İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Editörler : Lanet
15 Temmuz 2012 12:16

Üniversite ve belediyelerdeki memurun durumu Tayin Durumu ..

Üniversite ve belediyelerdeki memurun durumu

Bu kurumlarda çalışmaya başlayacak memurlar ise kurum içi nakil hakkına sahip olmamakla birlikte, eğer kendisini talep ettirecek bir kurum bulabilirse kurumlar arası nakil hakkına sahiptir, ve dolaysıyla başka bir kuruma nakil isteyebilecektir. Başka bir kuruma geçmek ise sanıldığı kadar kolay değildir. Bunun için işlerm basamakları şu şekildedir:

1- Yazılı dilekçe ile başka kurumlara müracaat edilmelidir. Bu taleplerin tümü kurumların Ankara'daki personel birimine gelecektir. Yapılan taleplerin ilgili kurumca uygun bulunması, bir başka deyişle naklen geçilmek istenen kurumun geçiş talebinde bulunan memurun hizmetine ihtiyaç duyması, gerekmektedir. Ancak bu "ihtiyaç hissedilmesinin" bir standardı yoktur. A kişinin talebi kabul edilirken, aynı durumdaki B kişinin talebi kabul edilemeyebilmektedir. Bu nedenle de, naklen geçilmek istenen kurumun bakan veya müsteşarına ulaşılması ve ikna edilmesi gerekmektedir. (Sadece Sağlık Bakanlığı objektif bir değerlendirme yapmaktadır. Yılda bir kaç kez kura ilanına çıkmaktadır. Ancak Sağlık Bakanlığı bile merkez teşkilatını bu uygulamadan istisna tutmuştur.)

2- Naklen geçilmek istenen kurumun nakil talebini uygun görmesi halinde, memur, çalıştığı kurumdan yazılı olarak istenecektir. Memurun çalıştığı kurumun bu muvafakatı uygun görmesi gerekmektedir. Çoğu belediye ve universite, personel yetersizliği nedeniyle bu taleplere olumsuz yanıt vermektedir. Olumsuz yanıt halinde dava yoluna başvurulması mümkün olmakla birlikte, kişinin mahkeme heyetini, muvafakat verilmemesi işleminin kamu yararına ve hizmet gereklerine uygun olmadığı konusunda ikna etmesi gerekmektedir.

3- Her iki işlem sonrasında naklen geçiş mümkün hale gelmektedir.

Haberin Aslı=

http://www.memurlar.net/haber/143410/


selo71
Şef
15 Temmuz 2012 12:18

ok teşekürler.

Toplam 1 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi