Editörler : "eskiyara"Pangaea
16 Nisan 2012 12:38

Kaybeden yine öğretmen olacak

BAŞKA BİR SİTEDE ilhami ÜNAL ÖĞRETMENİMİZİN ANALİZİ

hükümet öğretmenlerden o kadar çekiniyor ki, bu işi bilerek, isteyerek ve mükemmel yöneterek haziranın onbeşine kadar sürdürmeyi hedefliyor. neden mi? haziranın 12 sinde okullar karne dağıtıldıktan sonra tatile girecek. bu saatten sonra öğretmen öfkesi hiçbir işe yaramayacak. sendikal faaliyetlerin de hiçbir önemi kalmayacak. hem sendikalar rahatlayacak, hem medya, hem de hükümet. üçlü ittifak son derece zor gibi görünen bu durumdan zaferle çıkacaklar. her zaman olduğu gibi -rahmetli Erbakan'ın öğretmene verdiği değer hariç- zamanla öğretmen de bulunduğu bu durumu kabullenecek.

Yine herkes kazanacak ve kaybeden yine sadece öğretmen olacak.


asil01
Kapalı
16 Nisan 2012 13:02

yerinde tespit!


hayta_33
Memur
16 Nisan 2012 13:20

alakası yok görüşmeler 30 nisanda başlayıp yanlış hatırlamıyorsam en fazla 1 ay sürcek yani mayısta herşey tamamlanıcak. ayrıca sendikalar pazarlıklar sürerken gidişata göre eylem faaliyetleri falan hazırlıyorlar.. umarım başarılı olurlar da 3-5 kuruş fazla alırıs.. ama dediğin gibi öğretmenleri uyutalım okul kapanana kadar oyalıyalım sonra istediğimizi yapalım falan diye bekleyen kimse yok...analizi yapan arkadaş biraz hayalperestmiş :)


b.bilgi
Şef
16 Nisan 2012 13:35

Eşit işe eşit ücret uygulamasında öğretmenin mesleki eşdeğerini bulamayan hükümet olaydan galip çıkmıştır. öğretmenin mali, ekonomik sorunları yerine "öğretmenin çalışmadığını, öğretmenin mesai saatlerinin az olduğunu, öğretmenn yetersiz olduğunu" söylerek öğretmenin kutsallığını bütün platformlarda ayaklar altına almışlardır. hem de kendi bakanı eliyle. ayrıca öğretmenin emeğini görmezden gelenler, bu hak arayışlarını o kadar güzel kullanmışlardırki sormayın gitsin. hükümet, sendika ve medya ülkenin en önemli konusunu kendi kâr hanesine yazmada, kendi lehine çevirmede oldukça kurnaz davranmıştır. bunu yaparken mağdur taraf hakkında birkaç güzel laf etmemiştir. sadece sendika ve ilgili bakanlıklıkların söylemlerini manşetlerine taşıyarak pastadan kapabileceği paya odaklanmıştır. insan kendine bu kadar kazanç sağlayan bir varlık, bir meta, bir araç için birazcık merhamet duygusu beslememiştir. neden? çünkü olay çözülürse hammaddeleri tükenecek, ziyaretçi zayıları düşecek, üyelerden kopmalar olacak.


hayta_33
Memur
16 Nisan 2012 13:42

aga senin kayış kopmuş ya .. :) bi bekle bakem toplu görüşme sonrasını bakarsın bi güzellik yaparlar :) s...et sağlığına yazık :)


soprano58
Şef
16 Nisan 2012 13:53

okullar 12 haziranda tatil olur ama 30 temmuz a kadar öğretmenler okulda...olası bir memnuniyetsizlikte ders olmayacağı ve öğretmenler daha rahat bilgi alışverişinde bulunabilceği için bunun sendika adına avantaj değil dezavantaj olacağını düşünüyorum...


b.bilgi
Şef
16 Nisan 2012 13:54

sağlık mı kaldı kafa mı kaldı bu bilmem nelere oy veren biri olarak özellikle bu bakan sıfatı altındaki bakmayan bakamayan bakarayı kabul edemiyoreum. yıl başından beri özellikle 2 aydan beri cinler şeytanlar tepemde Allah bu sıkıntıları bizlere yaşatanlara misliyle versin


cmlylnyk
Genel Müdür
16 Nisan 2012 14:45

Eee günaydın...

biz temmuzu bulur diyorduk, şeytanın avukatlığını yapmakla suçlayanlar oldu.

30 nisan 30 mayıs görüşmeler olacak anlaşılamayak ve 7 gün hakem heyeti

tarihler kaçı gösterir 7 haziran perşembe ertesi gün zaten okullar tatile giriyor.Şimdi sorarım size bizim sendikalar ne zaman eylem yapacaklar.NETİCEDEN ÖNCE EYLEM!! Neyseki tanıdıklarım tepkilerini koydular geçen ay...


Deli Cevat
Şube Müdürü
16 Nisan 2012 14:58

700 bin öğretmen. 100 bin emekli, 250 bin de atanamayan. etti size 1 milyon 50 bin. aileleriyle birlikte 4-5 milyon oy eder. yani %10 barajını aşıyor. parti kursalar meclise girerler.

Ama sağcı, solcu, dinci diye iktidarlar tarafından paramparça bölünmüşler. onlar birbirini yiyedursun. başımızdakiler de kıs kıs gülüp ülkeyi yönetsin.

Toplam 8 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi