Editörler : gül-feşan

gokturk68
Şef
16 Temmuz 2012 15:07

hepinize tebrikler. Maliye bakanlığı çok güzel bir kurum.

Maliyeci20-63
Aday Memur
16 Temmuz 2012 15:41

murat_tatli68 bankayı bırakır mısın bırakmaz mısın o senin kararın. muhasebe yada milli emlak servisinde çalısırsın. işler yerine ve nüfusa gore değişir. nüfusun yogun oldugu yerlerde işler de yogun olur. uzmanlık işine gelince de 3 sene fiili olarak çalıstıktan sonra uzmanlık sınavına girebilirsin. Ama uzmanlık sınavı ne zaman acılır onu kestirmek guc oluyor. belli bir tarihi olmuyor kısmet ne zaman acılırsa. uzmanlık sınavına girer kazanırsan defterdarlık uzmanı olursun. gelir uzmanlıgı onlar vergi dairesinde olunan seyler...

memolisan
Aday Memur
16 Temmuz 2012 15:47

ssuatt hayırlı olsun izink malmüdürlüğüne atanmışsın. Milli Emlak yada Muhasebe servisinde çalışacaksın. Milli Emlak olursa birlikte çalışıcaz sanırım. Bende hopa malmüdürlüğünde çalışıyorum. Tayinim İznik Malmüdürlüğüne çıktı Ağustosta İznikteyim tekrar hayırlı olsun görüşmek üzere

hudut sahil
Aday Memur
16 Temmuz 2012 15:49

Merhabalar arkadaşlar. Artvinliyim ve Artvinde memurum. Artvine atananlar, şehirle ilgili soruları varsa, özelime yazabilirler. Elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. Saygılar.

Maliyeci20-63
Aday Memur
16 Temmuz 2012 16:16

bu kadar cok yardımcı memur arkadasın olması ne kadar guzel :)))

ssuatt
Memur
16 Temmuz 2012 19:40

@memolisan

hayırlısı artık iznik gittim senin geldiğini sandılar millet açmış kollarını bekliyor eleman diye muhasebede 1 kişi var milli emlaktada 1 kişi sen tayinle gelecen kpss den 2 kişi geliyoruz iznik rahatlar artık naptın ev işini ev sıkıntısı var iznikte

iktmlk
Aday Memur
16 Temmuz 2012 21:15

ben de bir bankada çalışıyorum bursa yenişehire atandım çok kötü bi yer gittim:( yenişehirde, kestel de yada bursa da ev arkadaşı arayan var mı bulabilir miyim?

cruuz21
Aday Memur
16 Temmuz 2012 21:53

atanan arkadaşlar hayırlı olsun darısı bizim başımıza sıralamanızı yazabilirmisiniz sınav sonucu açıklandığında ümitlenelim mi bari onu bilelim tüm arkadaşları duyarlı olmaya cağırıyorum saygılarımla

murat_tatli68
Aday Memur
17 Temmuz 2012 00:12

teşekkürler Maliyeci20-63

yarın gidip bir konuşacağım kurumdakilerle, cruuz21 arkadaşım puanım 80,943 sıralamam :80.456 aday sayısı:803.875 işletme mezunuyum puanım çok değil ama geldi maliye kısmet işte inş atanamayanlarda biran önce atanır .

memolisan
Aday Memur
17 Temmuz 2012 09:13

ssuatt

Biraz eleman sıkıntısı var ama bundan sonra biraz rahatlar sanırım. Ev sıkıntısını biliyorum. Ben Gemlikliyim ev bulana kadar gidip gelicem artık bakalım

sezen17
Kapalı
17 Temmuz 2012 10:50

merhaba arkadaslar ben 2010 puanımla ikinci atamada maliye bakanlıgına atandım malmüdürlüğü muhasebede çalısıyorum. forumda maliye hakkında çok bilgi arastırmıstım ancak cevaplar hep abartılı veriliyordu adam gibi bilgiverebilen az. benim asaletim tasdik olacak 15 20 güne, darısı basınıza diyorum. merak ettiğiniz herşeyi sorabilirsiniz açık şekilde en dogru haliyle bilgilendirmeye calısırım cünkü insan gercekten ihtiyac duyuyor...

Maliyeci20-63
Aday Memur
17 Temmuz 2012 13:32

sezen haklısın gerçekten. ben de aynı senin gibi 1 sene önce atandım. biz pek bilgi sahibi olmadan yazdık ama en azından arkadaslara neyle karsılacaklarını söylemek onlar acısından iyi olacak. sen çanakkalede mi çalısıyorsun...

sezen17
Kapalı
17 Temmuz 2012 14:23

hayır herkes de 17 yi görünce aynı şeyi soruyor :)

sezen17
Kapalı
17 Temmuz 2012 14:52

ben yeni arkadaslara dilim döndüğünce ve kendi malmüdürlüğüm adına durumu anlatayım:

biz 52000 nüfuslu bir ilçede 6 memur 1 sef olarak muhasebede çalısıyoruz. kalabalık olmamızdan dolayı iş durumum oldukça rahat. Tabi nüfus fazla memur az olunca bu durum tersine işliyor, yani yeniler için tamamen şans :)

muhasebe birimi kurumların maaş ödemeleri,elektrik su telefon vs ödemeleri, terfi işlemleri, her türlü değişikliğin maasa işlenmesi,icra- nafaka işlemleri, kurumların sgk kesimlerinin sgk ya gönderilmesi vs gibi işler yapıyor.İşler ilk zamanlar oldukça zorluyor, açıkçası bir yıllık memurum ve bir şeyler yavas yavas oturmaya basladı. ondan üç nüsha bas suraya kaldır, orasını buna imzalat surasını suna, bir nüsha fotokopi çek suraya yolla vs derken kafa binbeşyüz oluyor :) iş arkadaslarınız anlayıslı ve sabırlıysa sıkıntı yok ama bir zaman snra herkes işine bakıyor kalıyorsunuz dımdızlak :) bir defter edinip herşeyi incik cincik not etmenizi tavsiye ederim. İşler zor değil ama teferruatlı ve tam olarak ögrenmesi zaman alıyor. ben hala dört dörtlük biliyorum diyemem. Bizde bir iş bölümü var. hrkes belli işleri aldıgı için ben de sadece bana düşenleri bbiliyorum,icra nafakalar, kendi kurumlarımın özel işleri, kbs faturalar vs. bildiğiniz işi çeşitlendirmeye bakın, benim gibi tayin gören bir eşiniz varsa baya yardımcı olur. ben kendimi oldukça eksik görüyorum bakalım yeni yerimde napıcam :/ neyse yavas yavas ögrenicez artık.

İşlerin en güzel yanı hata kaldırır olması. malum muhasebe ters kayıt :) ama icra nafaka sgk da zamanında ödeme yapmazsanız kurumunuz , siz ya da ilgilendiğiniz kurum ceza alabilir, dikkat ! ben yeni memurken bana veriverdiler icra nafaka gibi riskli işleri, hala ufak tefek hatalarım oluyor ama erkenden yapmaya calısıyorum o işleri ki, süreden hatamı kurtarabileyim.

Maaş durumu, ben 9/1 memurum ünv. mezunu, 1685 tl net maaş + 180 tl fazla mesai alıyorum. Yılda 4 ay çift mesai ücreti alıyoruz, o zaman bu mesai 360 oluyor ama bu yıl görebilecek miyiz muallakta zira mesailer kaldırılacak deniyor...

haftasonu mesaisine genelde 1 arkadas geliyor. O da kişi sayısına baglı olarak dönüyor. mesela biz şef dahil 7 kişiyiz, yani 1,5 ayda bir kere denk geliyor, onda da genelde kalan iş olmadıgından internet basında zaman harcama seklinde geçiyor :) 9-12 arası sadece cumartesi.

milli emlak hakkında da bilgi vermek isterdim ancak çok bilgi sahibi değilim, tek bildiğim hazine arazileri ile ilgilendikleri, bizden daha çok yazısma ve dosya sahibi oldukları ve işlerinin çeşitliliğinin daha fazla oldugu. daha çok mevzuat ve hukuk bilgisi istiyor,muhasebede işler hep aynı, maaşlar, faturalar, vs...

Maliyeci20-63
Aday Memur
17 Temmuz 2012 23:49

bütün kirli çamaşırlarımızı dökmüşsün walla :))) yalnız biz de 48000 kişinin oldugu yerdeyiz. 1 şef 3 memuruz biri 2022 ile ugrasıyor. biz 2 memur da muhasebe işlerini yapıyoruz. sizin memur sayısı baya fazlaymıs valla... yogunluk yoktur hemen hemen...

gy-gk
Müsteşar Yardımcısı
17 Temmuz 2012 23:54

mevzuatlık işlerniz oluyor mu peki, mesela sgk mezvzuata hakim olmak zorunda sizde öyle mi

ers1n
Aday Memur
18 Temmuz 2012 07:23

çalıştığım bankaya istifa dilekçemi verdim... geliyorum alanya :)

Maliyeci20-63
Aday Memur
19 Temmuz 2012 09:17

hayırlı olsun. alanya guzel yer...

sezen17
Kapalı
19 Temmuz 2012 10:49

maliyeci kirli çamaşırları dökmedim de açık açık yazdım yeniler neyle karsılasacaklarını, ne iş yapacaklarını bilsinler diye :) bence maliye güzel kurum. mesailer kalkınca aynı fikirde olur muyum bilmiyorum ama ben isteğile seçtim, ilk tercihime yerleştim, allah herkesin gönlüne göre versin.

Evet maliyeci bizde pek yogunluk olmuyor, ayın 2 i ile 20 si arası yogun, diğer günler sakin geçiyor.bugun gibi :))

sezen17
Kapalı
19 Temmuz 2012 10:51

mevzuat işleri elbette oluyor ama maliye mevzuatı bilmek gerekiyor bir kaç kanun var onları özellikle. biraz sıkıcı :/ ama insan yavas yavas ögreniyor işte, ögrendikçe kısmen zevkli hale gelebiliyor :)

Toplam 41 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi