Editörler : Lanet
18 Nisan 2012 13:33

Belediyedeki arkadaşlar yardım ederse sevinirim

Bir kamu kurumunda memurum Belediye ye geçmeyi düşünüyorum maaş durumu görevde yükselme durumu uzman ve çözümleyici maaşları hakkında bilgisi olan varsa cevap verirse sevinirim (bu arada 9 yıllık hizmetim var)


cladius35
Daire Başkanı
18 Nisan 2012 14:45

Bulunduğunuz kamu kurumu kit değilse ve ek olarak mesai, ikramiye adı altında ücretler almıyorsanız orda ne kadar maaş alıyorsanız belediyede de üç aşağı beş yukarı aynı ücreti alırsınız. Bazı belediyelerde ek olarak sds, ikramiye ve yemek fişi uygulaması olabiliyor. geçmek istediğiniz belediyede bu tarz yan ödemeler varsa şuankli mevcut maaşınıza onları ekleyin..


harun1987
Şef
18 Nisan 2012 19:23

şu anki maaşınıza sds eklerseniz alacagınız maaş ortaya çıkar tbi her belediye sds vermiyor ve sds ücretleri farklı her belediyede


fisela
Şef
19 Nisan 2012 09:55

öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim, çalışmış olduğum kurum 666 ile ikramiye kalktı görevde yükselme olayı bayağı zorlaştı il müdürleri, şube müdürleri dışarıdan atanmaya başladı, para tabiki önemli ama ben daha çok görevde yükselme ile uzman ya da çözümleyici olabilmek için geçmeyi düşünüyordum, anladığım kadarıyla mahalli idarelerde görevde yükselme yılda bir yapılıyor, bundan dolayı geçmeyi düşünüyorum ama tereddütlerimde var doğrusu geçtiğim takdirde görevde yükselme olmaz ise ya da uzman ve çözümleyici kadro maaşları memurdan fark lı mı işte bu soruların cevaplarına ulaşabilirsem geçmek için dilekçe vereceğim. Ayrıca bulunduğum belediyede yemek fişi ve sendika parası var.


fisela
Şef
19 Nisan 2012 20:59

güncel


cladius35
Daire Başkanı
20 Nisan 2012 09:49

mahalli idarelerde görevde yükselme sınavı belli periyotlarla açılıyor. fakat her belediye yada il özel idaresi bu sınava iştirak edemiyor.bende şeflik için girmek istedim ama boş kadro olmadığı söylendi.yani anlayacağın görevde yükselme mahalli idarelerde de çok zor.mesela müdürlerin çoğunluğu görevlerini vekaleten yapıyor. yani müdürlük kadroları yok. olayı vekaleten hallettiklerinden siyasi referansı yüksek kişiler müdür oluyor genelde..uzman ve çözümleyici maaşları hakkında bilgim yok maalesef.


fisela
Şef
22 Nisan 2012 20:45

güncel


fisela
Şef
26 Nisan 2012 08:33

güncel


MFA003
Daire Başkanı
26 Nisan 2012 11:01

geçmek istediğin belediyelerde sds ve yemek ücretlerini araştırarak başvur mesela bizim belediyede 380 tl civarı tcket veriyor.daha fazla veren belediyeler de var az verende ve burakam hersene arta da bilr azalada bilir.sds lerde de bayağı uçurum oluyor.geçeceğin belediyenin mali durumu burada önemli.bu sds işinin devamı içinde önemli

mahalli idareler hemen hemen hersene ünvan değişikliği ve görevde yükselme sınavı açıyor.bu sene yi kaçırdun başvruları şubat sonunda bitti sınavıda eylülde olacak.bu aralarda geçiş yaparsan seneye baş vurun 2013 eylülünde de sınava girersin tabii sınavına girmek istediğin kadronun da belediyede olması lazım.ama ben diplomaya görede meclisten geçirilerek kadro açıldığını gördüm de.yani referansın olacak.müdür kadrolarını düşünüyorsan belediyelerde bu kadrolardan bol bol var.genelde vekaleten müdür atanıyor.sen sınava giripte müdür olursan asil müdür olduğun için atanman gerekir ve müdürlüğe kolayca atanabilirsin.mahkeme yoluylada atanırsın.ama geçeceğin belediyenin kadrolarını mutlaka araştır.kadroları küllen boş olan belediyeleer var.ünv mezunun bile sayılı sayıda az olduğu belediyeler var.

birde şu husus var.malum belediyelerde çalıştırılan sözleşmalilerin kadroya alınma durumu var bu durumda o kişiler kadroya geçerlerse yöneticilikler de dahil birçok kadroyu görevde yükselma sınavlarına girerek doldurabilirler.bu konuda elini çabuk tutman lazım...


fisela
Şef
26 Nisan 2012 14:00

teşekkür ederim bilgilendirmeniz için


saldiraytugra
Aday Memur
12 Eylül 2012 01:27

MERHABA

İSTANBULun X bir BELEDIYESINE BASLAYACAGIM İNŞALLAH...

CAGRI MERKEZI

BILGI ISLEM

BURO PERSONELI 3 UNDEN BIRISI..

NE KDR MAAS KRITARI ACABA?


fero öğretmen
Aday Memur
24 Ekim 2012 09:22

KARDEŞİMM KAFAYI MI YEDİN !! NE BELEDIYESİİİİ. KALK GİTTTT YAA. NE ,İŞİN VAR BELEDIYEDEEE. EN SON GELECEGINN YER OLSUN BELEDIYELERR. BELEDIYEDE MEMURUM BENNN. LANET OLSUNNNN


makden
Kapalı
25 Ekim 2012 18:31

hangi belediyedesin hocam? ne gibi sıkıntıları var? maaş ne kadar, hangi kadrodasın, ortaöğretim mi lisans mı önlisans mı senin?

fero öğretmen, 11 yıl önce

KARDEŞİMM KAFAYI MI YEDİN !! NE BELEDIYESİİİİ. KALK GİTTTT YAA. NE ,İŞİN VAR BELEDIYEDEEE. EN SON GELECEGINN YER OLSUN BELEDIYELERR. BELEDIYEDE MEMURUM BENNN. LANET OLSUNNNN


makden
Kapalı
31 Ekim 2012 19:56

bilgi alabilirsek iyi olur, bir sürü arkadaşımız açıktan atama bekliyor ve bana bu konuda çok soru geliyor, nerelerin şartları iyi nereler kötü?


RECEP TONBAK
Aday Memur
08 Kasım 2012 10:43

Arkadaşlar selam,bende belediyede memurum.Belediye açıktan atama ile girdim.Sorun daha orada başladı.GİH Kadrosu olmasına rağmen YHS ye atadılar.malum sebepler dolayısıyla.Tahsildar oldum.Tahsildar tazminatını kendi kadrosundaki alıyor bana yok.Sonra dedilerki senden görvinin gerektirdiği parayı keseceğiz,iyide ben zaten almam gerekeni almıyorum birde benden ücret keseceksiniz.Neyse onu düzelltirdik.2011 yılında YHS den GİH e geçmek için görevde yükselme sınavına gireceğim.Sen bu sınava giremezsin 8 yılı doldurmadın ! bizde iyice araştırmadık personel öyle dedi diye.2012 yılnında tekrar yazı geldi.Bu sefer kendim araştırdım şartları 1 yıl çalışmak yeterli boş kadro da var ise sorun yok .kışın VHKİ olmak için Bilgisayar sertifikası aldım.Sınava müracaat ettim.En sonunda sınavı kazandım.Bu sefer Mahalli idarelerin sınav sonucunu kabul etmiyorlar.İllaki sertifika olacak .zorlaya zorlaya kadroyu aldık.Bana hala sertifika gelecek :) AÖF den,Tahsilat başlı başlına dert birde başka görevler veriyorlar. Almam desen bir sürü duygu sömürüsü .Diğer yandan benim yan odadaki memur arkadaşım ise rahat arayan yok soran yok. Kafasına göre takılıyor.SDS zamanı gelince Başkanım da onu örnek göstererek Memurlar çalışmıyor diye SDS imzalamak istemiyor. Yani Belediyeler sorun.Şimdi birde çalıştığım Belde Belediyesi Büyükşehir yasasından dolayı kapanacak akibetimiz belli değil.

09 Kasım 2012 15:05

belediyelere 3173 ile muhasebeci olarak atansam ve muhasebe konusunda iyi olmasam ama bilgisayar kullanıcısı olarak süper ve muhasebe paketlerini kavramada yine süperim. Çünkü özel sektörde yıllardır bu işi yaptım fakat mizanmış bilançoymuş anlamam hiç yapmadım. Özel sektörde şirket muhasebesi cari hesaplar, evrak girdi çıktı kayıtları sadece bunları yaptım.

Bu durumda herhangi bir belediyede memur olmam durumunda bana sorun yaşatırlar mı?. Bilgisi olan cevaplar mı lütfen

Toplam 15 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi