Editörler : crops35
«456789101112131415»

cast377
Şube Müdürü
24 Ağustos 2012 12:47

2010 da mezun olmuştum, önümde 2 secenek vardı ya özel sektorden iş bulmak yada askere gidip döndüğümde düşünecektim iş konusunu.. başladım iş aramaya ilk etapta beklediğim bi cep harçlıgı maaş olsunda işi öğreneyim, bu bile mümkün olmadı.. tüm patronlar işi bilen eleman alıp canını cıkarana kadar çalıştırıp az para vermenin derdindeler..

Derken, birgün telefon çaldı arkadaşım aradı, kpss hazırlık için dershane bakıcam gel sende gezmiş olursun dedi.. Zaten iş güç yok gittim arkadaşla.. Benim için kpss sadece torpil meselesiyle olan birşeydi o zamanlar.. imkansız gözüyle bakıyordum.. dershaneleri gezerken birtanesinin müdürüyle yaptığımız konuşma çok etkiledi bizi.. ne sorsam cevap veriyordu, aklımdaki tüm soru işaretlerini kaldırdı ve dedimki neden olmasın ?

Karar almıştım artık memur olacaktım.. dershaneye yazıldık ve hakkını verdik arkadaşla.. çok çalışırdık dersi iyi dinlerdik.. sınav ertelendiğinde hep deneme çözdüyordum..çevremde memur olmadığı için bana destek olan hiç yoktu.. herkes bir rüya gördüğümü boşuna bir hevesin içinde olduğumu sanıyordu, bu beni çok kötü etkiledi, Sınava bir kaç gün kala bir rüya gördüm.. sınavda sürem yetmiyordu, herkes bitirirken benim soruların yarısı duruyordu, çok kötü etkilenerek uyanmıştım. bu içimde kalmıştı... Sınav günü bu rüyanında etkisiyle elimden gelen en yüksek hızda çözdüm soruları, ve sınav bittiğinde 1dk artırabilmiştim.. bir rahatlık vardı üstümde,iyi geçtiğini hissetmiştim sınavın.. sonuçta 86.842 puan aldım şükür güzel bir kurumda görev yapıyorum.. Allah herkese nasip etsin.


gencXX
Aday Memur
24 Ağustos 2012 19:49

HER BAABYIGIDIN HARCI DEGILDIR..

.

.

genckaptan bu sözu yazddım bır kenara

benı kamcılayıp

basarıya ulastıracak altın degerınde sözlerle bırlıkte yazılanlarada aglamamak elde degıl ..

basarı HAKKADENLERIN OLMASI DILEGIYLE


gencXX
Aday Memur
27 Ağustos 2012 14:20

6 bin defa okunmuslugu var 100 defa bıle yenılensın dgs bölum sıralamasını ögrenmek ıstıyoruz hePIMIZ ÖNLISANSLIYIZ


genckaptan84msn.com
Aday Memur
27 Ağustos 2012 19:12

kasım 2012 de insallah bende yazarım,


beren beril
Aday Memur
28 Ağustos 2012 15:05

kpss ye 3 kere girdim ilk lise mezunu 85 kusur alımstm ama atamam olmadı, girdiğim mülakatları ve yaptığım tercihleri saymıyorm, sonra üniverste mezunu girdim 2010da şimdide kamuda calışıyorm allaha sükür yaşm 25 tavsiyem eğer bu işe kalkıstysanız yılmayın hicbr olumsuzluktan, calışmanıza bakın bir kapı olmazsa başkasını açar allah, kesinlikle calışın bazıları bir yıl calışır bazıları bir ay ama yılmayın


mutlu akü
Yasaklı
28 Ağustos 2012 17:12

arkadaslar cok guzel bır vıdeo sıtesı buldum ucretsız vıdeolar var

tarıh ve anayasa hafıza teknıklerıyle 9 saatte ogretılıyor

lınk vereyım sıze seyredın ordakılerı sonra face sayfalarına bakın orda daha fazla vıdeo var..

www.dinamikhafiza.com


gencXX
Aday Memur
30 Ağustos 2012 09:16

bu kadar özel bır konunun ilk sayfada olması gerekmez mi


gencXX
Aday Memur
30 Ağustos 2012 13:54

Tarihte şöyle anlatılır...

Bir savaşta komutanın ordusu savaşı kaybeder ordu dağılır

komutanda kaçarak bir mağaraya sığınır. Mağarada oturup düşünürken bir karıncanın duvara doğru yürüdüğünü görür

Karınca bulduğu küçük bir arpa tanesini ağzına alıp duvara tırmanmaya çabalıyormuş.İlk çabası daha işin başındayken boşa çıkmış.

Sonra tekrar denemiş ve duvarı yarılamışken tekrar aşağı yuvarlanmış ağzındaki arpayla birlikte.Kimi zaman duvarın daha altındayken, kimi zaman da duvarın ortasındayken kimi zamanda tam duvarın sonuna vardığı bir anda aşağı düşüyormuş.Ama karınca her defasında bir daha deniyormuş.Yılmadan ve kararlıkla. Sabırla?

Komutan tam YETMİŞ ÜÇ denemeyi saymış ve nihayet karınca kendini duvarın öte tarafına atmayı başarmış

İşte o an Komutan mağaradan haykırarak kalkmışve avazı çıktığı kadar bağırmış. heeeeeeeeeeeeytttttt.Kendini dışarı atarak tekrar yeniden savaşmaya başlamış.Bunu gören askerler cesaretlenerek savaşı kazanmışlar.Ardındandır ki özürlü baçağına rağmen dünyayı fetihe kalkmıştır.Komutan başarısını bir karıncanın cesaretini modeliyerek almıştır.


arman1905
Şef
31 Ağustos 2012 12:25

1938 Yılıydı AMERİKALI Matematikçi Edward Kasner

Mesai Bitiminde Evine Geldi.Kapıda Uzun Zamandır Göremediği 9 Yaşındaki Yeğenini Görünce Kasnerın Yorgunluğu Bir Anda Dağıldı.Bütün Sevgi Ve Şefkatiyle Yeğenine Sarıldı.Yeğeniyle Şakalaşan Edward Sordu: Söyle Bakalım Sana Çok Büyük Bir Rakam Versem, Onu Tanımlayan Bir Kelime Uydur Desem Bana Ne Dersin ?

Çocuk Biraz Düşündü Sol Gözünü Biraz Kırparak: ?Googol Dedi. Kanser Bir Anda Bu Kelimeye Isındı Ve Sempatik Buldu. Böylece 10 Üssü 100 E Googol Adını Verdi. UZUN BİR ZAMAN SONRA BAŞKA BİR MATEMATİKÇİ BENCE 10 ÜSSÜ 100 E GOOLPLEX Demek Daha Mantıklı Ve Hoş Geliyor. Dedi. Yeni İsim Çoğu Kişi Tarafından Benimsenince Artık Böyle Söylenmeye Başlamıştı.

Aradan Yıllar Geçti.Stanford Üniversitesi Matematik Bölümünde Okuyan Sergey Brin Ve Larry Page Öğrencilik Yıllarında Bu Okulda Tanışıp Birbiriyle Arkadaş Oldular. İki Arkadaş Oldukça İyi Anlaşıyorlardı. Onların Ortak Bir Noktaları Da Derslerden Aldıkları Notların Yüksekliğiydi.Okul Arkadaşları Ayrılmaz İkiliye İki Kafadar Dahi Diyorlardı.

Bir Gün Bu İki Samimi Arkadaş Konuşuyorlardı.

?Biliyormusun Sergey Ne Düşünüyorum? Okulu Bitirince Birlikte İş Kuralım.Beraberce Birçok Şeyi Başarırız Ne Dersin??

?Haklısın Larry Seninle Aynı Fikirdeyim??

Nihayet Okul Bitti. Yeni Mezun İki Mühendis Sektörde Boşluk Olan Bir İşi Yapmak İstediler.İnternette O Sıralar Arama Motorları Yetersizdi.Bu Alan Oldukça Cazipti.Ama 2 Gencin Finansı Sağlayacak Yeterli Birikimleri Yoktu.

İki Zeki Adam Bize Kim Yardımcı Olur Diye Konuşurlarken? Akıllarına Çok Parlak Bir Fikir Geldi.Kendileri Gibi Stanfod Mezunu Olan Amerikalı Bir İşadamına Gitmek? Bu Adam Varlıklı Ve Bilişim Sektörünün Öncülerinden ANDY BECHOLSHEİM?di.

Ona Projemizi Anlatalım,Şansımızı Deneyelim Anlatmakla Ne Kaybederiz? Diye Kendi Aralarında Fikir Yürüten İki Arkadaş Soluğu Ünlü İş Adamının Evinde Aldılar.Fakat Defalarca Ona Ulaşamadılar

Bir Gün İki Genç Umutsuzca Yine Mr. BECHOLSHEİM?ı Sorarlarken Arkalarından Gelen Bir Ses Buyurun Benim Dedi

Şaşırdılar Günlerdir Konuşmak İçin Çabaladıkları Adamın Karşılarındaydılar. Fırsatı Değerlendirip 15 Dakika Boyunca Nefes Almadan Anlattılar

?Bitti Mi??

Gençler Elleri Boş Döneceklerini Anlayıp, Üzgün Bir Yüz İfadesiyle

?Evet Efendim Bitti!? Dediler.

Mr.BECHEOLSHEİM Sözü Aldı: ?Konuşmlarınız Bana Çok İnandırıcı Geldi. Şimdi Size 100.000 Dolarlık Bir Çek İmzalıyorum Haydi Gerçekleştirin Söylediklerinizi!?

Çok Sevinerek İşe Koyulan İşe Koyulan İki Genç İlk Olarak Kendileri De Matematikçi Oldukları İçin,Dahi Bir Matematikçinin Anısına ; Onun Bulduğu Googol Adında Karar Kıldılar. Daha Sonra Siteyi Goolplex Diye Adlandırmak Onlara Daha Hoş Geldi.Daha Sonra İse Telefuzdaki Zorluk Nedeniyle Google Olarak Değiştirilen Site Günümüzde Bir Numaralı İnternet Arama Motorudur


gencXX
Aday Memur
01 Eylül 2012 22:58

guncel


BYNietzsche
Memur
02 Eylül 2012 19:00

Arkadaşllar bu sayfaya bayıldım,ben de kpssA gırecegım bu sene inşallah..Ama bu sayfaya kazandıgım zaman mutlaka yazacagım..


gencXX
Aday Memur
02 Eylül 2012 22:49

bence kazanamayanlarda özelestiri nıtelıgınde

ders cıkarmak için yazmalı,

konuyu acan arkadasta 2010 kaybetmesıne ragmen böyle bır baslık acmıs HELAL OLSUN


gencXX
Aday Memur
03 Eylül 2012 19:08

hala acıklanmaıs bolum sıralaması


gencXX
Aday Memur
05 Eylül 2012 14:15

bence kazanamayanlarda özelestiri nıtelıgınde

ders cıkarmak için yazmalı,

dedım kımse özeleştırı yazmak ıstememış


genckaptan84msn.com
Aday Memur
09 Eylül 2012 17:43

Guncel


genckaptan84msn.com
Aday Memur
15 Eylül 2012 09:25

Guncel


troyid
Memur
15 Eylül 2012 16:30

matematikte fazla sorunu olmayan biri tarih ve anayasaya yoğunlaşabilirse kanaatimce 3 ay gibi bir sürede rahatlıkla sınavı kazanacak duruma gelebilir.tecrübeyle sabittir bu söylediklerim.

ben olsam sınavın son haftasında şayet mat. halledilmişse sabah akşam tarih notlarımı okurum notlarım yoksa denemelerde ki tarih sorularını çözerim,ayrıca ulaşabiliyosanız once kı yılların ortaögretim-önlisans sorularını su gibi için.


şahin88
Aday Memur
15 Eylül 2012 21:01

anlatmayı çok isterdim güzel bir konu ama anlatamayacağım derecede etkiliyor beni ve gözlerim simdiden doldu :) allah herkese istediği yeri nasip etsin inş


ertunk
Aday Memur
16 Eylül 2012 18:18

güncel


devrhaan
Şef
16 Eylül 2012 19:03

15 Mart 2010 da bi arkadaşın 'KPSS ye girsene' demesiyle aklıma düşen sınav. Liseyi bitireli 10 sene, Önlisansı bitireli 6 sene geçmiş. Aradaki sınavlara bakmamışım bile. Memur olmanın çok zor olduğunu, işin torpil kısmının ağır bastığını ve bende zerre kadar torpil olmadığını düşünüyordum hep. Yine de araştırmaya başladım ve Everest Akademi dersanesi müdürünün '85-90 arası al atanırsın' demesiyle kursa yazıldım. Nisanın son haftasıydı ve sınava çalışmak için 5 ay falan vardı. İlk denemede 40-45 net falan yapmıştım:)) Sınavın ertelenmesi ve soru sayısının 120 olması biçok adayı olumsuz etkilesede benim zaman kazanmamı sağladı. 2 ay daha çalışabilecektim. Ve öyle de yaptım. Velhasıl çalışmaya devam ettim ve sınavdan 87,25 puan aldım. Denizli Buldan KYK ya Yurt Yön. Mem. olarak atandım. Dersanede yada denemelerde benden çok daha iyi olan birçok arkadaşım 80 puan barajını aşamamıştı. Sınav stresi denen bişey var. İşte bende ondan yok. KPSS de denemelerde ki kadar heyecan yoktu bende. Sanırım birçok aday bu gibi sebeplerden kendi seviyesinin çok altında puan aldı. Olduğu kadar, olmadığı kader.. Bunu diyebilmeli her aday. Yoksa şartlanmışlık zarar veriyor sınav anında. Birde sınava en iyi olduğunuz alandan başlayın. Kesinlikle moral bozan sorular sınavın genelini etkiliyor. Takılmayın yapamadığınız ve zamanınızı çalacak sorulara. Zaman kalırsa dönersiniz. Allah herkesin gönlüne göre versin.

Toplam 461 mesaj
«456789101112131415»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi