Editörler : Pangaea
12 Temmuz 2012 16:45

Endüstri Mühendisliği mi , Bilgisayar Mühendisliği mi?

Biliyorum kpss sonrası ve herkes atanma ,puan hesaplama telaşında..

Ancak birkaç dakikanızı ayırmanızı istiyorum,

Ben bu yıl uzaktan eğitimle bu iki mühendislikten birini yazacağım,

ancak uygulama dersi az olan, uzaktan eğitimle kolay okunabilecek olan hangisidir, bu bölümlerde örgünde okuyanlar yazabilirlerse sevinirim..

Not: uzaktan eğitimle müh. olayına karşı olanlar eminim çok fazladır, ama böyle bir fırsat var ve ben değerlendirmek istiyorum..Lütfen yorumlarınızı buna göre yapın..

12 Temmuz 2012 16:48

Endüstri mühendisliği bence..


1yıllıkmemur
Daire Başkanı
17 Temmuz 2012 16:23

GUNCEL


2012er
Yasaklı
18 Temmuz 2012 06:40

Her ikisini de geç!.. Seçeceksen MAKİNA veya İNŞAAT olmalıdır. Mühendislik aleminde en çok para bunlarda.. Süper kazanıyorlar. Endüstri veya Bilgisayar Mühendisleri bunların yanında asistanlık yapıp, ancak ve ancak, en son 5.000 TL alırlar.

Makina Yüksek Mühendisi veya İnşaat Yüksek Mühendisi olan YÖNETİCİ tanıdıklardan 10.000 TL alan da var, 30.000 TL alan da var, yılsonu primleri de dahil olmak üzere aylık ortalaması 300.000 TL olan da var.

İşsizlik çekmek gibi ufak tefek veya amorti iş yerine, MAKİNA veya İNŞAAT gibi büyük ikramiyeyi kazanmaya bakınız.

Biline ve akledile!.. Çok akıllı ve zeki, kafalı, çalışkan oluna!..


alixxis85
Aday Memur
18 Temmuz 2012 14:26

@2012er

nasıl oluyorda bir bütünün, sistemin yürütücüsü olan ve sistemi kuran Endüstri Mühendisi, bir sistem içindeki parça olan Makina ya da İnşaat Mühendisinin asistanı olabiliyor??

senin o kadar maaş alan tanıdığın varsa burda ne caka satıyorsun ki??

2.el para sayma makinesi al ve onların yanına git..

@1yıllıkmemur

anlaşılan mühendis olmaya değil mühendis kadrosu almaya uğraşıyorsun o yüzden laga luga yapmadan diyeceğim..kesinlikle bilgisayar..endüstri atamaları biraz konjöktüre bağlı..


hha123
Şef
18 Temmuz 2012 18:14

Uzaktan eğitimle en iyi öğrenilecek alan bilgisayardır, zaten eğitimle ilgili yazılımları da bilgisayar mühendisi hocalar hazırlar, daha iyi eğitim alırsın. Bol ödevin, zorlu projelerin olur ama sonuçta birçok şeyi öğrenirsin.

Endüstri mühendisliği zaten Türkiye'de üvey evlat muamelesi görüyor, bir de uzaktan eğitim alırsan işin çok zor. Endüstri Müh. hocaları uzaktan eğitime ne kadar uyum sağlar, sana iş pratiği açısından neler aktarır bilemiyorum.


DUMLUPINAR2012
Yasaklı
18 Temmuz 2012 21:58

İkisini de geç! Çok işsizlik çekiyorlar. En iyisi MAKİNA ve İNŞAAT..


alixxis85
Aday Memur
19 Temmuz 2012 08:37

endüstri mühendisiyim şuan da devlette çalışıyorum.daha önce özel bir firmada üretim planlama müdürü olarak görev yapıyordum. çalıştığım 3.senenin sonunda beyaz yaka olarak iki makine mühendisi bir makina öğretmeni bir makine teknikeri bana bağlı çalışıyordu..

makina mühendisleri müfredatında ders olarak yöneticilik,yada strateji namına ne var diye bir araştırın..en fazla müh eko görürsünüz..çıktığınızda sadece çizim yapabiliyor olursunuz..piyasada kendinizi geliştirmeniz en az 5 sene alır..eğer iyi bir mühendisseniz 5 sene sonra belki bir yerlere gelirsiniz..ama şuda var hakkını yemeyelim..günümüzde Türkiye de en fazla istihdam edilen dallar bunlardır.fakat ne makina nın ne inşaatın başka bir mühendisliğe üstünlüğü söz konusudur..(şu an çalıştığım alanda yer bilimciler el üstünde tutuluyor mesela)

kişide biter her şey..sen kendini ne kadar geliştirirsen o kadar üstün olursun..sıfata bakıpta kimse kimsenin boyunduruğunda çalışmaz..


DUMLUPINAR2012
Yasaklı
19 Temmuz 2012 11:49

MAKİNA ve İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ varken diğerlerinin hükmü olmaz. PİYASA!


1yıllıkmemur
Daire Başkanı
20 Temmuz 2012 11:19

arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler fakat,

ben zaten bir kamu kurumunda şef kadrosundayım, ben teknik kadro almak istiyorum yani iş bulamama gibi bir sıkıntım yok unvan değişikliği yapacağım bitirdiğimde..

benım derdim hiç yuz yuze eğitim olmadan yani açıköğretim gibi hangisi daha kolay okunur bilgisayar mühendisliği mi? endüstri mühendisliği mi?

Not: makine ,inşaat şu an beni ilgilendirmiyor çünkü uzaktan eğitimleri yok.. ve çalışırken örgün okuma durumum yok..

Not 2 : ben insan kaynakları müdürlüğünde şefim , kadrom değişse de yapacağım işi değiştirmeyeceğim..

amacım teknik kadro ile daha iyi maaş ve sosyal haklar sağlayabilmek..


bedbug
Aday Memur
20 Temmuz 2012 23:04

kolaylık olarak kesinlikle endüstri mühendisliğidir. sakarya üniversitesinde bu bölümlerin uzaktan eğitimleri ilk mezunlarını bu sene verdi. bilgisayardan çok az kişi 4 senede tamamlayıp mezun olabilirken endüstrinin ise çoğu mezun oldu.

kamuda ise hangisinin daha avantajlı olduğunu ben de merak ediyorum


kusdilek
Yasaklı
21 Temmuz 2012 13:35

Makina ve İnşaat varken bunları tercih etmem.

En yüksek ücretleri, en yüksek mevkii ve makamları hep Makina Yüksek Mühendisleri ile İnşaat Yüksek Mühendisleri alıyor.

Diğer mühendislikler bunların emrinde çalışıyorlar. Bu durumu okuyan da bilir, okumayanlar da! Yaşlısı da bilir, genci de..


zirvecan
Yasaklı
22 Temmuz 2012 11:37

Evet, Makina ve İnşaat'tan şaşmam. Bunlar müteahhit kafalı olurlar.

En çok parayı bunlar kazanır. Rakipsizdirler.


radiographerx
Aday Memur
22 Temmuz 2012 21:54

hocam bende sizin gibi uzaktan eğitim bilg müh yazacağım bana örgün makine geliyor ve tahminimce uzaktan eğitim bilg müh puanları bu sene yükselecek çünki gerçekten çok kişi var yazmak isteyen hayırlısı bakalım


pckopat81
Kapalı
23 Temmuz 2012 12:00

Amele kafası bu kadar olur işte...

Bankada yada çok iyi şirketlerde bilgisayar mühendisleri ( Sistem yöneticisi, Yazılım uzmanı) aylık 10000 üzeri çok rahat kazanır... Çoğu bankada bu tarz uzman personele çok yüksek maaş verirler...

Peki şu amelelere söyleyeyim:

OSYM, IMKB, Adalet Bakanlığı ... gibi bir sürü kurum sözleşmeli bilişim personeli alıyor... Maaşlarda benim gördüğüm 8000 liraya kadar çıkıyor...

Hiç devlette bu şekilde bir ilanla özel olarak makina yada inşaat mühendisliği alımı olan yer oldumu... Devlette 8000 lira maaşlar bu tarz personel alımı olduğu oldumu...

Boş boş konuşuyorlar... Özel sektör desen her kurumun bilişimci personele ihtiyacı var... Sistemi güvenliği yönetecek personellere... İnşaat mühendisleri devlet harici nerede iş buluyorlar... bulan karın tokluğuna çalışıyor... Piyasada bir sürü işsiz boşta duruan inşaat makina mühendisi var...

İnşaat makina 20 yıl öncenin mesleklerdi... Şimdi sırada Bilgisayar elektronik var... Gelecekte te mekatronik endüstri olacak...


engmech
Şef
23 Temmuz 2012 12:17

GEÇİN BU BENİM BÖLÜMÜM SENİN BÖLÜMÜNÜ DÖVER AYAKLARINI.5 YAŞINDAKİ ÇOCUKLAR GİBİSİNİZ.


nicko2008
Kapalı
23 Temmuz 2012 15:28

BİLGİSAYAR

23 Temmuz 2012 17:12

öneri mi istiyosun? 1. sınıfta inek gibi ders çalış. makina ve endüstri yada makina ve inşaatta çap yap


açandil
Yasaklı
24 Temmuz 2012 06:22

İleride iş arayıp bulma konusunda Endüstri, Çevre, Gıda, Metalurji, Jeoloji, Maden, Harita, Jeofizik seçip, bu bölümleri yazanların işi epeyce zor olacaktır. Bunlar özelde düşük ücretli oluyorlar. O yüzden yüksek lisans yapıp, yabancı diller kazanılırsa iyi olur. Tavsiyedir.


serdar1984
Daire Başkanı
24 Temmuz 2012 08:57

arkadaş endüstri mühendisliği de ne,bi kere bu bölümün bir mühendislik eğitimi verdiği meçhul,işletmeden farksız bir bölüm,geleceğide yok,bilgisayar da her zaman ekmek vardır,endüstri okuyacağına işletme oku daha iyi


wwallace23
Aday Memur
10 Ağustos 2012 15:09

Sakın ola türkiye'de ilk 3 üniversite dışında endüstri müh. seçmeyin seçtirmeyin. Mezun olduktan sonra takla da atabiliyorumdan şu dili konuşabiliyoruma kadar her şeyi cv e yazarsınız ama insan kaynaklarında ki 2 yıllık bitirmiş bayana ( ya da bayan sandığınız mağluka) beğendirmeye çalışırsınız kendinizi. Sonra size ya çok genç ya tecrübesiz ya da patronun köylüsü değilsin derler. Kamuda da en az kadro ayrılan meslek.. Bu hatayı YAPMAYIN. SEÇMEYİN SEÇTİRMEYİN!!!

Toplam 30 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi