledilmesi gereken durumlar bence en iyisi resmiyet ve biraz dik duruş ....yeni gelenlere bazı müdürler bu hareketleri bilerek yapıyorlar ama şaka ama ciddi

Toplam 44 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi