Editörler : "eskiyara"Pangaea

umitsen
Şef
14 Mayıs 2012 20:49

VAY arkadaş ne kadar çok teknik öğretmen düşmanı varmış. Sizi zorla mı okuduğunuz branşlara aldılar. Siz de teknik öğretmen olsaydınız ya.....


beyazvesiyah
Aday Memur
14 Mayıs 2012 21:04

al benden de o kadar.atölyeye girip bir hafta bi çalışın siz kültürcü meslektaşlarım ondan sonra konuşun bilmeden konuşmak kolay.önce öğrenin sonra konuşun...!


incedemiroğlu
Yasaklı
14 Mayıs 2012 21:13

meleyin meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

bir birinizi yiyin.

önemli olanda o zaten

meeeeeeeeeeeeeeee


elfizmr
Memur
14 Mayıs 2012 21:18

Mesleğimi seçmeden önce bunları bilseydim kesinlikle meslek lisesi öğretmeni olurdum.Yaptığınız iş kolay demiyorum diyemem de ancak hiç olmazsa biraz daha fazla maaşım olurdu.En yakın arkadaşımın eşi meslekçi ve kendi diyo 3.000 tl alıyot ayda.Ev aldılar biz daha arabanın borcunu yeni bitirdik.Herkese helal olsun ancak bizim branşçılar ders olmayınca 1.600 tl ile geçinmek zorunda kalıyoruz her sene sonu düşünüyoruz acaba seneye kaç saat dersimiz olacak diye düştüğümüz duruma bak yaa..


serimu61
Memur
14 Mayıs 2012 22:06

meslek öğretmenlerini çekemeyenler zamanında bizimle meslek okuluna gidiyorlar diye dalga geçenlerdi herhalde:)daha az çalışıp meslekçi olsaydınız sizde ne diyelim...meslek öğretmenlerini eleştireceğiniz yerde öğretmen maaşlarını eleştirseniz daha mantıklı olur diye düşünüyorum...


scedcedu
Daire Başkanı
14 Mayıs 2012 22:35

arkadaşlar lütfen meslek öğrt kültür öğrt ayrımı yapmayalım sonuçta hepimiz öğretmeniz her branşın avantajı olduğu gibi dezavantajı da var. lütfen birbirimizi kıracak, rencide edecek sözler sarfetmeyelim.

albora hocam meslek lisesinde daha önce görevlendirmeyle kültür dersi öğrt olarak çalıştım ve öğrencilerin seviyelerinin düşüklüğünü ve bunun sorumlusunun ilçe mem tarafından öğretmenlerin görülmesini bizzat yaşadım, bu yüzden meslek lisesi tercih edersem meslek öğretmeni olabileceğim okul olmasını istiyorum ve bu başlığı da aradaki farkı öğrenmek için açtım. şu da bir gerçek ki meslek liselerinde öğrenciler meslek öğretmenlerini sayıyor ama diğer öğretmenleri hiç umursamıyor


erdomania
Şef
14 Mayıs 2012 22:47

scedcedu hocam ben endüstri meslekte kimya teknolojisindeyim maaşımız teknik sayıldığımız için 70 lira fazla. diğer nokta 20 saat maaş karşılığı 29 saat ekders alıyorum ben kimya öğretmenlerinin kararnamesi kimya/ kimya teknolojisi olması bu sebepten ayrıca biz kimya bölümlerinde teknik öğretmen sayılırız hocam.


point-break-petito
Aday Memur
25 Mayıs 2012 19:28

ben de sağlık meslek lisesinde öğretmenim..öğretmenliğim boyunca böyle bir ayrım olacağını düşünmedim, aklıma asla böyle bişey gelmedi bile ama kültür dersleri öğretmenlerimizden duyduğum, anladığım kadarıyla nedense kendilerini okulda dışlanmış gibi hissediyorlar, dile getiriyorlar. alakası yoktur kimse böyle düşünmesin hepsine saygım vardır her branşa hatta ben okulumuzda sanat derslerine ağırlık verilmesini isterim mesela gerek bir resim dersi gerek bir mizik dersi olsun..beden eğitimi dersi adam gibi işlensin isterim ama malesef meslek dersleri okadar fazla ki akşam 5'te bitiyor derslerimiz. hafta da 3 gün uygulamadalar..bu konuda bi düzenleme getirilmesini çok isterim mesela.


BeyzaÖğretmen77
Aday Memur
22 Eylül 2012 20:09

Bende 10yıldır sınıf öğretmeniyim önümüzdekihafta büyük olasılıkla kimyabölümü olan teknikliseye geçiyorum.detaylı bilgi almak istiyorum.tekniklisede görevli kimya hocalarımızla nasıl iletişimegeçebilirim?ilgilenen olursa çok sevinirim.


bitrak
Aday Memur
27 Aralık 2012 16:57

arkadaşlar öncelikle meslekçi -kültürcü ayrımı yapmak gerçekten pek etik değil ama, arkadaşların dediği de haksız değil yani... bir idareci arkadaş meslek dersi öğretmeni olmak zordur diyor, doğrudur... fakat, ben ticaret meslek lisesinde çalışıyorum, branş öğretmeniyim ve; meslekçi 20 saat maaş karşılığı girer gerisi koordinatörlüktür, koordinatörlüğün neresinin zor olduğunu da anlamış değilim... sen 30 saat girip 70 kişilik sınıflarda ders anlatmaya çalışırsın, ancak alacağın ek ders 600 -650 lira arasıdır, meslekçi arkadaşlar 20 saat girer, 1100-1300 tl arası ek ders alır. yani ayrım yapmayalım bence... zaten yapılmış bir ayrım var...

bunların da hepsi hayal ürünüdür :))


semraakın
Aday Memur
24 Aralık 2013 02:20

Merhaba koordinatörlük ile ilgili bir sorum olacak.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ?nin 88. Maddesi?nin ?e? bendinde belirtildiği üzere ? Bir alanda koordinatör öğretmen olarak görevlendirilecek yeterli sayıda atölye, laboratuvar ve meslek dersleri öğretmeninin bulunmaması durumunda bu alana yakın alan öğretmenlerine öncelik vermek üzere diğer alan öğretmenlerine koordinatörlük görevi verilir.?

Oysa Bilişim öğrencileri ve koordinatörlük ücretleri diğer alan öğretmenlerine de dağıtılmış durumda.

Grup hesabıma göre Bilişm öğretmenleri olarak 20 saat almamız gereken koordinatörlük ücreti yerine 11 saat alıyoruz. İtiraz ettim Müdür Bey de bana "Sen uyumsuzsun biz bu güne kadaröğrencileri diğer alan öğretmenlerine de dağıttık yine dağıtacağız " dedi.

Yönetmeliği Ben mi yanlış anlıyorum?


bluevelvet
Memur
24 Aralık 2013 18:51

Örnek vermek gerekirse okulda bilişim ve elektrik alanları var. bilişimde 12. sınıflar işletmeye gidiyor. elektrik 12. sınıf yok. Eğer bilişim öğretmeni varsa sadece bilişimciler koordinatörlük alabilir. Ancak bilişim öğretmeni yoksa o zaman elektrik öğretmenlerine görev verilebilir.


karamurekkep
Memur
24 Aralık 2013 21:27

Sınıf öğretmenleri girmedikleri dersin de ek derslerini alır demeyi unutmuşsunuz...

kamuran6606, 12 yıl önce

ondan hocam sen söyleme ben vevap veriyim.

Teknik öğretmen Maaş karşılığı 20 saat derse girer.( 12 yıllık bekar 1873 TL alır)

Branş öğretmeni 15 saat derse girer( 12 yıllık bekar 1780 TL alır)

Teknik öğretmen 5 saat fazla derse girer 120 TL fazlalık alır. 5 saat fazla ders Branşçıların maaşlarına göre 500 TL daha fazla maaşı hak eder.

Teknik öğretmen 24 saat haftalık derse girer 3 saat de DDH gelir haftada 27 saat alır.

Branş öğretmenleri 15 saat drse girer 2 saat rehberlik sınıf 1 saat DDH alır toplam 18 saat ekders alır.

Garibim sınıföğretmenleri 18 saat maaş karşılığı girer ama branşçılar kadar maaş ve ek ders alamaz. Teknik öğretmen amele gibi atölyede çalışır. Soruyorumsiz okulda çalışıp beli sakatlanıp artık iş göremez duruma gelen Branş veya sınıf öğretmeni var mıdır.?

Sonuç olarak Herkes girdiği kadar ücret alır.


semraakın
Aday Memur
25 Aralık 2013 11:00

Teşekkür ederim.


kamuran6606
Genel Müdür
27 Aralık 2013 19:55

Ben meslek dersi ogretmeniyim cevap veriyim. Teknik ogretmenler egitim ogretim tazminati adi altinda %12-15 arasinda is gucu yipranma maksatli taminat alirlar. Ekders olayina gelince her ogretmen gibi haftada kac saat derse giriyorsaniz o kadar ucret alirsiniz. Burda sanki haftada 10 saat derse girip aylik 1500 tl aliyor imaji vermisiniz.

Teknik ogretmen maas karsiligi 20 saat girer normal brans ogretmeni 15 saat girer. Haftada 5 saat fazla girdigini farz edersen ayda 20 saat yapar aylik 160 tl yapar burda yine teknik ogretmen zararlidir. Haftada bende 15 saat derse girip diger ogretmenler ile ayni maasi almak isterim. Butun ogret.menler ne kadar ders okadar ucret almaktadir.

ondan, 12 yıl önce

meslekçiler ve mesleki eğitimcilere hiç sevmedikleri ve kızdıkları bir soru sormuşsunuz.

Onlar söylemezler ama ben yazayım. Maaşları kültür dersi öğretmeninden 100 ile 120 TL arası fazladır.

Ek derslere gelince 1500 TL ye kadar ekders alırlar. Ama geneli 1150 -1350 aralıgındadır.

Toplam 35 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi